Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » LIJEKOVI NOSE VIŠE ZLA NEGO DOBRA: Istraživači potvrdili da je Dijabetes tipa 2 najbolje ne liječiti u mnogim slučajevima

LIJEKOVI NOSE VIŠE ZLA NEGO DOBRA: Istraživači potvrdili da je Dijabetes tipa 2 najbolje ne liječiti u mnogim slučajevima

tip2-diabetesNaravno, tu se radi o tretmanima i liječenju konvencionalne medicine, promotoru toksičnih lijekova

Kako je pjesnik/liječnik Oliver Wendell Holmes jednom rekao:

“Ako mi liječnici bacimo sve naše lijekove u more, to bi bilo puno bolje za naše pacijente, a puno gore za ribe u moru.”

Čini se da je nekolicina medicinskih stručnjaka upotrijebila to pravilo glede dijabetesa tipa 2.

Holmesov citat ne znači samo da pojedinac treba nastaviti sa svojim lošim životnim navikama koje su stvorile dijabetes, na prvom mjestu. Postoji više prirodniji pristup koji uključuje bolji prehrambeni izbor, nego uzimati propisane lijekove Velike Pharme.

Upravo je objavljena nedavna studija, iako ne tako dramatična i konzervativnija od prijedloga doktora Holmesa, da se pacijenti koji boluju od dijebetesa tipa 2 savjetuju oko lijekovi na recept, pa čak i inzulina, jer im oni stvaraju više rizika nego rješenja.

Istraživanje, provedeno zajednički na Sveučilištu u Michiganu (UM) i Sveučilištu College London (UCL), bilo je objavljeno u JAMA Internal Medicine 30 lipnja 2014, pod naslovom “Effect of Patients’ Risks and Preferences on Health Gains With Plasma Glucose Level Lowering in Type 2 Diabetes Mellitus.”

Dr. Sandccp Vijan, profesor interne medicine na Medicinskom fakultetu UM, je izjavio:

“Ako ste strpljivi s relativno niskim rizikom komplikacija, ali doživljavate simptome, od niske razine šećera u krvi, debljanja ili česte uporabe inzulina, to će imati razoran učinak za vaš svakodnevni život, lijekovi rade više zla nego dobra.”

John S. Yudkin, emeritus profesor medicine na UCL-u i koautor nedavne studije, dodao je: “U konačnici, cilj liječenja nije sniziti razinu šećera u krvi na vlastitu korist, već spriječiti ili oslabiti smrtonosne komplikacije. Ako je rizik od tih bolesti prikladno nizak i teret liječenja razmjerno visok, liječenje će učiniti više zla nego dobra. Ravnoteža između dvije strane nikada se ne može definirati jednostavnom brojkom poput razine šećera u krvi.”

Studija sadrži uobičajeni konzervativniji pristup kako bi se izbjeglo vrijeđanje Američke Medicinske Asocijacije ili Velike Pharme, objašnjavajući kako su rizici neuzimanja lijekova uglavnom kod onih starijih od 50 godina, dok ostali nemaju koristi od lijekova za snižavanje razine šećera u krvi.

No, činjenica je oslanjajući se u potpunosti na lijekove da bi se oslobodili simptoma pretilosti, metaboličkih poremećaja i visoke razine šećera u krvi jednostavno nije način i riješenje za većinu.

Iako se savjetuje oprez na propisivanje lijekova namjenjenih dijabetesu tipa 2, nije bilo ni spomena o načinu života i izboru hrane kao način za oslobođenje od dijabetesa 2 ili njegove ranije faze, sindroma metaboličkog poremećaja.

Način za oslobođenje od dijabetesa tipa 2 i sindroma metaboličkog poremećajaili predijabetesa

Mike Adams, poznati autor medija naturalnews.com, je imao osobno loše zdravlje u prošlosti i to je impresioniralo i motiviralo ovog autora prije nekoliko godina.

Bio je na pragu šećerne bolesti (dijebates tip 2) s prediabetesom prije nego što je postao Health Ranger. On je postigao uspjeh kao računalni programer specijaliziran za internetske usluge na račun svog zdravlja.

Prekomjerna tjelesna težina s manjkom energije i posljedica visoke razine šećera u krvi je natjerala Mikea da preuzme zadatak čitanja svezaka o alternativnim zdravstvenim ljekovima te se izliječi, što je dovelo do njegove nove, aktualne karijere kao Health Rangera.

Mike je otkrio da je moć životnih navika i prehrambenih promjena koje se temelje na izbjegavanju sveprisutne procesirane hrane i izbjegavanju oslanjanja na Veliku Pharmu i lijekove na recept, ne samo da je pomoglo njegovom stanju, već i nekolici drugih, i kako su najbolji lijekovi zapravo hrana, alternativni dodaci prehrani i fizička vježba.

Ukoliko imate Dijabetes tipa 2 i njegove rane znakove, pretilost i metaboličke poremećaje, istražujte i čitajte, promjenite način života i navike, i dijabetesa više neće biti. Na taj način izbiti profit iz džepa farmaceutskih kompanija.
 

 
(preveo i uredio: mag. spec. Alfred Bošković / uredio: nsp)

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,