Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » TEORIJA ZAVJERE RASKRINKANA? Njema─Źka je razbila Jugoslaviju da bi stvorila gospodarsku koloniju, iza svega je stajao SAD

TEORIJA ZAVJERE RASKRINKANA? Njema─Źka je razbila Jugoslaviju da bi stvorila gospodarsku koloniju, iza svega je stajao SAD

stop-the-war-jugoslavijaSvaki rat po─Źinje napadom “Pod la┼żnom zastavom”. Gleiwitzov incident, Pearl Harbor, Tonkinov Zaljev, … itd. No ┼íto se zapravo desilo u Jugoslaviji i kako je po─Źeo rat, i da li su to jo┼í uvijek teorije zavjere?

Koliko su to─Źno mediji izvje┼ítavali o Jugoslaviji? Jesu li s pravom predstavili NATO-ov i UN-ov rat kao “humanitarni” rat? Da li su velike sile imale tajne strategije? Da li su mediji lagali ┼íire─çi ratnu propagandu?

Danas odgovaramo na ova i mnoga druga pitanja koja nitko nikada nije smio postaviti. Hajde da se podsjetimo povijesti koja bi se zapravo trebala nalaziti u ud┼żbenicima.

Da li je rat po─Źeo 1991. godine, ot─Źepljivanjem Slovenije i Hrvatske od Jugoslavije?

Ne ba┼í. BND (njema─Źka CIA) je 1979. godine poslala tim tajnih agenata u Zagreb s misijom da podr┼że Franju Tu─Ĺmana koji je aktivno promovirao etni─Źku i ─Źinio sve ┼íto je mogao da rasturi Jugoslaviju. Njema─Źka je podr┼żala i financirala ovog hrvatskog nacionalistu i poslala mu oru┼żje pred rat.

Berlin nikad nije priznao postojanje ujedinjene jugoslavenske dr┼żave koja se hrabro opirala njema─Źkoj agresiji tijekom oba svjetska rata. Cilj Njema─Źke bio je rasturiti Jugoslaviju na manje dr┼żave kojima je lako mogla dominirati, ─Źime bi kontrolirala Balkan. Bila joj je potrebna ekonomska zona kojoj mo┼że izvoziti njema─Źke proizvode i ─Źijim tr┼żi┼ítem mo┼że dominira. Bavarski ministar unutarnjih poslova je 1992. godine izjavio: “Helmut Kohl je uspio tamo gdje car Gilja i Hitler nisu uspjeli”.

Da li je Njema─Źka namjerno izazvala rat na Balkanu?

Da. Na po─Źetku summita u Maastrichtu 1991. godine, njema─Źki kancelar Kohl je bio jedini koji je ┼żelio rasturiti Jugoslaviju, izazivaju─çi neovisnost Slovenije i Hrvatske, ┼íto je bilo u potpunosti protiv Me─Ĺunarodnog zakona i jugoslavenskog Ustava. Me─Ĺutim, njema─Źka sila je usadila bubu svim svojim partnerima, uklju─Źuju─çi Francusku i Veliku Britaniju.

Ipak, neki navode da nije Njema─Źka bila ta koja je sve povela, po┼íto je ona u to vrijeme bila vazalska dr┼żava SAD, vi┼íe nego ┼íto je to sada.

Njema─Źka politika prema Jugoslaviji je upravo ono ┼íto je izazvalo rat. Stru─Źnjaci su na to i upozorili. Za┼íto je nastao gra─Ĺanski rat?

Prvenstveno, skoro svaka biv┼ía jugoslavenska republika bila je mje┼íavina razli─Źitih nacionalnosti. Razdvajanje teritorija je bilo jednako besmisleno kao podjela Pariza ili Londona na etni─Źki ─Źiste okruge.

Samo Titova Jugoslavija je bila sposobna ostvariti mir, jednakost i bratstvo. Me─Ĺutim, Berlin, odnosno Washington, nije ┼żelio trpjeti postojanje ove “suvi┼íe ljevi─Źarske” dr┼żave.

Da li je SAD bio zaista “pasivan i nezainteresiran” za vrijeme ovog rata?

Ni u kom slu─Źaju. Lord Owen, posebni izaslanik Europske unije u Bosni i Hercegovini, napisao je u svojim memoarima sljede─çe: “Izrazito po┼ítujem SAD. Ipak, ne odobravam diplomaciju ove dr┼żave, koja je od 1992. do 1995. bespotrebno izazvala rat u Bosni i Hercegovini”.

Koji je bio cilj tog rata? Dok su Nijemci bili zauzeti pri─Źama o kontroliranju Slovenije, Hrvatske, pa na kraju i Bosne i Hercegovine, Washington je pritisnuo Izetbegovi─ça, lidera u Sarajevu: “Ne potpisuj nikakve mirovne ugovore koje predla┼żu Europljani. Mi ─çemo dobiti rat za vas”. Washington je zatim jo┼í dvije godine produ┼żio u┼żasnu patnju naroda Bosne i Hercegovine.

Na koji na─Źin je Washington to u─Źinio?

1) Uklanjanjem svih prednosti koje je Berlin zadobio u strateškom regiji Balkana.

2) Dijeljenjem i slabljenjem Europske unije.


3) Uvo─Ĺenjem NATO-a kao kontinentalnog europskog policajca.

4) Onemogu─çavanjem Rusiji da pri─Ĺe Mediteranskom moru.

5) Uvo─Ĺenjem svog vojnog i politi─Źkog vodstva u sve ratove koji su se spremali.

Ipak, rat protiv Jugoslavije je istovremeno bio i neprogla┼íeni rat protiv Europe. Nakon pada Berlinskog zida, strategija SAD je bila usmjerena na obaranje pojave nove europske supersile po svaku cijenu. Dakle, sve ┼íto se radilo, radilo se da bi se Europa oslabila i vojno i politi─Źki.

Da li su Svjetska banka i MMF pomogli pri uništenju Jugoslavije?

Da. MMF je u prosincu 1989. godine uveo drakonske uvjete Jugoslaviji, koji su primorali liberalnog premijera Markovi─ça da moli za pomo─ç George Bush-a starijeg. Ova “pomo─ç” je bila usmjerena na destabilizaciju i bankrot svih ve─çih dr┼żavnih poduze─ça. Svjetska banka je razorila bankarski sustav, otpustiv┼íi 525.000 radnika u jednoj godini, a zatim je naredila da se ukinu po dva posla na svaka tri posla. ┼Żivotni standard je dramati─Źno opao.

Ovakva politika i rastu─ça u─Źestalost otpu┼ítanja uz razmje┼ítene radnike me─Ĺu svim republikama, onemogu─çila je nadzor Beograda nad financiranjem ostalih republika. Kako bi se izvukli iz ovog nereda, ─Źelnici republika su se oslonili na taktike podjele i nacionalizam. Kao i mnogi drugi ratovi, ovaj rat je izazvan izvana.

Rat protiv Jugoslavije je bio rat globalizacije. Sve ve─çe zapadne sile su ┼żeljele ukloniti jugoslavenski ekonomski sustav koji su smatrale suvi┼íe ljevi─Źarskim: uz jak javni sektor, va┼żna dru┼ítvena prava i toleranciju na multinacionalnost.

Da li je SAD koristio oru┼żje s osiroma┼íenim uranom u Bosni i Hercegovini?

Da. Na me─Ĺunarodnoj konferenciji organiziranoj u Bruxellesu 2001. godine, bosanski lije─Źnik je predstavio Bosanca koji je kao i mnogi drugi obolio od atipi─Źnog i brzo-napreduju─çeg raka.

Bosanski zdravstveni zvani─Źnik je naveo da je nakon bombardiranja Sarajeva od strane ameri─Źkih aviona 1995. godine, srpsko stanovni┼ítvo (koje je kasnije protjerano) pokazivalo peterostruki porast oboljelih od raka.

Je li rat protiv Jugoslavije bio jedini “dobar” ameri─Źki rat?

Ne. SAD je poku┼íao uvjeriti javnost da su vodile humanitarni rat, brane─çi po prvi put muslimane. Me─Ĺutim, upravo su Washington i Berlin izazvali rat. Razlog je bio sebi─Źni cilj ekonomske kolonizacije Balkana.

Naravno, oni su to uspjeli u─Źiniti samo zato ┼íto je Rusija bila nemo─çna. Upravo zato je Putin rekao da je raspad SSSR “najve─ça geopoliti─Źka tragedija 20. stolje─ça”. Upravo zahvaljuju─çi raspadu SSSR je ameri─Źko carstvo uspjelo okupirati ve─çi dio svijeta.

SAD nikad nije vodila humanitarni rat. Nisu oni bili nikakvi spasitelji u ratu protiv Jugoslavije, ve─ç negativci. Ne mo┼że SAD biti prijatelj muslimana na Balkanu, a istovremeno i neprijatelj muslimana u Palestini i Iraku.

Ovaj najopasniji neprijatelj na svijetu prijeti Siriji, Iranu, Sjevernoj Koreji, Kubi, pa ─Źak i Kini. Njihova ratna strategija nema drugi cilj do uspostaviti nepravedni ekonomski poredak, da dominirati i eskploatirati svaku dr┼żavu na zemlji.

Upravo zato je va┼żno razotkriti pravu istinu o agresorskom ratu u Jugoslaviji. Agresor nije bio iznutra, ve─ç izvana.

Odgovori koje smo vam ovdje predstavili su rezultat dugogodi┼ínjih i detaljnih istra┼żivanja. ┼Żelimo vam poka┼żemo da je mogu─çe prevladati hipnozu medija koji nas tjeraju da povjerujemo u ono ┼íto ne mo┼że biti mogu─çe.

isje─Źak intervjua Michael Colon (Global Research)
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kota─Źi─ç” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(dnevno,youtube.com/uredio:nsp)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,