Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, ZDRAVLJE I MEDICINA » NA─îIN LIJE─îENJA I SHVA─ćANJA BOLESTI KOJI ─ćE VAM PROMJENITI ┼ŻIVOT: NJEMA─îKA (GERMANSKA) NOVA MEDICINA – 1. DIO

NA─îIN LIJE─îENJA I SHVA─ćANJA BOLESTI KOJI ─ćE VAM PROMJENITI ┼ŻIVOT: NJEMA─îKA (GERMANSKA) NOVA MEDICINA – 1. DIO

Ryke-Geerd-Hamer-njemcka-nova-medicinaIzumitelj (rodona─Źelnik) takozvane Njema─Źke (ili Germanske) Nove Medicine, dr. Ryke Geerd Hamer, tipi─Źan je primjer educiranog lije─Źnika koji se, nakon dugogodi┼ínje lije─Źni─Źke prakse i brojnih znanstvenih istra┼żivanja, posebno vezanih za rak, usudio primijeti da sa suvremenom konvencionalnom medicinom i njezinim alopatskim terapijama ne┼íto nije u redu. Jednostavno re─Źeno – umjesto da lije─Źi ona organizam truje, jo┼í vi┼íe ga slabi i na kraju – ubija

Dr Hamer je tako postavo novu medicinsku teoriju koju je potkrijepio dokazima iz prakse na preko 50 000 slu─Źajeva. Njegova teorija je ponizila konvencionalnu medicinu koja se ve─ç desetlje─çima izu─Źava na svim vode─çim medicinskim ┼íkolama u svijetu.

I dogodilo mu se ono ┼íto se dogodilo nekoliko desetlje─ça ranije doktoru Wilhelm Reichu – progla┼íen je lu─Ĺakom, oduzeta mu je dozvola za rad i zavr┼íio je vi┼íe godina u zatvoru. Za razliku od Reicha, koji je u zatvoru umro (ili ubijen), Hamer je uspio pre┼żivjeti nekoliko atentata i danas je, koliko mo┼że, aktivan u obrani svoje slu┼żbeno nepriznate, ali neosporena znanstvene teorije. Njegova teorija Nove Medicine kona─Źno dobiva sve vi┼íe poklonika i neki ugledni educirani lije─Źnici diljem svijeta se po─Źinju se interesuju za nju.

Ali, da bi smo bolje shvatili njenu su┼ítinu moramo prvo poku┼íati shvatiti ono ┼íto se ni na medicini ne u─Źi, a to je – ┼íto je zaista ┼żivot. Zato ─çemo napraviti jednu malu lai─Źku i slikovitu usporedbu ┼żivog bi─ça i strojeva. Lako ─çete uo─Źiti kako suvremena konvencionalna medicina (koja prvo prou─Źava le┼íeve) ljudski organizam tretira upravo kao stroj, a ne kao ┼żivo bi─çe.

┼ŻIVA BI─ćA NISU STROJEVI

I automobil i ─Źovjek imaju mnoge sli─Źne osobine. Imaju mnogo funkcionalnih dijelova, mogu kretati i obavljaju neki rad, moraju stalno se napajaju elektri─Źnom energijom (prvenstveno elektronima iz atoma vodika), prilikom rada se zagrijavaju, a ako se pregriju moraju zastati i ohladiti se. Ako ostanu bez energije posustaju u radu i kona─Źno stanu.

Mo┼żete li sad zamisliti da imate automobil koji je u stanju kada “vidi” da ─çe ostati bez energije, sam ode do benzinske pumpe, za koju je “zapamtio” gdje se nalazi (jer ste ga tamo ve─ç vodili vi┼íe puta i “nau─Źio “je da je to mjesto gdje se ide kada je u stanju bitno smanjene koli─Źine goriva u spremniku i” shvatio “je da ─çe tamo biti ponovno napunjen energijom), puni sam sebi gorivo, provjeri u sebi i razinu ulja i sam ga dolije ako treba, provjeri tlak u gumama, eventualno o─Źisti svje─çice ili podma┼że klipove u motoru, propu┼íe dizne ili ─Źak preventivno sebi postavi filter za ulje i gorivo i sl.

automobil-covjekU slu─Źaju nekog lak┼íeg fizi─Źkog o┼íte─çenja, auto sam sebi mo┼że ispraviti limariju, zamijeni brisa─Źe i ┼żarulje i uop─çe u stanju je da se tako sam odr┼żava u perfektnom ili bar optimalnom voznom stanju. Kada bi takav automobil (ili bilo koja takva strojeva) postojao on bi bio ┼żivo bi─çe, jer karakteristika ┼żivih bi─ça je upravo sposobnost da se sami odr┼żavaju, napajaju neophodnom energijom i sami repariraju u slu─Źaju o┼íte─çenja.

┼Żiva bi─ça znaju optimalno rasporediti energiju kojom raspola┼żu i znaju da razlikuju vitalne organe od perifernih. Vitalne ─çe uvijek napajati energijom, a periferne mogu povremeno i da ih zaustave ili uspore u njihovom radu. Za ovakvo racionalno preraspore─Ĺivanje energije i reparaciju mozak kao kontrolni zapovjedni centar ima na raspolaganju niz razli─Źiih programa koje je davno tijekom evolucije memorirao i koje u odre─Ĺenim slu─Źajevima aktivira po potrebi.

Automobil, po┼íto nije ┼żivo bi─çe, to nije u stanju i o njemu mora brinuti ─Źovjek koji ga je i napravio. Sofisticiana tehnika je danas u stanju automobilu omogu─çiti da sam mo┼że “ocjeniti” vlastito stanje “zdravlja”. U automobil se ubaci komjuterski program (koji je ─Źovjek tako─Ĺer napravio) koji “zna” uo─Źiti (tj. dijagnosticirati) simptome lo┼íeg rada. Ali, ra─Źunalo mo┼że samo signalizira kvar, a reperacija se onda vr┼íi odlaskom kod mehani─Źara koji fizi─Źki intervenira kako bi stroj vratio u normalan (“zdrav”) na─Źin rada. Sam od sebe automobil se ne mo┼że popraviti.

Ali, ┼żivo bi─çe koji je stvoreno od Prirode, po┼íto je programirano da se samo odr┼żava, jer samo to je ┼żivot, logi─Źno je i da se samo popravlja u slu─Źaju lakih ili te┼żih o┼íte─çenja. Upravo za popravak tih o┼íte─çenja, po doktoru Hameru, postoje prirodni programi koje mozak (kod slo┼żenih organizama) aktivira i ─Źitav proces se odvija u me─Ĺusobnoj komunikaciji svih stanica koje se podvrgavaju elektro-biokemijskom procesu koji preraspore─Ĺuje energiju, materiju (umno┼żava ili smanjuje broj stanica u nekom tkivu) dodatno hidratizira ili isu┼íuje neko tkivo i sl.

Ova reparacija kojom rukovodi mozak se manifestira u donekle promijenjenom na─Źinu ─Źitavog organizma, a posebno mo┼że vidjeti na nekom organu koji mo┼żda nije izravno o┼íte─çen, ali je zbog reparacije nekog drugog organa, koji je pretrpio te┼íko fizi─Źko o┼íte─çenje, stavljen na re┼żim smanjenog protoka energije. Ovakvo odstupanje od normalnog rada nekog organa, suvremena konvencionalna medicina vidi kao simptom bolesti, a ne kao sasvim prirodnu manifestaciju reparacije.

S obzirom da su lije─Źnici danas podijeljeni na specijalisti─Źke podru─Źju gdje svatko gleda samo svoj organ (holisti─Źka medicina se i dalje svrstava u alternativnu medicinu), svaki ovakav simptom “bolesti” dobiva svoje stru─Źno ime i opisuje se kao patolo┼íko stanje. Opisi promijenjenog stanja u funkcioniranju nekog organa i njihovi nazivi (na latinskom) postali su tako medicinska literatura i znanosti i pa┼żljivo su sistematizirani za potrebe medicinske edukacije. Lije─Źnici ih prakti─Źno na studijama u─Źe napamet – kao pjesmice. I svako se dr┼żi svojih “stihova”.

Ako je bol prorodni signal koji nastaje kada mozak registrira neko o┼íte─çenje u organizmu, onda se po biolo┼íkoj logici nakon ovog alarma od mozga o─Źekuje da reagira i “na─Ĺe” rje┼íenje koje bi dovelo najprije do ograni─Źavanja o┼íte─çenje, a kasnije pristupilo reparaciji kako bi se ┼żivot nastavio dalje. Dakle, bol u nekom organu nije signal koji je Priroda stvorila da bi organizmu nalo┼żila da hitno ode kod specijaliste na “tehni─Źki pregled” pod rendgen i razne skenere.

Ali, svi ljudi u zapadnim civilizacijama ve─ç su nau─Źeni od malih nogu da za pojavu bola kao simptoma “bolesti” do─Ĺu kod stru─Źnjaka u bijelom mantilu koji ─çe ovaj simptom stru─Źno protuma─Źiti i onda ga nastojati eliminirati nekom kemikalijom ili fizi─Źkim odstranjivanjem promijenjenog tkiva ili ─Źitavog tijela . I to je alopatska medicina. Osnovna karakteristika alopatske medicine su tako militantne metode koje se svode na to da se na─Ĺe neprijatelj (obi─Źno neki mikrob ili virus), da se on izolira fizi─Źkim ili kemijskim napadom i da se po mogu─çnosti uni┼ítiti odnosno ubije.

Ali tu nastaje glavni problem, jer je ┼żivot su┼ítinski neuni┼ítiv. Sve ┼żivotne forme se mijenjaju, grupiraju, razgra─Ĺuju se i ponovno stvaraju, ali je ─Źestica ┼żivota -protit, mikrozima ili bion – vje─Źna. To je odavno tvrdio jo┼í francuski biokemi─Źar i lije─Źnik dr Antoan Besham, a kasnije i Wilhelm Reich. Beshamov znanstveni rad je zata┼íkan, a Raich je ubijen.

EMOCIONANI ŠOK KAO OKIDAČ ZA NASTANAK RAKA

Doktor Ryke Geerd Hamer je tako─Ĺer po┼íao od ideje da je odr┼żavanje ┼żivota ontogenetski princip na kome po─Źiva ─Źitava evolucija. Sve je u stalnom stvaranju i odr┼żavanju. Tako svaki slo┼żen organizam kao ┼íto je i ljudski nakon ┼íto je pretrpio neko o┼íte─çenje nastoji sam se zalije─Źiti. Dakle, ako se bol ili nefunkcionalnost nekog organa pojavi kao posljedica procesa reparacije, onda se i medicinski tretman mora vr┼íiti sukladno nastojanjem organizma da se zalije─Źi, a nikako da se proces ometa ubla┼żavanjem ili uni┼ítavanjem simptoma.

I to je su┼ítina filozofije dr Geerd Hamera. Ali, zamislite sada ┼íto se doga─Ĺa u ─Źitavom organizmu kada se pokrene prirodni program reparacije karakteristi─Źan za ┼żiva bi─ça, a jedna njena biolo┼íka manifestacija koja je protume─Źena kao simtom “bolest” postane meta militantnog medicinskog tretmana farmaceuticima, koji su za organizam svi toksini i od kojih on po prirodi nastoji da se oslobodi i za┼ítiti.

Mozak to tuma─Źi kao novo o┼íte─çenje i mo┼żda obustavlja zapo─Źeti program reparacije, pa hitno aktivira drugi program, tako─Ĺer za reparaciju, ali ovog puta slo┼żeniji. On, na ┼żalost ima i jo┼í izra┼żenije manifestacije u tkivima, pa “stru─Źnjaci” u bijelom tuma─Źe da je do┼ílo do jo┼í ve─çeg pogor┼íanja bolesti. Kre─çu s jo┼í ja─Źim kemijskim terapijama, invazijama na tkiva i zbog ovog novog napada mozak pokre─çe sve ve─çi i ve─çi broj programa za reparaciju jer ni jedan nije u stanju provesti do kraja. ─îitav organizam tako vremenom slabi i gubi energiju jer sada ─Źitav sudjeluje u programima reparacije grozni─Źavo se bore─çi za odr┼żanje ┼żivota, dok ga “lije─Źnik” kao “majstor-kvaris” bjesomu─Źno truje i u tome konstantno remeti.

Ako vam ovo djeluje sumanuto, ali logi─Źno, vi ste ve─ç shvatili ┼íto je ┼żivot, a ┼íto radi konvencionalna alopatska medicina.

medicinaBorba s rakom nije ni┼íta drugo do borba s jednom druga─Źijom formom ┼żivota. Iz ove borbe, na ┼żalost tumori izlaze kao pobjednici, a ─Źitav organizam se energetski razori i mora se razgraditi na sastavne energetske ─Źestice. To nazivamo smrt.

Naravno, ne krivimo za ovo lije─Źnike, jer su tako nau─Źeni u ┼íkoli i natjerani od strane svjetskog medicinskog establi┼ímenta da tako postupaju ako ┼żele licencu za lije─Źni─Źku praksu. A, dr. Hamer je upravo ovom vrlo povezanom medicinskom i farmaceutskom establi┼ímentu, zadao te┼żak udarac.

Da postavi svoju teoriju Nove Medicine Hamera je natjerao ┼żivotni splet okolnosti. Vjernici bi rekli “bo┼żja volja”.

“BO┼ŻJA VOLJA” KREIRA HAMEROVU TEORIJU

Ryke Geerd Hamer je ro─Ĺen 1935. u Njema─Źkoj gdje je istovremeno studirao i medicinu i teologiju u T├╝bingenu. U svojoj 22. godini je zavr┼íio teologiju, a u 26. je dobio licencu za lije─Źni─Źku praksu. Radio je na razli─Źitim sveu─Źili┼ínim klinikama u Njema─Źkoj od 1963. do 1986. kada mu je licenca sudskom presudom oduzeta.

Specijalizaciju iz interne medicine je zavr┼íio 1972. i od tada je radio najvi┼íe sa zara┼żenim pacijentima na klinici u Tibingenu, dok je istovremeno radio privatno na inovacijama medicinskih instrumenata. Tako je konstruirao kirur┼íki skalpel koji je sjekao 20 puta o┼ítrije nego o┼ítrica ┼żileta i poznat je kao Hamer skalpel. Konstruirao je i posebnu pilu za kosti koja se primjenjuje u plasti─Źnoj kirurgiji, kao i stol za masiranje koji automatski oblikuje po tjelesnim oblinama pacijenta. Patenti od ovih inovacija su mu donijeli novac, pa se preselio u Italiju gdje je po siroti┼ítima po─Źeo lije─Źiti besplatno.


Preokret u njegovom ┼żivotu nastao je 1978. kada je njegov devetnaestogodi┼ínji sin Dirk, koji se na moru odmarao na obiteljskoj jahti, gre┼íkom ubijen. Ubojica je bio nitko drugi do osobno princ Viktor Emanuel od Savoje, sin zadnjeg talijanskog kralja. Princ od Savoje je bio na svojoj jahti kada je otkrio da mu je netko odvezao gumeni ─Źamac. Noblmen je odmah uzeo svoju pu┼íku i krenuo u obra─Źun s kradljivcem. ─îamac je na┼íao privezan za drugu jahtu pa je pucao na ─Źovjeka u ─Źamcu, ali ga je proma┼íio. Metak je, me─Ĺutim, pogodio u nogu Dirka koji je bio na susjednoj jahti ili ─Źamcu. Nakon ─Źetiri mjeseca i amputacije noge, Dirk je umro.

Incident je popra─çen i te┼íkim sudskim procesom, kojim je princ simboli─Źno osudjen samo zbog nelegalnog posjedovanja oru┼żja.

Za doktora Hamera i njegovu ┼żenu je ovo bio izuzetan emocionalni ┼íok. Vrlo brzo dr Hamer je i sam dobio rak testisa, iako nikada u ┼żivotu nije imao nikakvih zdravstvenih problema. Tako je po─Źeo vrlo intenzino razmi┼íljati nije li ovaj emocionalni ┼íok na neki na─Źin aktivirao umno┼żavanje kanceroznih stanica kod njega.

Kako je u to vrijeme radio kao glavni internista na klinici za rak u M├╝nchenu, po─Źeo je prou─Źavati povijesti bolesti svih kanceroznih bolesnika i da ih uspore─Ĺuje sa svojim nalazima. I otkrio ne neke frapantne sli─Źnosti. Naime, svi pacijenti su prije pojave raka tako─Ĺer imali neki stresan i dramati─Źan do┼żivljaj, ve─çeg ili manjeg intenziteta, u svakom slu─Źaju neo─Źekivan. Polaze─çi od pretpostavke da se svi do┼żivljaji u tijelu registriraju u mozgu, Hamer je analizirao i sve CT snimke mozga (ra─Ĺene kompjuterskom tomografijom) i sve ih je usporedio sa svojim. Ono ┼íto je na┼íao sve je iznenadilo. Na svakom CT snimku on je uo─Źio ne┼íto ┼íto se o─Źitavalo kao niz koncentri─Źnih prstenova nalik krugovima u vodi koji se formiraju nakon ubacivanja kamen─Źi─ça.

hamerovo-zariste-ct-nizOva lezija koju je na mozgu registrirao CT skener bila je kod razli─Źitih pacijenata na razli─Źitim lokacijama i razli─Źitog intenziteta, ali je uvijek bila tu s karakteristi─Źnim koncentri─Źnim krugovima.

Zanimljivo je ┼íto su lije─Źnici koji su ─Źitali CT nalaze i ranije ove koncentri─Źne presten uo─Źavali, ali su mislili da se radi o umjetnoj tvorevini koja je nastala u samom aparatu pa ovom nisu pridavali poseban zna─Źaj.

Pozvani su in┼żenjeri iz Siemensa (─Źiji je aparat bio u uporabi) i napravljeno je vi┼íe razli─Źitih snimaka iz vi┼íe kutova i ova lezija se uvijek vidjela na istom mjestu. Tako je ovo ┼żari┼íte vidljivo na CT-u dobilo ime Hamerovim ┼żari┼íte ili HH (Hemer herde).

Ono ┼íto je dalje uo─Źio to je da je lokacija na mozgu ove lezije uvijek bila u regiji mozga koji je u korelaciji s tijelom na kojem se stvorio tumor ili ulcer, odnosno uvijek se radilo o tijelu ─Źiji je rad kontrolirao taj dio mozga.

Doktor Hamer je tako po─Źeo razmi┼íljati da u stvaranju tumora mo┼żda aktivno sudjeluje ba┼í mozak i to na neki na─Źin kao medijator izme─Ĺu psihe (zapravo uobli─Źene energije), preko odre─Ĺene regije u mozgu i organa na kome se manifestira bolest, u ovom slu─Źaju rak. A glavni okida─Ź koji pokre─çe ovakav program u mozgu, koji i jeste zapovjedni centar za sve organe i tkiva, mo┼że biti upravo energetski konflikt koji je nastao nakon nekog iznenadnog ┼íoka ili emocionalnog stresa.

Energetski konflikt tako mo┼że biti svaki sukob koji nastaje u prirodnom protoku energije koja se, kroz svaki ┼żivi organizam, kre─çe najvjerojatnije u obliku ve─çih i manjih vorteksa i koji su me─Ĺusobno povezani i sinhronizirani kao zup─Źanici na satu. Da postoje glavni energetski kota─Źi (─Źakre) znala je jo┼í drevna znanost.

DVIJE FAZE RADA ORGANIZMA KAO TEMELJNI BIOLOŠKI PRINCIP

Tako se i danas zna da su sve biokemijske reakcije u organizmu posljedica ovog energetskog protoka, ali farmaceutski biznis ovaj elektro-biokemijski proces uporno svodi samo na prou─Źavanje biokemijskih reakcija jer mu je samo to u interesu. Ubacivanjem odre─Ĺenih medikamenata (kemikalija) u ovaj sustav odre─Ĺene biokemijske reakcije se remete, a simptomi “bolesti”, koji su ─Źesto neugodni, na taj na─Źin se minimiziraju ili nestaju. Lije─Źenje koje bi se temeljilo samo na ispravljanju energetskih tokova, koji su do┼íli u konflikt, nije prihva─çeno kao adekvatna terapija u konvencionalnoj medicini i smatra se alternaivnom medicinom. To ┼íto neki bioenergeti─Źari imaju uspjeha u lije─Źenju raznih bolesti, o─Źito nije slu─Źajno.

Ovaj energetski konflikt nije u fizi─Źkom smislu ni┼íta drugo do trenuta─Źni strujni prekid i on se, kako je to uo─Źio dr Hamer, registrira u ljudskom organizmu istovremeno na tri razine – u psihi, u nekom dijelu mozga i u tijelu kojim upravlja pogo─Ĺeni dio u mozgu. I to se doga─Ĺa istovremeno.

Takav strujni prekid (kurc┼ílus) zbog konfliktnog ┼íoka djeluje upravo kao okida─Ź za program koji ─çe mozak kasnije pokrenuti u cilju reparacije i dr Hamer ga je nazvao Dirk Hammer Sindrom (u znak sje─çanja na svog sina) ili skra─çeno DHS. Program reparacije ima za cilj najprije razrije┼íiti nastali konflikt, a zatim da otkloni nastala o┼íte─çenja. I on je aktivan sve dok se u organizmu ne uspostavi normalan energetski i biokemijski balans. Dok se to ne dogodi, pojedini organi odnosno tkiva u organizmu, koja su obuhva─çena programom reparacije, ispoljavaju neke karakteristi─Źne promjene i one mogu biti u formi kancerizacije (umno┼żavanje stanica) ulceracije (uni┼ítavanje stanica) ili neke hipofunkcije. A upravo sve ovo konvencionalna medicina vidi kao manifestaciju bolesti.

Do ovog zaklju─Źka doktor Hamer je do┼íao tako ┼íto je prvo uo─Źio da ─Źitav organizam ispravno samo ako se adekvatno napaja energijom i to se regulira sustavom napajanja koji radi u dvije faze, a promjenu faze rada (uklju─Źivanje i isklju─Źivanje) vr┼íi autonomni ┼żiv─Źani sustav koji je u medicinskoj literaturi zbog toga podijeljen u dva dijela i nazvan simpati─Źki i parasimpati─Źki. Radi se zapravo o jedinstvenom sustavu.

nervni-sistemPrvi na─Źin rada (simpati─Źki) aktivira simpatikotoni─Źne procese u organizmu, a drugi (parasimpati─Źki) vagotoni─Źne koji se odvijaju preko vagus ┼żivca. Preko dana iu vrijeme potpune aktivnosti organizma uklju─Źen je simpati─Źki re┼żim rada, a no─çu u vrijeme odmora i spavanja, ali i bolesti odnosno reparacije, parasimpati─Źki. Pravilno smjenjivanje rada ove dvije faze u ┼żivotu svakog ─Źovjeka se naziva normotonija ili prirodni ┼żivotni bioritam, a on se vrlo precizno po poklapa sa smjenjivanjem dana i no─çi. Grafi─Źki se ove dvije faze rada mogu prikazati kao elektromagnetski val koji ima brijeg i dolju.

I ljudski organizam napaja elektri─Źnom energijom ba┼í kao i sve u svemiru. Elektri─Źnu energiju ┼żiva bi─ça uzimaju iz specifi─Źno strukturirane vode koja mo┼że je pohraniti. U trenutku kada nastane konfliktni ┼íok, autonomni ┼żiv─Źani sustav uklju─Źuje se odmah u simpatikotoniju (pove─çano stanje stresa) u namjeri da opskrbi oganizam s vi┼íe energije kako bi on bio u stanju da ┼íto prije rije┼íi konflikt i sprije─Źi da neki organ ostane bez energije. Ovo uklju─Źivanje u poja─Źanu simpatikotoniju se vr┼íi komandom iz onog dijela mozga koji uopravlja organom gdje je do┼ílo do energetskog konflikta.

Razlog za┼íto su ovi specifi─Źni konflikti odra┼żavaju na odre─Ĺenu regiju u mozgu, po dr Hameru, le┼żi u tome ┼íto su se ovakve aktivnosti ┼żivih organizama stvorile u jednom vrlo primitivnm stadiju ┼żivota, da bi se kasnije sa evolucijom, odnosno uslo┼żnjavanjem organizama usavr┼íavale i preoblikovale u sve slo┼żenije aktivnosti, ali uvijek s jednim ciljem – a to je da organizam odr┼żavaju u ┼żivotu. To je nau─Źena borba za opstanak. Da nema nje, ne bi bilo evolucije, ne bi nikada mogla nastati tako slo┼żena ┼żiva bi─ça kao ┼íto je ─Źovjek.

normotonijaInformacije o tome ne nalaze se zato u na┼íoj svijesti (bar jo┼í ne), ve─ç u onom vrlo primitivnom dijelu mozga kojim upravljaju instikti. Napominjemo ovdje i endosimbiotsku teoriju, koja ka┼że da je ljudski organizam vrlo slo┼żena kolonija bakterija – mitohondrija koje su izgradile sebi proteinske ku─çice (stanice) i razvile vrlo slo┼żen sustav organizacije ┼żivota (grad – dr┼żavu). I to je slo┼żen sustav tkiva koja tvore slo┼żen ┼żivi organizam. Da bakterije kao kolektiv nisu nau─Źile kako da se odr┼żavaju, hrane, brane i repariraju nakon o┼íte─çenja- nikada ovako slo┼żenih formi ┼żivota ni ne bi bilo. Da su bakterije u stanju pamtiti i u─Źiti, dokazalo je ve─ç vi┼íe vrlo ozbiljnih znanstvenih radova.

Dakle, svaka regija u mozgu iu starom (primitivnom) i u novom dijelu mozga (kori velikog mozga) formirana je tako da zna da na svaki konflikt tj. kvar koji nastane u nekom dijelu tkiva odmah odgovori slanjem odre─Ĺenih informacija svim stanicama unutar sustava. Tako je najstariji dio mozga (produ┼żena mo┼żdina i mali mozak) programiran za odr┼żavanje rada osnovnih ┼żivotnh funkcije kao ┼íto su disanje, rad srca, uzimanje hrane, repodukcija, dok je najmla─Ĺi dio mozga (kora velikog mozga) koncentrirana na komunikaciju s vanjskom sredinom i obranu teritorija. Samo on mo┼że vidjeti i ─Źuti vanjski svijet. Tako je su┼ítina u primjeni Njema─Źke Nove Medicine da se shvati biolo┼íki zna─Źaj konflikta i da se shvati kakve posljedice on mo┼że izazvati u trenutku kada ga organizam registrira, kada nastoji ga razrije┼íi i najzad kada poduzima mjere izvr┼íiti reparaciju (izlje─Źenje) o┼íte─çenog tkiva ili ─Źitavog tijela.

To je, po doktoru Hameru, jedan sasvim prirodan proces i samo priroda koja je organizam i stvorila mo┼że i da ga popravlja. Zato ga Nova Medicina nastoji u tome podr┼żati, a ne da se u taj proces upli─çe (kao ┼íto to ─Źini alopatska) ubacivanjem medikamenta koji proces remete, izazivaju─çi nove konflikte i nova o┼íte─çenja.

Hamer je jo┼í zaklju─Źio da svaki poreme─çaj zato ima dvije faze u kojima se manifestira (sukladno dvofaznim bioritmom): prva je konfliktna aktivna faza koju karakterizira emocionalni (energetski) stres, a manifestira se hladnim ekstremitetima, nedostatkom apetita, nesanicom.

Pod uvjetom da organizam rije┼íi ovaj konflikt, nastaje druga faza, a to je izlje─Źenje. Ove dvije faze se tako mogu razlikovati kao hladna i topla manifestacija u poreme─çenom radu organizma. Da se bolesti podjele na “hladne” i “tople” znali su lije─Źnici jo┼í prije vi┼íe stotina godina. Ova druga faza, “topla” faza predstvalja zapravo mnogo te┼żi proces i manifestira se zamorom, groznicom, temperaturom, upalama, infekcijama itd. Ali to je upravo proces izlje─Źenja.

Dakle, povi┼íena temperatura nije bolest ve─ç saveznik organizma u lije─Źenju tj. reparaciji.

Ukoliko vas je ovo zainteresiralo, ─Źitajte dalje NA─îIN LIJE─îENJA I SHVA─ćANJA BOLESTI KOJI ─ćE VAM PROMJENITI ┼ŻIVOT: NJEMA─îKA (GERMANSKA) NOVA MEDICINA – 2. DIO

 
(ivonazivkovic.net/uredio i preveo:nsp)

Filed under: Featured, ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,