Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » TKO JE NARU─îIO NAPAD NA CHARLIE HEBDO: Nije u pitanju d┼żihad, istina je mnogo opasnija

TKO JE NARU─îIO NAPAD NA CHARLIE HEBDO: Nije u pitanju d┼żihad, istina je mnogo opasnija

charlie-hebdo-hollandeDok Francuzi reagiraju na napad na Cherlie Hebdo osudom muslimana, tuma─Źenje da je rije─Ź o d┼żihadu pogre┼íno je. Istina je mnogo opasnija

Sedmog sije─Źnja komandosi su upali u prostorija Cherlie Hebdo-a i ubili 12 ljudi. Jo┼í ─Źetiri ┼żrtve su i dalje u kriti─Źnom stanju. Na snimkama ─Źujemo napada─Źe kako uzvikuju “Allahu Akbar” i “svetimo Muhameda”. Jedan svjedok, po profesiji dizajner Coco Chanela, rekao je da su glasno isticali svoju pripadnost Al Qaidi. To je sve ┼íto je Francuzima bilo potrebno da napad okarakteriziraju kao islamisti─Źki i da ga osude kao takvog.

Me─Ĺutim, ova pretpostavka je nelogi─Źna. Misija ovih komandosa nije imala nikakve veze s d┼żihadisti─Źkim ideologijom. Pripadnici ili simpatizeri Muslimanksog bratstva, Al Qaide i Islamske dr┼żave ne bi se zadovoljili samo ubijanjem novinara nevjernika – oni bi uni┼ítili i arhive na licu mjesta, ba┼í kao ┼íto su radili u Sjevernoj Africi i na Levantu.

D┼żidastima je prvi cilj uni┼ítiti sve predmete za koje se vjeruje da vrije─Ĺaju Boga, i da se kazne “Bo┼żji neprijatelji”. Dakle, ne bi ostavili posao nedovr┼íen bje┼że─çi od policije. Prije bi zavr┼íili misiju do kraja, makar poginuli.

Pored toga, snimci i dokazi pokazuju da su napada─Źi bili profesionalci. Iskusno su baratali oru┼żjem i precizno ga─Ĺali. I nisu bili obu─Źeni kao d┼żihadisti, ve─ç kao vojni komandosi. Na─Źin na koji su se rije┼íili ozlije─Ĺenog policajca koji nije predstavljao opasnost po njih pokazuje da njihov cilj nije bio da “osvete Muhameda” zbog grubog humora Cherlie Hebdo-a.

─îinjenica da su napada─Źi dobro govorili francuski i da su vjerojatno Francuzi ne mora nu┼żno zna─Źiti da je ovo bio unutarnji incident. A ─Źinjenica da su profesionalci ih dosta udaljava od njihovih potencijalnih sponzora. A nema nikakvih dokaza da su ti sponzori Francuzi.

U SMJERU GRA─ÉANSKOG RATA

Uobi─Źajen je refleks, ali ─Źesto i pogre┼ían, da ┼żrtva, kada biva napadnuta, odmah zna svog napada─Źa. To je najlogi─Źnije na polju obi─Źnih zlo─Źina, ali je pogre┼íno u domenama me─Ĺunarodne politike. Sponzori napada su znali da ─çe se stvoriti podjela izme─Ĺu francuskih muslimana i nemuslimana.

Cherlie Hebdo se specijalizirao u antimuslimanskim provokacijama i ve─çina muslimana u Francuskoj bili su na njegovoj meti, izravno ili neizravno. Iako je sigurno da ─çe francuski muslimani osuditi ovaj napad, oni ne─çe iskusiti onu tugu zbog ubijenih koju pro┼żivljavaju ─Źitatelji Cherliea. I mnogi ─çe to smatrati kao suu─Źesni┼ítvo u zlo─Źinu.

Stoga, umjesto da na ovo gledamo kao na smrtonosan islamisti─Źki napad na novine koje su objavljivale karikatrure Muhameda i antimuslimanske parole, biti ─çe logi─Źnije gledati na ovo kao na prvi korak u procesu zapo─Źinjanja gra─Ĺanskog rata.

Ideologija i strategija Al Qaide, Muslimanskog bratstva i Islamske dr┼żave ne zagovara otvaranje gra─Ĺanskog rata na Zapadu, ve─ç sasvim suprotno, zapo─Źinjanje rata na Istoku kako bi se hermeti─Źki odvojila ova dva svijeta. Ni Said Qutb (osniva─Ź Muslimanskog bratstva) ni njegovi nasljednici nisu se usudili izazivati sukobe izme─Ĺu muslimana i nemuslimana izvan njihovog svijeta.

Sa druge strane, strategiju “sukoba civilizacija” dizajnirao je Bernard Lewis iz ameri─Źkog savjeta za Nacionalnu sigurnost, a progurao je Samuel Huntington, ali ne kao strategiju osvajanja, ve─ç kao o─Źekivanu situaciju [1]. Cilj je bio da se stanovni┼ítvo NATO ─Źlanica uvjeri u neminovnost sukoba, koji bi poslije dobio primjese “rata protiv terorizma”.

I taj “sukob civilizacija” se ne zagovara u Kairu, Rijadu ili Kabulu, ve─ç Washingtonu i Tel Avivu. Sponzori napada na Cherlie Hebdo nisu dakle te┼żili zadovoljenju talibana ili d┼żihadista, ve─ç nekonzervativnih i liberalnih jastrebova. Ne zaboravimo povijesne presedane. Moramo imati na umu dijela SAD i NATO:


- Testiranje razaraju─çih u─Źinaka odre─Ĺenih opijata nad civilnim stanovni┼ítvom u Francuskoj [2];

- Podr┼íka OAS (francuskoj paravojnoj organizaciji u vrijeme rata u Al┼żiru) u atentatu na De Gaullea [3];

- Izvo─Ĺenje la┼żnih napada protiv civila u odre─Ĺenim NATO zemljama [4].

DA LI SU SPONZORI U WASHNIGTONU

Tako─Ĺer ne smijemo zaboraviti da od raspada Jugoslavije ameri─Źki general┼ítab prakticira i usavr┼íava svoju strategiju borbe “prsa u prsa” u mnogim zemljama. To izgleda tako ┼íto se prvo ubiju ─Źlanovi ve─çinske (etni─Źke) zajednice, zatim pripadnici manjine i zatim se prebacuje krivnja kao teniska loptica do trenutka kada svi shvate da su u smrtnoj opasnosti. Na taj na─Źin je Washington prouzro─Źio rat u Jugoslaviji, a nedavno i u Ukrajini. [5]

Francuzi moraju imati u vidu da nisu oni preuzeli inicijativu u borbi protiv d┼żihadista koji su se vra─çali iz Sirije i Iraka. ┼átovi┼íe, niti jedan od njih nije izvr┼íio napad u Francuskoj, ne ra─Źunaju─çi Mahdia Nemusi, koji je zapravio bio agent sa zadatkom da ubije dva pripadnika Mosad-a u Bruxellesu [6] [7].

Washington je bio taj koji je 6. velja─Źe 2014. sazvao ministre unutarnjih poslova Njema─Źke, Velike Britanije, Poljske, Francuske (koju je predstavljao premijer Valls) i Italije kako bi se razgovaralo o povratku d┼żihadista kao nacionalnom sigurnosnom problemu. [8] Tek nakon ovog sastanka Francuska je pokrenula ovo pitanje, a vlast se po─Źela baviti time.

John Kerry je prvi put govorio na francuskom kako bi poslao poruku Francuzima. On je osudio napad protiv slobode izra┼żavanja (dok njegova zemlja od 1990. izaziva ratove u Jugoslaviji, Iraku, Afganistanu i Libiji) i pozdravio je borbu protiv ┼íutnje i medijskog mraka.

Ne znamo tko je sponzor ovog profesionalnog napada na Cherlie Hebdo, ali ne smijemo dopustiti da nas to proguta. Treba razmotriti sve pretpostavke i priznamo da nas ovaj problem trenutno dijeli, ali i da su sponzori ovoga najvjerojatnije u Washingtonu.

charlie-muslimani-francuskaIzvori:

[1] La “Guerre des civilisations”, par Thierry Meyssan, R├ęseau Voltaire 4 juin 2004.

[2] Quand la CIA menait des exp├ęriences sur des cobayes fran├žais, par Hank P. Albarelli Jr., R├ęseau Voltaire 16 mars 2010.

[3] Quand le stay-behind voulait remplacer De Gaulle, par Thierry Meyssan, R├ęseau Voltaire 10 septembra 2001.

[4] Les Arm├ęes secr├Ętes de l’OTAN, par Daniele Ganser, ├ęd. Demi-Lune. Dosatupno na sajtu Voltaire Network.

[5] Le repr├ęsentant adjoint de l’ONU en Afghanistan est relev├ę de ses fonctions, Washington peut-il renverser trois gouvernements ├á la fois?, Par Thierry Meyssan, Al-Watan (Syrie), R├ęseau Voltaire 23 f├ęvrier 2014.

[6] L’affaire Nemmouche et les services secrets atlantistes, par Thierry Meyssan, Al-Watan (Syrie), R├ęseau Voltaire 9 juin 2014.

[7] Slu─Źajevi Halida Kelakala (1995) i Muhameda Mehra (2012) tretiraju se kao slu─Źajevi d┼żihadisti─Źkih “vukova samotnjaka”, izvan Sirije i Iraka. Na┼żalost, obojicu su snage zakona ubile, tako da nije mogu─çe provjeriti zvani─Źne teorije.

[8] La Syrie devient “question de s├ęcurit├ę int├ęrieure” aux USA et dans l’UE, R├ęseau Voltaire 0,8 f├ęvrier 2014.
 
 
(webtribune.rs/uredio i preveo:nsp)
 
 
[button_icon icon="asterisk" url="http://www.novi-svjetski-poredak.com/?p=19719"] PRETHODNI ─îLANAK [/button_icon]
[facebook]

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , , , , , , , , , ,