Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » Gledajte Kako se Čudesno Mijenja Ova Žena s Cerebralnom Paralizom Kada Puši Marihuanu

Gledajte Kako se Čudesno Mijenja Ova Žena s Cerebralnom Paralizom Kada Puši Marihuanu

marihuana-kanabis-konopljaJacqueline Patterson iz države Missouri (SAD), majka četvero djece, je bila u središtu pozornosti medija otkada je podijelila svoju priču sa svijetom u dokumentarcu 2007. godine pod nazivom, In Pot We Trust (U marihuanu vjerujemo)

Jacqueline boluje od cerebralne paralize još od mlađe dobi, neuro-mišićne bolesti koja je udarila temelje za njezinom životnom vijeku i za borbu koju vodi svaki dan. Srećom, to se sve promijenilo nakon što je Jacqueline počela pušiti medicinsku konoplju.

Njoj je dijagnosticirana bolna ukočenost mišića, kao i teška govorna mana koja ograničava izgovor njezinih riječi do točke u kojoj se doslovno čini da zaglavi sa riječju na vršku jezika. Stanje koje obično utječe na kretanje tijela, kontrolu mišića, mišićnu koordinaciju, mišićni tonus, reflekse, držanje i ravnotežu.

Osobe s cerebralnom paralizom mogu doživjeti vizualna iskustva, učenje, sluh, govor, epilepsiju i intelektualna oštećenja.

“Mrzim svoj ​​govor toliko”, rekla je na ročištu za posjedovanje marihuane u Missouriju. “Ja sam dooo- … Ja do- … dovela svojeg muža prema samoubojstvu, znate li to?” Udovica vjeruje svoje argumente i svoju nesposobnost da mu oprosti za ismijavanje njezinog mucanja, jer je to što je uzrokovalo da se on objesi u svom podrumu.

U 2007, Jacqueline Patterson je gotovo izgubila skrbništvo nad svojom djecom zbog posjedovanja marihuane. U znak odmazde ona je krenula u Kaliforniju, gdje je medicinski kanabis legalan, da izjasni svoj slučaj s uspjehom. Pattersonova kaže da marihuana promijenila njezin život.

“Ja – ja – sam pušila marihuanu prvi put kad sam imala 14 godina”, rekla je za časopis The Pitch. “Po prvi puta, moji mišići nisu bili napeti. A riječi su skliznule iz mojih usta, iz gggghhh – poput tekućine umjesto sssss -  da zaglave moj jezik g-ghhggg – poput sudara vlakova.”

Patterson kaže da zbog pušenja medicinskog kanabisa, ona može biti majka koju su njezina djeca zaslužila.

“Ja bih bila samo pola majke bez pušenja marihuanue, jer bih bila previše u boli”, rekla je ona. “Ja pušim da bi bila majka svoje djece koja su zaslužila.”

Video ispod prikazuje snažnu sposobnost suzbijanja bolesti od strane medicinskog kanabisa, što se vidi u slučaju Pattersonove cerebralne paralize. Unutar par sekundi pušenja, njezine zapreke u govoru se drastično smanjuju.

Činjenica da netko pati od uvjeta oslabljenja i da se ikada mora suočiti s izazovima  da liječi svoje simptome s kanabisom je potpuno neprivlačna, no moderna medicina nam ne daje rješenje. Svaka vlada je spremna oduzeti nečiju djecu zbog pušenja prirodne biljke i zbog toga se Vlada apsolutno treba procjeniti od ljudi i promjeniti od temelja.

Danas Jacqueline Patterson provodi vrijeme kao zagovornik medicinskog kanabisa živeći u Kaliforniji. “Baš je lijepo … da se ne brinete da će vam pokucati na vrata udruga za zaštitu djece” – rekla je zakonodavcima. “Lijepo je dkad vas se ne može tretirati kao zločinca.”

Iako Patterson sada živi bez brige da će izgubiti svoju djecu zbog njezine upotrebe marihuane, ona zna da ovo nije svakodnevica i slučaj za mnoge druge koje muči Celebralna paraliza diljem SAD-a i drugim dijelovima svijeta. Pattersonova i dalje inzistira na proširenoj legalizaciji medicinske marihuane kroz veliku nadu.

Znate li nekoga tko je tretira svoju cerebralnu paralizu s medicinskim kanabisom? Podijelite ovu priču s drugima!
 
U TRAVU VJERUJEMO (2007) – dokumentrani film (sa prijevodom)

 
(preveo i uredio: mag. Alfred Bošković,youtube/NSP)

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , , , ,