Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, SVIJET U RATU » Najhrabriji djeÄak 21. stoljeća: Braneći svoju obitelj i dom ubio 14 ameriÄkih specijalaca

Najhrabriji djeÄak 21. stoljeća: Braneći svoju obitelj i dom ubio 14 ameriÄkih specijalaca

mustafa-husseinNew York Times je objavio Älanak u kojem je za “najhrabrijeg djeÄaka 21. stoljeća” proglasio unuka pokojnog predsjednika Iraka, Saddama Husseina. Ovo je njegova priÄa…

Ubio je 14 NATO vojnika, braneći svoj dom. Ovaj djeÄak po imenu Mustafa Hussein iz Iraka je ÄetrnaestogodiÅ¡nji unuk Sadama Husseina koji je bio i poslijednja osoba s oružjem u rukama tijekom invazije SAD-a na Irak.

On se Ävrsto odupirao ameriÄkim specijalcima prilikom napada na vilu Navaf Sheik Zidan. U trenutku pogibije on je bio jedina živa osoba u kući, a pored njega su ležala beživotna tijela oca Kusaia, ujaka Udaja i tjelohranitelja Abdel-samle.

Prema iskazima ameriÄkih vojnika koji su bili ukljuÄeni u operaciju, kada su provalili u kuću, mladi Mustafa Hussein otvorio je na njih vatru iz mitraljeza, a ameriÄka jedinica od oko 400 vojnika koja je sudjelovala u opsadi vile od tog trenutka je bila blokirana.

Kada su mu pred oÄima amerikanci ubili oca i ujaka, djeÄak je uzvratio i ubio je 14 ameriÄkih marinaca.

Borba sa u unukom Sadama Husseina trajala je oko Å¡est sati. Kada su Amerikanci ubili malog Mustafu, nisu mogli povjerovati da ih je toliko vremena držao jedan mali djeÄak.

Na kraju Älanka o Mustafi Huseinu novinar New York Timesa Robert Jeisk piÅ¡e:

“Da smo mi imali nekoga kao Å¡to je ovaj djeÄak, izgradili bismo mu spomenik u svakom gradu. Svuda bi se priÄalo o njegovoj hrabrosti, bio bi uzor za mlaÄ‘e generacija, sada i u budućnosti – za sva vremena!”
 
(intermagazin.rs, pravda.rs,youtube/uredio:nsp)

Filed under: Featured, SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , , , , , ,