Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, GLOBALNA KRIZA » SIGURNOST U KRIZNIM VREMENIMA: Ovo su izuzetno vrijedne informacije koje vam mogu spasiti i život!

SIGURNOST U KRIZNIM VREMENIMA: Ovo su izuzetno vrijedne informacije koje vam mogu spasiti i život!

bankomat-PINInformacije koje vam donosimo ne zna 95 posto ljudi, a mogu vam, i doslovno, spasiti život!

Tiču se predmeta koje svakodnevno koristite, i situacija u kojima se možete naći, a da pri tome ne znate, kako vam mogu pomoći funkcije vaš bankovne kartice, mobitela, automobila …

Ako vas je ikada lopov ili netko drugi prisilio da podignete novac na bankomatu

Unesite svoj PIN naopako. Tako, ako je vaš PIN 1254, vi unesite 4521. Bankomat će vam dati vaš novac, ali će to automatski prepoznati kao poziv upomoć i alarmirat policiju, a da to lopov ne zna. Ta opcija postoji na svim bankomatima, ali mnogo ljudi to ne zna. Podijelite ovu informaciju s prijateljima, trebalo bi to da znaju.

Ovaj način prepoznavanja se zove “ATM Safety PIN software” i nalazi se samo na ATM bankomatima, no možda je uveden i na većini bankomata. Ipak, isplati se probati.

Kako vam mobitel može pomoći u izvanrednim situacijama

Mada zvuči nevjerojatno, vaš mobilni telefon vam može spasiti život, ili barem živce, u nekim situacijama, evo i kako:

Kako bilo gdje u svijetu pozvati hitnu pomoć, policiju ….

Jedinstveni broj za izvanredne situacije koji se sa mobilnog telefona može pozvati bilo gdje u svijetu je 112. Ukoliko se nađete izvan signala vaše mreže, a u pitanju je izvanredna situacija, pozovite 112 i vaš telefon će tražiti bilo koju postojeću mrežu na mjestu gdje se nalazite.

Potom ćete na displeju vidjeti brojeve hitnih službi za područje u kojem se nalazite.

Zanimljivo je: broj 112 možete birati čak i kada je tipkovnica na vašem telefonu zaključana! Probajte i sami!


Ključevi za daljinsko otvaranje auta ostali zaključani u autu

Ovo se mnogima od nas već dogodilo, a postoji jednostavan trik koji jednom može zatrebati. Ako zaključate ključ od auta u autu, a rezervni ključ imate kod kuće, napravite slijedeće:

Nekoga tko je u kući sa vašeg mobitela nazovite na njen-njegov mobitel. Vaš mobitel držite 30-tak centimetara od vrata vašeg auta. Osoba u vašoj kući treba držati u ruci ključ vašeg auta blizu mobitela i pritisnuti gumb za otključavanje.

Vaš auto će se otvoriti. Udaljenost uopće nije bitna, važno je samo da na mobilnim pozovete osobu kod koje je rezervni daljinski ključ za otvaranje vašeg auta.

Skrivena rezerva u bateriji vašeg mobitela

Zamislite da je baterija vašeg mobilnog pri kraju, potreban vam je telefon, a punjač nije kod vas. Nokia telefoni imaju mogućnost rezervne snage baterije. Da biste je aktivirali, ukucajte * 3 3 7 0 # i vaš telefon će imati 50 posto dopunjenu bateriju. Telefon će ovu rezervu nadoknaditi tijekom slijedećeg punjenja baterije.

Kako potpuno onemogućiti korištenje mobitela ako ga netko ukrade

Prvo morate znati serijski broj vašeg mobitela. Da biste saznali koji je to broj, ukucajte * # 0 6 # i na displeju će se pojaviti 15-znamenkasti broj. Ovaj broj je jedinstven za vaš aparat. Zapišite taj broj i čuvajte ga na sigurnom.

Ako vam netko ukrade telefon, nazovite vašeg operatera, izdiktirajte serijski broj, i operater će moći blokirati vaš telefon, koji će biti potpuno beskoristan čak i ako lopov promjeni sim-karticu. Iako vjerojatno nećete dobiti nazad vaš telefon, barem ćete znati da kradljivac od njega nema ništa.

Kada bi svi ovako postupali, daljnje krađe mobilnih telefona ne bi imale svrhe. Možda su nekima od vas neke od ovih stvari gluposti, ali neke će im možda nekada i zatrebati.
 
(volimpodgoricu.me/uredio:nsp)

Filed under: Featured, GLOBALNA KRIZA · Tags: , , , , , , , , , , , ,