Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, ZDRAVLJE I MEDICINA » NAPREDNA MEDICINA! Može li se karcinom spriječiti drastičnim operacijama i sakaćenjem tijela?

NAPREDNA MEDICINA! Može li se karcinom spriječiti drastičnim operacijama i sakaćenjem tijela?

angelina-jolie-rak-tumorŠokantan način “liječenja”. Angelina Jolie zbog straha od raka nakon dojki, uklonila i jajnike. Što je slijedeće?

Nakon što je u proljeće 2013. dala odstraniti dojke da bi izbjegla rak tih organa, Angelina Jolie nedavno se podvrgla operaciji uklanjanja jajnika i falopijevih cijevi, koje povezuju jajnike i maternicu.

Nakon mastektomije i ovarijektomije, nema dvojbe: popularna 40-godišnja glumica doista neće oboljeti od raka dojki, jajnika i falopijevih cijevi.

Međutim, je li njen izbor ovih drastičnih poteza uistinu jedino rješenje? Zar ne postoje elegantniji načini izbjegavanja zloćudnih bolesti?

Angelinu su na kirurške zahvate potakli genetski testovi, koji su pokazali da posjeduje mutirani gen BRCA1, koji povećava rizik od raka dojki i jajnika.

Taj je gen naslijedila od majke i bake, koje su preminule od raka jajnika. Tako se Angelina, u dva navrata, riješila nekoliko organa.

Mainstream mediji poduprli industriju

Brojni popularni mediji pružaju holivudskoj divi i supruzi Brada Pitta nekritičku podršku, hvaleći je zbog navodne hrabrosti i dajući joj prostora da potiče i druge žene na preventivne operacije.

Nije teško naslutiti da su ti mediji povezani s medicinskom industrijom, koja bogato zarađuje na kirurškim zahvatima.

Da bi nastavila zgrtati profite koji se mjere u desecima milijardi eura, industrija se služi širenjem iracionalnog straha, osobito među ženama.

Nažalost, one su češća i uspješnija meta propagande u odnosu na muškarce.

Što Angie (možda) ne zna?

Pretpostavljamo da su vrhunski plaćeni liječnici Angelinu obavijestili da spomenuta genetska mutacija ne znači i sigurnu izvjesnost raka.

No jesu li joj napomenuli da može sama značajno utjecati na ekspresiju gena koji je uplašio tisuće žena diljem svijeta?

Umjesto huškanja na operacije, vrhunski će liječnici obavijestiti žene s mutiranim genima da mogu smanjiti rizik od raka zdravom prehranom, redovitom vježbom, opuštanjem i izbjegavanjem toksina.

Usporedno s tim mjerama, trebale bi se češće podvrgavati pregledima.

Za razliku od mainstream glasila, alternativni su mediji kritizirali Angelinine radikalne odluke.

“Milijuni žena nose gen BRCA1 i nikad ne dobiju rak, jer vode zdrav život uz prevenciju raka pametnom prehranom, vježbanjem i izbjegavanjem kancerogenih kemikalija”, istaknuo je portal Natural News.

Slično se o ovom pitanju očitovao portal Greenmedinfo, koji je nazvao zamisao da nasljeđe određuje nečiju biološku sudbinu “zastarjelom”.

“Faktori koji proizlaze iz našeg okoliša, životnog stila i prehrane aktiviraju ili gase ekspresiju pojedinih gena”, napisao je urednik portala Sayer Ji.

Kako utjecati na gene

Među najglasnijim znanstvenicima koji smatraju da je uloga gena manja nego što konvencionalna znanost tvrdi je američki molekularni biolog Bruce Lipton (70).

U knjigama “The Biology of Belief” (Biologija vjerovanja) i “Spontaneous Evolution” (Spontana evolucija) Lipton je iznio teoriju da imamo velik utjecaj na način na koji geni obavljaju svoju funkciju.

Liptonova se teorija oslanja na epigenetiku, disciplinu koja proučava utjecaj okoliša na gene.

Za razliku od molekularne biologije, prema kojoj su obilježja organizma utvrđena genetskim kodom, a živa bića nemoćna da bitno utječu na svoje osobine, epigenetika tvrdi da nitko nije rob gena.

Promijenite li signale koji stižu do staničnih membrana, upravljat ćete i svojim genima i tjelesnim funkcijama, poručuje Lipton.

Šest tehnika prevencije

Vođenjem zdravog načina života s visoko kvalitetnom prehranom, vježbanjem, izbjegavanjem toksina i izlaganjem situacijama koje nadahnjuju i razvedruju slat ćete svojim stanicama ljekovite signale i navesti ih na zdravo funkcioniranje.

Ne ignorirajući službenu medicinu, razmotrite i primijenite idućih šest preventivnih koraka koji smanjuju opasnost od dobivanja zloćudnih bolesti.

1. Hranite se zdravo
Najvažniji je dio prevencije raka vaša dijeta. Jedite cjelovitu hranu u njezinom prirodnom obliku. Ograničite unos brze i prerađene hrane.

Proučavajte dekalracije na ambalaži proizvoda.

Izbjegavajte konzervanse, umjetne boje i ostale aditive.

Kad je god moguće, kupujte hranu iz biološkog uzgoja.

To se posebice odnosi na voće, jer ono najbolje upija pesticide, te proizvode životinjskog porijekla, koji mogu sadržavati hormone i antibiotike.

Povećajte unos lanenog ulja, koje dokazano sprječava širenje stanica raka.

Ograničite unos bijelog rafiniranog šećera, jer šećer doslovno hrani stanice raka.

Svjetski pokret “No Sugar” preporučuje oboljelima od karcinoma da obustave unos rafiniranih proizvoda – kolača, keksa, kupovnih sokova i kašastih sokova, odnosno svih proizvoda koji sadrže preveliku količinu šećera.

2. Unosite korisne nutrijente
U današnje vrijeme osiromašenog tla i nekvalitetne hrane, unos dodatnih nutrijenata vrlo je koristan.

Za prevenciju raka najbitniji je unos prikladne količine antioksidanata, koji štite stanice od starenja i sprečavaju daljnja oštećenja.

Najjači poznati antioksidanti su astaksantin, resveratrol, alfa lipoična kiselina i L-glutation.

Možete dodati i aktivatore imuniteta kao što su ljekovite gljive, pektin iz citrusa, vitamin C, selen te cink.

3. Izbjegavajte toksine
Toksini mogu uzrokovati mnoge zdravstvene tegobe poput alergije, astme, hormonskih poremećaja – sve do raka.

Moguće je smanjiti prisutnost toksina u vašem domu.

Mnoga sredstva za čišćenje i osobnu njegu sadrže sintetičke kemikalije dobivene iz nafte.

Na ovom su popisu sredstva za pranje rublja, čišćenje doma, pranje posuđa, mirisni mikrosprejevi, šamponi, kreme, paste za zube, parfemi i kozmetika.

Koristite ekološka sredstva za čišćenje i organsku kozmetiku.

Ako pušite, odmah prestanite, jer je dim od cigareta pun kancerogenih tvari.

Pijte što manje alkoholnih pića, jer i oni povećavaju rizik od mnogih vrsta karcinoma.

Redovito čistite organizam od toksina.

4. Prionite na vježbanje
Pobrinite se za to da vježba postane dio vašeg života.

Označite dane za vježbu na kalendaru i držite se plana.

Vježba će vas zaštititi od mnogih vrsta raka.

Istraživanja pokazuju da tri do četiri sata vježbe tjedno smanjuje rizik od raka dojke za 40%, raka prostate za 30%, a raka crijeva za zapanjujućih 50%.

Povrh toga, ubrzo nakon početka vježbanja primijetit ćete da su se vaše raspoloženje i san poboljšali, a da vam je nivo energije porastao.

5. Opuštajte se
Stres je povezan s mnogim bolestima.

Najnovija su istraživanja pokazala da hormoni stresa uzrokuju pad imuniteta i pogoduju razvoju stanica karcinoma.

Stoga se naučite opuštati, jer ćete tako povisiti sposobnost organizma da se nosi sa stresom.

Autogeni trening, meditacija, joga, reiki i slične tehnike unapređuju moždanu funkciju, povoljno utječu na rad žlijezda i potiču proizvodnju obrambenih tjelešaca koja se bore protiv bolesti.

Po dr. Liptonu, geni reagiraju i na misli, uvjerenja i emocije pa možemo mijenjati biologiju umom.

6. Sunčajte se
Nedostatak vitamina D povezuje se s karcinomom, osteoporozom, pretilošću, astmom, srčanim bolestima, multiplom sklerozom i depresijom.

Studije potvrđuju da je vitamin D bitan ne samo za prevenciju raka, nego i da uništava postojeće tumore.

Vitamin D možete dobiti izlaganjem sunčevoj svjetlosti. Svakodnevno provodite na suncu dvadesetak minuta da biste se opskrbili dovoljnim količinama ovog važnog vitamina.

Ovih šest jednostavnih koraka smanjit će vaš rizik obolijevanja od raka, produžiti vam život i povisiti njegovu kvalitetu, a bez drastičnih preventivnih operacija i života pod upitnikom bolesti.
 
(alternativa-za-vas/uredio:nsp)

Filed under: Featured, ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,