Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Uncategorized » KAOS NA ULICAMA NEW YORK-a: Hodaju goli i misle da su najjači

KAOS NA ULICAMA NEW YORK-a: Hodaju goli i misle da su najjači

droga-njujork-crnci-ludiloOni koji uzmu K2 imaju osjećaj nadljudske snage, neosjetljivi su na bol i vruće im je

Policija u New Yorku bori se na ulicama s novom vrstom sintetičke marihuane koju su nazvali K2, a koja na korisnike ima takav psihotični učinak da im daje osjećaj nadljudske snage. Osim toga, povećava osjećaj topline, odnosno temperature, pa oni koji su uzeli K2 obično hodaju goli.

Zbog toga što je jeftina, ova vrsta narkotika posebno je popularna među beskućnicima pa to policiji dodatno otežava stvari na ulici, piše News.com.au.

“Kada su pod utjecajem ove droge, ljudi su relativno neosjetljivi na bol i imaju osjećaj nevjerojatne snage pa sami sebe izlažu mogućem ozljeđivanju”, kazao je Bill Bratton iz njujorških plavaca na konferenciji za novinare.

Policija je objavila tako i snimke dvojice muškaraca koji su se skinuli do kraja – jedan je nasred New Yorka čučnuo i lupao po asfaltu dok je drugi šakom probijao ogradu.

Trebalo je troje policajaca da ga svladaju.

No, sintetička marihuana nije samo problem New Yorka nego ima sve više slučajeva i u Australiji.

Proizvodi se od kemikalija koje imaju sličan učinak kao THC te se miješaju s travama i prodaju u paketićima jarkih boja. Najčešće se puši, ali se može i piti kao čaj. Zabilježeno je i nekoliko smrtnih slučajeva.
 

 

 
(dnevnik.hr,youtube/uredio:nsp)

Filed under: Uncategorized · Tags: , , , , , , , , ,