Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » UPOZORENJE HRANA ! » Da li i Hrvatsku ovo čeka: Zabranjena prodaja ljekovitog bilja i prirodnih lijekova na bazi trava, što uključuje i čajeve, ali i med!

Da li i Hrvatsku ovo čeka: Zabranjena prodaja ljekovitog bilja i prirodnih lijekova na bazi trava, što uključuje i čajeve, ali i med!

codex-alimentariUSDok Hrvatska s obožavanjem uživa u beskrajnom plavom krugu, i u njemu žute zvjezdice, sanjajući da će jednog dana i ona imati ekonomiju poput najrazvijenijih EU zemalja, neke stvari prolaze gotovo neopaženo

Na primjer, da je Hrvatska, između ostalog, potpisala zloglasni CODEX ALIMENTARIUS?

ODGOVOR JE .. DA!

Vlada na čelu s Jadrankom Kosor je 2010. osmijehom potpisala Codex Alimentarius i još jednom je hrvatski narod postao rob neljudskih propisa i nakaza koje kroje živote ljudi s markovog trga i iz EU! Hvala Vam još jednom!!!

Hrvatska je potpisala Codex Alimentarius i zabranila steviju i batat kao dodatke u prehrani, pod izgovorom da učinci ovih biljaka nisu dovoljno istraženi, ali aspartam prolazi bez obzira na njegove poznate iznimno štetne učinke na zdravlje…ovo je samo početak!

Uz ljekovito bilje, vitamini, minerali, dodaci prehrani, tradicionalni prirodni lijekovi, uglavnom sva sredstva alternativne medicine i prirodnog liječenja, morat će osigurati certifikat koji će trebati biti vidljivo istaknut na ambalaži. Da bi se došlo do certifikata trebat će nekoliko godina kontrole i znanstvenog istraživanja. Istraživanje za svaki pojedini proizvod stoji oko 100 000 eura.

Zakon o hrani, tzv. Direktivu 2004/24/EC potpisalo je 120 zemalja svijeta, među kojima je i Hrvatska.

Iz Zelene liste pribojavaju se da će se u Hrvatskoj odluka o zabrani donijeti po hitnom postupku što će biti pogubno za male proizvođače biljnih preparata, koji neće moći plaćati istraživanje da bi dobili certifikat.

“Ovo je udarac na alternativnu medicinu i ustupak farmaceutskim kompanijama koje ulažu milijune u sintetičke lijekove. To znači kraj travara i medara. Budući da je Hrvatska odavno uvrstila Codex alimentarius u svoju pravnu legislativu, može se očekivati da će se brzo donijeti propis u skladu s Direktivom 2004/24/EC, koja oduzima pravo na alternativno liječenje.

Od prije godinu i pol dana, u zemljama članicama Europske unije ne smije se prodavati ljekovito bilje i prirodni lijekovi na bazi trava, što uključuje i čajeve, ali i med. (u Švicarskoj su zabranili koštice od marelice koje sadrže B17, poznati lijek protiv raka)

Naime, prošle godine na snagu je stupio novi zakon koji propisuje da se prirodni lijekovi od bilja prije prodaje moraju istraživati ​​nekoliko godina, a certifikat bez koga se ne može ući na tržište Europske unije košta 100.000 eura. Ove zabrane će morati pridržavati i mnoge zemlje koje nisu članice Europske unije, a odnosi se na države, potpisnice Codex alimentariusa.

To znači da će te države na svojoj teritoriji zabraniti rad travarima i medarima i prodaju njihovih preparata uključujući i čajeve! Možda je nekom smiješno to što će Hrvatska ostati bez nekih vina, bez paškog sira a možda i bez dalmatinske pršute, ali to isto čeka i ostatak Balkana koji čekaju na ulazak u EU.

Codex alimentarius – ugovor sa đavlom

Svjetla europska budućnost, između ostalog, podrazumijeva i bespogovornu poslušnost – Codeks alimentarius se tako ispostavlja kao samo jedna od mnogih faseta Ugovora sa đavlom. Nekadašnji vicevi, već danas izgledaju kao nepodnošljiva realnost – možemo reći zbogom hajdučkoj travi i majčinoj dušici, medu i šljivovici – ako majstor iz Bruxellesa, nakon nekoliko godina ispitivanja zaključi da nisu po standardima EU.

Stolisnik, to sa sigurnošću možemo reći, sigurno nije, a možda će biti, ukoliko promijeni ime. A o pečenim odojcima da i ne govorimo – nagrabusili smo ako PETA sazna da se ovdje peku cijeli praščići. Što tek reći o mogućnosti da nam jednog dana jave da nije sigurno da pijemo vodu iz vodovoda, da kopar mora imati certifikat iz Bruxellesa, i da ozbiljno ugrožavaju jedinstvenu politiku poljoprivrede Europske unije?

A da i ne govorimo o mogućnosti da se netko dosjeti da nam javi kako kuhanje u metalnom posuđu nije sigurno, pa se može dogoditi da nam zabrane da jedemo po kućama?

Još kad se tome doda činjenica da se u Europi sve teže mogu naći žarulje od sto vata, te da je kampanja oko takozvanih štedljivih žarulja već nekoliko godina u jeku – naša svjetla europska budućnost biće nekako kontrolirana i štedljiva.

Da i ne govorimo o alternativnoj medicini koja je, već sada, bačena na smetište povijesti. Farmaceutske tvrtke su te koje će nas i razboljevati i liječiti, a svaka saksija na terasi biće potencijalni izvor političke nekorektnosti. Uopće, uzgoj začinskih i ljekovitih biljaka, biti će stvar Centralnog komiteta, a ono čemu se veselimo kao mala djeca, sve više liči na strogo kontrolirane vlakove novog kopernikanskog obrta liberalnog kapitalizma, koji svakoga dana, sve više, i u svakom pogledu, postaje projekt super kontrole.

Ulazak u Europu u stvari znači pristajanje i na pravila koja nam se ne sviđaju. Prvo pravilo smo već naučili – koga treba moliti – ne smije ga se ljutiti. Drugo pravilo je da o našim životima, našem zdravlju, našoj hrani, našoj zemlji više ne odlučujemo mi – nego oni koji znaju što je za nas najbolje.

A sve ostalo, možemo kako želimo.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 

 
(vestinet, youtube.com/uredio: nsp)

Filed under: UPOZORENJE HRANA ! · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,