Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » UPOZORENJE HRANA ! » FARMACIJA LAŽE: Tablete za tlak možete baciti u smeće, izazivaju ovisnost goru od heroina!

FARMACIJA LAŽE: Tablete za tlak možete baciti u smeće, izazivaju ovisnost goru od heroina!

krvni-tlakFarmaceuti su se pobrinuli da jednom kada krenemo s uzimanjem tableta za visoki krvni tlak, da ih nikada više ne prestanemo uzimati, znači do kraja našeg života. Ovisnost koja se može mjeriti s onom prema heroinu.

Visoki krvni tlak može imati potencijalno ozbiljne, čak i smrtonosne posljedice.

Dobra vijest je da postoje znanstveni dokazi da promjena u prehrani koji može vrlo zbiljno utjecati na visoki krvni tlak. Dok ozbiljni slučajevi (npr. 160+/115+) mogu zahtijevati pozornost liječnika i hitnu farmaceutsku intervenciju, previše ljudi i liječnika se nažalost okreće farmaceutskim lijekovima prebrzo, dok u stvarnosti postoje mnoge jednostavne namirnice i biljke koje mogu pomoći od blagih do umjerenih slučajeva povišenog krvnog tlaka i održavati ga pod kontrolom.

Farmaceutika se pobrinula da jednom kada krenemo sa uzimanjem tableta za visoki krvni tlak, da ih nikada više ne prestanemo uzimati, znači do kraja našeg života. Ovisnost koja se može mjeriti sa onom prema heroinu.

Hrana bogata kalijem (K)

Većina od nas troše velike količine kuhinjske soli u svakodnevnoj prehrani. A jedan od zdravstvenih problema u prehrani prebogatoj kuhinjskom soli je da povisuje krvni tlak, osobito u onih koji su osjetljivi na ovaj mineral.

Kada je riječ o regulaciji krvnog tlaka, ravnoteža između natrija i kalija u tijelu je važna. Dakle, osim smanjivanja unosa natrija (kroz kuhinjsku sol – NaCl), konzumirajte više hrane bogate kalijem i to vam može pomoći dovesti krvni tlak pod kontrolu.

Općenito govoreći, svježe voće i povrće su veliki izvor kalija. S druge strane, mnoge obrađene, zapakirane namirnice su natovarene s kuhinjskom soli i drugim štetnim aditivima. Voće i povrće također sadrži puno vlakana koja pomažu u smanjenju visokog krvnog tlaka.

Voće bogato kalijem uključuje banane, dinje, marelice, datulje, dinje, mango, nektarine, avokado, lubenica, kivi, naranče, mogranja i papaje.

Povrće bogato kalijem uključuje: celer, špinat, potočarke, brokula, cvjetača, krastavci, peršin, blitva, šparoge, krumpir, slatki krumpir i artičoke.

Oni koji imaju bolesti bubrega treba napomenuti da prekomjeran unos kalija može biti štetan za vas, a vi ćete sigurno tražiti neke stručne savjete u tom pogledu.

Voda

Jedan mogući lijek za visoki krvni tlak je jednostavan – pijenje puno vode svaki dan. Dr. Julian Whitaker, osnivač Whitaker Wellness Instituta u Newport Beachu u Kaliforniji, preporuča pijenje 15 čaša vode svaki dan, oko 2,5 decilitara svaki budni sat.

Voda pomaže opustiti tjelesne sustave, uključujući i arterije – tijesne i uske arterije su jedan od glavnih uzroka visokog krvnog tlaka. To je bila njegova glavna preporuka za ovu bolest, a prema njegovim riječima, “Gotovo svi lijekovi za tlak oponašaju učinak povećanog unosa vode.”

Češnjak i luk

Istraživanja su pokazala da češnjak, kako u svježem i dopunskom obliku, ima učinke za sniženje krvnog tlaka. Češnjak također nudi i druge pogodnosti za vaš kardiovaskularni i imunološki sustav. Na primjer, studije su pokazale da se češnjak može pomoći u smanjenju razine kolesterola.

Kad je riječ o smanjenju krvnog tlaka, konzumiranje čak i jednog režnja češnjaka dnevno može pomoći, prema nekim studijama. Neki stručnjaci ukazuju da češnjak ima najbolje zdravstvene prednosti kada se sirov i nasjeckan pripremi 10 minuta prije obroka.

Luk može pomoći u smanjenju krvnog tlaka, također.

Drugo specifično povrće

Neko povrće sadrže specifične spojeve koji su prikazani u snižavanju krvnog tlaka. Rajčica, na primjer, sadržava najmanje sedam takvih spojeva, uključujući i gama-amino maslačne kiseline (GABA), a brokula sadrži najmanje šest spojeva koji pomažu dovesti krvni pritisak u normalu. Mrkva, također, ima najmanje osam takvih spojeva.

U tradicionalnoj kineskoj medicini, celer ima dugu povijest korištenja za snižavanje povišenog krvnog tlaka. Jesti najmanje četiri stabljike celera dnevno može proizvesti pozitivne učinke.

Zaključak

Navedeni prijedlozi mogu pomoći za mnoge slučajeve blagog-do-umjerenog visokog krvnog tlaka. Za ozbiljne slučajeve koji zahtijevaju medicinske lijekove, nakon što ste napravili promjene u načinu života i prehrambenim navikama i kada je situacija pod kontrolom, uporaba lijekova se može polako sužavati, pod nadzorom liječnika.

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: UPOZORENJE HRANA ! · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,