Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » Zagonetka za znanstvenike: Djeca Amiša imuna na bolesti

Zagonetka za znanstvenike: Djeca Amiša imuna na bolesti

amisiDjeca Amiša koja su odrasla na farmama sjevernoameričke države Indiane ne mogu se razbole od astme, dijabetesa, alergije niti bilo koje druge moderne bolesti koja napada mladež

Švicarski znanstvenik Mark Holbrejhm je zaključio da postoji nešto što štiti amiške djecu, ali je još uvijek misterija što je to.

Po nedavnim istraživanjima, amiška djeca su mnogo zdravija od djece odrasle na europskim farmama. Također je interesantna činjenica da je u posljednjih 20 godina zabilježeno svega par slučaja da je amiške dijete imalo neki oblik alergije.

Većina amiških obitelj uglavnom vuku korijene iz Švicarske. Žive u prirodi, daleko od grada i hrane se isključivo organskom hranom koju sami uzgoje. Pritom su i vrlo religiozni.

Amišima su autizam i dijabetes nepoznati

Davno se još pisalo o tome kako su Amiši izuzetno fizički i mentalno zdravi. U njihovoj zajednici recimo uopće nema autizma, niti većine savrmenih bolesti koje pogađaju amerikance. Nemaju problema s pretilošću, dijabetesom ili srčanim bolestima, a uglavnom se i ne cijepe. Jedu isključivo organsku hranu koju su sami uzgojili.

Oni žive u društvu koje se, prema shvaćanjima prosječnih Amerikanaca, koji imaju problema s pretilošću, dijabetesom, srčanim bolestima, autizmom, i koje je zahvatila moralna kataklizma, vodi staromodnim idealima. Amiška prehrana se sastoji od organske hrane, svježih, lokalno uzgojenih proizvoda, a što je vrlo važno, oni se uglavnom ne cijepe. Unatoč činjenici da farmaceutska industrija ulaže veliki novac u svoju kampanju i uporabu umjetnih lijekova, bolesti srca, rak i dijabetes su gotovo nepoznati u amiškim selima.

Amiši ne znaju što je GMO

Oni jedu isključivo organske proizvode starih sorti koristeći samo organsko gnojivo i nikad se nisu sreli s GMO hranom. Tijekom svih dosadašnjih istraživanja, registrirano je oko tri slučaja autizma kod Amiša, a od to troje, dvoje djece je bilo cijepljeno.

Prvi slučaj bilo je kinesko dijete koje su usvojili Amiši, a koje je prije toga primilo razna cjepiva. Drugi slučaj je bilo dijete iz obitelji koja je podlegla propagandi i ipak cijepila dijete. Neki od znanstvenika predlažu da Amiši očito imaju neki gen koji ih čini imunim na bolesti koje pogađaju suvremeno društvo.

Također, mnogi od njih nikada nisu studirali ali su i unatoč tome vrlo inteligentni i pismeni.
 
*stisnite “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,