Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » Za┼íto su rock zvijezde oduvijek bile na ni┼íanu CIA-e?

Zašto su rock zvijezde oduvijek bile na nišanu CIA-e?

muzicari-ciaDa li je CIA ikada prestala vr┼íiti eksperimente koriste─çi psihoaktivne tvari koje utje─Źu na ljudski um?

John L. Potash, autor knjige “Droga kao oru┼żje protiv nas”, obja┼ínjava za┼íto je CIA imala na svom ni┼íanu neka od najpoznatijih imena iz glazbene industrije, uklju─Źuju─çi John Lennona i Kurt Cobaina.

Potash isti─Źe da su ─Źlanovi mo─çnih obitelji koji su osnovali CIA-u, kao i pojedinci na visokim polo┼żajima unutar ove organizacije, prvobitno stekli svoje bogatstvo distribuiranjem opijuma.

Po osnivanju CIA-e, ba┼í ti pojedinci su spasili nacisti─Źke lije─Źnike koji su tijekom rata eksperimentirali s psihodeli─Źnim supstancama, i omogu─çi li im da nastave svoja ispitivanja. Ispitivanja su provo─Ĺena na vojnicima, bolni─Źkim pacijentima, a zatim su se pro┼íirila i na obi─Źne, prosje─Źne gra─Ĺane.

Psihodeli─Źne tvari su se pokazale kao vrlo pogodno sredstvo za kontroliranje problemati─Źnih pojedinaca, odnosno svih onih ─Źiji se stavovi i aktivnosti na poklapaju sa agendom koje se dr┼żala CIA.

Zalaganja grupe aktivista za ljudska prava, kao i propagiranje antiratne politike, bilo je ne┼íto ┼íto nije odgovaralo interesima CIA-e. Droge, poput LSD-a, slu┼żile su 60-ih godina da se takvi pojedinci kontroliraju. Vremenom se popis imena koja treba kontrolirati znatno pro┼íirio, a na njoj su bili i Che Guevara i Castro.

Muzi─Źar Paul Robeson je, na primjer, predoziran psihodeli─Źnom drogom, a nakon toga je bio podvrgnut izuzetno sna┼żnim elektro┼íokovima, ┼íto je efektivno okon─Źalo njegovu glazbenu karijeru. On se zalagao za prava radnika, kao i za ljudska prava.


Brian Jones se zahvaljuju─çi glazbi brzo sprijateljio s Hendrixom i Lenonom, a CIA je ubrzo poslala svoje predstavnike u London i financirala nekoliko londonskih agencija da promoviraju LSD i da se pobrinu da ova droga dospije do glazbenika.

Kori┼ítenjem LSD-a od strane glazbenika, CIA je dobivala mogu─çnost da manipulira glazbenicima, a istovremeno, njihovo rasu─Ĺivanje bi time postalo pomu─çeno. John Lennon i Mick Jagger, kao i drugi glazbenici, bili su izrazito protiv rata u Vijetnamu.

Da ne bi ┼íirili svoje stavove u javnosti, tajni FBI agenti su se pobrinuli da droga do─Ĺe do njih, ┼íto je nekim glazbenicima stvorilo problem s vlastima. Istovremeno, njihova imena su iskori┼ítena da se javno reklamira LSD , kao i sli─Źne droge.

Mnogi glazbenici su izgubili ┼żivote pod nerazja┼ínjenim okolnostima, i to vrlo ─Źesto onda kada bi uspjeli problem s drogom ostave za sobom, i kada bi se ponovo okretali aktivizmu i borbi za ljudska prava. Njihova uvjerenja, predanost borbi za ljudska prava i predanost antiratnim idejama predstavljali su opasnost za CIA-u, jer su mase zaista slu┼íale ono ┼íto su oni govorili i na ┼íto su skretali pa┼żnju. Zato su mnogi od njih jednostavno morali biti “u┼íutkani”!
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kota─Źi─ç” i odaberite “Prijevod titla”*

 

 
(webtribune.rs,youtube/uredio:nsp)

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , , , , , , , , , , ,