Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Novi Svjetski Poredak » UN Izdao Oglas za Radno Mjesto “Mirotvorac” koji ─çe “Razoru┼żavati” Ameri─Źke Gra─Ĺane?

UN Izdao Oglas za Radno Mjesto “Mirotvorac” koji ─çe “Razoru┼żavati” Ameri─Źke Gra─Ĺane?

UN-posao─îini se da UN predvi─Ĺa gospodarski kolaps i oru┼żane nerede i prosvjede u Sjedinjenim Ameri─Źkim Dr┼żavama, pa su trenutno u potrazi za nekoliko dobrih “Mirotvoraca” s “iskustvom kontrole malog naoru┼żanja, upravljanje konfliktnim / postkonfliktnim kriznim situacijama, i gospodarskog oporavka”

UN – Ujedinjeni Narodi trenutno zapo┼íljavaju “─Źasnika za Razoru┼żanje, Demobilizaciju i Reintegraciju (RDR)” sa o─Źitom svrhom razoru┼żavanja ameri─Źkih gra─Ĺana u “stanici za slu┼żbu” u New Yorku, SAD.

UN definira “razoru┼żanje” kao “prikupljanje, dokumentiranje, kontrole i zbrinjavanja malog oru┼żja, streljiva, eksploziva, lakih i te┼íkih oru┼żja biv┼íih vojnika, a ─Źesto i od civilnog stanovni┼ítva.”

U oglasu za posao UN-a se nalazi ovo:

Ove pozicije se nalaze u terenskim misijama mirovnih operacija. RDR ─Źasnik ─çe odgovarati na─Źelniku radne jedinice ili dr┼żavnom du┼żnosniku odgovornom za “Razoru┼żanje, Demobilizaciju i Reintegraciju” operacija na terenu, iako to mo┼że varirati ovisno o strukturi misije. Fokus tih poslova je u vo─Ĺenju planiranja, provedbe, pra─çenja i evaluacije RDR programa i druge aktivnosti u zemlji ili nekoj regiji.


Definicije koje su dane od strane UN-a za druge aktivnosti:

Demobilizacija je formalno i kontrolirano razoru┼żanje aktivnih boraca iz oru┼żanih snaga i grupa, uklju─Źuju─çi i fazu “ponovnog aktiviranja” koje pru┼ża kratkoro─Źnu pomo─ç biv┼íim vojnicima.

Reintegracija je proces u kojem biv┼íi vojnici stje─Źu civilni status i dobivaju odr┼żivi posao i prihode. To je politi─Źki, dru┼ítveni i ekonomski proces s otvorenim vremenskim okvirom, koje se prvenstveno odvija u zajednicama na lokalnoj razini.

Oglas za posao ─Źini nikakvu drugu referencu u svezi “zemlje ili regije” osim “stanica za slu┼żbu” u New Yorku, koje je ujedno i mjesto sjedi┼íta UN-a.

Ali, ako je ova pozicija doista za terenski rad u SAD-u, to postavlja ─Źitav niz pitanja suvereniteta pogotovo jer se odnosi na “skupljanje, dokumentaciju, nadzor i zbrinjavanje malog oru┼żja, streljiva” od civilnog stanovni┼ítva.

Isto tako, ako je taj “Mirotvorac” u nadle┼żnosti u SAD-u, onda je to svakako izgleda kao da UN-a predvi─Ĺa masovne gra─Ĺanske nemire koji ─çe se uskoro dogoditi u zemlji.

 

 
 
activistpost, youtube.com/uredio: nsp
 
 
[button_icon icon="asterisk" url="http://www.novi-svjetski-poredak.com/?p=17902"] PRETHODNI ─îLANAK [/button_icon]
[facebook]

Filed under: Novi Svjetski Poredak · Tags: , , , , , , , , , , , , ,