Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » Zašto su rock zvijezde oduvijek bile na nišanu CIA-e?

Zašto su rock zvijezde oduvijek bile na nišanu CIA-e?

muzicari-ciaDa li je CIA ikada prestala vršiti eksperimente koristeći psihoaktivne tvari koje utječu na ljudski um?

John L. Potash, autor knjige “Droga kao oružje protiv nas”, objašnjava zašto je CIA imala na svom nišanu neka od najpoznatijih imena iz glazbene industrije, uključujući John Lennona i Kurt Cobaina.

Potash ističe da su članovi moćnih obitelji koji su osnovali CIA-u, kao i pojedinci na visokim položajima unutar ove organizacije, prvobitno stekli svoje bogatstvo distribuiranjem opijuma.

Po osnivanju CIA-e, baš ti pojedinci su spasili nacističke liječnike koji su tijekom rata eksperimentirali s psihodeličnim supstancama, i omogući li im da nastave svoja ispitivanja. Ispitivanja su provođena na vojnicima, bolničkim pacijentima, a zatim su se proširila i na obične, prosječne građane.

Psihodelične tvari su se pokazale kao vrlo pogodno sredstvo za kontroliranje problematičnih pojedinaca, odnosno svih onih čiji se stavovi i aktivnosti na poklapaju sa agendom koje se držala CIA.

Zalaganja grupe aktivista za ljudska prava, kao i propagiranje antiratne politike, bilo je nešto što nije odgovaralo interesima CIA-e. Droge, poput LSD-a, služile su 60-ih godina da se takvi pojedinci kontroliraju. Vremenom se popis imena koja treba kontrolirati znatno proširio, a na njoj su bili i Che Guevara i Castro.

Muzičar Paul Robeson je, na primjer, predoziran psihodeličnom drogom, a nakon toga je bio podvrgnut izuzetno snažnim elektrošokovima, što je efektivno okončalo njegovu glazbenu karijeru. On se zalagao za prava radnika, kao i za ljudska prava.

Brian Jones se zahvaljujući glazbi brzo sprijateljio s Hendrixom i Lenonom, a CIA je ubrzo poslala svoje predstavnike u London i financirala nekoliko londonskih agencija da promoviraju LSD i da se pobrinu da ova droga dospije do glazbenika.

Korištenjem LSD-a od strane glazbenika, CIA je dobivala mogućnost da manipulira glazbenicima, a istovremeno, njihovo rasuđivanje bi time postalo pomućeno. John Lennon i Mick Jagger, kao i drugi glazbenici, bili su izrazito protiv rata u Vijetnamu.

Da ne bi širili svoje stavove u javnosti, tajni FBI agenti su se pobrinuli da droga dođe do njih, što je nekim glazbenicima stvorilo problem s vlastima. Istovremeno, njihova imena su iskorištena da se javno reklamira LSD , kao i slične droge.

Mnogi glazbenici su izgubili živote pod nerazjašnjenim okolnostima, i to vrlo često onda kada bi uspjeli problem s drogom ostave za sobom, i kada bi se ponovo okretali aktivizmu i borbi za ljudska prava. Njihova uvjerenja, predanost borbi za ljudska prava i predanost antiratnim idejama predstavljali su opasnost za CIA-u, jer su mase zaista slušale ono što su oni govorili i na što su skretali pažnju. Zato su mnogi od njih jednostavno morali biti “ušutkani”!
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 

 
(webtribune.rs,youtube/uredio:nsp)

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , , , , , , , , , , ,