Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » BIZNIS ILI VJERA: Senzacionalno otkriće Vatikana – najveća balkanska svetinja je laž i obmana?

BIZNIS ILI VJERA: Senzacionalno otkriće Vatikana – najveća balkanska svetinja je laž i obmana?

MedjugorjeNavodno, postoje izvještaji koji govore da je vatikanska komisija već donijela zaključak kako su čuda u Međugorju lažna. Međutim, smatra se da Crkva zasad mudro “šuti” zbog mogućeg “kaosa” koji bi nastao nakon objavljivanja izvještaja

Vatikanska Kongregacija za proučavanje vjere objavila je 2013. godine “smjernice” prema kojima se nalaže zabrana održavanja događaja koja promoviraju takozvana “međugorska ukazivanja”, prenosi bosanska N1 televizija – n1info.com.

Nakon što je kardinal Gerhard Müller, prefekt vatikanske Kongregacije, zabranio “nastup” Vicka Ivanković-Mijatović zakazan za 21. lipnja u talijanskoj Sestoli gdje je trebala govoriti o takozvanim “međugorskim ukazivanjima” i nakon što je američki nadbiskup Robert Carlson, po zahtjevu iz Vatikana, zabranio nastup Ivana Dragičevića, zakazanog u američkom St. Louisu, portal catholic.org navodi kako je moguće da je Sveta Stolica odlučila poduzeti konkretne poteze protiv Međugorja.

Utemeljaan je i posebna vatikanska komisija koja je završila svoj posao i izvješće predala Kongregaciji. Za sada nikakva nova službena odluka nije objavljena.

Iako je prošlo nekoliko godina od završetka izvještaja vatikanske komisije, čini se, barem su takve indikacije, da Sveta Stolica smatra kako navodna ukazanja nisu vrijedna vjerovanja.

Također, otkazan je i nastup Vicka Ivanković-Mijatović u Brazilu. Planirano je da Vicka svjedoči o “međugorskom fenomenu” u Sao Paolu.

Navodno, postoje izvještaji koji govore da je vatikanska komisija već donijela zaključak kako su navodna ukazanja u Međugorju lažna. Međutim, smatra se da Crkva zasad mudro “šuti” zbog mogućeg “kaosa” koji bi nastao nakon objave.

S druge strane, stanovnici Međugorja se nadaju da će Vatikan u bliskoj budućnosti priznati ukazanja.

“Međugorje je postalo leglo prostitucije, kocke, krijumčarenja i prodaje droge!”

“NEKA smo mi iz odavde, ali s pravom tvrdimo da je najveći kriminal, od droge, prostitucije, kocke, krijumčarenja u Međugorju, a vi koji ste zaduženi to riješiti samo kupite novac i zatvarate oči!”, stoji u pismu ogorčenih stanovnika Međugorja koji su se obratili javnosti otvorenim pismom, a koje je objavljeno u mostarskom Dnevnom listu (dnevni-list.ba), prenosi index.hr.


Napokon nekoga i zatvorite!
U pismu se naglašava kako je Međugorje postalo regija kriminala, kao i da nadležne inspekcije u jednom od najvećih katoličkih svetišta na ovim područjima rade selektivno odnosno da ne rade – pošteno.

“Svako malo dođete u kontrolu u Čitluk i Međugorje, neki se kazne, neki zatvore, a oni koji rade najveće nezakonitosti nastave još jače raditi i varati. Znamo da vaš posao nije lagan, ali ako hoćete nešto postići i napraviti red, onda dođite s deset auta pa po redu pogledajte jednako svima. Na internetu objavite koga ste kaznili i ti ljudi odu na loš glas, a drugi… nema što ne rade i – ništa!”, stoji u pismu mještana Međugorja.

Kriminal je u Međugorju postao posebno velik problem, a gotovo je nevjerojatna količina neprijavljenih gostiju te prodanih stvari i usluga bez da je izdan i jedan račun. Kada se kriminal i otkrije, sve se zataška.

Nisu prijavili mrtvog gosta
“Nedavno se u jednom pansionu dogodio jedan smrtni slučaj među turistima i nitko nije prijavio ni ‘skupinu’ ni da je netko umro, navedeno je u pismu. Navode nedavne primjere neprijavljenih hodočasnika, od kojih je jedan umro, a drugi su se otrovali hranom.

Jedna skupina gostiju, čitav autobus, ‘završila’ je sa želučanim tegobama nakon što su svi jeli burek, stoji u pismu. U Međugorju cvijeta prodaja alkohola, lažnih marka majica i obuće pa do cigareta.

“U jednom pansionu dogodio se jedan smrtni slučaj među turistima i nitko nije prijavio ni “skupinu” ni da je netko umro”, piše u pismu. A nedavno je cijeli jedan autobus pun gostiju završio je na “hitnoj”. Gosti su se žalili na želučane tegobe – svi su jeli pokvaren burek!

Anonimni Međugorci pismo će poslati i mostarskom biskupu Ratku Periću, pod čijom je nadležnošću od Vatikana nepriznato međugorsko svetište, te nadležnim tijelima, koje će upoznati s, kako kažu, pojedinim nepoštenim inspektorima, koje su u pismu naveli imenom i prezimenom.

Tko bi rekao da u malenom Međugorju, “oazi mira i molitve”, pored zastrašujuće prljavštine, katastrofalnih cesta s rupama, krivotvorenih proizvoda poznatih robnih marki i “domaćeg meda” u kojemu nema meda, te eksplozije nelegalnih ugostiteljskih objekata i “pansiona” postoji i kriminal?
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(n1info.com,index.hr,objektivno.hr,youtube/uredio:nsp)

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,