Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » Paul Craig Roberts: PUTIN MORA ZAPRIJETITI SILOM JER SAD SAMO POZNAJE NASILJE, A EUROPA SAVJESTI NEMA

Paul Craig Roberts: PUTIN MORA ZAPRIJETITI SILOM JER SAD SAMO POZNAJE NASILJE, A EUROPA SAVJESTI NEMA

America-vs-RusiaPaul Craig Roberts je ocijenio da Rusija – koja operira ─Źinjenicama i slu┼żi se diplomacijom – precjenjuje izglede za diplomatske pregovore sa Zapadom.

I podvukao: nemogu─çe je oslanjati se na diplomaciju i dobru volju u vrijeme kada se Zapad slu┼żi nasiljem. A ra─Źunati na “savjest Europe” – zna─Źi ra─Źunati na ne┼íto ─Źega nema.

Poznati ameri─Źki ekonomist i politolog predsjedniku Rusije poru─Źio da u razgovorima s ─Źelnicima Njema─Źke i Francuske priprijeti novim sankcijama koje ─çe se ticati i energetskih resursa. I da im objasni da je za europske zemlje mnogo bolje da vode neovisnu vanjsku politiku jer washingtonska demonizacija Rusije mo┼że iza─çi ispod kontrole i dovesti do rata koji bi bio razoran po Europu.

Istraga povodom katastrofe malezijskog putni─Źkog aviona i┼í─Źezla je iz “vidnog polja” zapadnih medija, a to “namjerno skrivanje ─Źinjenica” zna─Źi samo jedno da su te ─Źinjenice suprotni zapadnoj propagandi – ocijenio je ameri─Źki ekonomist, politolog i novinar Paul Craig Roberts.

Po njegovoj procjeni, to samo potvr─Ĺuje da zapadni mediji nastavljaju podupirati la┼ż koja je poslu┼żila uvo─Ĺenju sankcija protiv Rusije i zao┼ítravanju odnosa s Moskvom.


“SAD imaju namjeru zao┼ítriti konflikt s Rusijom, a ne oslabiti konflikt koji je izre┼żirao isklju─Źivo sam Washington koji je zainteresiran za otvaranje i raspaljivanje kriza, a ne za njihovo ga┼íenje” – ocijenio je Craig Roberts.

Podsjetiv┼íi da SAD sebe do┼żivavaju kao izuzetnu zemlju, koju je povijest uzdigla iznad svih ostalih, on je upozorio: da u ameri─Źkom okviru za djelovanje nema mjesta kompromisima.

Posebno je naglasio da Rusija – koja operira ─Źinjenicama i slu┼żi se diplomacijom – precjenjuje izglede za diplomatske pregovore sa Zapadom.

I podvukao: nemogu─çe je oslanjati se na diplomaciju i dobru volju u vrijeme kada se Zapad slu┼żi nasiljem. A ra─Źunati na “savjest Europe” – zna─Źi, uvjeren je Craig Roberts, ra─Źunati na ne┼íto ─Źega nema jer je Europa podr┼żavala ameri─Źka bombardiranja Afganistana, Iraka, Libije, Somalije, Pakistana i Jemena.

Zato Craig Roberts javno savjetuje Moskvi biti tvrda prema Zapadu i da ultimativno priprijeti vojnim miješanjem u situaciju na istoku Ukrajine.

Posavjetovao je Putina da u razgovorima s ─Źelnicima Njema─Źke i Francuske priprijeti novim sankcijama koje ─çe se ticati i energetskih resursa. Pri tom treba da im objasni da je za europske zemlje mnogo bolje da vode nezavisnu vanjsku politiku, a da washingtonska demonizacija Rusije mo┼że iza─çi ispod kontrole i dovesti do rata koji bi bio razoran po Europu.
 
(fakti, youtube.com/uredio: nsp)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,