Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » Paul Craig Roberts: PUTIN MORA ZAPRIJETITI SILOM JER SAD SAMO POZNAJE NASILJE, A EUROPA SAVJESTI NEMA

Paul Craig Roberts: PUTIN MORA ZAPRIJETITI SILOM JER SAD SAMO POZNAJE NASILJE, A EUROPA SAVJESTI NEMA

America-vs-RusiaPaul Craig Roberts je ocijenio da Rusija – koja operira činjenicama i služi se diplomacijom – precjenjuje izglede za diplomatske pregovore sa Zapadom.

I podvukao: nemoguće je oslanjati se na diplomaciju i dobru volju u vrijeme kada se Zapad služi nasiljem. A računati na “savjest Europe” – znači računati na nešto čega nema.

Poznati američki ekonomist i politolog predsjedniku Rusije poručio da u razgovorima s čelnicima Njemačke i Francuske priprijeti novim sankcijama koje će se ticati i energetskih resursa. I da im objasni da je za europske zemlje mnogo bolje da vode neovisnu vanjsku politiku jer washingtonska demonizacija Rusije može izaći ispod kontrole i dovesti do rata koji bi bio razoran po Europu.

Istraga povodom katastrofe malezijskog putničkog aviona iščezla je iz “vidnog polja” zapadnih medija, a to “namjerno skrivanje činjenica” znači samo jedno da su te činjenice suprotni zapadnoj propagandi – ocijenio je američki ekonomist, politolog i novinar Paul Craig Roberts.

Po njegovoj procjeni, to samo potvrđuje da zapadni mediji nastavljaju podupirati laž koja je poslužila uvođenju sankcija protiv Rusije i zaoštravanju odnosa s Moskvom.

“SAD imaju namjeru zaoštriti konflikt s Rusijom, a ne oslabiti konflikt koji je izrežirao isključivo sam Washington koji je zainteresiran za otvaranje i raspaljivanje kriza, a ne za njihovo gašenje” – ocijenio je Craig Roberts.

Podsjetivši da SAD sebe doživavaju kao izuzetnu zemlju, koju je povijest uzdigla iznad svih ostalih, on je upozorio: da u američkom okviru za djelovanje nema mjesta kompromisima.

Posebno je naglasio da Rusija – koja operira činjenicama i služi se diplomacijom – precjenjuje izglede za diplomatske pregovore sa Zapadom.

I podvukao: nemoguće je oslanjati se na diplomaciju i dobru volju u vrijeme kada se Zapad služi nasiljem. A računati na “savjest Europe” – znači, uvjeren je Craig Roberts, računati na nešto čega nema jer je Europa podržavala američka bombardiranja Afganistana, Iraka, Libije, Somalije, Pakistana i Jemena.

Zato Craig Roberts javno savjetuje Moskvi biti tvrda prema Zapadu i da ultimativno priprijeti vojnim miješanjem u situaciju na istoku Ukrajine.

Posavjetovao je Putina da u razgovorima s čelnicima Njemačke i Francuske priprijeti novim sankcijama koje će se ticati i energetskih resursa. Pri tom treba da im objasni da je za europske zemlje mnogo bolje da vode nezavisnu vanjsku politiku, a da washingtonska demonizacija Rusije može izaći ispod kontrole i dovesti do rata koji bi bio razoran po Europu.
 
(fakti, youtube.com/uredio: nsp)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,