Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, Illuminati, SVIJET U RATU » AKADEMIK ANDREJ ILJI─î FURSOV OTKRIVA: OBAMA, KAO I SVI OSTALI PREDSJEDNICI I PREMIJERI DR┼ŻAVA SU SAMO VI┼áI ─îINOVNICI TAJNE SVJETSKE VLADE!

AKADEMIK ANDREJ ILJI─î FURSOV OTKRIVA: OBAMA, KAO I SVI OSTALI PREDSJEDNICI I PREMIJERI DR┼ŻAVA SU SAMO VI┼áI ─îINOVNICI TAJNE SVJETSKE VLADE!

andrej-fursovSkoro polovica Rusije vjeruje u tajnu svjetsku vladu! To─Źnije 45 posto. To su podaci najnovije ankete Sveruskog centra za izu─Źavanje dru┼ítvenog mnijenja (VCIOM). Zanimljivo je da je stupanj vjerovanja u postojanje tajnog, svemogu─çeg dijela vlasti raste s razinom obrazovanja ispitanika

Istina, mi┼íljenja o sastavu takve “vlade” su u Rusiji razli─Źita. Jedni smatraju da planetom upravljaju oligarsi, drugi misle da su to amerikanci, tre─çi masoni, ┼Żidovi, “neki svjetski politi─Źari”, ili konkretni – Obama, George Bush ili kraljica Elizabeta II.

Konfuzija u odgovorima, jasno, potje─Źe od toga ┼íto je vlada – tajna! U njeno postojanje ne vjeruje tre─çina upitanih Rusa, dok je ─Źetvrtina neodlu─Źna. U Intervjuu za kosmopolitsku Pravdu, Andrej Ilji─Ź Fursov iznosi mnoge zanimljive teze.

Tih 45 posto na┼íih sugra─Ĺana je u su┼ítini u pravu, ali grije┼íi po pitanju forme. Takve forma kao “tajna svjetska” nema, – ka┼że povjesni─Źar Andrej Fursov koji godinama prou─Źava svjetske elite, ali tajne nadnacionalne strukture za harmonizaciju i kontrolu nad svijetom su realnost. Ove strukture ─Źesto diktiraju svoju volju vladama, parlamentima, pojedinim osobama. Ali one u svakom slu─Źaju ne predstavljaju neki jedinstveni organ svjetske elite.

┼áto je to svjetska elita? – S nadom pitamo povjesni─Źara. Mo┼żda to i jeste ta vrlo konspirativna vlada planeta. Jer se ne ┼żelimoodvojiti od lijepe ina─Źica zavjere u koju vjeruje skoro polovica sugra─Ĺana!

Svjetska elita predstavlja sveukupnost monarhisti─Źkih obitelj (ne svih, razumije se), stare europske aristokracije, bankara i industrijalaca. Oni su me─Ĺusobno povezani poslovnim, rodbinskim i okultnim vezama i organizirani su u tajnim lo┼żama, klubovima, povjerenstvima itd. Takva obiteljsko-poslovna paukova mre┼ża postoji u sada┼ínjem obliku posljednjih 150-200 godina.

Ovdje spada i engleska kraljica?

Razumije se. Kao i nizozemska kraljevska obitelj, jedan broj vojvodstava i kne┼żevskih obitelji Italije, Njema─Źke i Austrije. Oni nisu ukrasne figure, ostaci iz srednjeg vijeka kako ih ─Źesto prikazuju, ve─ç jedan od segmenata onog ┼íto britanski premijer B. Disraeli naziva “gospodarima povijesti”, a na┼í predivni pisac O. Markeev “gospodarima svjetske igre”.

A Obama?

Sa─Źuvaj Bo┼że! Pa ako je jo┼í Clinton govorio da je Obama jedino dobar da donosi kavu u krevetu njemu i njegovoj supruzi, onda je Barack u odnosu na svjetsku elitu ne┼íto kao iznosa─Ź no─çne posude.

┼áto su predsjednici i premijeri na Zapadu? Vi┼íi ─Źinovnici, koje je globalna elita unajmila da slu┼żi njihovim interesima i postavila u visoke stolice. I pri tom, kao po pravilu, svjetska elita postavlja specijalno nazna─Źene nadzornike za te ─Źinovnike. Kao ┼íto su, na primjer, pukovnik Haus za predsjednika Willsona i “asistent” britanskog premijer Lloyd Georgea, markiz Lotian. U stvarnosti, predsjednik i premijer su ti “pomaga─Źi”.

Rijedak izuzetak je Bush Stariji i njegov sin-neznalica kao predsjednici SAD. Bushovi su u vrhu svijeta, oni su daljnji ro─Ĺaci britanske kraljice, predvode dru┼ítvo “Lubanja i kosti” (ogranak iluminata) na Yaleu. Ali, opet, ovo je iznimka. Kao po pravilu, predsjednici i premijeri dolaze iz srednje klase, na koje vrhu┼íka gleda “s visine”, osobito u anglosaksonskim zemljama. Sjetite se pri─Źe o tome kada Thatcher izrekla ime petog ─Źlana Cambridgeove petorke (visoki britansko-sovjetski agenti) Blunta, koji je izgleda bio izvanbra─Źni sin Georgea V, odnosno, kralji─Źin stric. Windge nisu oprostili Tacherovoj. Mala bur┼żujka (kako ju je opisao jedan predstavnik “d┼żentlmenske klase” koji je tada ┼żivio u Moskvi) je na kraju morala dati ostavku zbog sukoba s gospodarima.

A Bill Gates, jedan iz vrha Forbesove liste milijardera, ulazi li on u svjetsku elitu?

Naravno da ne, kao ni svi drugi predstavnici “novope─Źenih” bogata┼ía uklju─Źuju─çi i oligarhe koji govore ruskim jezikom. Za sve njih, kod svjetske elite vrijedi ona Mojdodirova (popularani lik iz ruske dje─Źje pjesme, prim. Prev.): “Hajde ku─çi po─Ĺi i svoje lice umij”.

Ali zašto je tako jak mit o svjetskoj vladi?

Taj mit nije do┼íao niotkuda. O neophodnosti stvaranja svjetske vlade jo┼í su krajem 18. stolje─ça govorili ┼ívicarski i ┼żidovski bankari, iluminati. U 20. stolje─çu o tome su, kao o konkretnom zadatku, govorili takvi predstavnici svjetske elite kao Warburg, N. Rockefeller, ideolog mondijalizma G. Atali i mnogi drugi. I iako svjetska vlada nije stvorena, elita se usmjerila u tom pravcu.

I uspjeli su?

Mislim da ne. Svijet je suvi┼íe velik i slo┼żen da bi se njime upravljalo iz jednog centra. To prvo. A drugo, svjetska elita nije jedinstvena. Klanovi konkuriraju jedni drugima iu postakapitalisti─Źkom svijetu nema mjesta za sve. Uostalom, dogovara se dva, tri desetaka Obitelj.

Me─Ĺutim, to nije dovoljno da se stvori svjetska vlada. Neophodno je jo┼í ┼íto┼íta. Na primjer, da se smanji svjetska populacija sa sada┼ínjih sedam na dvije milijarde; da se opusto┼íi veliki dio planeta ratovima, epidemijama i gla─Ĺu; da se ─Źipira ve─çina stanovni┼ítva; da se standardiziraju, niveliraju nacionalne kulture; da se uni┼ítiti postoje─çi sustav obrazovanja i sve vrste identiteta – nacionalnog, obiteljskog, rasnog, seksualnog, sve ┼íto je ljudsko (ovim se bave transhumanisti).

Na Zapadu, uni┼ítavanje identiteta je u punom zamahu. Ali postoje Rusija, Kina, Indija, islamski svijet, Latinska Amerika, gdje svi ovi “trik-majstori” ne prolaze, gdje je nemogu─çe civilizacijsko (samo) ubojstvo u duhu suvremenog Zapada koje na ─Źelu sa SAD srlja u ambis Povijesti. U tom smislu, treba napomenuti da se u teku─çoj konfrontaciji izme─Ĺu Rusije i SAD / nadnacionalnih struktura, izme─Ĺu ostalog, krije sukob dva projekata za budu─çnost, dva svjetska naloga: ─Źove─Źanski i anti-─Źove─Źanski. Ruska federacija je ta koja svojom nuklearnom mo─çi jam─Źi neku ravnote┼żu, balans, slu┼żi kao vojni ┼ítit BRIKS-a. No to je posebna tema.

Svjetska elita predstavlja sveukupnost monarhisti─Źkih obitelj (ne svih, razumije se), stare europske aristokracije, bankara i industrijalaca.

Ali ┼íto je sa “zlatnom milijardom”?

U velikoj mjeri, ta “stvar” li─Źi na ognji┼íte naslikano na platnu u pri─Źi o Pinokiju. Prije 30-40 godina, pretpostavilo se da ─çe se stanovnici sjevera (SAD, Zapadna Europa), njih ne vi┼íe od milijardu, zatvoriti u tvr─Ĺavi “Sjever” (na obje strane Sjevernog Atlantika) i odatle upravljati svijetom. Me─Ĺutim, neoliberalna kontrarevolucija iz razdoblja 1980-2000. godine je sa svojom potragom maksimalnog profita sahranila projekt “zlatne milijarde” u svojoj originalnoj verziji.

Dolar je pomutio razum, a ka Sjeveru su, kako bi iskoristili jeftinu radnu snagu, pokrenuli mase s Juga: Latinoamerikance u SAD, Afrikance, Arape, Turke u zapadnoj Europi. Jug je sada ─Źvrsto ukorijenjen na Sjeveru i pojavila sa ┼żestoka proturje─Źnost, prepuna zastra┼íuju─çe eksplozivnosti. Sa jedne strane – ostarjelo, neosiroma┼íeno, dekristijanizirano stanovni┼ítvo u opadanju, velikim dijelom zaglibiljeno u porok i perverziju (narkomanija, homoseksualnost). Sa druge strane je mlado, siroma┼íno, ogor─Źeno, orijentirano ka obiteljskim vrijednostima muslimansko (u Sjevernoj Americi latino-katoli─Źko) stanovni┼ítvo.

Prije ili kasnije, izme─Ĺu ta dva “bloka” ─çe uzrasti lenjinisti─Źko pitanje, “Tko ─çe koga”, zapo─Źet “veliki lov”. I onda, ─çe umjesto “zlatnih milijardi” ostati “zlatni milijuni” koji poku┼íavaju ┼żivjeti u nepristupa─Źnim ili plutaju─çim gradovima ili u planinskim tvr─Ĺavama, ili negdje drugdje. “Zlatna milijarda”, kao strategija svjetske elite je pro┼ílost.

Neki teoreti─Źari zavjere sve doga─Ĺaje u svijetu, sve do gra─Ĺanskog rata u Ukrajini, svode na sukob Rothschilda i Rockefellera. Onaj koji pobijedi, taj ─çe upravljati svijetom!

Odista u posljednje vrijeme se aktivno isti─Źe ta linija konfrontacije “Rothschild-Rockefeller”. Taj sukob zaista postoji. On je odigrao veliku ulogu u 20. stolje─çu, provla─Źe─çi crvenu nit kroz sve va┼żne doga─Ĺaje, uklju─Źuju─çi svjetske ratove gdje je pobjeda bila na strani Rockefellera.

Zanimljivo je da je po─Źetak tog sukoba bio u Ruskoj imperiji, na naftnim poljima Bakua. Tamo su Rockefelleri “sponzorirali” ┼ítrajk radnika u “zoni” koja pripada Rothschildima. A ┼ítrajk je organizirala bolj┼íevi─Źka skupina Fioletova, gde je aktivnu ulogu igrao Koba (Staljin). Ruska imperija s njenom naftom u Bakuu, to─Źnije zapadni vladaoci “crnim zlatom”, bila je glavni konurent Rockefelleru “Standard Oil-u” po─Źetkom 20. stolje─ça.

Rezultat revolucije iz 1917. je da je “Standard Oil” (to─Źnije klaster tvrtka na koje se formalno raspala u SAD) postao apsolutni lider. Rothschildi su “u┼íli” u Rusiju tek poslije Staljinove smrti iako je SSSR neprestano kontaktirao s tvrtkama koje su s njima povezane (primjerice s De Brisom obitelji Oppenheimer). Sa Rockefellerima, posebno u prvoj polovici 1930-tih godina je Staljinov SSSR radio vrlo aktivno, iako je poslije smrti G. Rockefellera 1937. godine intenzitet opao. Drugi ozbiljan dolazak Rockefellera (a sa njima i Varburga) se u SSSR desio 1973. godine ┼íto se gotovo podudara s izborom J. Andropova za ─Źlana Politbiroa.

Vrlo zanimljivo! A što je sa sadašnjom etapom borbe Rothschilda i Rockefellera?

Sada je sve komplicirano. Prvo, osim borbe postoji partnerstvo: oba klana imaju svoje predstavnike u svim ozbiljnijim tajnim strukturama iako su proturje─Źnosti po pitanju svjetske valute, barem za sada, su┼ítinski nepomirljive. Drugo, igrali┼íte svjetske vrhu┼íke se ne ograni─Źava Rothschildima i Rockefellerima – tu je londonski City, Vatikan, arapske i isto─Źnoazijske “ku─çe”.

A nisam ni spomenuo simbiozu klanova, velikih dr┼żava i transnacionalnih kompanija ┼íto silno komplicira sliku. Na kraju, tre─çe, ne┼íto mi govori da kako i “desnima” i “lijevima” manipuliraju ista lica i grupe, tako isto mo┼że biti i sa “Rothschildima-Rockefellerima” po principu “borbe nanajskog dje─Źaka s medvjedom” (folklorna igra gdje dva glumca na zabavan na─Źin izvode parodiju na borbu, prim. prev).

Mo┼żda je netko bogatiji od njih?

To ili ti “neki” ne moraju biti bogatiji. Novac je samo u funkciji mo─çi u ─Źijoj osnovi le┼żi ovaj ili onaj sustav ideja – svjetovnih, a ─Źesto i okultnih. Informacija i energija su va┼żniji od materije, a metafizika od fizike. Sapienti sat.


Mnogi vjeruju da masoni upravljaju svijetom. Da su oni ubili Petra III, izvršili Oktobarsku revoluciju i srušili SSSR, oni vladaju svijetom.

Pa, masonstvo je odista odigralo veliku ulogu, osobito od 18-19. stolje─ça. “Slobodni zidari” su odgajali onaj ljudski materijal koji je odigrao vode─çu ulogu na Zapadu u eri revolucija od 1789-1848. godine i koji je bio do┼íao na vlast. Me─Ĺutim, nacionalizacija masonerije je stvorila veliki broj problema. Od kraja 19. stolje─ça javila se potreba za novim formama organizacije tajnih nadnacionalnih struktura koje vi┼íe odgovaraju novoj epohi globalne borbe za vlast, informaciju i resurse.

Radi se o “Grupi” (ili dru┼ítvu “Mi”), koji je stvorio S. Rhodes, a razvio A. Milner, druge strukture. Masonstvo nije ukinuto, ono je nastavilo da ponekad igra zna─Źajnu ulogu, ali je prestao biti jedini i dominantni oblik konspiro-struktura. Na primjer, u ruskoj revoluciji, masonska lo┼ża “Velikog orijenta Francuske” je djelovala vrlo aktivno (preko Kerenskog), ali tu su bile i druge sile, vezane s britanskom obavje┼ítajnom slu┼żbom, Rockefellerima, Amerikancima, njema─Źkim General┼ítabom i naravno, s ruskim kontraobave┼ítajcima, pri imperijalno orijentiranim bolj┼íevicima. Rezultanta tih sila jeste Oktobarska revolucija.

Poslije Drugog svjetskog rata javila se potreba za novim “pokoljenjima” zatvorenih struktura i ona su se pojavila: ─îetvrti Rajh Bormana, Bilderber┼íka klub, Rimski klub, Trilateralna komisija … mnogi njihovi ─Źlanovi su bili masoni, iluminati, bneibritovci (organizacija B’nai B ‘ ritham prim. prev.) i drugi, ali su strukture bile principijelno nove, nao┼ítrene novim zadacima.

A svesvjetska ┼żidovska zavjera u koju vjeruje ne tako mali broj ljudi?

U osnovi legende o “svesvetskoj ┼żidovskoj zavjeri” (najve─çi udio u razvoj iste imaju masoni ┼íkotskog reda) le┼żi ─Źinjenica da su sredinom 19. stolje─ça ┼Żidovi bili vrlo aktivni u sferi financija, medija, znanosti, u velikoj su mjeri u tim sferama imali polo┼żaje pri vrhu. ┼átovi┼íe, upravo je ┼żidovski kapital na kraju 19. i po─Źetkom 20. stolje─ça vezao Veliku Britaniju i SAD koji su do tada ve─ç sto godina ratovali.

┼Żidovska svjetska dijaspora je odista ozbiljna sila, ali je daleko od jedinstvene. Sve velike sile imaju svoje dugoro─Źne planove. Netko to naziva zavjerom, a netko vi┼íe voli termin “projekt”. Svjetska povijest je borba projekata, njihova rezultanta.

Na┼żalost, ako izuzmemo razdoblje Staljina, Rusi svoj projekt nisu imali.

A ─Źuvena Kominterna?

Kominterna, koju su navodno raspustili 1943. godine (od 1936 g. Staljin je vodio ka tome kao i ka uspostavljanju kontrole nad imovinom te lijevoglobalisti─Źke organizacije) nije ruski projekt. Ina─Źe je neophodno da se ka┼że da je u “projektu SSSR” od po─Źetka uklju─Źen nemali broj stranih elemenata koje su realizirali interese razli─Źitih dr┼żava i struktura (prije svega tajnih).

Kako je povijest pokazala, Staljinu je uspjelo samo jedno vrijeme potisnuti ono umjetno, me─Ĺutim poslije njegove smrti se ono postupno regeneriralo. Zajedno s interesima preporo─Ĺene sovjetske nomenklature taj faktor je odigrao veliku ulogu u likvidaciji projekta, to─Źnije sveukupnosti projekata (koji nisu postali sustav) SSSR.

A ┼íto ka┼żete o reptiloidima, Andrej Ilji─Ź?

Ta tema je vrlo popularna u Americi, Iako ve─ç i Rusijom hodi. Dvije ozbiljna doktora znanosti su me s ozbiljnim licem uvjeravala da su vlast nad planetom zauzeli do┼íljaci sa planete Draka i Nubiru, uzev┼íi ljudsko obli─Źje. Svi zapadni predsjednici su reptiloidi. Mogu─çe ih je prepoznati po karakteristi─Źnim znakovima. Internet je pun slika ovih reptiloida u Bijeloj ku─çi itd.

Ja volim znanstvenu fantastiku, fantaziju. Ali verziju Amerikanca Ickea ne bih da komentariram. Smatram da se sli─Źne ina─Źica svjesno ┼íire kako bi se odvukla pa┼żnja s realnih tajnih struktura upravljanja. I da bi se iskopromitirala samo pitanje o tajnim mehanizmima povijesnog procesa u cjelini, uklju─Źuju─çi drevnu povijest i zagonetku podrijetla ─Źovjeka.

Hajdemo onda govoriti o realnim strukturama, primjerice o Bilderber┼íka klubu. Mnogi njega nazivaju tajnom vladom Zemlje. Jednom godi┼ínje se visoki ─Źlanovi Bilderberga okupljaju u hotelima bilo Rockefellera, bilo Rothschilda i iza zatvorenih vrata raspravljaju o aktualnim problemima ─Źovje─Źanstva i donose svoje odluke

Realna vlast je tajna vlast. A Bilderber┼íki klub je vidljiv, imaju i svoje stranice. “Bilderberg” je fasadna organizacija svjetske elite. Klub je stvoren 1954. godine radi pomirenja stare europske elite, kako onog dijela koja je podr┼żavala Hitlera (“linija Gibelina”), tako i onog koji se borio protiv njega (“linija gvelfa”) s anglosaksoncima i njenom integracijom u njihove projekte uop─çe, a posebno u projekt “eurosaveza”. Danas bilderbergovci vrte ona pitanja koja su postavljena u realno tajnom, ─Źesto neformalnom re┼żimu.

U prosincu ─çe kod nas biti tu┼żan jubilej. Dvadesetpetogodi┼ínjice “povijesnog” susreta Busha i Gorba─Źova na Malti. Formalno to je zavr┼íetak hladnog rata. ─îinjeni─Źno, Gorbi i dru┼ítvo su Zapadu sramno predali SSSR i cijeli socijalisti─Źki blok. Uskoro se zavr┼íila najve─ça geopoliti─Źka katastrofa 20. stolje─ça, pao je Sovjetski Savez.

Mjesto izdaje nije slu─Źajno odabrano: otok je postojbina mo─çnog malte┼íkog reda. Na sumnju navode i dva najve─ça bestselera s po─Źetka 21. stolje─ça, koje su o─Źito bila globalno promovirana od strane vrlo utjecajnih sila: “Da Vincijev kod” Dana Browna koji govori o redu templara i redu “Opus dei”; Saga Joanne Rowling o Harry Potteru otvoreno propagira red Hospitalaca. Uvrije┼żeno je mi┼íljenje da ovi redovi, koji su zasnovani prije mnogo stolje─ça, jesu tu koji tajno usmjeravaju tok svjetskog razvoja.

Ne usmjeravaju, samo poku┼íavaju. Pri tom, kako u konfliktu jedni s drugima, tako i u borbi sa anglosaksoncima. Ime novog, jezuitskog pape “Francisco” (Franjo) je neka vrsta gesta – simbol pomirenja starih protivnika, jezuita i franjevaca pod pritiskom anglosaksonaca.

Saveznik oba ova reda je malte┼íki red ─Źija je davna specijalnost posredni┼ítvo izme─Ĺu Vatikana i MI6, CIA. Malte┼íki red je element sustava “Vatikan”. Da, predaja socijalisti─Źkog bloka i SSSR-a Amerikancima i nadnacionanim strukturama u liku Busha starijeg se desila na Malti, ali je Gorba─Źov na Maltu doletio poslije susreta s rimskim papom Ivanom Pavlom II, koji je blagoslovio Gorbijevu predaju socijalisti─Źki bloka i SSSR. Hijerarhija na dijelu.

Poku┼íaj uvjeravanja da neka pojedina struktura, bilderbergovci, Malte┼żani, masoni, rotschildrokfelerovci itd. pojedina─Źno upravljaju svijetom odvodi od uvida u realne mehanizme upravljanja svijetom, od Mre┼że u cjelini, zamjenjuju─çi je njenim pojedina─Źnim stanicama.

Druga metoda je sakriti cijelu strukturu (korporacije, banke) iza konkretnih osoba ili partija. Tako nam se servira da je nacional-socijalizam djelo NSDAP-a i Hitlera, a u stvari su tvorci nacional-socijalizma i projekta “tre─çi Rajh” prije svega anglo-ameri─Źki bankari i industrijalci, korporacije tipa IG FarbenindustrieAG.

Detaljnije o tome kako su te strukture stvarale prvu formu eurosaveza – hitlerovski Tre─çi rajh, mo┼że se ─Źitati u vrlo zanimljivoj knjizi Dmitrija Peretol─Źina “Svjetski ratovi i svjetske elite”. Ona je iza┼íla u seriji “Igre svjetskih elita. Andrej Fursov preporu─Źuje za ─Źitanje. Ova serija je osmi┼íljena specijalno radi publiciranja radova o svjetskoj eliti, o njezinim strukturama.

┬áA ┼íto bi ste jo┼í preporu─Źili za ─Źitanje, Andrej Ilji─Ź?

Radove Aleksandra ┼áevjakina o tome kako su ru┼íili SSSR, Aleksandra Ostrovskogo o Staljinu i Perestrojci i Vladimira Pavlenko o Rimskom klubu. Sva tri autora su prekrasna. Velika preporuka i za romane Olega Markeli i Aleksandra Gere koji obja┼ínjavaju sliku svijeta. Usput, i Gera i Markeev su umrli pod nerazja┼ínjenim okolnostima …

I posljednje pitanje: što će se dogoditi? Pobjeda organizatora svjetske vlade?

Te┼íko. Tu su klanovi, tu su etnocivilizacije i jo┼í uvijek dr┼żavni interesi koje je te┼íko pomiriti. Bi li Kinezi i muslimani po┼íli pod svjetsku vladu? Da, i Rusi ne─çe i─çi.

Realno je smanjivanje broja zatvorenih nadnacionalnih struktura, a svaka ─çe kontrolirati svoj ÔÇőÔÇőmakroregionalna blok. A to je daleko od realnog upravljanja svijetom. Pri tom, kada se ru┼íi svijet, a svijet kapitalizma se ru┼íi! -

Spa┼íavat ─çe se iako ne pojedina─Źno, ali ne i svi zajedno, ve─ç u “krdima”. ─îeka nas borba raznoraznih “krda”. I starih, potpuno drevnih, i relativno mladih. Zatvorena dru┼ítva, kad jednom nastanu, u pravilu ne nestaju, oni se transformiraju, bilo da su to organizacije Bliskog Istoka, trijade, templari, masoni, iluminati, anglosaksonski klubovi, Kominterna, ─îetvrti rajh i mnoge druge.

Materija (ljudi), energija (novac) i informacija (ideje), ujediniv┼íi se, dobivaju nad─Źove─Źansku, naddru┼ítvenu kvalitetui, da sna┼żno ┼ítititi sebe, svoje granice i uvjeravaju─çi svijet koji ih okru┼żuje da oni kao organizacija ne postoje.

Druga je stvar, ┼íto se vremenom transformiraju, primaju drugu formu (“zmija” odbacuje staru ko┼żu i jede svoj ÔÇőÔÇőrep), stupaju u bizarne odnose jedni s drugima i sa fasadnim strukturama. Ali dolazi vrijeme kada ─çe se, u uvjetima krize, pribli┼żiti odlu─Źuju─çi dan za Budu─çnost, a tajne strukture ─çe iza─çi na povr┼íinu i (ili) dati znak o sebi.

Smatram, da je s tim povezan jako pove─çan opseg izdava─Źke produkcije o tajnim dru┼ítvima. Budu─çnost dolazi i u njoj ─çe pobijediti onaj tko bude imao adute. Dakle, na pitanje u kojoj valuti ─Źuvati novac, ja odgovaram: u valuti “kala┼ínjikova”. Ili bar u vidu dobrog kompleta no┼żeva za bacanje.

**********

Andrej Ilji─Ź Fursov, 63 godine, direktor Centra ruskih istra┼żivanje Moskovskog sveu─Źili┼íta za humanisti─Źke znanosti, direktor Instituta za sustavnu i strate┼íku analizu. Akademik Me─Ĺunarodne akademije znanosti (Innsbruck, Austrija). Autor vi┼íe od 400 znanstvenih publikacija, uklju─Źuju─çi 11 monografija. Nedavno su iza┼íle nove knjige “Naprijed, do pobjede!”, “Hladni isto─Źni vjetar ruskog prolje─ça”, “Ruski interes”. Predavao je na sveu─Źili┼ítima u SAD, Kanadi, Njema─Źkoj, Ma─Ĺarskoj, Indiji, Kini, Japanu. ─îlanak Saveza pisaca Rusije. Nositelj presti┼żnih nagrada za znanstvenu, publicisti─Źku i dru┼ítvenu djelatnost.
 
 
(web-tribune.com//uredio:nsp)

Filed under: Featured, Illuminati, SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,