Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, SVIJET U RATU » AMERI─îKI NEZAVISNI MEDIJI: Ruski Rat i Agresija u Ukrajini? To je nau─Źna fantastika! Evo dokaza…

AMERI─îKI NEZAVISNI MEDIJI: Ruski Rat i Agresija u Ukrajini? To je nau─Źna fantastika! Evo dokaza…

rusija-medvjed-rat-ukrajinaNema ruske agresije i nikada nije bilo ruske agresije!

Sve vrste du┼żnosnika optu┼żuju Rusiju za agresiju u Ukrajini.

Je li to istina? Nije. To je fikcija. To je velika la┼ż. To je pre┼íiroka tvrdnja apsurdna tvrdnja, smije┼ína tvrdnja, nestvarna tvrdnja. Rusija i Rusi su bili uklju─Źeni u nekim aspektima u Ukrajini, ali samo bujna ma┼íte mo┼że takav anga┼żmanom nazvati agresijom, pi┼íe InfoWars.com

Da se stvarno dogodila ratna agresija, ne bi se mogla sakriti zbog opsega tipi─Źne ratne agresije koja je vrlo velika. Fotografski dokaz za to bi bio porazan. I nikakav dokaz o tome nije objavljen u medijima od strane tu┼żitelja Rusije.

┼áto je jo┼í va┼żnije, sukob bi se trebao prikazati kao ni─Źim izazvan napad, a ne obrambeni rat. To tako─Ĺer nije dokazano od strane tu┼żitelja Rusije.

Na┼ía briga ovdje je fikcija ili nau─Źna fantastika koja se sve vi┼íe propagira. Grani─Źi sa ludilom. On igra u rukama najgore vrste “odvjetnika” rata. Ona zasljepljuje svi zabrinute ljude. Ona je iracionalna. Ona uspostavlja auru javnih la┼żi i mitova koji rezultiraju velikim neznanjem i neistinama. Ona proizvodi grozne rezultate koji mogu postati jo┼í mnogo gori.

Cilj la┼żi koja se vrti oko demoniziranja Rusije nije da odaberete stranu u ukrajinsko-ruskom problemu, ve─ç da uklju─Źite Ameriku u problem.

Kako stvarna ratna agresija izgleda?

Ovdje su neki zna─Źajni primjeri. Nisam konzultirao vojnu povijest da bi dobio precizne brojke. Ne trebamo odrediti sasvim to─Źnu brojku na osnovu koje se mo┼że sukob u Ukrajini nazvati “ratna agresija” ili “rat”. To je odmah vidljivo racionalno promatra─Źu da ruski anga┼żman u Ukrajini, bez obzira na to da li ili ne nalikuje na napad na Ukrajinu, je vrsta napada koji ne definira stvarnu ratnu agresiju.

Nije nepoznato da pona┼íanje ljudskog stada mo┼że spoznati da divlji neto─Źni mitovi i iracionalno uvjerenja mo┼że biti ┼íiroko propagirano kroz populaciju i djelovati na tu situ. Mit ruske agresije u Ukrajini je vrhunski primjer.

RATNA AGRESIJA – SJEVERNA KOREJA

Sjeverna Koreja napala Ju┼żnu Koreju. 24. lipnja 1950. godine, a Sjeverna Koreja napala s vi┼íe od 90.000 vojnika i 150 tenkova. “Tako─Ĺer, do sredine 1950. godine, sjevernokorejske snage su brojile izme─Ĺu 150.000 i 200.000 vojnika, organizirane u 10 pje┼ía─Źkih divizija, jednu tenkovsku diviziju i jednu zra─Źnu diviziju, s 210 borbenih zrakoplova i 280 tenkova, koji su bili raspore─Ĺeni prema ciljevima i teritoriju. Njihove snage su uklju─Źivale 274 T-34-85 tenkova, oko 150 Yak brzih lovaca, 110 bombardera, 200 topova, 78 Yak trenerskih zrakoplova, a 35 izvi─Ĺ─Źkih zrakoplova.”

┼áto je Rusija u─Źinila u Ukrajini da se usporedbi s ovim?

RATNA AGRESIJA – NJEMA─îKA/POLJSKA 1939.

Njema─Źka je napala Poljsku sa sjevera, juga i zapada u rujnu, 1939. “Dana 1. rujna 1939. Njema─Źka je napala Poljsku. Poljska vojska je pora┼żena u roku od tjedna od invazije. Od Isto─Źne Pruske i Njema─Źke na sjeveru i ┼áleske i Slova─Źke na jugu zemlje, njema─Źke jedinica, s vi┼íe od 2.000 tenkova i vi┼íe od 1.000 aviona, probile su poljsku obranu du┼ż granice i napredovale su prema Var┼íavi u masivnom kru┼żnom napadu”.

Drugi izvor ka┼że da je 2.315 zrakoplova bilo uklju─Źeno u napad: “Zrakoplov je odigrao va┼żnu ulogu u kampanji. Bombarderi su napali gradove, ┼íto je uzrokovalo velike gubitke me─Ĺu civilnim stanovni┼ítvom kroz teror bombardiranja i ┼íirenje straha. Luftwaffe snage su se sastojale se od 1.180 lovaca, 290 Ju 87 Stuka bombardera, 1100 konvencionalnih bombardera (uglavnom Heinkel He 111s i Dornier Do 17S), te asortimana 550 transportnih i 350 izvi─Ĺa─Źkih zrakoplova. Sve ukupno, Njema─Źka imala blizu 4000 zrakoplova, ve─çina njih su bili najmoderniji. Snaga od 2.315 zrakoplova je sudjelovala u operaciji [operaciji Fall] Weiss.”

Napad Njema─Źke je bila prava ratna agresija.

RATNA AGRESIJA – IRAK 2003.

Sjedinjene Dr┼żave napale Irak u o┼żujku 19. o┼żujka, 2003. dok Irak nije izvr┼íio oru┼żani napad na SAD. To je bila istinska ameri─Źka ratna agresija. “─îetiri zemlje su sudjelovale s vojnicima tijekom po─Źetne faze invazije, koja je trajala od 19. o┼żujka – 9. travnja 2003. Sudjelovali su u ovoj agresiji vojnici ovih zemalja: Sjedinjene Ameri─Źke Dr┼żave (148.000), Velika Britanija (45.000), Australija (2000), te Poljska (194)”.

Tako─Ĺer, “Ameri─Źko Sredi┼ínje zapovjedni┼ítvo je izvjestilo da je od 30. travnja 2003. godine, bilo ukupno 466.985 ameri─Źkih vojnika u operaciji “Ira─Źka sloboda”. To je uklju─Źivalo ove brojke: USAF 54.955; USAF Reserve 2084; Zra─Źna Nacionalna Garda 7.207; USMC 74.405; USMC Rezervisti 9.501; USN, 6.1296 (681 su ─Źlanovi ameri─Źke Obalne stra┼że); USN Rezervisti, 2.056; i ameri─Źka vojska 233.342; US Vojne Rezerve 10.683; i vojna Nacionalna garda 8.866.”

Opseg ove ratne agresije, poput Sjeverne Koreje i Njema─Źke, bio je ogroman. Agresivni ratovi su veliki doga─Ĺaji. Dr┼żava obi─Źno ne pokre─çe agresiju osim ako ne namjerava pobijediti i osvojiti i to obi─Źno zahtijeva znatne snage, osim ako je protivnik mnogo manji. Vidjeli smo da je ─Źak i protiv Paname, SAD koristio puno ve─çu vojnu snagu.

Osim toga, napadu na Irak 2003. je prethodilo bombardiranje ira─Źke zracne obrane tijekom 2001-2002 i infiltracije CIA specijalnih postrojbi. “Divizija CIA posebnih aktivnosti (SAD) paravojni timovi su u┼íli u Irak u srpnju 2002. godine prije invazije 2003. Nakon ┼íto su se na terenu pripremali dolazak ameri─Źkih vojnih snaga. Ameri─Źki timovi su onda u kombinaciji sa specijalnim snagama ameri─Źke vojske organizirali Kurdish Peshmerga.”

RATNA AGRESIJA – LIBIJA 2011.

U 2011. godini, NATO je napao Libiju. Libija nije napala niti jednu zemlju ─Źlanicu NATO-a. Ovu ratnu agresiju su nazvali “vojnom intervencijom” u ─Źlanku Wikipedije. Ovaj rat je uklju─Źiva zra─Źni i raketni napad, pomorske snage i pomorsku blokadu, CIA operativce, te britanske i francuske specijalne snage na terenu”. ” Akcija je uklju─Źivala NATO zrakoplove – upravljane od strane SAD-a, Francuske i Velike Britanije – oko 18.000 naoru┼żanih letova tijekom kratke vojne kampanje, ispaljeno je 7.600 raketa. Maleni dio tih oru┼żanih misija – 250 ukupno – su letjeli dronovi. Ameri─Źki Predatori su imali 145 napada iz zraka, prema brifingu Ministarstvu obrane objavljenom u listopadu 2011. “

NATO-ove snage koje su napale Libiju su bile zna─Źajne. Vi┼íe od 212 zrakoplova sudjelovalo je, kazali su ne-ameri─Źki izvori. Brojevi ameri─Źkog zrakoplova ne pojavljuju u Wikipedia ─Źlanku: “Sjedinjene Dr┼żave su rasporedile pomorske snage od 11 brodova, uklju─Źuju─çi amfibijski ratni brod USS Kearsarge, amfibijsko transportno pristani┼íta USS Ponce, raketni razara─Ź USS Barry i USS Stout, nuklearna podmornica USS Providence i USS Scranton, podmornica sa krstare─çim raketama USS Florida i amfibijski brod USS Mount Whitney.

Dodatno, A-10 juri┼íni zrakoplovi, B-2 bombarderi, AV-8B Harrier, EA-18G zrakoplov za elektroni─Źko ratovanje, te kako F-15E i F-16 zra─Źni lovci – su uklju─Źeni u akciju nad Libijom. U-2 izvi─Ĺa─Źki zrakoplovi su stacionirani na Cipru. Dana 18. o┼żujka, dva AC-130Us stigla su u RAF Mildenhall kao dodatni tanker zrakoplov. Dana 24. 2. o┼żujka E-8Cs je stacioniran u Vojnu napadnu bazu Rota u ┼ápanjolskoj. SAD je tako─Ĺer koristio MQ-1 Predator UAVs za napade na ciljeve u Libiji 23. travnja.”

Ostali pomorske snage su tako─Ĺer bile uklju─Źene, i tako dalje, bez ma┼íte se ni probili┼żno ne mo┼że Rusko sudjelovanje u Ukrajini usporediti ni s ovom libijskom “vojnom intervencijom”.

RATNA AGRESIJA – PANAMA 1989.

Kona─Źno, jo┼í jedna nedavna ameri─Źka invazije koja se ne smije zaboraviti. SAD je napao Panamu 20. prosinca 1989. Panama nije napala SAD! Koji je bio opseg ove agresije?

“Vojni upad u Panami je po─Źeo 20. prosinca 1989. godine, u 1:00 ujutro po lokalnom vremenu. U operaciji je sudjelovalo 27.684 ameri─Źkih vojnika i vi┼íe od 300 zrakoplova, uklju─Źuju─çi C-130 Hercules, AC-130 Spectre helikopteri, OA-37B Dragonfly izvi─Ĺa─Źki i napadni zrakoplovi, C-141 i C-Starlifter 5 Galaxy strate┼íki transporteri, F-117A Nighthawk stealth zrakoplovi, AH-64 Apache helikopteri za napade”.

Ratne agresije su uklju─Źivale isprovocirane napade sa nagomilavanjem vojnih snaga zna─Źajne veli─Źine. Oni su vrlo ─Źesto prethodili politi─Źkim pitanjima, zahtjevima, a ponekad i vojnim sukobima. Napadi su jasni i nedvosmisleni. Niti jedan od tih karakteristika se nije dogodio s Ukrajinom i Rusijom. Na─Źin na koji je nastao sukob je sasvim druga─Źiji. Rusija nije stvarala zahtjeve prema Ukrajini kao Njema─Źka prema Poljskoj, ili kao ┼íto je to SAD prema Iraku.

Osim isti─Źu─çe veli─Źine i opsega stvarne ratnim agresije, poput broj─Źanih ─Źinjenica koje su gore navedene, moralni element se treba uzeti u obzir kako bi se pokazalo da je invazija agresija i nije u─Źinjena u nu┼żnoj obrani. Ameri─Źka opravdanja u slu─Źaju Paname su jednako slaba┼ína kao i u slu─Źajevima Iraka i Libije.

Slu┼żben ameri─Źko opravdanje za invaziju je artikulirao predsjednik George HW Bush u jutro 20. prosinca 1989. godine, nekoliko sati nakon po─Źetka operacije.

George H.W. Bush navedena ─Źetiri razloga invazije (vojne agresije):

O─Źuvanje ┼żivota ameri─Źkih gra─Ĺana u Panami. U svom priop─çenju, Bush je tvrdio da je Noriega objavio ratno stanje izme─Ĺu SAD-a i Paname te da je on prijetio ┼żivotima od oko 35.000 ameri─Źkih dr┼żavljana koji ┼żive tamo. U to vrijeme su bili brojni sukobi izme─Ĺu ameri─Źkih i panamskih snaga; jedan marinac je poginuo nekoliko dana ranije.”

Obrana demokracije i ljudskih prava u Panami.”

Borbi protiv trgovine drogom. Panama je postala sredi┼íte za pranja novca od droge i tranzitna to─Źka za krijum─Źarenje droge u SAD i Europu.”

Za┼ítita integriteta Torrijos-Carter ugovora. ─îlanovi Kongresa i drugi u politi─Źkom establi┼ímentu tvrdili su da je Noriega prijetio neutralnosti Panamskog kanala i da SAD ima pravo na temelju ugovora intervenirati vojno da bi za┼ítitio kanal.

No, ako je neki branitelj SAD odlu─Źi prihvatiti jednu ili vi┼íe od tih opravdanja, kako bi rakao da ameri─Źka invazije Paname nije bila agresija, a zatim na isti na─Źin taj ameri─Źki branitelj ne mo┼że re─çi da je ruska aktivnost u isto─Źnoj Ukrajini ratna agresija.

Rusija mo┼że re─çi sa nekim opravdanjem da brani ┼żivote etni─Źkih Rusa u isto─Źnoj Ukrajini od bombardiranja i napada od strane ukrajinskih snage sa zapada. Rusija pru┼ża uto─Źi┼íte tisu─çama izbjeglica. Rusija mo┼że tvrditi da je u obrani demokracije, samoodre─Ĺenja i ljudskih prava u isto─Źnoj Ukrajini.

Cijela ova rasprava oko ratne agresije i njegovih karakteristika ne spominje ameri─Źko uplitanja u Ukrajini koja je pomogla sru┼íiti vladu, a zatim pomogla ustoli─Źiti novu i agresivnu vladu da poduzme ured. SAD se bavi subverzijama. Rusija isto tako je optu┼żena za subverzije u Ukrajini. Subverzija nije agresija. Subverzija ne uklju─Źuje oru┼żane napade. Ona koristi razli─Źite metode kako bi preobrazila, promijenila ili zamijenila dru┼ítveno-politi─Źki sustav. Subverzija je druga stvar i te┼íko je procijeniti, pogotovo kada su dvije velike dr┼żave poput SAD-a i Rusije uklju─Źene.

Na┼ía glavna briga je ideja oko toga da je Rusija anga┼żirana u ratnoj agresiji.

O─Źito da ljudi koji vode Ukrajinu nemaju problema da se uz prepruku SAD i NATO naoru┼żaju ukrajinske snage koje su postale jako uklju─Źene u poku┼íaju da spase svoje ukrajinsko gospodarstvo. Oni nemaju problema u upiranju prstom krivnje u Rusiji, i nema problema kada se govori o o ruskoj agresiji. Njihova pretpostavka ruske agresije ih dovodi do “vojne potpore za odvra─çanje od daljnje agresije”.

“Ruska agresija” je povod za pove─çanjem ameri─Źkog anga┼żmana u Ukrajini, ┼íto je glupo pravilo koje treba izbjegavati bez obzira na opravdanje za mije┼íanje koje je izmi┼íljena. Ruski ratna agresija je imaginarni povod. U─Źeni i iskusni mu┼íkarci i ┼żene, koji se oslanjaju na taj argument, ne daju preporuke na temelju ovog imaginarnog razmi┼ílja o smislu agresije i oko navodne ruske agresije.

Nema ruske agresije i nije nikada bilo ruske agresije.
 
(preveo mag.Alfred Bošković/uredio:nsp)

Filed under: Featured, SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,