Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » Kako je SAD namjerno izazvao potres i tsunami u Japanu – Fukushimi!

Kako je SAD namjerno izazvao potres i tsunami u Japanu – Fukushimi!

Fukushima-Radijacija-potres-TsunamiJapan je od 09.03.2011. do 12.03.2011. bio izlo┼żen sinkroniziranom napadu HAARP sustava. Prvo je izazvan jaki potres magnitude 7.2 po Richteru s epicentrom 413 km sjeveroisto─Źno od Tokia 09.03.2011. u 02.45h UTC (11.45h po lokalnom vremenu) s hipocentrom na dubini od 32km.

Potres nije izazvao nikakva o┼íte─çenja. Zatim je 11.03.2011. u 5.46h UTC (14.46h lokalno) izazvan razoran potres ja─Źine 9 po Richteru 373km sjeveroisto─Źno od Tokija na istoj dubini kao i prvi potres (32km).

Drugi potres je uzrokovao tsunami i o┼íte─Źenje nuklearnih reaktora u Fukushima I nuklearnoj elektrani uzrokuju─Źi curenje radioaktivnog materijala i njegovo ┼íirenje cijelim Japanom i Tihim oceanom.

Prve procjene govore o desecima tisu─ça poginulih i nestalih, uglavnom kao posljedica tsunamija. Procjenjuje se da ─çe japansko gospodarstvo pretrpjeti gubitak od nekoliko stotina miljardi eura.

S obzirom na koli─Źinu radioaktivnosti i ┼íirenje radioaktivnosti iz nuklearne centrale smatra se da je ovo nakon ─îernobila najve─Źa svjetska nuklearna katastrofa. Analiziraju─Źi zbivanja koje prenose svjetski mediji, moja sumnja je da je Fukushima I elektrana do┼żivjela istu sudbinu kao i ─îernobilska elektrana, ako ne i goru i da je ve─Źina prastarih reaktora pred topljenjem jezgre.

Iako se Japan nalazi blizu takozvanog Pacifi─Źkog Kruga Vatre (granica tektonske plo─Źe Tihog oceana) u kojem se doga─Ĺa i preko 80% svih potresa na svijetu i prirodna pojava potresa je sasvim mogu─ça, postoje indicije koje ukazuju na to da su ovi potresi u Japanu bili umjetno izazvani tzv. HAARP sustavima. Pa idemo redom nabrojati sve indicije.

japan-fukushima

Indicije o namjernom izazivanju potresa u Japanu

Jaka aktivnost Gakona HAARP sustava
Tijekom tri dana (09.03, 10.03. i 11.03.2011.) zabilje┼żena je jaka aktivnost na indukcionom magnetometru smje┼ítenog blizu ameri─Źke HAARP postaje na Aljasci (Gakona). Ovaj instrument bilje┼żi fine varijacije magnetskog polja uzrokovanog strujama u ionosferi. ─îinjenica je da prije i poslije potresa nije bilo ovakve aktivnosti.

Smatra se da HAARP sustav (vi┼íe o ovom sustavu ovdje) izaziva ovakve poreme─çaje u ionosferi te da mora djelovati vi┼íe sati, jedan ili vi┼íe dana prije na odre─Ĺeno mjesto prije nego ┼íto izazove micanje tektonskih plo─Źa koje mogu uzrokovati potres. Mnogi mediji su pogre┼íno prenijeli podatak da je indukcioni magnetometar smje┼íten na Sveu─Źili┼ítu u Tokiju, a ─Źinjenica je da ovaj ure─Ĺaj napravljen na Sveu─Źili┼ítu u Tokiju i instaliran na Aljasci unutar HAARP postrojenja. Najve─Źa nelogi─Źnost u ovim podacima je besmislenost da bi eventualni po─Źinitelji javno objavili svoje zlo─Źina─Źko djelovanje.

Slike s indukcijskog magnetometra smještenog u HAARP postrojenju na Aljasci od 07.03 do 15.03.2011:

gkn20110307_Bx.jpg gkn20110307_Bx.jpg gkn20110307_Bx.jpg gkn20110307_Bx.jpg

 
─îudne karakteristike potresa
Oba izazvana potresa (09. i 11. o┼żujka 2011) su nastala na maloj dubini i spadaju u kategoriju takozvanih plitkih potresa koji su najrazorniji. Wikipedia navodi da je ovo naj─Źe┼í─ça vrsta potresa. Potresi se ina─Źe mogu pojaviti i na dubinama i do preko 300km. Smatra se da svi potresi izazvani HAARP sustavom imaju malu dubinu hipocentra.

Vrlo je intrigantna ─Źinjenica da oba potresa imaju istu dubinu hipocentra koja je relativno plitka ┼íto daje indikaciju da su mo┼żda umjetno izazvani, s tim da je potres od 11.03 bio mo┼żebitno ‘korigiranje’ ja─Źine i lokacije prvog slabijeg potresa od 09.03. Ovo se mo┼że uo─Źiti na gornjim slikama magnetometra kad se aktivnost HAARP sustava dodatno poja─Źala 10.03. oko 08.00h UTC vremenu ‘pripremaju─Źi’ teren za glavni udar.

Potres na Haitiju 2010.g. je imao sli─Źne karakteristike kao i ovaj japanski potres: mala dubina (13km) i jaka aktivnost zabilje┼żena na Gakona magnetometru.

Razorni japanski potres od 11.03.2011. je trajao neobi─Źno dugo. Svjedoci ka┼żu i preko par minuta ┼íto je vrlo neobi─Źno iako ne i nemogu─çe kod prirodnih potresa. Neobi─Źno dugo trajanje potresa se isto mo┼że smatrati kao indicija koja govori u prilog djelovanju HAARP sustava.

Neobi─Źno vrijeme prije potresa
Svjedoci su prijavili ─Źudno vrijeme neposredno prije potresa. Prema svjedo─Źenju izvjesnog Jamesa iz Tokia neposredno prije potresa padala je ki┼ía iako na nebu nije bilo oblaka. Izjavio je da je temperatura naglo narasla te je imao osje─Źaj da ga je uhvatila groznica te osje─Źaj te┼żine i pritiska. Ljudi su po─Źeli pani─Źariti i prije samog potresa. Neobi─Źne vremenske anomalije prije samog potresa su jaka indicija da se radi o djelovanju HAARP sustava. Naj─Źe┼í─çe su zabilje┼żene pojave neobi─Źnih duga (Sichuan China 2008).

Stare snimke japanskog neba dokazuju HAARP aktivnost: oblaci se pravilno formiraju u skladu s HAARP frekvencijama

Pla─Źeni provokatori
Na forumu abovetopsecret.com i youtube.com te sli─Źnim forumima koji raspravlju o mogu─çem HAARP djelovanju na Japan, vrlo je jaka navala pla─Źenih de┼żurnih provokatora koji neumorno napadaju HAARP tezu i spamaju ‘thread’ tako da se ─Źovjek vrlo lako izgubi u mno┼ítvu gluposti. Nadalje, osim ovih provokatora, velika je navala pobornika teorije da solarna aktivnost mo┼że uzrokovati potrese (teza zastupljena u filmu 2012), zatim su se u pri─Źu umije┼íali zagovaratelji teze o utjecaju kometa Elenin ili samog mjeseca koji se nalaze na putanjama ‘bliskim’ Zemlji. Po┼íto sve svemirske snimke pa i podatke kontrolira jedan izvor (NASA), moje mi┼íljenje je da su ovo namjerno plasirane dezinformacije s pravim tajmingom koje upravo potvr─Ĺuju HAARP teoriju.

Informacije o ucjeni Japana
Benjamin Fulford je Kana─Ĺanin koji je dugo godina bio japanski izvjestitelj za razne magazine (Forbes). 2005.g po─Źinje karijeru nezavisnog novinara i objavljuje knjige, a od 2007.g. dobiva japansko dr┼żavljanstvo. Biva tu┼żen i osu─Ĺen za ┼íirenje ‘la┼żnih informacija’ jer u svojim knjigama tvrdi da su SAARS i AIDS umjetno stvoreni virusi, smatra da je 9/11 napad na WTC tornjeve unutarnji posao ameri─Źke vlade, smatra da je HAARP ameri─Źko vojno oru┼żje koje je odgovorno za potrese u Kini, Haitiju, ─îileu i ostale stvari provokativne prirode.

Benjamin Fulford 2008.g objavljuje video klip u kojem eksplicitno ka┼że da je u razgovoru s biv┼íim japanskim ministrom financija saznao da je Japan ucijenjen da se pokori ┼żeljama zapadne bankarske elite. Kao sredstvo ucjene se spominjala ma┼íina za izazivanje potresa i to posebno potresa koji bi mogli razoriti nuklearne centrale u Japanu.

Mislim da je Benjamin Fulford sumnjivog kredibiliteta i to najvi┼íe zahvaljuju─çi tome ┼íto mu se podmetale razne dezinformacije ┼íto je poseban oblik specijalnog psiho-socijalnog rata protiv onih koji govore istinu (diskreditacija). Me─Ĺutim, bez obzira na sve, ako se usporedi dana┼ínji razvoj doga─Ĺaja u Japanu s obzirom na nuklearnu katastrofu i ono ┼íto se govori u ovom video klipu, mislim da ima dovoljno razloga za opravdanu sumnju, ┼íto pak navodi na zaklju─Źak da se Japan ‘odmetnuo’ od politike koju je ‘trebao’ provoditi po nalogu svjetskih mo─Źnika. U nastavku teksta ─çu navesti dokaze ovog ‘zastranjivanja’ japanske politike.

Alex Collier je stari ufolog koji isto zastupa kontroverzne teze koje su u suprotnosti s ‘mainstream’ istinom. Indikativan je isje─Źak iz njegovog predavanja odr┼żanog 1995. godine u kojem kratko ka┼że da ─Źe dio Japana biti potopljen, ali ne prirodnim silama, ve─ç na umjetan na─Źin od strane tzv. NWO-a.

Iako obe individue imaju problema s kredibilitetom, ─Źinjenica je da se nedavni potres u Japanu mo┼że uklopiti u njihova ‘proro─Źanstva’.

Kineski sindrom
Svaka ve─ça nuklearna nesre─ça u nuklearnim elektranama namjerno je izazvana. Najpoznatija havarija se dogodila 1972.g. u ameri─Źkoj dr┼żavi Pensilvaniji u elektrani Three Mile Island kada je zbog ‘kvara’ ispu┼ítena velika koli─Źina radioaktivnog materijala. Netom prije nesre─çe snimljen je poznati film s Jane Fonda nazvan Kineski Sindrom koji se upravo bavi temom nesre─çe u nuklearnoj elektrani, a ime filma se zasniva na bojazni da bi nesre─ça u nuklearnoj elektrani mogla doslovno probiti tunel kroz zemljinu povr┼íinu sve do Kine koja se nalazi na suprotnoj strani svijeta. Ovo je bila koordinirana akcija sijanja straha od nuklearne energije.

fukushima-nuklearna-elektrana

Nakon ove nesre─çe kao odgovor na ovakve i sli─Źne krize osnovana je ameri─Źka agencija FEMA (Federal Emergeny Agency). Istovremeno na krilima ove nesre─çe sedamdesetih godina po cijelom svijetu je naglo niknuo pokret zelenih koji su se navodno borili za za┼ítitu okoli┼ía, a glavna meta su im bile nuklearne elektrane.

Kasnije se ispostavilo da su mo─çni bankarski i nafta┼íki lobiji financirali i osnovali GreenPeace i ostale pokrete ‘zelene akcije’ kako bi u startu napali razvoj nuklearnih elektrana. Razvoj nuklearnih elektrana je naro─Źito bio jak u Njema─Źkoj i Francuskoj nakon velikih umjetno izazvanih naftnih ┼íokova koji su enormno poskupili cijenu energije i doveli ove dvije mo─çne zemlje na rub krize.

Danas smo svjedoci kako se organiziraju ogromni prosvjedi kad se nuklearni otpad transferira izme─Ĺu Njema─Źke i Francuske. Zbog ogromnog pritiska Njema─Źka koja je peti najve─çi potro┼ía─Ź elektri─Źne energije na svijetu koja trenutno 23% svojih potreba za elektri─Źnom energijom zadovoljava iz nuklearnih elektrana biva prisiljena 2000. godine donijeti plan o zatvaranju svih nuklearnih elektrana do 2025.g., dok istovremeno mora uvoziti do 2/3 primarnih energetskih sirovina (nafta, plin) ┼íto je u principu ─Źini dr┼żavom koju je lako kontrolirati ┼íto je u biti i cilj svjetskih mo─Źnika koji kontroliraju naftnu i plinsku industriju.

S druge strane Francuska zadovoljava 77% svojih potreba za elektri─Źnom energijom iz nuklearnih elektrana te ima vrlo unosne budu─çe poslove u Italiji i Finskoj za gradnju novih nuklearnih elektrana. S obzirom na japansku nesre─çu pitanje je da li ─çe svi poslovi biti realizirani.

Nuklearna elektrana u ─îernobilu je napajala rusku verziju HAARP postaje Duga-2. 1986.g. biva uni┼ítena namjernom diverzijom ili vanjskim napadom te ispu┼íta ogromne koli─Źine radiokativnog materijala. Okarakterizirana je kao najgora nesre─Źa nuklearne elektrane u svijetu.

Iz svega je jasno da jaki naftno-plinski lobi ┼żeli kontrolirati sve dr┼żave na svijetu pomo─çu energije kao svojevrsnog sredstva za ucjenu. ─îinjenica da je gospodarski razvoj pojedine zemlje uvjetovan dostupno┼í─çu i cijenom elektri─Źne energije, a svaka naftna kriza (Libija 2011) i rast cijene nafte ─Źine dr┼żavu ranjivom i izlo┼żenoj potencijalnoj krizi.

Iako proizvodnja elektri─Źne energije iz nuklearnih elektrana ima o─Źiglednih nedostataka (slaba iskoristivost radi parne turbine koja je srce sustava, komplicirana, skupa i duga izgradnja, te problem deponiranja nuklearnog otpada) ─Źinjenica da je u kona─Źnici dobivena energija mnogo jefitnija i dapa─Źe ekolo┼íki prihvatljivija nego energija dobivena va─Ĺenjem, transportom, preradom i kori┼ítenjem fosilnih goriva. Stoga je jasno da je nuklearna energija ‘glavni neprijatelj’ dana┼ínjih mo─Źnika koji drmaju svijetom kontroliraju─Źi cijenu i dobavljivost nafte i plina.

Gledano iz ovog konteksta mo┼że se zaklju─Źiti da bi namjerno izazivanje havarije u japanskoj nuklearnoj elektrani djelovanjem HAARP sustava pogodovalo dana┼ínjim strukturama mo─çi.

fukushima-nuklearna-elektrana-1

Fukushima I nuklearna elektrana koja je danas u ru┼íevinama kao posljedica potresa, izgra─Ĺena je sedamdesetih godina po nacrtu General Electric ameri─Źke kompanije u vlasni┼ítvu Rockefellera s uglavnom ameri─Źkim General Electric reaktorima (6 reaktora). Fukushima II nuklearna elektrana koja je svega 11km daleko od Fukushima I nuklearke nije pretrpjela nikakava o┼íte─Źenja iako je defacto na istom podru─Źju. Svi reaktori u Fukushima II elektrani su japanskog porijeka izgra─Ĺeni po─Źetkom osademsetih godina. Iako su reaktori u Fukushima II noviji i jednu generaciju ‘napredniji’ od reaktora u Fukushimi I, vrlo je sumnjiva ─Źinjenica kako su dvije skoro sli─Źne elektrane do┼żivjela razli─Źita o┼íte─Źenja iako su locirane na istom podru─Źju (jedna pred totalnim kolapsom, a druga netaknuta).

Dapa─Źe, ako se pa┼żljivo pogleda mapa nuklearnih elektrana u Japanu, mo┼że se uo─Źiti da je epicentar potresa bio najbli┼żi nuklearnim elektranama Fuskuhima i Oganawa. Oganawa je moderna elektrana koja je bez problema pretrpila potres s manjim o┼íte─Źenjima, dok je kompleks u Fukushimi I jedan od najstarijih, stoga ne ─Źude velika o┼íte─Źenja. Mo┼że se re─çi da je odabir epicentra potresa bio nemilosrdno precizan.


Japan je tre─çi na svijetu po proizvodnji elektri─Źne energije iz nuklearnih elektrana s kojima pokriva oko 34% ukupne potro┼ínje. Japan ima 55 nuklearnih reaktora. Zadnjih 40 godina od 1970.g. Japan nikada nije proglasio nuklearnu krizu sve do najnovijeg potresa 11.03.2011.g. Japanci su bili svjesni opasnosti od potresa, stoga su pa┼żljivo gradili elektrane s poja─Źanim sigurnosnim mjerama. Dokaz njihovih mjera opreza je duga 40-godi┼ínja povijest nuklearne energije bez ve─Źih incidenata. Sama ova ─Źinjenica baca jo┼í ja─Źu sumnju na mogu─çnost namjerne diverzije u Fukushima nuklearnoj elektrani.

Iako je vrlo te┼íko ┼ípekulirati, name─çe se opravdana sumnja da je potres namjerno tempiran da pogodi staru Fukushima I elektranu koja je najvjerovatnije imala poznate konstrukcijske gre┼íke (mo┼żda ─Źak i namjerno ugra─Ĺene s ameri─Źkim reaktorima i cijelom konstrukcijom elektrane dizajniranom u General Electric laboratorijima) u smislu izazivanja nuklearne katastrofe.

Borba za Okinawu
Najva┼żnije pitanje je za┼íto bi Amerikanci ili bilo tko drugi imao koristi izazvati ovakav razoran potres u Japanu. Danas u ve─Źini medija Japan i SAD se deklariraju kao partneri i saveznici. Japan je logisti─Źki pomagao invaziju SAD-a na Afganistan i Irak. Jake su i gospodarske veze izme─Ĺu Japana i SAD-a. Na otoku Okinawa se nalaze brojne ameri─Źke baze s ukupno 50000 ameri─Źkih trupa, a Japan u┼żiva vojnu za┼ítitu SAD-a pod takozvanim ‘nuklearnim ┼ítitom’.

Me─Ĺutim, iza ove idile krije se i jedna mra─Źna strana koja ima svoj za─Źetak od bacanja atomskih bombi na Nagasaki i Hiroshimu 1945.g. Pred kraj Drugog Svjetskog rata Japan se htio predati, me─Ĺutim vodstvo SAD-a na ─Źelu s Eisenhowerom se oglu┼íilo na japanske zahtjeve. Imali su jasan cilj da bace atomsku bombu na Japan kako bi idu─Źih pedeset i vi┼íe godina mogli sijati strah takozvanim hladnim ratom i dr┼żati cijeli svijet pod kontrolom sijaju─Źi strah od nuklearnog sukoba. Najve─Źi problem je bio ┼íto atomska bomba nije billa spremna na vrijeme, stoga je bilo potrebno umjetno produ┼żiti rat kako bi se dobila prilika za bacanje bombe i kako bi opravdali bacanje atomske bombe.

Ameri─Źka baza Futenma na Okinawi

Pomra─Źeni vojni umovi su isplanirali invaziju na otok Okinawa, znaju─Źi da ─çe ova samoubila─Źka misija ko┼ítati mnogo ┼żivota ameri─Źkih vojnika. Operacija Okinawa se provodila od travnja do lipnja 1945, a rezultat je bio gubitak oko 100.000 japanskih ┼żivota i 50.000 ┼żivota ameri─Źkih vojnika. Iako je cijeli Japan bio temeljito bombardiran, samo Nagasaki i Hiroshima koji nisu imali nikakvo vojno zna─Źenje su ostali po┼íte─Ĺeni. Na┼żalost po─Źetkom kolovoza 1945.g. Nagasaki i Hiroshima bivaju izbrisani s povr┼íine zemlje. Po─Źinjen je najve─çi zlo─Źin u povijesti ─Źovje─Źanstva koji je odnio preko 300.000 ┼żivota. Ovo je podrobno opisano u tekstu Eustace C. Mullins pod nazivom Why Hiroshima Was Destroyed – The Untold Story.

Kad se Japan predao bio je prisiljen potpisati tajne ‘sporazume’ s ameri─Źkom vladom u kojem se Japan odri─Źe suverentita nad svojim teritorijem. Jedna od stavki ovog ugovora je omogu─Źavala SAD-u intervenciju u Japanu u slu─Źaju gra─Ĺanskih nemira. Danas je Japan prisiljen ne samo tolerirati ameri─Źke baze na svom teritoriju (ukupno 13 baza s oko 50000 trupa), uplovljanje ameri─Źkih brodova na nuklearni pogon u japanske teritorijalne vode, nego je prisiljen i pla─Źati sve tro┼íkove ameri─Źkih baza na svom tlu. S obzirom na drakonske uvjete ovog sporazuma te na osjetljivost japanske javnosti u svezi stradanja u Hiroshimi i Nagasakiju, sasvim je razumljivo da se isti dr┼żao tajnim.

Novinar vode─Źih japanskih novina “The Mainichi Shimbun” Takichi Nishiyama je osu─Ĺen 1978.g. za odavanje dr┼żavne tajne jer je 1971.g. objavio tajne odredbe prije spomenutog ameri─Źko-japanskog vojnog pakta. Vlada SAD-a je po─Źetkom 2000.g. deklasificirala neke tajne dokumente koji su pomalo otkrivali postojanje te pravu narav ameri─Źkog-japanskog pakta. Izvjesni stariji japanski diplomat je priznao da je lagao na su─Ĺenju novinaru Takicihiju potvr─Ĺuju─Źi postojanje pakta.

Slijedom svih doga─Ĺanja raspolo┼żenje japanske javnosti se drasti─Źno promijenilo prema ameri─Źkoj vojnoj prisutnosti na japanskom tlu te je 2009.g. na izborima pobijedila Demokrarska Partija Japana (DPJ), na ─Źelu s budu─çim premijerom Yukio Hatoyama koja je obe─Źala zatvaranje ameri─Źke baze Futenma na otoku Okinawa. Premijer Hatoyama je ozbiljno shvatio posao, te je anga┼żirao ministra vanjskih poslova Katsuya Okada da istra┼żi postojanje tajnog ameri─Źko-japanskog vojnog pakta, te da pokrene pregovore s Amerikancima o razmje┼ítanju njihove baze s Okinawe. Ovo je bila velika pljuska Amerikancima i ugro┼żavanje njihove vojne prisutnosti na zapadnom Pacifiku odnosno u podru─Źju Kine, Koreje, Tajvana i Japana.

Vojna nazo─Źnost Amerikanaca je imala deklarativnu svrhu obrane Japana i politike zastra┼íivanja (Kine). Me─Ĺutim, svi vojni analiti─Źari se sla┼żu da ameri─Źke vojne formacije prisutne u japanskim bazama nisu predvi─Ĺene za obranu nego za invazije tipa Vietnam, Irak ili Afganistan. Premijer Hatoyama je gradio politiku japanske vlade na ja─Źanju i harmoniziranju veza s Kinom i Korejom upravo radi smanjenja potrebe jake vojne pristunosti i tenzija.

Japan godi┼ínje izdvaja oko 2.2 miljardi dolara godi┼ínje za tro┼íkove ameri─Źkih baza na svom teritoriju. Biv┼ía vlada Liberalne Demokratske Partije (LDP) je na kraju svog mandata (8/2009) potpisala sporazum kojim se Japan obvezao financirati premje┼ítaj 8000 ameri─Źkih vojnika u Guam bazu s oko 6 miljardi dolara. Nadalje biv┼ía vlada LDP-a se obvezala financirati preseljenje Futenma baze na novu lokaciju na otoku Okinawa (Henoko) s oko 11 miljardi dolara. Japan je s 13 miljardi dolara financirao ameri─Źke ratne ‘napore’ u Iraku i Afganistanu, te je slao svoje pomorske snage kao logisti─Źku potporu operacijama u Afganistanu i Iraku. Postoji anegdota da je George W. Bush Japan smatrao bankomatom za koji ne treba PIN broj. Na temu ovog sramotnog i poni┼żavaju─Źeg polo┼żaja Japana u odnosu na SAD, Gavan McCormack je napisao knjigu: “Client State: Japan in the American Embrace”

Mo┼że se zaklju─Źiti da Japan nije ameri─Źki saveznik ve─ç ameri─Źki rob. Sve ovo se moglo preokrenuti 2009.g. dolaskom na vlast DPJ stranke na ─Źelu s Hatoyamom. Me─Ĺutim, Amerikanci su novog premijera izlo┼żili nevjerovatnom diplomatskom pritisku koji je kulminirao posjetom dr┼żavnog sekretara SAD-a za obranu Roberta Gatesa Japanu u studenom 2009.g. koji je otvoreno ucjenio japansku vladu prijete─Źi ozbiljnim posljedicama ako se ne ispo┼ítuju dogovori biv┼íe japanske vlade.

Diplomatski pritisak nije bio dovoljan, ve─ç se Hatoyami namje┼íta financijski skandal te biva prisiljen dati ostavku u lipnju 2010.g. Japan preuzima Naoto Kan (isto iz DPJ stranke) koji odmah zao┼ítrava sukobe s Kinom nepotrebnim hap┼íenjem kineskog ribara blizu spornog Senkaku oto─Źja. Ameri─Źka provokacija Sjeverne Koreje koja je kulminirala sjevernokorejskim bombardiranjem oto─Źja Yeonpyeong 23.11.2010.g. isto ide u pravcu ameri─Źke politike dizanja vojne napetosti s Kinom, kako bi se pasivizirao Japan.

Iako su Amerikanci promijenili ‘potencijalno opasnog’ premijara Hatoyamu, zbog masovnog i hrabrog otpora jadnih stanovnika Okinawa oto─Źja koji svakodnevno organiziraju proteste protiv ameri─Źke vojne nazo─Źnosti, ni dan danas Japan nije po─Źeo provoditi premje┼ítaj baze Futenma i gradnju nove baze Henoko. Raspolo┼żenje japanske javnosti je izrazito negativno prema Amerikancima i njihovoj vojnoj nazo─Źnosti na japanskom tlu, kako zbog nepotrebnih i skupih davanja za vojsku tako i zbog eventualne sumnje da Amerikanci imaju nuklearno oru┼żje u svojim bazama.

Zaklju─Źak je da je Japan postao prava ‘odmetnuta’ nacija. Revoltirani i ogor─Źeni japanski narod vi┼íe ne─çe trpjeti ameri─Źku ─Źizmu ┼íto je i pokazao na izborima 2009.g. S obzirom da Amerikanci imaju jaku potrebu za vojnom nazo─Źno┼í─çu u blizini Kine i Sjeverne Koreje, blizu svoja dva ‘de┼żurna’ neprijatelja, a u svrhu izazivanja tenzija, pa ─Źak i rata, SAD nikako ne─çe dopustiti da im Japan izmakne kao ‘vojna baza’. Sasvim je onda logi─Źno da se po┼íalje jasna ‘poruka’ japanskom vodstvu i narodu kakve su mogu─çe posljedice neposluha, stoga gledano iz ovog konteksta, namjerno izazivanje potresa 11.03.2011.g. s HAARP ili nekim drugim sustavom je itekako mogu─ça.

Dvije rije─Źi o nafti, nuklearnoj energiji i alternativnim izvorima energije

Nafte ima u izobilju
Najve─Źa bri┼żljivo skrivana tajna vladaju─Źeg establishmenta je porijeklo nafte. Danas se nafta smatra fosilnim gorivom ─Źije su svjetske zalihe ograni─Źene. Teorija koja je stara preko 100 godina ka┼że da je nafta produkt tisu─Źgodi┼ínjeg talo┼żenja organskih ostataka (┼żivotinje), odnosno organskog porijekla. Ova teorija je bila dobro pripremljena la┼ż Rockefellerovih i ostalih mo─Źnika u posjedu naftnih kompanija koja im je omogu─çavala izazivanje raznih naftnih ┼íokova, kriza i umjetnih nesta┼íica, a u svrhu podizanja cijene nafte i vlastitog boga─çenja.

─îinjenica je da je nafta anorganskog porijekla. Nafta se non stop obnavlja ispod zemljine povr┼íine (neki je smatraju i limfnim sustavom Zemlje) i mo┼że se na─çi prakti─Źno bilo gdje u svijetu ako se dovoljno duboko bu┼íi. Vi┼íe o ovome Leroy Fletcher u kratkom intervjuu i kratkom isje─Źku iz Ruba Znanosti. Svi ratovi, jad i bijeda ljudi uzrokovani potragom za naftom su na┼żalost samo posljedice okrutne politike naftnih lobija koji u svrhu vlastitog boga─çenja ne prezaju gaziti preko tisu─ça ljudskih ┼żivota, a u stanju su falsificirati cijela podru─Źja znanosti na na─Źin da se pojedine znanstvene teme pretvaraju u crkvene dogme.

Bez obzira na ─Źinjenicu da nafte ima u izobilju, ne sla┼żem se s njenom upotrebom jer mislim da su njeni produkti i sama eksploatacija previ┼íe toksi─Źna kako za ljude tako i za okoli┼í (plastika kao najve─Źi neprijatelj modernog ─Źovjeka).

Nuklearna energija je mo┼żda trenutno naj─Źistija energija
Nuklearna elektrana se oslanja na izum parne turbine iz 1712.g. Umjesto sagorijevanja drva ili ugljena za grijanje parnog kotla koristi se proces atomske fisije (cijepanja jezgre) atoma. Apsurdno je da se moderna kvantna tehnologija cijepanja atoma koristi za pokretanje parne turbine koja ima vrlo malu iskoristivost. Utjecaj nuklearne elektrane na okolinu je trostruk: deponiranje radioaktivnog otpada, mogu─çnost topljenja jezgre odnosno efekt prljave bombe s ┼íirenjem radijacije (kao danas 3/2011 u Japanu), te zagrijavanje vode iz obli┼żnje rijeke ili mora u sekundarnom krugu reaktora.

Bez obzira na ove o─Źite nedostatke, ako se modernim dizajnom eliminira eventualna mogu─Źnost topljenja jezgre (core meltdown), nuklearna energija je jeftina i ekolo┼íki puno prihvatljivija nego energija dobivena kori┼ítenjem nafte, plina ili ugljena. Eksploatacija nafte i plina ─Źini ogromnu ┼ítetu okoli┼íu. Sama eksploatacija i transport tro┼íi ogromne koli─Źine energije s velikom mogu─Źno┼í─Źu zaga─Ĺenja okoli┼ía (Exxon Valdez oil-spil). Prerada i pretvorba je neefikasna i ┼ítetna za okoli┼í. Nisam pobornik nuklearne energije, ali ─Źinjenica je da danas najja─Źe gospodarske zemlje imaju relativno visoki udio nuklearne elektri─Źne energije:

Francuska 77%, Ukraine 46.7 %, Sweden 42.6 %, South Korea 34.0 %, Japan 24.0 %, Germany 23.5 %, United States 19.3 %, Russia 15.7 %, Canada 14.4 % i China 2.0%.

Alternativna energija
Budu─çnost ─Źovjeka je vezana za tzv. alternativnu energiju. Mislim da ne─çe do─çi do pravog razvoja ljudskog dru┼ítva sve dok se ve─Źina potreba za energijom ne podmiri iz tzv. alternativnih obnovljivih izvora energije. Pod alternativnim izvorima ne smatram energiju vjetra i sunca ve─ç energiju iz prostora za koju danas ne postoji jedinstven termin pa se ponekad naziva Zero Point energy, Orgon, Eather i sli─Źno. ─îinjenica je da je Tesla prvi prona┼íao na─Źin kako crpiti ovu energiju iz prostora.

Danas postoje mnogi priznati istra┼żiva─Źi (John Bedini, Tom Bearden) koji su uspili rekonstruirati ure─Ĺaje koji naizgled daju vi┼íe energije na izlazu nego ┼íto dobivaju, prividno ru┼íe─Źi pravilo o o─Źuvanju energije, a u biti rade na principu kori┼ítenja energije iz prostora. ─îinjenica je da su danas mnogi zakoni i cijele grane znanosti falsificirane ili samo djelomi─Źno to─Źne, te nisu u stanju objasniti cijeli spektar naizgled ─Źudnih zbivanja oko nas. Stoga svima onima otvorenog uma, ┼żeljne znanja, ali i u─Źestvovanja u izgradnji vlastitog izvora energije preporu─Źam da se ostave nebitnih stvari i da se udru┼że u potrazi za rje┼íenjima alterntivnih izvora energije.

Upravo velike nesre─çe, kao ovaj potres u Japanu jasno daju indiciju kako je vrlo te┼íko pre┼żiviti obi─Źnom ─Źovjeku kad ostane bez servisa moderne civilzacije (struja, voda, komunalije). Stoga toplo preporu─Źam forume: http://www.energeticforum.com, http://www.overunity.com i http://www.e-vozila.com/forum/index.php

Zaklju─Źak

Japan se nalazi na trusnom podru─Źju kraj Pacifi─Źkog Kruga Vatre i konstatno je izlo┼żen potresima. Najte┼żi potres je pretrpio 1923.g. (Kanto potres) kada je poginulo oko 145.000 ljudi. U novijoj povijesti najte┼żi potres je bio 1995.g. u Kobeu kad je poginulo 5500 ljudi. Na godi┼ínjoj bazi Japan pretrpi u prosjeku sedam potresa. Gledano iz ove perspektive, sasvim je nerazumno najnoviji japanski potres od 11.03.2011.g. okarakterizirati kao namjerno izazvan doga─Ĺaj. Me─Ĺutim, poznavaju─Źi mentalitet mo─Źnika iz sjene koji danas vladaju svijetom i naslu─Źuju─çi kojim arsenalom oru┼żja raspola┼żu (HAARP), mislim da je opravdano sumnjati da je i ovaj potres namjerno izazvan.

O izjavama tipa: ova katastrofa nikome ne odgovara, pa nisu toliko okrutni ili sli─Źno ne─çu ni raspravljati. ─îinjenica je da se radi o strukturama i centrima mo─çi koji rade van bilo kakve kontrole. Mislim da uni┼ítenje Japana uveliko odgovara ovim mra─Źnim centrima mo─çi. Isti pomra─Źeni umovi su izazvali potres u Haitiju, ubojstvo poljskog predsjednika i vlade, eksploziju naftne bu┼íotine u Meksi─Źkom zaljevu i sli─Źne grozote, tako da se ovaj japanski potres uklapa u nastavak iste okrutne politike.

┼áto kazati na kraju. Vrlo je te┼íkom obi─Źnom ─Źovjeku vidjeti sav taj u┼żas i katastrofu koji trpe na┼ía bra─Źa i sestre u Japanu. Indicije i sumnje da je ova katastrofa namjerno izazvana samo pove─Źava frustraciju. Me─Ĺutim, mislim da je bitno uvijek tra┼żiti istinu bez obzira na sve. Nadam se da ─çe jednog dana odzvoniti mra─Źnim umovima koji tra┼że profit i u┼żivaju u izazivanju tu─Ĺe nesre─çe.
 

 
(mandrilo.com,youtube.com/uredio:nsp)

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,