Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » Zašto se krije da je 1988. u Velikoj piramidi u Gizi pronađen vanzemaljac u kristalnom kovčegu

Zašto se krije da je 1988. u Velikoj piramidi u Gizi pronađen vanzemaljac u kristalnom kovčegu

mumija-egipat-piramidaEgipatski časopis Rose al-Yusuf je u ožujku 2000. godine objavio neobičan članak o vanzemaljcu otkrivenom u Velikoj piramidi u Gizi

Navodi se da je francuski egiptolog Louis Caparat 1988. godine istraživao unutrašnjost Velike piramide kada je slučajno naišao na tajnu prostoriju. Prostorija je bila zapečaćena čim je piramida završena, prije više od 4.500 godina, au njoj se nalazio “kristalni, prozirni sanduk”.

Kristalni sanduk je služio za održavanje čovjekolikog vanzemaljca ili hibrida čovjeka i izvanzemaljca u životu, pri čemu je Kaparat naveo da se on nalazio u nekom obliku hibernacije. Otkriće do tada nepoznati odaje unutar Velike piramide zvuči intrigantno, ali pronalazak vanzemaljca je još nevjerojatniji.

Daljnjim istraživanjem odaje otkriveni su tragovi o identitetu ovog bića, pošto su arheolozi pronašli drevni svitak papirusa. Prema hijeroglifima na svitku, ovo biće je zapravo vanzemaljski glasnik koji je stigao u drevni Egipat za vrijeme vladavine faraona Keopsa. Njegova misija je bila da najavi dolazak svoje braće, koja su izrazila veliko zanimanje za egipatsku kulturu.

Faraon je posjetitelja tretirao s mnogo poštovanja, pošto je na papirusu pisalo da je Velika piramida zapravo sagrađena za čuvanje kristalne kapsule s čovjekolikim vanzemaljcem. Činjenica da je sustav za održavanje života radio i nakon nekoliko tisuća godina podržava teoriju da su piramide sagrađene uz pomoć vanzemaljske tehnologije, ali i daje kredibilitet teoriji da su piramide u stvari prijemnici energije.

Kratko nakon ovog otkrića, Kaparat je pozvao svog prijatelja i kolegu, biologa F. de Braga, koji je u to vrijeme bio u Španjolskoj. On je sjeo na prvi avion za Kairo, nadajući se da će uzeti uzorke krvi, tkiva i DNK od vanzemaljca u hibernaciji.

Međutim, kada je avion sletio, de Bragu su egipatske vlasti momentalno poslale natrag u Madrid. Državna sigurnosna služba je konfiscirala kristalni sanduk s vanzemaljcem i premjestila ga na nepoznatu lokaciju.

Više se nikad nije čulo za Kaparata niti za tajne odaje, a Egipat nije dao nikakvu službenu izjavu povodom ovog slučaja.

Međutim, ovo nije ni prvi ni posljednji incident u kojem je u piramidi pronađeno tijelo koje nije ljudsko.

Prema legendi, prvi čovjek koji je upao u Veliku piramidu u Gizi bio je moćni kalif po imenu Abdullah al-Ma’mun, sin Haruna al Rašida. Njegov tim je 813. godine nove ere nakon nekoliko tjedana ručnog bušenja uspio probiti kroz nekoliko blokova granita u odaju u kojoj su se nalazili ostaci čovjekolikog vanzemaljca. Vanzemaljac je sahranjen s velikim poštovanjem, okružen dragocjenostima.

Peter Tompkins je u svojoj knjizi “Tajne Velike piramide” opisao ovaj događaj:

“Neki arapski autori navode da je al-Ma’mun pronašao sarkofag s kamenom statuom u obliku čovjeka. Oni su napisali da se unutar statue nalazilo tijelo sa zlatnim oklopom optočenim dragim kamenjem, mačem neprocjenjive vrijednosti na grudima i rubinom veličine jajeta na glavi, koji je sijao nevjerojatnom jačinom”.

Druga misteriozna mumija vanzemaljskog bića je otkrivena u maloj piramidi El-Lahun, južno od druge grobnice faraona Senusreta. Prema priči, mumiju je 1997. godine otkrio Viktor Lubek, umirovljeni profesor Sveučilišta u Pennsylvaniji.

Mumija krhkog bića je bila duljine metar i pol i sahranjena je s velikim poštovanjem. U grobnici su pronađeni brojni intrigantni objekti. Kako navodi članak Weekly World News iz 2003. godine:

“Mumija potječe iz 1880. godine prije nove ere i očito nije u pitanju čovjek. Nejasno je kog je spola biće, ali je posjedovalo neobičnu kožu poput reptila, nije imalo uši i imalo je velike oči u obliku badema”.

Natpisi u grobnici ukazuju na to da je mumija pripadala važnom biću koje je postavljeno za savjetnika kralja. Njegovo ime je bilo Ozirunet, što znači “poslan s neba”.

Tijelo Oziruneta je očuvano na neobičan način i bilo je prekriveno lanenim platnom i miksturom gline i zlata.

Što se tiče nepoznatih objekata otkrivenih unutar piramide, oni su opisani kao “uređaji napravljeni od čvrstog sintetičkog materijala koji nitko nije uspio identificirati, dok je njihova svrha potpuna misterija”.

Ovo otkriće je bilo prilično uznemiravajuće za mnoge egipatske dužnosnike koji su željeli da to ostane tajne dok se ne dođe do racionalnog objašnjenja. Navodi se da je mumija završila u Floridi s ciljem detaljne analize, i od tada nitko nije čuo za Oziruneta.

Također, 1988. godine je pronađen mumificirani prst dužine 37,5 cm.

Iako ove priče djeluju čudnovato, moramo priznati da su egipatske piramide i danas pune misterija.

Kada su (i ako su) Egipćani sagradili piramide u Gizi, oni su pokazali impresivne vještine inženjerstva, matematike i astronomije, što se vidi iz njihovog dijela.
 
(webtribune.rs/uredio:nsp)

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , , , , , , , ,