Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, ZDRAVLJE I MEDICINA » Smrtna opasnost u popravljenim zubima: Otkrivena užasna istina o vađenju živaca

Smrtna opasnost u popravljenim zubima: Otkrivena užasna istina o vađenju živaca

zubi-zubar-zivac-korjenJeste li znali da vađenje živaca iz zuba može imati vrlo negativne posljedice po vaše zdravlje? Ljudi postupno otkrivaju skrivene opasnosti vađenja živaca pošto sve veći broj stručnjaka progovara o ovim opasnostima

Dr. George Meinig, autor knjige “Zataškavanje vađenja živaca”, naveo je sljedeće:

“… Kada inficirani zubi proizvedu poremećaje u drugim dijelovima tijela, infekcija ne mora obavezno biti velika, ali dokazi upućuju na to da opasni otrovi mogu doći iz inficiranih zuba u limfni sustav ili krv, ili oboje, proizvodeći poremećaj mnogo gori od infekcije.

Dokazi upućuju na to da otrovne tvari mogu pod određenim uvjetima smanjiti osjetljivost organizma ili specijalnih tkiva, tako da i manje količine organizama koji proizvode toksine mogu proizvesti veću reakciju i poremećaj”.

Možda vam se ovaj citat čini komplicirano, ali on sažeto objašnjava zašto se operacije vađenja živaca moraju izbjegavati. Kad god se izvadi živac iz nekog zuba, može doći do situacije koja je gore opisana.

Štetne tvari proizvodi inficirani zub kojem je izvađen živac, a to može imati ozbiljne posljedice po cjelokupno zdravlje. Kada se ove infekcije i toksini ne detektiraju na vrijeme, mogu nastati sustavna oštećenja.

Pošto zub kojem je izvađen živac u suštini biva ubijen, ljudsko tijelo ga odbacuje kao što bi odbacilo bilo koji drugi mrtav organ ili tkivo. Iz tog razloga gotovo svaki zub kojem je izvađen živac postaje mjesto infekcije.

Zbog često neprimjetnih simptoma, pojedinac može godinama patiti, a da ne bude svjestan infekcije.

Ove infekcije se nazivaju fokalne, pošto su kod njih bakterije lokalizirane u nekom regiji, kao što su krajnici ili tkivo oko zuba, iz kojeg se zatim mogu proširiti na neki drugi organ.

Čak su i mjesta u kojima su se nekada nalazili živci podložna fokalnim infekcijama. Kada se živac ne izvadi iz zuba kako treba i dio živca ostane u čeljusti, javlja se vrlo podložno okruženje za nastanak fokalnih infekcija.

Ovakve fokalne infekcije mogu uzrokovati srčani udar, moždani udar, oštećenje bubrega pa čak i oštećenje jetre. Pošto često bivaju nedetektirane od strane zubara, one mogu prilično ugroziti zdravlje pacijenta.

Zbog čega je još vađenje živaca tako opasno?

Što duže inficirani zub ostane nedetektiran, veća je šansa da će nastati potpuna infekcija. Međutim, upravo ono što se događa dok se infekcija tek pojavljuje nanosi najviše štete unutarnjim organima i sustavima organa.

Fokalne infekcije koje se razvijaju u zubima napadaju različite dijelove organizma. Neki istraživači su zaključili da od toga koji je zub inficiran ovisi koji će tijelo biti zahvaćen infekcijom.

Zaključak

Operacija vađenja živaca se mora izbjegavati po svaku cijenu. To često označava da bolan ili nepopravljivo oštećen zub mora se vadi.

Nažalost, vađenje čitavog zuba je obično jedino zdravo rješenje osim ako zub može popraviti nekom drugom operacijom pored vađenja živaca.

Što duže se zub s izvađenim živcem nalazi u ustima, veća je šansa da će se razviti zdravstveni problemi.

Pošto imunološki sustav postaje prezasićen silnim središtima infekcijama, kod pojedinca na kraju može doći do nastanka različitih autoimunih bolesti.
 
*stisnite “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(webtribune.rs,youtube.com/uredio:nsp)

Filed under: Featured, ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , , , ,