Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, TEHNOLOGIJA I ZNANOST » STIŽU NOVE GLAVOBOLJE I VEĆA MANIPULACIJA VREMENA: EU ukida FM radio i gradi u Norveškoj novo HAARP postrojenje od 50.000 antena

STIŽU NOVE GLAVOBOLJE I VEĆA MANIPULACIJA VREMENA: EU ukida FM radio i gradi u Norveškoj novo HAARP postrojenje od 50.000 antena

HAARP-norveška-eu-vrijemeNajpoznatije HAARP postrojenje u Americi se nalazi u Gakoni, Aljaska, i tamo možemo prema podacima naći oko 180 antena visokih preko 20 metara. Europska Unija gradi novo HAARP postrojenje u Norveškoj koje će po službenim podacima imati od 50 – 100 tisuća antena

Nikad vjerujem “službenim” razlozima za gradnju ovako nečega. Postoji mnogo više od priče koju su vam rekli. Kakva priča stoji iza gradnja ovakog HAARP postrojenja?

Službeno, moćnici kojima vjerujete su donijeli odluku za ukidanjem radio FM radio područja jer je digitalni prijenos mnogo jeftiniji za održavanje, i nudi više mogućnosti. Tehnički, to bi moglo biti istina, no pravi razlog isključivanja FM-a je mnogo dublji nego što se čini.

Izraz “FM pojas” se koristi kako bi opisao frekvencijski pojas koji je u određenoj zemlji predviđen za FM radiodifuziju.

Norveška je ne samo da “isključuje” FM zato što je digitalni radio “bolji”. Norveška će osloboditi FM područje za ostale namjene koje stižu uskoro, tako da FM pojas neće biti tih duže vrijeme!

FM spada u VHF (visoko frekvencijsko) područje. Norveška je mjesto i lokacija europskog EISCAT, Europske VHF verzije HAARP-a.

Imajući to na umu, od siječnja 2015. Norveška kreće naprijed sa EISCAT 3D, koji će biti dovršen do 2017. Oni grade pet različitih verzija antena tipa HAARP koje rade zajedno u sprezi koristeći VHF pojasa (pojas vrlo visoke frekvencije)!

Citirat ćemo literaturu iz EISCAT 3D projekta:

“Sustav će se sastojati od pet faznih-antenskih polja koje će se nalaziti u sjevernom području Finske, Norveške i Švedske, svaka s oko 10.000 križnih dipolnih antenskih elemenata – antena. Jedna od tih 5 polja (glavna stanica) će prenositi radio valove na 233 MHz, a svih pet polja će imati osjetljive prijamnike za mjerenje povratnih radio signala.”

EISCAT_3D

Znači ne samo da će se ovaj sustav koristiti za manipulaciju vremenskih prilika, već će se sustav koristiti i kao mega-radar koji će se koristiti u vojne svrhe, i kojim će se nadgledati čitava Europa i Rusija.

Da bi se razumjelo kako se te frekvencije preklapaju, FM radio radi u pojasu 100MHz … EISCAT radi u pojasu 200MHz, pogledajte ljestvice ispod koje dijele na RF (radio frekvencijski) spektar.

spektrum-radio

RF-poljaAko ste mislili da je HAARP postrojenje na Aljasci veliko, samo čekajte dok EISCAT 5 postrojenja u EU ne krenu u rad.

Norveška gradi pet različitih postrojenja – polja, 10.000 dipolnih elemenata po polju!

Očito da će ovaj Europski VHF “HAARP” će biti više poput rock benda, nego jedan “HAARP” koji će sam lupati u svoju gitaru. Biti će u stanju stvoriti skalarne valove uz pomoć velike energije na velikim udaljenostima – to je jedna od očitih ciljeva ovog programa. Pogledajmo malo EISCAT dokumentaciju:

 
Ovo polje će biti u mogućnosti pokriti cijeli VHF spektar. To znači da svi ostali koji trenutno koriste VHF (FM) će imati smetnje koje će dolaziti iz Tromsø Norveška i Finskih područja gdje se nalaze antenski nizovi.

Tako će se isključiti FM u 2017., kada se stave u funkciju EISCAT VHF postrojenja.

Članak koji cirkulira u vijestima:

U 2017, Norveška će biti prva zemlja koja će ugasiti FM radio

“Norveška će ugasiti FM radio područje početkom 2017. godine. Norveški Ministarstvo kulture finaliziralo je ovaj tjedan, što znači da je Norveška prva zemlja koja bi mogla ostati bez FM radija u cijelosti. Zemlja planira prijeći na Digital Audio Broadcasting (DAB) kao nacionalna norma.

Izjava objavljena ovaj tjedan od strane Ministarstva kulture potvrđuje datum gašenja kojeg je predložila norveškaa vlada natrag u 2011. godini. Vlada je zaključila da je zemlja u stanju ispuniti sve uvjete potrebne za gladak prijelaz na digitalni signal emitiranja – DAB.

DAB će slušateljima omogućiti znatno veći izbor radijskih postaja od dosadašnjeg, ali i bolju kvalitetu zvuka i prijema. Putem tog digitalnog standarda program već prati 56 posto slušatelja u Norveškoj.

DAB omogućava emitiranje i preko 10 radijskih postaja na istom kanalu/frekvenciji što donosi značajne uštede spektra i znatno više slobodnih frekvencija za sve one koji žele pokrenuti radijsku postaju.

I dok smo mi u Hrvatskoj na digitalno televizijsko emitiranje prešli relativno brzo, još 2010. godine, što se digitalnog radija tiče, tu smo “u kamenom dobu”.

Iako je još 1997. sa Sljemena pokrenuto probno emitiranje programa Hrvatskog radija u DAB tehnici, ono je okončano 2011. godine tako da je Hrvatska trenutačno jedna od rijetkih zemalja u Europi koja nema digitalni radio.

Norveško gašenje FM-a će početi u 11 siječnja 2017., a HAARP postrojenja će vać tada biti daleko u funkciji sa svojih 50.000 dipolnih antena.
 

 
*Trenutno HAARP postrojenje u mjestu Tromso u Norveškoj*

 
(dutchsinse.com,24sata.hr, youtube.com/uredio i preveo:nsp)

Filed under: Featured, TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,