Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, ZDRAVLJE I MEDICINA » NIKAD NE DAJTE OVO CJEPIVO VA┼áEM DJETETU: Gardasil cjepivo za djevoj─Źice radi profita sada pro┼íireno na 12-godi┼ínje dje─Źake

NIKAD NE DAJTE OVO CJEPIVO VA┼áEM DJETETU: Gardasil cjepivo za djevoj─Źice radi profita sada pro┼íireno na 12-godi┼ínje dje─Źake

HPV-CJEPIVO-DJECACIImate li djecu od 12-20 godina? Ona bi mogla nakon cijepljenja ostati u kolicima. Pad cijepljenja HPV cjepivom se nastavlja zahvaljujući informiranim roditeljima. Kompanija proširuje Gardasil cjepivo usprkos dokazanim i dokumentiranim opasnostima

Koji je najbolji na─Źin za privla─Źenje novih pacijenata za cjepiva kojima su se cjepile samod jevoj─Źice? Za┼íto ne otvorimo tr┼żi┼íte za dje─Źake, naravno. HPV cjepivo je mo┼żda najve─ça prijevara u cjepivima u pro┼ílom stolje─çu, budu─çi da ni┼íta vgore nije u svijetu od vje┼żbe profiterstva na ┼ítetu zdravlja djece, prenosti Infowars.com

Jo┼í jedna uvelike manjkavo istra┼żivanje (zapravo je to rutina za HPV cjepivo, manjkavost istra┼żivanja ┼ítetnosti ) ─çe izbaciti na tr┼żi┼íte, prioizvo─Ĺa─Ź cjepiva Gardasil, Merck & Co., i dobiti ─çe zeleno svjetlo za ponovno provo─Ĺenje kampanje za podizanje svijesti o ovom cjepivu pod izgovorom da spre─Źava rak usne ┼íupljine i ┼żdrijela kod 12-godi┼ínjih dje─Źaka.

Iskreno, ne postoji sigurno cjepivo, me─Ĺutim, HPV cjepivo je jedno od 5 cjepiva koje se preporu─Źuje da se izbjegava. To je mo┼żda jedino cjepivo koje se temelji se na ve─çini pogre┼ínoih podataka i nedokazanim pretpostavkama.

U 2011. godini, u ─Źasopisu “Annals of Medicine” razotkrivena je la┼żna priroda cjepiva protiv Humanog papiloma virusa (HPV) poput Gardasila i Cervarix.

Klju─Źne poruke koje su su istra┼żiva─Źi izvijestili su nedostatak dokaza za bilo koje HPV cjepivo u spre─Źavanju raka vrata maternice i nedostatak vrednovanja zdravstvenih rizika.

Nova tr┼żi┼íni plan cilja 12-godi┼ínje dje─Źake

Nova studija pokazuje sugerira da cijepljenje 12-godi┼ínjih dje─Źaka protiv humanpapilloma virusa (HPV) sprije─Źava nastajanje plo─Źastih stanica raka u ┼żdrijelu, rak koji po─Źinje na stra┼żnjem dijelu grla i usta, a uklju─Źuje krajnika i bazu jezika.

“Postupno malo po malo, mo┼żda, ljudi mislie da je to dobra stvar za napraviti. Budu─çi da nema razloga za┼íto ne bismo trebali za┼ítititi ljude.”, ka┼że dr Lillian Siu, medicinski onkolog u Princess Margaret Cancer Center u Torontu. Siu je jedan od starijih autora studije.

No, vi┼íi istra┼żiva─Ź cjepiva preispituju nalaze, kazav┼íi kako je dizajnirana studija koja je izabrana nije bila ispravna za testiranje ove vrste pitanja. Autori priznaju da je matemati─Źki model koji se koristi nije uzeo u obzir i druge varijable koje su mogle utjecati na rezultate studije.

U 2012. godini, CDC je Savjetodavni odbor za imunizacijsku praksu (ACIP) preporu─Źuje rutinsko HPV cjepivo za mu┼íkarce u dobi od 11 do 12 godina i dodatno cijepljenja kod mu┼íkaraca dobi od 13 do 21, ┼íto je jo┼í jedan popularan potez na tr┼żi┼ítu cjepivo na koje proizvo─Ĺa─Źi ciljaju.

ACIP je skupina pojedinaca udabrana od strane ─Źlanova CDC, koji preporu─Źuje koja ─çe se cjepiva primjenjivati kod ameri─Źke djece. Rad se uglavnom u tajnosti, ─Źlanovi ACIP ─Źesto imaju financijske veze s proizvo─Ĺa─Źima cjepiva.

Neistiniti podaci i Junk Science (Loša Znanost)

Gardasilov proizvo─Ĺa─Ź, Merck, navodi na svojim internetskim stranicama da Gardasil ─Źini vi┼íe od pomo─çi u prevenciji raka vrata maternice, ┼ítite─çi od drugih HPV bolesti, tako─Ĺer. Merck dalje tvrdi da Gardasil ne sprje─Źava sve vrste raka vrata maternice. Isto tako, CDC i FDA tvrde da je Gardasil cjepivo va┼żan alat za prevenciju raka vrata maternice koje ─çe potencijalno imati koristi za zdravlje milijuna ┼żena, a na temelju svih informacija koje imamo danas, CDC preporu─Źuje HPV cjepivo za prevenciju ve─çine tipova od raka vrata maternice.

Sve ─Źetiri te izjave su la┼żne i u zna─Źajnoj suprotnosti s raspolo┼żivim dokazima, kao ┼íto implicira da ─çe Gardasil doista mo┼że za┼ítititi od nekih vrsta raka vrata maternice – ┼íto nikada nije dokazano.

Trenutno ne postoje zna─Źajni podaci koji pokazuju da je cjepiva Gardasil i Cervarix (GlaxoSmithKline) mogu sprije─Źiti bilo koju vrstu raka vrata maternice, jer je testno razdoblje prekratko da bi procijenilo dugoro─Źne prednosti cijepljenja protiv HPV-a. Najdu┼że follow-up podaci iz II faza testiranja sa cjepivom Gardasilom i Cervarix su 5 i 8,4 godine, odnosno, dok je invazivnom raku vrata maternice potrebno 20-40 godina da se razvije od vremena stjecanja HPV infekcije.


SPISAK negativnih nuspojava ovog novog cjepiva je sve ve─çi ve─çi, a oporba protiv cijepljenja se pove─çala. Voditelj istra┼żivanja, Diane Harper, znanstvenik i lije─Źnik koji je proveo 20 godina u razvoju cjepiva za HPV, ka┼że da HPV cjepivo nije za mla─Ĺe djevojke, a da je “glupo” da im dr┼żava nala┼że koga da cijepe.

NE┼ŻELJENI U─îINCI

Ovdje su samo neke od mogu─çih nuspojava uzrokovanih HPV cjepivom:

 • konvulzije [ozbiljne reakcije s rizicima te┼íkih ozljeda mozga];
 • napadaje i konvulzije;
 • gluho─ça
 • cirkulacijski kolaps;
 • problemi sa krvi, ┼íto dovodi do neobja┼ínjivih modrica ili krvarenja
 • ste─Źeni daltonizam;
 • nesvjestica ili kratki gubitak svijesti
 • Guillain Barre sindrom
 • lupanje u glavi;
 • limfadenopatija
 • sindrom kroni─Źnog umora
 • pjena na usta;
 • prolazna sljepo─ça;
 • prolazna gluho─ça

Mercola je izvijestio da su 213 ┼żena koje su primile Gardasil pretrpjele trajnu invalidnost. Simptomi poput multiple skleroze i neurolo┼íkih komplikacija, uklju─Źuju─çi napadaje, paralize i problemi s govorom, su prijavljeni i u porastu kod broja djevojaka i ┼żena koje su primile Gardasil cjepivo.

Nekoliko stotina nuspojava cjepiva protiv raka grli─ça maternice prijavljeno je u Japanu, a tinejd┼żeri su ozlije─Ĺeni. U srpnju 2013. godine, njihovo ministarstvo zdravstva objavilo je nacionalnu obavijest da cjepivo protiv raka grli─ça maternice vi┼íe ne bi trebao biti preporu─Źivano. Japanski tinejd┼żeri koji su primili cjepiva su danas ograni─Źeni na invalidska kolica s o┼íte─çenjem mozga i le─Ĺne mo┼żdine.

Tako─Ĺer i u drugim zemljama, tako je npr. tu┼żba podnesena u Australiji protiv kompanije Merck jer je mlada ┼żena je pretrpjela autoimune i neurolo┼íke zdravstvene probleme nakon injekcije s HPV cjepivom, Gardasil.

Izme─Ĺu svibnja 2009. i rujna 2010. godine, 16 smrtnih slu─Źajeva se dogodilo nakon cijepljenja Gardasilom, uz 789 izvje┼í─ça o “ozbiljnim” nuspojavama; 213 slu─Źajeva trajnog invaliditeta; i 25 slu─Źajeva Guillain Barreovog sindroma. Izme─Ĺu 1. rujna 2010 i 15. rujna 2011, su prijavili jo┼í 26 smrtnih slu─Źajeva.

Pad cijepljenja HPV cjepivom se nastavlja zahvaljuju─çi informiranim roditeljima

Zahvaljuju─çi bogatstvu informacija dostupnih o prijevari ┼íto se ti─Źe HPV cjepiva, udio osiguranih djevojaka i mladih ┼żena koje se nisu htjele cijepiti HPV cjepivom je znatno pao – ─Źak 63 % posto – otkada je cjepivo odobreno 2006. godine, prema novom istra┼żivanju sa Sveu─Źili┼íta Texas Medical Branch (UTMB) u Galvestonu.

To je glavni razlog i poku┼íaj da se pove─ça tr┼żi┼ína demografije prema mladim de─Źkima.

Od ispitanika kroz Planirano roditeljstvo, samo oko tre─çine (30,7 posto) roditelja je izabralo da su njihova djeca cijepe. Dodatnih 4,8 posto imalo je djecu koja su primila dve od tri potrebne doze, a drugih 6,7 posto imalo je samo jedno od tri potrebne doze. Vi┼íe od 40 posto roditelja anketiranih bili su ili neodlu─Źni o tome je li njihovo dijete treba primiti cjepivo ili su odlu─Źili ne cijepiti svoje dijete protiv HPV-a.

Studija objavljena u ─Źasopisu Cancer, otkrio je najizra┼żeniji pad cijepljenja kod djevojaka i mladih ┼żena u dobi od devet do 18 – u dobnoj skupini u kojoj bi prema medicinskim du┼żnosnika trebali primiti cjepivo u tri doze tijekom ┼íest mjeseci. To je znak da roditelji slu┼íaju i da su zavr┼íili vlastita istra┼żivanja o opasnostima HPV cijepljenja unato─Ź lije─Źni─Źke preporuke.
 
*stisnite “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kota─Źi─ç” i odaberite “Prijevod titla”*

 

 
(preveo:mr.Alfred Bošković/uredio:nsp)

Filed under: Featured, ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,