Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE, ZDRAVLJE I MEDICINA » RAZOTKRIVENA JOŠ JEDNA ZAVJERA: Dvostruka mastektomija ne povećava šanse da žena preživi rak dojke

RAZOTKRIVENA JOŠ JEDNA ZAVJERA: Dvostruka mastektomija ne povećava šanse da žena preživi rak dojke

dupla-mastektomija-angelina-jolieNedavno su mediji brujili o hrabrosti Angeline Jolie jer je odstranila obje dojke, iako nije imala rak dojke, rijetko tko je malo dublje prokopao i otkrio o čemu se zapravo radi. A sada ono pravo! Najnovije istraživanje 2014. potvrdilo prijevaru korporativne medicine zajedno sa Angelinom Jolie. Kolike su žene nasjele i odstranile obje dojke?

Izgleda da je Angelina Jolie zapravo dio korporativne sheme za zgrtanje milijardi dolara nad BRCA genetskim patentima. Taman dok je Angelina hrabro izašla sa svojim priznanjem, Vrhovni sud u SAD-u odlučuje od održivosti BRCA1 patenta.  Ovdje nije riječ samo o hrabrom izboru nego o dobro osmišljenoj zaštiti profita putem dobro osmišljene PR kampanje.

Priznanje je prvo izašlo u NY Timesu, popraćeno sa riječima obitelj, hrabrost, ponos itd., pa malo kasnije u Peopleu u sličnoj verziji. Sve je to pomno osmišljeno i niti jedna riječ nije suvišna i slučajna. Ali što bi moglo utjecati na Angelinu da učini nešto tako drastično?

Pa… možda milijarde u korporativnim dionicama. Između ostaloga Angelinino priznanje je uzrokovalo:

1. Da se milijuni žena zabrinu oko stanja svojih dojki.

2. Ogroman rast dionica Myriad Geneticsa (MYGN).

3. Pritisak javnosti na odluku Vrhovnog suda.

Žene diljem svijeta podupiru Angelininu odluku, dok ih ona zapravo prodaje korporacijama. Myriad Genetics je vlasnik patenta nad testom koji je ustanovio da Angelina ima 87% šansi da dobije rak dojke. I tako, ako Vrhovni sud glasa protiv BRCA1 to će uzrokovati bilijunske gubitke preko noći, a ako se priklone Myriad Geneticsu u idućih nekoliko godina oni će postati trilijunska firma.

Ta je tvrtka također bila spremna za velika spajanja jer je dio ultra ekskluzivne industrije genoma. A u planu je bilo spajanje s najjačom tvrtkom u tom području Life Technologies Corp u vrijednosti od 13.6 milijardi dolara. Što je veća cijena njihovih dionica to je tvrtka isplativija novom vlasniku.

I tako su Angelinini PR stručnjaci  zgrnuli nepoznate svote milijardi dolara u svoje džepove radi ljudi koji drže monopol nad patentom gena za rak dojke koji se nalaze u ženskom tijelu. Slučajno? Ne!

Još bizarnije je da porezni obveznici financiraju BRCA1 genetska testiranja putem programa “Obamacare”.

Sve je ovo zapravo korporativna prodaja žene, i skriveno se igra na kartu ženske moći i izbora da se lakše izmanipuliraju. Podsjetimo se da je Angelina Jolie i ambasador UN-a, između ostalog, organizacije umiješane u dječje ropstvo i krijumčarenje droge. Ona je odabrana da utječe na Amerikanke te pretvori njihova tijela u profit.

Korporacije posjeduju ljudske gene?!

Danas oko 20 posto  ljudskih gena “posjeduju” korporacije, to onemogućuje bilo kome da istražuje, testira ili čak samo gleda neki gen. One imaju intelektualno vlasništvo nad genima, apsurd totalni!

2009. ACLU i Javna zaklada za patente podnijeli su tužbu koja osporava korporativno pravo nad ljudskim genima. Svatko tko vjeruje u ženska, ljudska i civilna prava, ili čak pravo na ne jedenje GMO hrane, trebao bi se trenutno složiti s time da se korporacijama ne smiju dozvoljavati takva prava. Naime, Myriad Genetics je podnio zahtjev za patentima nad genima BRCA1 i BRCA2 za koje se smatra da su povezani s rakom dojke i jajnika.


Korporacije ne daju informacije o drugim načinima prevencije raka

Da se recimo testirate poput Jolie i dobijete sličan nalaz ne morate odmah odstraniti obje dojke. Druge žene samo pojačaju preglede dojki. To uključuje mamograme, pelvične sonograme i testiranje krvi na rak jajnika. Nigdje se ne spominju niti konzumiranje hrane bogate Indol-3-karbinolom (I3C) ili terapija vitaminom D koja sprečava 4 od 5 vrsta raka.

A sada ono pravo! Najnovije istraživanje 2014. potvrdilo prijevaru korporativne medicine zajedno sa Angelinom Jolie

Istraživanje koje je provedeno na 200.000 žena u Kaliforniji, potvrđuje da dvostruka mastektomija ne dovodi do izlječenja. Žena s rakom dojke ne povećaju svoje šanse za preživljavanje tako što se podvrgnu duploj mastektomiji, tvrdnje su znanstvenika.

Utvrđeno je da su žene kojima su uklonjene samo tumori živjele jednako dugo kao i žene kojima su odstranjene obje dojke, piše “Daily Mail”.

Ogromna je razlika i u razdoblju oporavka. Dvostruka mastektomija je daleko ozbiljnija operacija, koja iziskuje bar dva mjeseca oporavka, dok žene kojima je uklonjen samo tumor mogu nastaviti s dnevnim aktivnostima već nakon nekoliko dana!

Od kada je Angelina Jolie otkrila javnosti da je preventivno uklonila obje dojke, izuzetno se povećao broj žena koje žele proći istoj operaciji. Liječnici tvrde da je pogrešno to raditi ako za to ne postoji genetska predispozicija i da je to pretjerana terapija. Naime, oko 12,5 posto stanovništva ima iste rizične predispozicije kao Angelina, a nova istraživanja pokazuju da oko dvije trećine žena koje su uklonile obje dojke zapravo to i nisu morale raditi.

Najbitniji faktor je genetika

Žene koje imaju veliki rizik od brzog razvijanja raka dojke su one koje imaju obiteljsku povijest ove bolesti ili raka jajnika, kao i BRCA 1 i BRCA 2 genetske mutacije. Zato liječnici upozoravaju žene da se dobro informiraju prije nego što donesu ovakve odluke, jer su mnoge žene u Velikoj Britaniji uklonile potpuno zdrave dojke, a 69% posto njih nisu ni imale genetske predispozicije.

Žene koje nemaju jaku obiteljsku povijest ove bolesti, ne bi trebalo da uklanjaju dojke koje su zdrave – rekla je liječnica sa Sveučilišta u Michiganu. Samo oko 10% posto žena, od svih kojima je dijagnosticiran raka dojke, zapravo ima i genetsku predispoziciju i BRCA mutacije.

Ova operacija je vrlo opasna

Ona je upozorila da ova procedura sa sobom nosi i brojne komplikacije, kao što su potencijalni psiho seksualni problemi.

Dupla mastektomija ne bi trebao biti rutinski zahvat koji se tek tako nudi ženama da ne bi oboljele od raka dojke. Samo onima koje imaju obiteljsku povijest ove bolesti bi moglo biti korisno da se povrgnu ovoj operaciji. Sve žene koje su zabrinute zbog mogućnosti dobivanja raka dojke bi se trebale konzultirati sa svojim liječnikom i dobiti detaljne informacije o rizicima i liječenju ove bolesti – rekla je liječnica sa Sveučilišta u Michiganu.
 
 
(vestinet, naturalnews, youtube.com/uredio: nsp)
 
 
[button_icon icon="asterisk" url="http://www.novi-svjetski-poredak.com/?p=18546"] PRETHODNI ČLANAK [/button_icon]
[facebook]

Filed under: TEORIJE ZAVJERE, ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , , , ,