Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » BIZNIS ILI VJERA: Senzacionalno otkriće Vatikana – najveća balkanska svetinja je laž i obmana?

BIZNIS ILI VJERA: Senzacionalno otkriće Vatikana – najveća balkanska svetinja je laž i obmana?

MedjugorjeNavodno, postoje izvjeÅ¡taji koji govore da je vatikanska komisija već donijela zakljuÄak kako su Äuda u MeÄ‘ugorju lažna. MeÄ‘utim, smatra se da Crkva zasad mudro “Å¡uti” zbog mogućeg “kaosa” koji bi nastao nakon objavljivanja izvjeÅ¡taja

Vatikanska Kongregacija za prouÄavanje vjere objavila je 2013. godine “smjernice” prema kojima se nalaže zabrana održavanja dogaÄ‘aja koja promoviraju takozvana “meÄ‘ugorska ukazivanja”, prenosi bosanska N1 televizija – n1info.com.

Nakon Å¡to je kardinal Gerhard Müller, prefekt vatikanske Kongregacije, zabranio “nastup” Vicka Ivanković-Mijatović zakazan za 21. lipnja u talijanskoj Sestoli gdje je trebala govoriti o takozvanim “meÄ‘ugorskim ukazivanjima” i nakon Å¡to je ameriÄki nadbiskup Robert Carlson, po zahtjevu iz Vatikana, zabranio nastup Ivana DragiÄevića, zakazanog u ameriÄkom St. Louisu, portal catholic.org navodi kako je moguće da je Sveta Stolica odluÄila poduzeti konkretne poteze protiv MeÄ‘ugorja.

Utemeljaan je i posebna vatikanska komisija koja je završila svoj posao i izvješće predala Kongregaciji. Za sada nikakva nova službena odluka nije objavljena.

Iako je proÅ¡lo nekoliko godina od zavrÅ¡etka izvjeÅ¡taja vatikanske komisije, Äini se, barem su takve indikacije, da Sveta Stolica smatra kako navodna ukazanja nisu vrijedna vjerovanja.

TakoÄ‘er, otkazan je i nastup Vicka Ivanković-Mijatović u Brazilu. Planirano je da Vicka svjedoÄi o “meÄ‘ugorskom fenomenu” u Sao Paolu.

Navodno, postoje izvjeÅ¡taji koji govore da je vatikanska komisija već donijela zakljuÄak kako su navodna ukazanja u MeÄ‘ugorju lažna. MeÄ‘utim, smatra se da Crkva zasad mudro “Å¡uti” zbog mogućeg “kaosa” koji bi nastao nakon objave.

S druge strane, stanovnici Međugorja se nadaju da će Vatikan u bliskoj budućnosti priznati ukazanja.

“MeÄ‘ugorje je postalo leglo prostitucije, kocke, krijumÄarenja i prodaje droge!”

“NEKA smo mi iz odavde, ali s pravom tvrdimo da je najveći kriminal, od droge, prostitucije, kocke, krijumÄarenja u MeÄ‘ugorju, a vi koji ste zaduženi to rijeÅ¡iti samo kupite novac i zatvarate oÄi!”, stoji u pismu ogorÄenih stanovnika MeÄ‘ugorja koji su se obratili javnosti otvorenim pismom, a koje je objavljeno u mostarskom Dnevnom listu (dnevni-list.ba), prenosi index.hr.

Napokon nekoga i zatvorite!
U pismu se naglaÅ¡ava kako je MeÄ‘ugorje postalo regija kriminala, kao i da nadležne inspekcije u jednom od najvećih katoliÄkih svetiÅ¡ta na ovim podruÄjima rade selektivno odnosno da ne rade – poÅ¡teno.

“Svako malo doÄ‘ete u kontrolu u ÄŒitluk i MeÄ‘ugorje, neki se kazne, neki zatvore, a oni koji rade najveće nezakonitosti nastave joÅ¡ jaÄe raditi i varati. Znamo da vaÅ¡ posao nije lagan, ali ako hoćete neÅ¡to postići i napraviti red, onda doÄ‘ite s deset auta pa po redu pogledajte jednako svima. Na internetu objavite koga ste kaznili i ti ljudi odu na loÅ¡ glas, a drugi… nema Å¡to ne rade i – niÅ¡ta!”, stoji u pismu mjeÅ¡tana MeÄ‘ugorja.

Kriminal je u MeÄ‘ugorju postao posebno velik problem, a gotovo je nevjerojatna koliÄina neprijavljenih gostiju te prodanih stvari i usluga bez da je izdan i jedan raÄun. Kada se kriminal i otkrije, sve se zataÅ¡ka.

Nisu prijavili mrtvog gosta
“Nedavno se u jednom pansionu dogodio jedan smrtni sluÄaj meÄ‘u turistima i nitko nije prijavio ni ‘skupinu’ ni da je netko umro, navedeno je u pismu. Navode nedavne primjere neprijavljenih hodoÄasnika, od kojih je jedan umro, a drugi su se otrovali hranom.

Jedna skupina gostiju, Äitav autobus, ‘zavrÅ¡ila’ je sa želuÄanim tegobama nakon Å¡to su svi jeli burek, stoji u pismu. U MeÄ‘ugorju cvijeta prodaja alkohola, lažnih marka majica i obuće pa do cigareta.

“U jednom pansionu dogodio se jedan smrtni sluÄaj meÄ‘u turistima i nitko nije prijavio ni “skupinu†ni da je netko umroâ€, piÅ¡e u pismu. A nedavno je cijeli jedan autobus pun gostiju zavrÅ¡io je na “hitnojâ€. Gosti su se žalili na želuÄane tegobe – svi su jeli pokvaren burek!

Anonimni MeÄ‘ugorci pismo će poslati i mostarskom biskupu Ratku Periću, pod Äijom je nadležnošću od Vatikana nepriznato meÄ‘ugorsko svetiÅ¡te, te nadležnim tijelima, koje će upoznati s, kako kažu, pojedinim nepoÅ¡tenim inspektorima, koje su u pismu naveli imenom i prezimenom.

Tko bi rekao da u malenom MeÄ‘ugorju, “oazi mira i molitveâ€, pored zastraÅ¡ujuće prljavÅ¡tine, katastrofalnih cesta s rupama, krivotvorenih proizvoda poznatih robnih marki i “domaćeg meda†u kojemu nema meda, te eksplozije nelegalnih ugostiteljskih objekata i “pansiona†postoji i kriminal?
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotaÄić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(n1info.com,index.hr,objektivno.hr,youtube/uredio:nsp)

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,