Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » TEORIJA ZAVJERE RASKRINKANA? Njemačka je razbila Jugoslaviju da bi stvorila gospodarsku koloniju, iza svega je stajao SAD

TEORIJA ZAVJERE RASKRINKANA? Njemačka je razbila Jugoslaviju da bi stvorila gospodarsku koloniju, iza svega je stajao SAD

stop-the-war-jugoslavijaSvaki rat počinje napadom “Pod lažnom zastavom”. Gleiwitzov incident, Pearl Harbor, Tonkinov Zaljev, … itd. No što se zapravo desilo u Jugoslaviji i kako je počeo rat, i da li su to još uvijek teorije zavjere?

Koliko su točno mediji izvještavali o Jugoslaviji? Jesu li s pravom predstavili NATO-ov i UN-ov rat kao “humanitarni” rat? Da li su velike sile imale tajne strategije? Da li su mediji lagali šireći ratnu propagandu?

Danas odgovaramo na ova i mnoga druga pitanja koja nitko nikada nije smio postaviti. Hajde da se podsjetimo povijesti koja bi se zapravo trebala nalaziti u udžbenicima.

Da li je rat počeo 1991. godine, otčepljivanjem Slovenije i Hrvatske od Jugoslavije?

Ne baš. BND (njemačka CIA) je 1979. godine poslala tim tajnih agenata u Zagreb s misijom da podrže Franju Tuđmana koji je aktivno promovirao etničku i činio sve što je mogao da rasturi Jugoslaviju. Njemačka je podržala i financirala ovog hrvatskog nacionalistu i poslala mu oružje pred rat.

Berlin nikad nije priznao postojanje ujedinjene jugoslavenske države koja se hrabro opirala njemačkoj agresiji tijekom oba svjetska rata. Cilj Njemačke bio je rasturiti Jugoslaviju na manje države kojima je lako mogla dominirati, čime bi kontrolirala Balkan. Bila joj je potrebna ekonomska zona kojoj može izvoziti njemačke proizvode i čijim tržištem može dominira. Bavarski ministar unutarnjih poslova je 1992. godine izjavio: “Helmut Kohl je uspio tamo gdje car Gilja i Hitler nisu uspjeli”.

Da li je Njemačka namjerno izazvala rat na Balkanu?

Da. Na početku summita u Maastrichtu 1991. godine, njemački kancelar Kohl je bio jedini koji je želio rasturiti Jugoslaviju, izazivajući neovisnost Slovenije i Hrvatske, što je bilo u potpunosti protiv Međunarodnog zakona i jugoslavenskog Ustava. Međutim, njemačka sila je usadila bubu svim svojim partnerima, uključujući Francusku i Veliku Britaniju.

Ipak, neki navode da nije Njemačka bila ta koja je sve povela, pošto je ona u to vrijeme bila vazalska država SAD, više nego što je to sada.

Njemačka politika prema Jugoslaviji je upravo ono što je izazvalo rat. Stručnjaci su na to i upozorili. Zašto je nastao građanski rat?

Prvenstveno, skoro svaka bivša jugoslavenska republika bila je mješavina različitih nacionalnosti. Razdvajanje teritorija je bilo jednako besmisleno kao podjela Pariza ili Londona na etnički čiste okruge.

Samo Titova Jugoslavija je bila sposobna ostvariti mir, jednakost i bratstvo. Međutim, Berlin, odnosno Washington, nije želio trpjeti postojanje ove “suviše ljevičarske” države.

Da li je SAD bio zaista “pasivan i nezainteresiran” za vrijeme ovog rata?

Ni u kom slučaju. Lord Owen, posebni izaslanik Europske unije u Bosni i Hercegovini, napisao je u svojim memoarima sljedeće: “Izrazito poštujem SAD. Ipak, ne odobravam diplomaciju ove države, koja je od 1992. do 1995. bespotrebno izazvala rat u Bosni i Hercegovini”.

Koji je bio cilj tog rata? Dok su Nijemci bili zauzeti pričama o kontroliranju Slovenije, Hrvatske, pa na kraju i Bosne i Hercegovine, Washington je pritisnuo Izetbegovića, lidera u Sarajevu: “Ne potpisuj nikakve mirovne ugovore koje predlažu Europljani. Mi ćemo dobiti rat za vas”. Washington je zatim još dvije godine produžio užasnu patnju naroda Bosne i Hercegovine.

Na koji način je Washington to učinio?

1) Uklanjanjem svih prednosti koje je Berlin zadobio u strateškom regiji Balkana.

2) Dijeljenjem i slabljenjem Europske unije.

3) Uvođenjem NATO-a kao kontinentalnog europskog policajca.

4) Onemogućavanjem Rusiji da priđe Mediteranskom moru.

5) Uvođenjem svog vojnog i političkog vodstva u sve ratove koji su se spremali.

Ipak, rat protiv Jugoslavije je istovremeno bio i neproglašeni rat protiv Europe. Nakon pada Berlinskog zida, strategija SAD je bila usmjerena na obaranje pojave nove europske supersile po svaku cijenu. Dakle, sve što se radilo, radilo se da bi se Europa oslabila i vojno i politički.

Da li su Svjetska banka i MMF pomogli pri uništenju Jugoslavije?

Da. MMF je u prosincu 1989. godine uveo drakonske uvjete Jugoslaviji, koji su primorali liberalnog premijera Markovića da moli za pomoć George Bush-a starijeg. Ova “pomoć” je bila usmjerena na destabilizaciju i bankrot svih većih državnih poduzeća. Svjetska banka je razorila bankarski sustav, otpustivši 525.000 radnika u jednoj godini, a zatim je naredila da se ukinu po dva posla na svaka tri posla. Životni standard je dramatično opao.

Ovakva politika i rastuća učestalost otpuštanja uz razmještene radnike među svim republikama, onemogućila je nadzor Beograda nad financiranjem ostalih republika. Kako bi se izvukli iz ovog nereda, čelnici republika su se oslonili na taktike podjele i nacionalizam. Kao i mnogi drugi ratovi, ovaj rat je izazvan izvana.

Rat protiv Jugoslavije je bio rat globalizacije. Sve veće zapadne sile su željele ukloniti jugoslavenski ekonomski sustav koji su smatrale suviše ljevičarskim: uz jak javni sektor, važna društvena prava i toleranciju na multinacionalnost.

Da li je SAD koristio oružje s osiromašenim uranom u Bosni i Hercegovini?

Da. Na međunarodnoj konferenciji organiziranoj u Bruxellesu 2001. godine, bosanski liječnik je predstavio Bosanca koji je kao i mnogi drugi obolio od atipičnog i brzo-napredujućeg raka.

Bosanski zdravstveni zvaničnik je naveo da je nakon bombardiranja Sarajeva od strane američkih aviona 1995. godine, srpsko stanovništvo (koje je kasnije protjerano) pokazivalo peterostruki porast oboljelih od raka.

Je li rat protiv Jugoslavije bio jedini “dobar” američki rat?

Ne. SAD je pokušao uvjeriti javnost da su vodile humanitarni rat, braneći po prvi put muslimane. Međutim, upravo su Washington i Berlin izazvali rat. Razlog je bio sebični cilj ekonomske kolonizacije Balkana.

Naravno, oni su to uspjeli učiniti samo zato što je Rusija bila nemoćna. Upravo zato je Putin rekao da je raspad SSSR “najveća geopolitička tragedija 20. stoljeća”. Upravo zahvaljujući raspadu SSSR je američko carstvo uspjelo okupirati veći dio svijeta.

SAD nikad nije vodila humanitarni rat. Nisu oni bili nikakvi spasitelji u ratu protiv Jugoslavije, već negativci. Ne može SAD biti prijatelj muslimana na Balkanu, a istovremeno i neprijatelj muslimana u Palestini i Iraku.

Ovaj najopasniji neprijatelj na svijetu prijeti Siriji, Iranu, Sjevernoj Koreji, Kubi, pa čak i Kini. Njihova ratna strategija nema drugi cilj do uspostaviti nepravedni ekonomski poredak, da dominirati i eskploatirati svaku državu na zemlji.

Upravo zato je važno razotkriti pravu istinu o agresorskom ratu u Jugoslaviji. Agresor nije bio iznutra, već izvana.

Odgovori koje smo vam ovdje predstavili su rezultat dugogodišnjih i detaljnih istraživanja. Želimo vam pokažemo da je moguće prevladati hipnozu medija koji nas tjeraju da povjerujemo u ono što ne može biti moguće.

isječak intervjua Michael Colon (Global Research)
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(dnevno,youtube.com/uredio:nsp)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,