Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » LUK U ─îARAPI: Ona je spavala sa kri┼íkom luka u ─Źarapama, evo ┼íta se dogodilo

LUK U ─îARAPI: Ona je spavala sa kri┼íkom luka u ─Źarapama, evo ┼íta se dogodilo

luk-u-carapiInternetom se poput virusa pro┼íirio savjet da kri┼íku luka stavite na stopalo i navu─Źete ─Źarape te tako spavate

Jeste li i vi bili me─Ĺu onima kojima su mame i bake sni┼żavale povi┼íenu temperaturu ─Źarapama namo─Źenima u ocat? U zadnje vrijeme smo se udaljili od prave prirodne medicine koje su nam bake prenosile. Danas gutamo antibiotike i lijekove na kile, a niti malo nismo upu─çeni u njihove nuspojave.

Ako jeste, vjerojatno vam ni ideja da stavljate luk u ─Źarapu i tako provedete no─ç ne─çe biti nimalo primamljiva.

Ipak, vjerojatno ─çete se predomisliti ili barem zamisliti nakon ┼íto doznate kako ta jednostavna metoda utje─Źe na zdravlje.

Stopala i ruke ogledalo su zdravlja. Na njima se prvo primijete promjene koje upu─çuju na neke zdravstvene probleme.

Kineski lije─Źnici izradili su precizne mape refleksnih zona na stopalima i na rukama jo┼í prije 5000 godina. Refleksologija je najprisutnija u isto─Źnja─Źkim kulturama, ali popularna je i u Europi i Americi.

Spojiti refleksologiju s lukom, jednom od najzdravijih namirnica koje nam nudi priroda, ─Źini se kao logi─Źan izbor.

Internetom se poput virusa pro┼íirio savjet da kri┼íku luka stavite na stopalo i navu─Źete ─Źarape te tako spavate.

Poznato nam je ve─ç blagotvorno djelovanje luka na na┼íe zdravlje, a na ovaj na─Źin supstancije koje sadr┼żi luk mo┼żete “prenijeti” i bez konzumacije. Ono ┼íto mo┼że iznenaditi jest to da ─çe luk ukloniti i sprije─Źiti neugodne mirise nogu, a istodobno pro─Źistiti krv. S lukom na stopalu mo┼żete ubla┼żiti simptome prehlade, gripe, groznice…


Ne mo┼żete ni┼íta izgubiti ako se odlu─Źite provjeriti ovu metodu, poru─Źuje blogerica Jennifer Thompson koja je odlu─Źila na stopalima iskusiti djelovanje luka na njezin organizam i koja se doslovno preko no─çi “rije┼íila” 90 posto simptoma alergije.Tvrdi kako je i svom de─Źku dala luk da stavi na stopalo, a nakon tako provedene no─çi izmijenili su iskustva.

Thompson tvrdi da je osjetila djelovanje ve─ç nakon 20 minuta, u prsnom ko┼íu. “Zaradila je” i ┼żgaravicu, a zatim je osjetila toplinu u glavi. Desetak minuta nakon toga po─Źele su joj suziti o─Źi kao da je upravo rezala luk za ru─Źak, a njezin de─Źko osjetio je okus luka u ustima. Sve su to pokazatelji da se zaista ne┼íto doga─Ĺa u organizmu i da su se razli─Źiti sastojci iz luka apsorbirali u organizam, tvrdi blogerica.

Ono ┼íto je nevjerojatno, tvrdi, jest to da se nakon jedne no─çi s lukom na stopalima rije┼íila ka┼ílja i kihanja od kojeg je, ka┼że, jedva dolazila do zraka taj dan. Iako je naumila ovo provoditi i ubudu─çe, nakon nekog vremena svojim ─Źitateljima na blogu otkrila je da je to ponovila jo┼í samo jednom.

Ipak, tvrdi, simptomi alergije nisu se vratili.

Luk je bogat spojevima koji sadr┼że sumpor, a koji poma┼żu da se tijelo oslobodi toksina, te┼íkih metala, posebice iz jetara.

Sadr┼żi sna┼żne antioksidanse koji djeluju na kolesterol, spre─Źavaju krvne ugru┼íke i simptome astme, kroni─Źnog bronhitisa, poma┼że u borbi protiv dijabetesa, ateroskleroze i infekcija, a sve se ─Źe┼í─çe mo┼że ─Źuti kako djeluje i antikancerogeno.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kota─Źi─ç” i odaberite “Prijevod titla”*

 

 
(vecernji.hr,youtube/uredio:nsp)

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,