Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, ZDRAVLJE I MEDICINA » NIKAD NE DAJTE OVO CJEPIVO VAŠEM DJETETU: Gardasil cjepivo za djevojčice radi profita sada prošireno na 12-godišnje dječake

NIKAD NE DAJTE OVO CJEPIVO VAŠEM DJETETU: Gardasil cjepivo za djevojčice radi profita sada prošireno na 12-godišnje dječake

HPV-CJEPIVO-DJECACIImate li djecu od 12-20 godina? Ona bi mogla nakon cijepljenja ostati u kolicima. Pad cijepljenja HPV cjepivom se nastavlja zahvaljujući informiranim roditeljima. Kompanija proširuje Gardasil cjepivo usprkos dokazanim i dokumentiranim opasnostima

Koji je najbolji način za privlačenje novih pacijenata za cjepiva kojima su se cjepile samod jevojčice? Zašto ne otvorimo tržište za dječake, naravno. HPV cjepivo je možda najveća prijevara u cjepivima u prošlom stoljeću, budući da ništa vgore nije u svijetu od vježbe profiterstva na štetu zdravlja djece, prenosti Infowars.com

Još jedna uvelike manjkavo istraživanje (zapravo je to rutina za HPV cjepivo, manjkavost istraživanja štetnosti ) će izbaciti na tržište, prioizvođač cjepiva Gardasil, Merck & Co., i dobiti će zeleno svjetlo za ponovno provođenje kampanje za podizanje svijesti o ovom cjepivu pod izgovorom da sprečava rak usne šupljine i ždrijela kod 12-godišnjih dječaka.

Iskreno, ne postoji sigurno cjepivo, međutim, HPV cjepivo je jedno od 5 cjepiva koje se preporučuje da se izbjegava. To je možda jedino cjepivo koje se temelji se na većini pogrešnoih podataka i nedokazanim pretpostavkama.

U 2011. godini, u časopisu “Annals of Medicine” razotkrivena je lažna priroda cjepiva protiv Humanog papiloma virusa (HPV) poput Gardasila i Cervarix.

Ključne poruke koje su su istraživači izvijestili su nedostatak dokaza za bilo koje HPV cjepivo u sprečavanju raka vrata maternice i nedostatak vrednovanja zdravstvenih rizika.

Nova tržišni plan cilja 12-godišnje dječake

Nova studija pokazuje sugerira da cijepljenje 12-godišnjih dječaka protiv humanpapilloma virusa (HPV) spriječava nastajanje pločastih stanica raka u ždrijelu, rak koji počinje na stražnjem dijelu grla i usta, a uključuje krajnika i bazu jezika.

“Postupno malo po malo, možda, ljudi mislie da je to dobra stvar za napraviti. Budući da nema razloga zašto ne bismo trebali zaštititi ljude.”, kaže dr Lillian Siu, medicinski onkolog u Princess Margaret Cancer Center u Torontu. Siu je jedan od starijih autora studije.

No, viši istraživač cjepiva preispituju nalaze, kazavši kako je dizajnirana studija koja je izabrana nije bila ispravna za testiranje ove vrste pitanja. Autori priznaju da je matematički model koji se koristi nije uzeo u obzir i druge varijable koje su mogle utjecati na rezultate studije.

U 2012. godini, CDC je Savjetodavni odbor za imunizacijsku praksu (ACIP) preporučuje rutinsko HPV cjepivo za muškarce u dobi od 11 do 12 godina i dodatno cijepljenja kod muškaraca dobi od 13 do 21, što je još jedan popularan potez na tržištu cjepivo na koje proizvođači ciljaju.

ACIP je skupina pojedinaca udabrana od strane članova CDC, koji preporučuje koja će se cjepiva primjenjivati kod američke djece. Rad se uglavnom u tajnosti, članovi ACIP često imaju financijske veze s proizvođačima cjepiva.

Neistiniti podaci i Junk Science (Loša Znanost)

Gardasilov proizvođač, Merck, navodi na svojim internetskim stranicama da Gardasil čini više od pomoći u prevenciji raka vrata maternice, štiteći od drugih HPV bolesti, također. Merck dalje tvrdi da Gardasil ne sprječava sve vrste raka vrata maternice. Isto tako, CDC i FDA tvrde da je Gardasil cjepivo važan alat za prevenciju raka vrata maternice koje će potencijalno imati koristi za zdravlje milijuna žena, a na temelju svih informacija koje imamo danas, CDC preporučuje HPV cjepivo za prevenciju većine tipova od raka vrata maternice.

Sve četiri te izjave su lažne i u značajnoj suprotnosti s raspoloživim dokazima, kao što implicira da će Gardasil doista može zaštititi od nekih vrsta raka vrata maternice – što nikada nije dokazano.

Trenutno ne postoje značajni podaci koji pokazuju da je cjepiva Gardasil i Cervarix (GlaxoSmithKline) mogu spriječiti bilo koju vrstu raka vrata maternice, jer je testno razdoblje prekratko da bi procijenilo dugoročne prednosti cijepljenja protiv HPV-a. Najduže follow-up podaci iz II faza testiranja sa cjepivom Gardasilom i Cervarix su 5 i 8,4 godine, odnosno, dok je invazivnom raku vrata maternice potrebno 20-40 godina da se razvije od vremena stjecanja HPV infekcije.

SPISAK negativnih nuspojava ovog novog cjepiva je sve veći veći, a oporba protiv cijepljenja se povećala. Voditelj istraživanja, Diane Harper, znanstvenik i liječnik koji je proveo 20 godina u razvoju cjepiva za HPV, kaže da HPV cjepivo nije za mlađe djevojke, a da je “glupo” da im država nalaže koga da cijepe.

NEŽELJENI UČINCI

Ovdje su samo neke od mogućih nuspojava uzrokovanih HPV cjepivom:

  • konvulzije [ozbiljne reakcije s rizicima teških ozljeda mozga];
  • napadaje i konvulzije;
  • gluhoća
  • cirkulacijski kolaps;
  • problemi sa krvi, što dovodi do neobjašnjivih modrica ili krvarenja
  • stečeni daltonizam;
  • nesvjestica ili kratki gubitak svijesti
  • Guillain Barre sindrom
  • lupanje u glavi;
  • limfadenopatija
  • sindrom kroničnog umora
  • pjena na usta;
  • prolazna sljepoća;
  • prolazna gluhoća

Mercola je izvijestio da su 213 žena koje su primile Gardasil pretrpjele trajnu invalidnost. Simptomi poput multiple skleroze i neuroloških komplikacija, uključujući napadaje, paralize i problemi s govorom, su prijavljeni i u porastu kod broja djevojaka i žena koje su primile Gardasil cjepivo.

Nekoliko stotina nuspojava cjepiva protiv raka grlića maternice prijavljeno je u Japanu, a tinejdžeri su ozlijeđeni. U srpnju 2013. godine, njihovo ministarstvo zdravstva objavilo je nacionalnu obavijest da cjepivo protiv raka grlića maternice više ne bi trebao biti preporučivano. Japanski tinejdžeri koji su primili cjepiva su danas ograničeni na invalidska kolica s oštećenjem mozga i leđne moždine.

Također i u drugim zemljama, tako je npr. tužba podnesena u Australiji protiv kompanije Merck jer je mlada žena je pretrpjela autoimune i neurološke zdravstvene probleme nakon injekcije s HPV cjepivom, Gardasil.

Između svibnja 2009. i rujna 2010. godine, 16 smrtnih slučajeva se dogodilo nakon cijepljenja Gardasilom, uz 789 izvješća o “ozbiljnim” nuspojavama; 213 slučajeva trajnog invaliditeta; i 25 slučajeva Guillain Barreovog sindroma. Između 1. rujna 2010 i 15. rujna 2011, su prijavili još 26 smrtnih slučajeva.

Pad cijepljenja HPV cjepivom se nastavlja zahvaljujući informiranim roditeljima

Zahvaljujući bogatstvu informacija dostupnih o prijevari što se tiče HPV cjepiva, udio osiguranih djevojaka i mladih žena koje se nisu htjele cijepiti HPV cjepivom je znatno pao – čak 63 % posto – otkada je cjepivo odobreno 2006. godine, prema novom istraživanju sa Sveučilišta Texas Medical Branch (UTMB) u Galvestonu.

To je glavni razlog i pokušaj da se poveća tržišna demografije prema mladim dečkima.

Od ispitanika kroz Planirano roditeljstvo, samo oko trećine (30,7 posto) roditelja je izabralo da su njihova djeca cijepe. Dodatnih 4,8 posto imalo je djecu koja su primila dve od tri potrebne doze, a drugih 6,7 posto imalo je samo jedno od tri potrebne doze. Više od 40 posto roditelja anketiranih bili su ili neodlučni o tome je li njihovo dijete treba primiti cjepivo ili su odlučili ne cijepiti svoje dijete protiv HPV-a.

Studija objavljena u časopisu Cancer, otkrio je najizraženiji pad cijepljenja kod djevojaka i mladih žena u dobi od devet do 18 – u dobnoj skupini u kojoj bi prema medicinskim dužnosnika trebali primiti cjepivo u tri doze tijekom šest mjeseci. To je znak da roditelji slušaju i da su završili vlastita istraživanja o opasnostima HPV cijepljenja unatoč liječničke preporuke.
 
*stisnite “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 

 
(preveo:mr.Alfred Bošković/uredio:nsp)

Filed under: Featured, ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,