Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » GLOBALNA KRIZA, SVIJET U RATU » Licemjerje Kapitalističkog Zapada: Financiraju ukrajinske fašiste a grčke radnike tjeraju na samoubojstvo

Licemjerje Kapitalističkog Zapada: Financiraju ukrajinske fašiste a grčke radnike tjeraju na samoubojstvo

MMF-grčka-ukrajinaPrije tjedan dana, MMF je potonuo toliko duboko kada je Christine Lagarde, dan nakon što su pregovarači MMF-a demonstrativno napustili pregovore s Grčkom, rekla kako će MMF “posuditi novac Ukrajini čak i ako Ukrajina smatra da ne može otplatiti dug”.

Drugim riječima, dok se Grčka muči da otplati MMF-u dug, koji je osmišljen kako bi njemačke banke bile solventne, a koji uništava životni standard čitave nacije, MMF odobrava kule i gradove Kijevu , iako je potpuno sigurno da Ukrajina neće moći otplatiti taj dug, prenosi zerohedge.com

Napori Ukrajine da se postigne restrukturirajući sporazum s kreditorima će omogućiti Međunarodnom monetarnom fondu da nastavi podržavati tu državu čak i ako pregovori ne budu uspješni, rekla je šefica MMF-a nedavno.

“Pozdravljam kontinuirane napore vlasti u cilju postizanja sporazuma sa svim kreditorima”, rekla je Christine Lagarde. “To je važno jer to znači da će fond moći nastaviti sa podrškom Ukrajini čak i u slučaju da dogovoreni sporazum ne može se ispuniti u dogovorenom vremenskom roku”.

Sada se nameće pitanje da li bi Grčka više voljela da se nađe u koži Ukrajine, koja je izgubila svu svoju likvidnost i zlato i da li bi Atena bila voljna se odreknuti svojih 4 milijarde dolara u zlatu kako bi zadovoljila Trojku kada je Ukrajina prodala 112,5 tona službenog zlata nepoznaotm kupcu. Takva transakcija bi kupila Grčkoj još 3-6 mjeseci i par osmjeha od Lagarde.

Zapravo, jedini razlog zašto MMF želi posuditi pare Ukrajini jest taj što na taj način prkosi Rusiji. U slučaju Grčke, oni žele kazniti državu zato što se usudila da izabere vladu koja se protivi njihovim planovima i teži suverenitetu.

Tyler Darden (Zero Hedge)
 
 
Izvor: Webtribune.rs
priredio: NSP
 
 
[button_icon icon="asterisk" url="http://www.novi-svjetski-poredak.com/?p=21699"] PRETHODNI ČLANAK [/button_icon]
[facebook]

Filed under: GLOBALNA KRIZA, SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , , , , , ,