Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » Smrtonosna odmazda: Rusi na Kubi tajno instalirali nuklearne projektile usmjerene ka Americi

Smrtonosna odmazda: Rusi na Kubi tajno instalirali nuklearne projektile usmjerene ka Americi

nuklearni-projektilPredsjednik Obama je ukinuo sankcije uvedene Kubi nakon što je Kuba pustila na slobodu Amerikanca Alana Grossa

Mainstream mediji oduševljeno obavještavaju Amerikance da se politika SAD prema Kubi promijenila poslije 50 godina, ali ima tu mnogo toga što Amerikanci ne znaju.

Prvo, mnogi ne znaju da je Obama ukinuo sustav obrane od projektila na južnoj granici 15. ožujka 2013. godine. Vlada je 15. siječnja 2013. godine poslala zahtjev u kojem se traži da TARS program (specijalni sustav radara za detekciju letjelica) obustavi svoje usluge. Većina Amerikanaca nije ni čula za ove Obamine akcije, prenosi beforeitsnews.com.

Ovaj program je pružao zaštitu duž meksičke granice SAD, tjesnaca Floride i djela Kariba.

Sljedeći problem kojeg Amerikanci moraju biti svjesni jest činjenica da je Rusija postavila nuklearne projektile na Kubi 2012. godine.

Tu se opet nameće pitanje zašto je Obama obustavio zaštitu 2013. godine ako je znao da Rusija posjeduje nuklearno oružje na Kubi?

Predsjednik Rusije, Vladimir Putin, dao je 2012. godine sljedeću izjavu:

“Ja sam 2001. godine kao predsjednik Ruske federacije i vrhovni zapovjednik odlučio ukinuti radio-elektronički centar Lurdes na Kubi. Zauzvrat, tadašnji predsjednik George Bush, uvjerio me je da će ova odluka označiti kraj Hladnog rata za obje države i početak novih odnosa zasnovanih na suradnji i transparentnosti. Bush me je naročito uvjeravao da se američki sustav za obranu od projektila nikad neće postaviti u istočnoj Europi. (pravda.ru)

kuba-projektili

Ruska federacija je ispunila sve uvjete sporazuma, pa čak i više. Pored kubanskog Lurdes, ukinuo sam i Kamran u Vijetnamu. Ukinuo sam ih jer sam dao svoju časnu riječ. Ja sam čovjek koji drži do svoje riječi. Što su Amerikanci učinili? Oni nisu održali svoju riječ.

Nije tajna da SAD proteklih godina formiraju tampon zonu oko Rusije, umješavši u to države središnje Europe, baltičke države, Ukrajinu i Kavkaz. Jedini odgovor na to može biti asimetrična ekspanzija ruskog vojnog prisustva u inozemstvu, naročito na Kubi.

Sa punom suglasnošću kubanskog vodstva, naša država je 11. svibnja 2012. godine ponovno pokrenula elektronički centar Lurdes, ali i postavila najnovije pokretne strateške nuklearne projektile “Oak” na otok. Nije im odgovarao prijateljski odnos, pa onda neka bude po njihovom “, rekao je Putin.

Znamo da globalisti danas surađuju u cilju formiranja Novog svjetskog poretka, ali kako se sve ovo uklapa u njihov veliki plan?

Povijest nas je naučila da okolnosti nikad nisu onakve kakve djeluju kada se prvi put objave:

Špijunski avion U-2 je 14. listopada 1962. godine letio iznad Kube, uočivši pritom nuklearne raketne silose pod izgradnjom. Ovi nuklearni projektili bi začas mogli prodrijeti u SAD. Predsjednik Kennedy je sazvao manju skupinu viših dužnosnika kako bi raspravljao o mogućoj krizi. Ovaj sastav, poznat kao ExComm, sastajao se gotovo stalno u narednih nekoliko tjedana. Polovica njih je željela vojno razrješenje krize, poput invazije ili zračnih napada, dok je druga polovica tražila diplomatsko rješenje za uklanjanje silosa.

kuba-castroOsam dana kasnije, Kennedy je naredio mornaričku blokadu Kube i proglasio DEFCON 3 (povećanje čekanja vojne sile iznad uobičajene). Pripremljeni su interkontinentalni balistički projektili, podmornice Polaris i B-52 bombarderi. Svijet je promatrao kako rastu tenzije između SAD i Sovjetskog saveza. Hruščov je uzbunio sile Varšavskog pakta. SAD je uskoro proglasiio DEFCON 2 (prvo stanje čekanja ispod maksimalnog).

Je li Amerika osigurana od mogućeg napada ruskog projektila ispaljenog s Kube? Uz kolaps rublje i najslabijeg američkog predsjednika u povijesti, da li Rusija posjeduje dovoljno razloga da započne rat? Kada ekonomije propadaju, države ulaze u rat. Izgleda da su južne granice Amerike širom otvorene za mogući napad, što je prilično alarmantno.

Inače, Amerika još ne zna da je njihov predsjednik već tajno potpisao nacrt o produbljivanju ekonomskih sankcija protiv Rusije, iuskoro.

Svijet se nalazi u vrlo kritičnom stanju čiji je cilj građanska i ekonomska destabilizacija. Obama je dokazao da ima prikrivene motive iza svakog svog poteza. Da li će ovaj put biti drugačije?
 
 
Izvor: Webtribune.rs
priredio: NSP
 
 
[button_icon icon="asterisk" url="http://www.novi-svjetski-poredak.com/?p=21264"] PRETHODNI ČLANAK [/button_icon]
[facebook]

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , , , , , , , , ,