Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, Illuminati » UPOZNAJTE VLADARE SVIJETA: Planet se “okre─çe” po nalogu ovih 10 obitelji

UPOZNAJTE VLADARE SVIJETA: Planet se “okre─çe” po nalogu ovih 10 obitelji

Rothschild-obiteljIako novac stvara mo─ç, letimi─Źan pogled na ovih deset najmo─çnijih obitelji svijeta svjedo─Źi da kriterij izbora nije bio on ve─ç utjecaj na globalna de┼íavanja

Njihovi interesi su bili “okida─Źi” koji su mijenjali tijekove povijesti.

Trebalo bi napomenuti da redoslijed nabrajanja najmo─çnijih, nije rang-lista.

ROTHSCHILD

Znate i sami da se svjetska cijena zlata odre─Ĺuje svakodnevno. Obitelj koja diktira tu cijenu je Rothschild.

Uz to što posjeduju vlastiti rudarski div Rio Tinto, tu su i Glenncore, RIT Capital Partners kao vodeći investicijski fondovi na svijetu.

Ova obitelj je iz mjesta Hesse-Kassel pored Frankfurta uspostavila je prvi zna─Źajan me─Ĺunarodni bankarski posao koji je naslijedilo 5 sinova Mayer Amsee Rothschilda.

Bogatstvo Rothschilda se prvi puta spominje u 18. stolje─çu, a utjecaj su u─Źvrstili kada su financirali britanski rat protiv Napoleona. Potomci te mo─çne obitelji mogu se prona─çi me─Ĺu plemstvom Velike Britanije (na zahtjev carice Viktorije) i Austrije (gdje nose nasljednu titulu baruna Habsbur┼íke monarhije).

Tijekom 19. stolje─ça, na vrhuncu, obitelj Rothschild posjedovala je daleko najve─çe privatno bogatstvo u svijetu, kao i daleko najve─çe bogatstvo u modernoj svjetskoj povijesti.

Obiteljsko bogatstvo se kasnije “osulo”, jer je bilo podijeljeno me─Ĺu stotinama potomaka. Danas su tvrtke obitelji Rothschild obuhva─çaju znatno manji opsegu nego ┼íto je to bilo tijekom 19. stolje─ça, iako jo┼í obuhva─çaju raznolik spektar podru─Źja, uklju─Źuju─çi financije, rudarstvo, energetiku, mje┼íovitu proizvodnju, vinogradarstvo i proizvodnju vina i dobrotvorne organizacije.

Uz dobrotvorne organizacije i karitativni rad, Rothschildima se pripisuje i najviša pozicija u svjetskoj hijerarhiji Iluminata.

RUPERT

Krenuli su kao mala tvrtka iz Stellenboscha u Ju┼żnoafri─Źkoj Republici, koja je proizvodila cigarete 1941. ali pametnim ulaganjima stvorili su korporativno carstvo vrijedno milijarde dolara.

Mala tvornica cigareta je prerasla u “Rothmans”. A on u drugog najve─çeg proizvo─Ĺa─Źa cigareta na svijetu – British American Tobacco. Luksuzni brendovi “Cartier”, “Monte Blanc”, “Piaget”, “Baume & Mercier”, “Vacheron Constantin” i “Dunhill” dio su konglomerata Richemont u vlasni┼ítvu obitelji Rupert.

Oni kontroliraju i investicijonu grupu Remgro i proizvodnju vina i konjaka (80 posto svjetske proizvodnje) gdje su partneri i sa Rothschildima. Obitelj Rupert je vlasnik i lanca privatnih bolnica Mediclinic.

ASTOR

Ako ste se ikada zapitali za┼íto se toliko ulica, hotela, naselja u New Yorku zove Astor ili Astoria, to je po obitelji Astor koji su bili me─Ĺu prvim veleposednicima u New Yorku, gdje su osim hotela i stambenih blokova i mno┼ítva zgrada, izgradili i knji┼żaru.

Po─Źeli su trguju─çi krznom u 18. stolje─çu ali vrlo brzo su krenuli i sa investicijama. Vrlo brzo su “pre┼íli veliku baru” pa su danas mnogi od izdanaka te ─Źuvene obitelji – britanski plemi─çi.

John Astor je ro─Ĺen u Waldorfu (od tuda Waldorf Astoria) kao mesarev sin u badenskom vojvodstvu u Njema─Źkoj.

Prvi je istaknuti ─Źlan obitelji Astor, prvi multi-milijuna┼í u SAD, i tvorac prvog trusta u Americi. Oti┼íao je u SAD nakon Ameri─Źkog rata za neovisnost i izgradio carstvo trgovinom krznom koja se protezala do Velikih jezera i Kanade, a kasnije se pro┼íirila na ameri─Źki zapad i pacifi─Źku obalu.

Bio je tako─Ĺer uklju─Źen u krijum─Źarenje opijuma. U ranom 19. stolje─çu preusmjerio se na trgovinu nekretninama u New Yorku, a kasnije je postao poznati mecena.

CAPETIAN

Ta obitelj je najve─ça i najstarija kraljevska ku─ça. Les Cap├ętiens su ih nazivani Francuzi, The House of Capet, Englezi – vladali su velikim dijelom europskog kontinenta, iako su francuska kraljevska dinastija, jedna od najstarijih i najrazgranatijih europskih vladarskih obitelji.

Kontinuirano su vladali od 987. do 1328. godine, a u razli─Źitim bo─Źnim mu┼íkim linijama, s prekidima, i od 1328. do 1848. godine. Od potomaka dinastije Cape, danas su na vlasti ┼ípanjolski kralj i luksembur┼íki vojvoda.

PORCHE

Porche jedan od snova ljubitelja sportskih automobila, a Volkswagen je popularan kao automobil omiljen me─Ĺu masama onih koji cijene kvalitetu za ne pretjeranu cijenu, zapravo su sestrinske tvrtke.


Sada┼ínji ┼íef Porschea je ─Źovjek po imenu Ferdinand Piech, unuk tvorca super automobila. Njegova supruga, s druge strane, kontrolira Volkswagen. Ova multinacionalna tvrtka zapravo je pod kontrolom samo jedne obitelji.

ROCKEFELLER

Dinastija Rockefeller je bankarska plemi─çka obitelj, koju su utemeljio John D.Rockefeller (1839-1937) i njegov brat William Rokfeller (1841-1922).

I oni su do┼íli iz Njema─Źke. Jedni su od najve─çih svjetskih privatnih poduzetnika u naftnom poslovanju tijekom kasnog 19. i po─Źetkom 20. stolje─ça, uglavnom kroz tvrtku “Standard Oil Company”.

Jedna su od najmo─çnijih skupina unutar SAD i dobro su integrirani u svjetski bankarski sektor. Njihov predak, Joan Peter Rockefeller, preselio se u Sjevernu Ameriku 1723. iz Njema─Źke.

Obitelj je bila uklju─Źena u mnoge gra─Ĺevinske projekte u SAD tijekom 20. stolje─ça. Glavni me─Ĺu njima su – Svjetski trgova─Źki centar, Rockefeller Centar, Lincoln Centar, One Chase Manhattan Plaza, MoMA i druge.

Njihova kontrola cjelokupne industrije je bila tako velika da je “Antitrast zakon” izra─Ĺen ustvari radi njih kako bi razbili svoje poslovanje, jer su gotovo monopolizovali cjelokupnu trgovinu. Do sada, njihov utjecaj jo┼í se mo┼że osjetiti kroz tvrtku JP Morgan Chase. Tako─Ĺer ih dr┼żi lo┼í glas da su Iluminati.

Osniva─Źi su tzv. Bilderber┼íka grupe. To je godi┼ínji skup zatvorenog tipa s oko 200 gostiju, od kojih ve─çinu predstavljaju utjecajne osobe na podru─Źju poduzetni┼ítva, medija i politike.

Jedna su od najmo─çnijih politi─Źkih, medijskih, ekonomskih poslovnih grupa a sastaju se na raznim lokacijama jednom godi┼ínje radi raspravaljanja o budu─çnosti svijeta. Neki grupu optu┼żuju da potajno vlada i upravlja svijetom preko EU, G8, WTO, Svjetskog ekonomskog foruma.

─îlanovi grupe su predsjednici dr┼żava, ministri, vlasnici korporacija, bankari, industrijalci, predstavnici medijskog kartela.

OPPENHEIMER

Oppenheimer iz Ju┼żnoafri─Źke Republike kontroliraju zna─Źajan udio svih mineralnih bogatstva u svijetu. Vlasnici su De Beers i Anglo American za opskrbu dijamanata, zlata i platine.

Nicky Oppenheimer i njegova obitelj kontroliraju Tswalu – ogromna nalazi┼íte dijamanata u pustnjom Kalahari.

Navodno je film “Krvavi dijamant” inspiriran pojedinim sekvencama njegovog ┼żivota.

GENOVESE

Sje─çate li se obitelji Corleone iz New Yorka u epskoj kopolinoj trilogiji “Kum”?

Inspiracija je bila najmo─çnija od svih mafija┼íkih obitelji ikada – Genovese. Ime je dobila po Vito Genoveseu koji je bio cappo di lupo 60-ih i 70-ih.

Vincent, kojeg su nazivali Gigante je naslijedio Vita i uspje┼íno integrirao “obitelj” u najprofitabilnije legalne poslove i vrhunsku politiku. 2005. Gigante je umro i od tada im je mo─ç u stagnaciji.

Ina─Źe, obitelj Genovese je osnovao Lucky Luciano po─Źetkom 20. stolje─ça, pro┼íiriv┼íi kontrolu nad organiziranim kriminalom od New Yorka do Chicaga. Bugsy Malone Siegel je otvorio prvi casino u Las Vegasu. Nakon ┼íto je dobio zeleno svjetlo obitelji Genovese.

McMAHON

Obitelj McMahon je po─Źela akumulirati kapital organiziraju─çi zabavu pod okriljem sporta … Znali su od svega napraviti dobar show, a nisu ni sami prezali da stanu pred kamere – ─Źak i kada su znali da ─çe izazvati podrugljive podsmijeh.

Vince Junior je karijeru zapo─Źeo kao prezenter na televiziji. Nakon toga preuzeo je o─Źev posao (sportsko menad┼żerstvo) a obiteljska tvrtka je izrasla u “World Wrestling Federation” (WWF).

McMahon je organizirao boks me─Źeve (Muhameda Alija) a s vremenom su postali najzna─Źajnija svjetska tvrtka za promociju profesionalnih sportova gdje se vrti enorman kapital. Njihova investicijska grupa World Wrestling Entertainment toliko je “narasla” da je “pojela” sve ozbiljnije konkurente.

TATA

Ova obitelj je najve─çi privatni poslodavac u drugoj najgu┼í─çe naseljenoj zemlji na svijetu – Indiji. Poti─Źu iz dr┼żave Gujarat, a financijska ekspanzija obitelji po─çinje s Jackson Nusserwanji Tatom.

Nazivaju ga ocem indijske industrije. Njihov utjecaj se┼że od nekretnina, gra─Ĺevinarstva, proizvodnje, automobila i tekstila.

Vlasnici su energetskih postrojenja i zrakoplovnih kompanija. A sve to zapo─Źeo s nekoliko mlinova za pamuk u koje je obitelj ulo┼żila sav kapital.
 
(vestinet/uredio i preveo:nsp)

Filed under: Featured, Illuminati · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,