Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Otkriveno 70 metalnih knjiga koje mogu promijeniti povijest svijeta i biblijsku povijest

Otkriveno 70 metalnih knjiga koje mogu promijeniti povijest svijeta i biblijsku povijest

metalna-knjiga-biblijaOvo nevjerojatno otkri─çe moglo bi se pokazati kao najva┼żnije od otkri─ça svitaka s Mrtvog mora. Drevna zbirka od 70 tankih knjiga vezana ┼żicom, mo┼że otkriti neke od najve─çih tajni ranih dana kr┼í─çanstva

Otkri─çe ovih predmeta je izazvalo stru─Źnjake da imaju podijeljena mi┼íljenja i da ispituju njihovu autenti─Źnost, pi┼íe dailymail.co.uk

Pronalasci na ovim stranicama su minijaturne slike, simboli i rije─Źi koje se ─Źine da se odnose na Mesiju, raspe─çe i uskrsnu─çe.

Ali ┼íto je najva┼żnije, neke od knjiga su zape─Źa─çene, izazivaju─çi sumnju me─Ĺu akademicima, da li je to izgubljena kolekcija kodeksa koja se spominje u knjizi Otkrivenja u Bibliji.

Dr. Margaret Barker, biv┼íi predsjednik Dru┼ítva za prou─Źavanje Starog zavjeta je izjavila:

“Knjiga Otkrivenja govori o zape─Źa─çenim knjigama koje se samo mogu otvoriti kada stigne Mesija. Postoje i drugi tekstovi iz istog razdoblja povijesti koji govore o velikoj mudrosti koja je zaklju─Źana negdje daleko u zatvorenim knjigama. One sadr┼że tajnu ostav┼ítinu koje je Isus predao najbli┼żim u─Źenicima.”

Knjige su prona─Ĺene u ┼ípilji u udaljenom dijelu Jordana za koje se zna da je lokacija gdje su kr┼í─çanske izbjeglice pobjegle nakon pada Jeruzalema.

Drugi va┼żni i autenti─Źni dokumenti u istom razdoblju su prethodno otkriveni u tom podru─Źju.

Du┼żnosnici vlade u Jordanu su u najvi┼íim pregovorima da vrate i ┼ítite povijesnu zbirku. Nakon otkri─ça jordanskog beduina, ovo potencijalno “neprocjenjivo blago” je kupio jedan izraelac koji krijum─Źari knjige izvan granice Izraeala, gdje i ostaju.

Nakon osnovnih istra┼żivanja, metalur┼íko testiranje ukazuje na to da neke od knjiga datiraju iz prvog stolje─ça poslije Krista.


Neki istra┼żiva─Źi vjeruju da je ovo otkri─çe jedno od najva┼żnijih nalaza u povijesti, klju─Źni dokaz iz po─Źetka kr┼í─çanske ere, prije spisa svetog Pavla.

Ovi spisi mogu sadr┼żavati, u okviru svojih natpisa, suvremene pri─Źe o posljednjim danima Isusovog ┼żivota.

David Elkington, britanski stru─Źnjak za drevnu vjersku povijest i arheologiju i jedan od rijetkih koji ispituje knjige, rekao je da bi ovo moglo biti:

“Najve─çe otkri─çe u povijesti kr┼í─çanstva. Mislim da u rukama dr┼żimo objekte koji mogu datirati od najranijih svetaca crkve”, dodao je on.

Philip Davies, umirovljeni profesor biblijskih studija na Sveu─Źili┼ítu u Sheffieldu, smatra da je to autenti─Źan povijesni nalaz. Prema Daviesu, postoje jaki dokazi da knjige imaju kr┼í─çansko porijeklo, jer postoji plaketa koja pokazuje kartu svetog grada Jeruzalema.

Prema profesoru Daviesu postoji kri┼ż u prvom planu, a iza njega je ne┼íto ┼íto se mo┼że tuma─Źiti kao grob. Knjige uzgleda kao da opisuje raspe─çe koje se odvija izvan zidina grada.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kota─Źi─ç” i odaberite “Prijevod titla”*

 
Vi┼íe o ovome mo┼żete na─çi u knjizi “Djevica i sve─çenik” (link). Izdava─Źka ku─ça Eneagram, Zagreb.
 
(webtribune.rs,youtube/uredio:nsp)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,