Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, NOVAC » RIJEŠENJE ZA SPAS BANAKA: 30 najvećih banaka u svijetu će podići novac investitora i umirovljenika i tako će preživjeti!

RIJEŠENJE ZA SPAS BANAKA: 30 najvećih banaka u svijetu će podići novac investitora i umirovljenika i tako će preživjeti!

bank-run“Postat će legalno za odabranih 30 velikih banaka da prisvoje novac kad postanu nesolventne. Suviše su velike da bi propale. One neće  propasti, samo će uzeti naš novac”

G-20 se nedavno sastao u Australiji kako bi sastavio nova pravila bankarstva u slučaju sljedeće financijske nesreće.

Borac za financijske reforme, Ellen Brown, kaže da će ova nova pravila omogućiti bankama da uzmu novac od ulagača i umirovljenika na globalnoj razini.

Braunova objašnjava: “To su pravila za koja smo se složili da ćemo ih uvesti”. Nije bilo nikakvog sporazuma, a Kongres se ne slaže za svim tim.

Oni su praktički rekli da vlast više neće biti odgovorna za spašavanje velikih banaka. U pitanju je oko 30 međunarodnih banaka. Dakle, biti ćete primorani da se spašavate novcem vaših ulagača. Najveću klasu vjerovnika bilo koje banke – predstavljaju ulagači”.

Biti će još gore, kaže Ellen Braun: “Teoretski, mi smo zaštićeni osiguranjem depozita do 250.000 dolara u SAD i 100.000 eura u Europi.

Posljednji put kad sam provjeravala, fond FDIC (Federalna korporacija za osiguranje depozita) je posjedovao 46 milijardi dolara koje su pokrivale 4,5 trilijuna dolara depozita. Također postoji 280 trilijuna dolara u derivativnim financijama kojima su najveće banke SAD izložene, a prema aktu o bankrotu iz 2005., derivativne financije imaju prednost.

One su, dakle, izuzete iz novih pravila i jednostavno uzimaju zalog. Ako vam se desio veći krah derivativnih financija koji je oborio JP Morgan ili Bank of America, nema šanse da ostane zalog za FDIC ili osigurane ulagače.

To uključuje i državne i lokalne vlasti. Svi stavljaju novac u ove velike banke. Dakle, iako smo zaštićeni od FDIC, FDIC neće imati novca …

“Zbog toga će postati legalno za ovih 30 velikih banaka da uzimaju novac kad postanu nesolventne. Suviše su velike da bi propale. One neće propasti, samo će uzeti naš novac”.

Dio nadolazeće financijske nesreće uključivati će na stotine trilijuna dolara u nepodržanim derivativni financijama.

Braun tvrdi: “Ako mjehur derivativnih financija pukne, nitko ne zna što će se dogoditi, a očito je da mora puknuti. Može samo rasti. Razni ljudi spominju razne znamenke. U pitanju je virtualan novac, a to se ne može tako nastaviti”.

Kada dođe do financijskog kraha, možete zaboraviti na trenutni pristup svom novcu. Braunova kaže:

“Banke će reći da ga nemaju. Sav novac ide na jedno mjesto. Dozvoljeno im je da se s tim novcem kockaju, a to će i uraditi.”

Mislim da je Bank of America najranjivija zbog Merrill Lynch. Svi su zabrinuti i sklapaju vrlo riskantne dogovore. Mislim da posjeduju preko 50 trilijuna dolara u derivativni financijama i preko trilijun dolara u depozitima …

Prem Dodd-Frank aktu, narod više neće biti odgovoran za kolaps velikih banaka. Nije jasno ni hoće li FDIC moći posuditi novac iz Riznice, ali i ako bi mogli, tko će vratiti posuđeni novac?

Sve manje banke koje bi doprinijele toj zakupnini bi bankrotirale. Male banke će propasti, dok će velike banke preživjeti … Na kraju će ostati oko pet velikih banaka, a sve ostale će bankrotirati”.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 

 
(webtribune.rs,youtube.com/uredio:nsp)

Filed under: Featured, NOVAC · Tags: , , , , , , , , , , ,