Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » Slovenijom haraju teorije zavjera: Hrvati napad na arbitra┼żu planirali od prolje─ça, upletena i Udba

Slovenijom haraju teorije zavjera: Hrvati napad na arbitra┼żu planirali od prolje─ça, upletena i Udba

piranski_zaljev_teorije_zavjereArbitra┼żni skandal i izlazak Hrvatske iz arbitra┼żnog procesa koji u Sloveniji nazivaju ┼ípijunskom aferom u re┼żiji hrvatskih obavje┼ítajnih slu┼żbi rasplamsao je ma┼ítu razli─Źitih slovenskih komentatora i foruma┼ía… postoje i teorije kako su u cijeli skandal upletene stare “udba┼íke” strukture u objema dr┼żavama…

A verzije objave kompromitantnih materijala kre─çu se od onih da se je slovenska kontraobavje┼ítajna slu┼żba “blamirala” i pokazala nesposobnom, pa do onih koje govore o njenom trijumfu koji je doveo do slovenskog diplomatskog uspjeha, potvr─Ĺenog stajali┼ítima EU-a i arbitra┼żnog suda koji inzistiraju na nastavku arbitra┼że.

Poluslu┼żbene ocjene Ljubljane su da je Hrvatska skandal s ilegalnim prislu┼íkivanjem slovenskih duu┼żnosnika namjerno izazvala kako bi kompromitirala arbitra┼żni sporazum i grani─Źno rje┼íenje koje je bilo na vidiku, a koje joj ne bi odgovaralo, te se tako diskreditirala u o─Źima me─Ĺunarodne zajednice.

Potvrdila je to i sino─çnja izjava Matja┼ża Nemeca, bliskog suradnika nekada┼ínjeg premijera, a sada┼ínjeg predsjednika Boruta Pahora koji je 2009. godine s Pahorom radio na izradi arbitra┼żnih dokumenata.

Nemec: Hrvati planirali napad na arbitra┼żu od prolje─ça

On je za tre─çi program Slovenske televizije kazao kako je hrvatski poku┼íaj ru┼íenja arbitra┼żnog sporazuma u koji je ulo┼żeno toliko napora bio pomno planiran unaprijed, jo┼í ovog prolje─ça.

Po njegovim rije─Źima, to dokazuje podatak da se afera tempirala u vrijeme kad skandal nije vi┼íe mogao presudno utjecati na posjet slovenskih turista u Hrvatskoj.

Po podacima slovenske turisti─Źke organizacije posjet slovenskih turista u Istri je za deset posto ve─çi nego lani, no to se sigurno ne bi dogodilo da je afera izbila u svibnju ili lipnju, ustvrdio je Nemec.

Hrvatski politi─Źari jo┼í uvijek “traumatizirani” osamostaljenjem

Zalo┼żio se za diplomatsku mirno─çu u odnosima s Hrvatskom, ali je upozorio da je problem Hrvatske ┼íto u njoj u politici jo┼í djeluju ljudi “traumatizirani” iz 90-ih godina procesom te┼íkog osamostaljenja Hrvatske, pa reagiraju emocionalno, a ne racionalno.

U medijima i na internet portalima u vezi s “obavje┼ítajnom aferom” pojavljuju se najfantasti─Źnije kombinacije, od onih da Hrvatska u slovenskom ministarstvu vanjskih poslova ima “duboko grlo” koje joj otkriva tajne informacije, preko potpuno suprotnih koje hvale ministra vanjskih poslova Karla Erjavca i tvrde da je izveo odli─Źan manevar svojim javnim sugestijama kako arbitra┼żni sud s objavom presude ne bi smio ─Źekati samo zbog rezervi glede predstoje─çih parlamentarnih izbora u Hrvatskoj.

Postoje i teorije kako su cijeli skandal upletene stare “udba┼íke” strukture u Sloveniji i Hrvatskoj, kako bi destabilizirale prilike u regiji ili ─Źak dovele na vlast desnicu.

Podsjetimo, hrvatsko ministarstvo vanjskih i europskih poslova uputilo je Sloveniji diplomatsku notu, u kojoj se isti─Źe da su se zbog povrede od strane Slovenije stekli uvjeti za prestanak arbitra┼żnog sporazuma, na ┼íto je slovensko ministarstvo vanjskih poslova odgovorilo isti─Źu─çi da o─Źekuje da ─çe Arbitra┼żni sud presudu donijeti na temelju dokumentacije koja mu je bila predstavljena do kraja lipnja 2014. godine.
 

 
(index.hr,youtube/uredio:nsp)

Potpuno nova revolucionarna metoda lije─Źenja raka: Izlije─Źeno vi┼íe od 20.000 pacijenata
ŠOKANTNO: Britanski bodybuilder konzumirao 7-8 energetskih pića dnevno i umro od raka jetre

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , , ,

reklama