Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » GLOBALNA KRIZA » Oligarsi podržali Putina, panika u Londonu: Nevjerojatnih 356 milijardi dolara vraća se u Rusiju i ona opet kupuje velike količine zlata

Oligarsi podržali Putina, panika u Londonu: Nevjerojatnih 356 milijardi dolara vraća se u Rusiju i ona opet kupuje velike količine zlata

rusija-zlato-putinThe Times povodom “odlaska Rusa” piše: “Ruski kapital je počeo napuštati Britaniju još prošle godine, nakon što je ukrajinska kriza za sobom povukla uvođenje sankcija. Stvari su se samo pogoršale kada je predsjednik Putin u prosincu zatražio od svojih oligarha da novac vrate u zemlju”

Britanski mediji su počeli “plakati” zbog odlaska ruskog kapitala iz Londona i njegovih banaka.

Utjecajni The Times je objavio da su strani investitori, među kojima je najviše Rusa, tijekom proteklih 15 mjeseci iz Velike Britanije povukli 356 milijardi dolara. Isti list je, čak, objavio da toliki odljev kapitala počinje da dovodi u pitanje poziciju britanske funte.

Mike Howell, izvršni direktor CrossBorder Capital, izjavio je ovim povodom:

“Novac, nema sumnje, bježi od funte. Još nije jasno što trenutno preteže: ili britanski investitori žele ulagati u inozemne aktive ili strani investitori počinju napuštati Veliku Britaniju”.

CrossBorder ne registrira kuda odlazi niti otkuda dolazi novac. Samo fiksira: čisti odljev i čisti priljev kapitala. Njezin šef, unatoč tome, iznosi pretpostavku:

“U pozadini su najvjerojatnije Rusija i Ukrajina, strahovanja koja je porodio još škotski referendum o neovisnosti, plus nejasnoće povodom izbora u samoj Britaniji”.

Simon Peek iz Royal Bank of Scotland vjeruje da se u dobroj mjeri radi o reakciji na moguću izbornu pobjedu laburista koji će državne dugove povečati za 20 milijardi funti.

The Times je povodom “odlaska Rusa” napisao: “Ruski kapital je počeo napuštati Britaniju još prošle godine, nakon što je ukrajinska kriza za sobom povukla uvođenje sankcija. Stvari su se samo pogoršale kada je predsjednik Putin u prosincu zatražio od svojih oligarha da novac vrate u zemlju “.

Američka elita drhti: Rusija opet kupuje zlato a to je znak nečeg velikog

Središnja banka Ruske federacije je ove nedjelje na svom sajtu objavila da je Rusija u ožujku skupila oko 30 tona zlata, čime su njezine rezerve zlata dosegnule 1.238 tona.

Rusija je sada peta na svijetu po rezervama zlata, navodi Međunarodni monetarni fond. Međutim, znamenke se odnose samo na zlato za koje se zna.

Kina, kao i Rusija, skuplja velike količine zlata, ali to je tema za neki drugi put.

Zašto Zapadu sve to smeta? S obzirom na geopolitičku povijest Rusije, skupljanje zlata je znak nečeg velikog.

Dovoljan je samo jedan osvrt na američku fiskalnu i monetarnu politiku i trenutnu državnu administraciju da bi se došlo do zaključka da će njihova valuta uskoro propasti.

Bilo koji objektivni promatrač može shvatiti da Rusija planira korake unaprijed, obraćajući pažnju na slabosti Amerike. Rusija i Kremlj čine sve za što smatraju da će pomoći Rusiji i da će ojačati nacionalnu moć. Ona ne čini stvari koje će udovoljiti zapadnoj agendi. Oni su to činili za vrijeme SSSR-a i nije baš dobro prošlo. Nije jasno zašto Zapad nije ništa naučio iz svoje prošlosti.

Moskva skuplja zlato jer vjeruje da će to ojačati vrijednost i stabilnost rublje. Rusija se sprema za dan kada će se stvari preokrenuti. Centralna banka Rusije je povećala kamatne stope, unatoč tome što će to oštetiti ekonomiju kako bi spasila svoju valutu. Taj potez je bio uspješan. U svakom slučaju, Rusija ima mali dug u odnosu na SAD.

Njihove banke interveniraju kako bi održavale kamatne stope umjetno niskim. Upravo zato skupljanje zlata za podržavanje rublje ima smisla.

Ekonomska slabost Amerike se postupno prenijela i na vojsku i geopolitiku. Mnogi se više ne plaše SAD, a proces je tek počeo.

U pitanju je bomba koja otkucava. U jednom trenutku će Federalne Rezerve izgubiti kontrolu nad burzom. Valuta će vrijediti tek koliko papir na kojem je otisnuta. Zapadno, kapitalističko i bogato društvo će se urušiti, a Rusija će sjediti i čekati dan kada će Amerika shvatiti zašto je Rusija skupljala zlato kako bi podržala valutu.

Više nije pitanje hoće li do toga doći, već kada će do toga doći.
 
 
(webtribune,youtube.com/uredio:nsp)
 
 
[button_icon icon="asterisk" url="http://www.novi-svjetski-poredak.com/?p=20902"] PRETHODNI ČLANAK [/button_icon]
[facebook]

Filed under: GLOBALNA KRIZA · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,