Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » NOVAC » Vladimir Putin je najbogatiji čovjek na svijetu, tvrdi bivši ruski bankar

Vladimir Putin je najbogatiji čovjek na svijetu, tvrdi bivši ruski bankar

putin-bogatstvoPutinovo bogatstvo neki stručnjaci procjenjuju na 200 milijardi dolara

Čovjek koji je nekad nosio nadimak Bankar Kremlja, ovih dana tvrdi da je Vladimir Putin najbogatiji čovjek na svijetu, barem dok je na vlasti, prenosi Business Insider.

Sergei Pugačev, u razgovoru za Guardian, rekao je: “Sve što pripada Rusiji, Putin smatra svojim vlasništvom. Sve. Gazprom, Rosnjeft, privatne kompanije. Propast će svaki pokušaj izračuna njegovog bogastva.”

Bogatiji od Bill Gatesa

Bill Browder, nekada jedan od najvećih investitora u Rusiju, rekao je da Putinovo bogatstvo može iznositi i do 200 milijardi dolara. “Nakon 14 godina vlasti u Rusiji, uzevši u obzir količinu novca kojeg je Rusija zaradila i novac koji nije potrošen na škole, ceste, bolnice, sav taj novac je završio u investicijama i fondovima kojima se upravlja za Putina i njegove bliske suradnike.” rekao je Browder za CNN.

Usporedbe radi, Bill Gates koji nosi titulu najbogatijeg čovjeka na svijetu, ima bogatstvo od oko 80 milijardi dolara.

Putinovo bogatstvo nije slučajnost

Pugačev potvrđuje da Putinovo bogatstvo nije nastalo slučajno. “Putin se htio obogatiti. On je pragmatična osoba. Razgovarali smo o tome. On nije htio siromašan napustiti vlast.”. Tijekom prva dva Putinova mandata, Pugačev je bio bitna osoba u Kremlju. Prije toga osnovao je Međunarodnu industrijsku banku 1992. godine. Koristeći tu banku pomogao je mnogim političarima u izbornim kampanjima, a tvrdi i da je pomogao Putinu da osvoji vlast.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(telegram.hr,youtube/uredio:nsp)

Filed under: NOVAC · Tags: , , , , , , , , ,