Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST » Pentagon upozorio svijet: Imamo elektromagnetsku bombu! – VIDEO

Pentagon upozorio svijet: Imamo elektromagnetsku bombu! – VIDEO

Pentagon-elektromagnetska-bombaU SAD je u tijeku proizvodnja elektromagnetske bombe (EMP) koja koristi elektromagnetsku radijaciju za uništavanje digitalnog oružja, prenose američki mediji

I tvrtka “Boeing” i američko zrakoplovstvo su potvrdili da testiraju EMP koja je, navodno, toliko precizna da može pogoditi određenu zgradu.

EMP bi svelo neprijateljsko oružje visoke tehnologije na hrpu metala.

Kada bi neprijatelj posjedovao istu tehnologiju, takvo oružje bi vrlo brzo uništilo zastarjelu i skupu američku elektromrežu i ubilo milijune ljudi u Americi.

Još nismo dostigli filmove ‘Zvjezdane staze’ i ‘Ratovi zvijezda’, ali ovo je definitivno tehnološki napredak koji nam pruža priliku da radimo stvari koje ranije nismo mogli.

“Ova tehnologija obilježava početak nove ere u modernom ratovanju” – izjavio je vodeći istraživač u laboratoriju američkog zrakoplovstva Peter Finley u intervjuu za CNN.

“Uništavanje neprijateljskih elektroničkih sustava”

On navodi da bi ova tehnologija u bliskoj budućnosti mogla biti upotrebljena za onesposobljavanje neprijateljskih elektroničkih sustava i sustava podataka i prije nego dođu prvi vojnici ili avioni.

“Dostigli smo svaku metu koju smo ikada htjeli, a od znanstvene fantastike smo napravili znanstvenu činjenicu” – zaključio je Finley.

Projekt CHAMP (skraćeno od ‘projekt snažnog protuelektronskog projektila’) predstavljen je prošli tjedan na prvom “Laboratorijskom danu” vojske SAD.

Pentagon je prikazao brojne vojne novotarije, a među njima se istaknuo CHAMP koji prilikom detonacije na željenoj teritoriju oslobađa snažan elektromagnetski puls (EMP) i onemogućava rad elektroničke opreme.

Kako navode američki mediji, CHAMP ne bi trebalo usporediti s ranijim nuklearnim EMP projektima testiranim nakon Hladnog rata, koji su razvijani kako bi onesposobili energetske i informatičke sustave u čitavim regijama.

“Novo poglavlje u modernom ratovanju”

Ovaj projekt se fokusira na manje mete.

Kako se navodi, američka avijacija bi korištenjem ovih projektila mogla “ugasiti svjetlo” i onemogućiti komunikaciju u terorističkim bazama, ne ugrožavajući živote civila.

Ova tehnologija otvara novo poglavlje u modernom ratovanju. U bliskoj budućnosti ćemo moći koristiti ovo oružje i onemogućiti sve elektroničke sustave protivnika i prije nego što naše vojne snage stignu – rekao je Keith Coleman, menadžer programa CHAMP.

U prethodne tri godine tehnologija je znatno napredovala i u Pentagonu kažu da je već spremna za ratna područja.

Koristit će je prvenstveno avijacija, koja će je montirati na “nevidiljive” projektile dugog dometa.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(vestinet.rs,youtube/uredio:nsp)

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , , , , , , ,