Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » ISTRA┼ŻIVANJE: Cjepivom izazvano imunolo┼íko preoptere─çenje sada utje─Źe na ve─çinu djece, stvaraju─çi pretilost i dijabetes

ISTRA┼ŻIVANJE: Cjepivom izazvano imunolo┼íko preoptere─çenje sada utje─Źe na ve─çinu djece, stvaraju─çi pretilost i dijabetes

cijepljenje-cjepivo-imunologijaImunitet je presudan za na┼íe zdravlje. No, umjetni imunitet kojeg donose cjepiva mo┼że biti izuzetno ┼ítetan, pogotovo kada je imunolo┼íka reakcija prejaka.

Revolucionarna nova studija objavljena u ─Źasopisu Molecular and Genetic Medicine isti─Źe posljedice ovog cjepivom izazvanog imunolo┼íkog preoptere─çenja, navode─çi da ve─çina djece danas pate od ─Źesto oslabljenog stanja tijela.

Dr. J. Bart Classen, MD, imunolog s velikim znanjem na podru─Źju ┼ítetnih posljedica cjepiva, nedavno je istra┼żivao trenutnu epidemiju upalnih bolesti me─Ĺu djecom. Slu─Źajevi dijabetesa tipa 1, dijabetesa tipa 2, metaboli─Źkog sindroma, autoimunih bolesti, astme i alergija na hranu postojano rastu tijekom godina, ┼íto odgovara izravno s pove─çanjem broja cjepiva na slu┼żbenom kalendaru cijepljenja za djecu.

To nije slu─Źajnost, prema dr. Classenovom istra┼żivanju, jer imuni odgovor kojeg generiraju cjepiva poznato je da uzrokuje upalu kod mnogih ljudi. Kad se previ┼íe cjepiva daju odjednom, ili u vrlo kratkom vremenskom razdoblju, tijelo mo┼że do┼żivjeti imunolo┼íko preoptere─çenje koje rezultira upalnom reakcijom.

“Mi objavljujemo ve─ç godinama da cjepiva uzrokuju epidemiju upalnih bolesti, uklju─Źuju─çi dijabetes, pretilost i autizam” ka┼że dr. Classen. “Me─Ĺutim, broj cjepiva danih djeci je nastavio rasti do to─Źke u kojoj smo postigli stanje imunolo┼íkog preoptere─çenja kod otprilike ve─çine djece.”

Univerzalna cjepiva škode mnogoj djeci

Kao i sa dodavanjem standardne koli─Źine fluora u javnu vodoopskrbu, takav pristup univerzalnih cjepiva je problemati─Źan za mnoge djece. Svako dijete je jedinstveno po sebi, ┼íto zna─Źi da je njegov ili njezin imunolo┼íki sustav tako─Ĺer jedinstven. No, postavljeni rasporedi cijepljenja i doze temeljene na dobi, i ni┼íta drugo se ne uzima od toga u obzir, i to zavr┼íava bezbrojnim dje─Źjim imunolo┼íkim reakcijama ─Źije posljedice mogu biti i smrt.

Da bi cjepiva radila kako trebaju, kako je planirano, obja┼ínjava dr. Classen, svaka doza cjepiva s obzirom na odre─Ĺenu dob mora stvoriti odgovaraju─çi za┼ítitni imunolo┼íku reakciju kod onih s najslabijim imunolo┼íkim sustavom, i to kod najmanje 90 posto djece. No, u procesu, velik broj djece na kraju zavr┼íi s pretjerano stimuliranim imunolo┼íkim sustavom.

“Proces iznova pretjeranog poticanja imunolo┼íkog sustava pove─çava rizik od upalnih bolesti kao ┼íto su autoimune bolesti, i alergija koje uzrokuju jo┼í vi┼íe upala”, pi┼íe dr. Classen u svom radu. “Upale uzrokuju osloba─Ĺanje citokina koja mo┼że izazvati autoimune bolesti, ali se tako─Ĺer stimulira proizvodnju kortizola, glavne negativne povratne sprega imunolo┼íkog sustava.”

Rast oboljelih od dijabetesa i pred-dijabetesa uzrokovano prekomjernom imunostimulacijom

Stalna proizvodnja kortizola kao odgovor na upalu koja je toliko problemati─Źna. Osobe koje pate od ovog ─Źesto imaju tendenciju da razviju upalu povezanih bolesti poput dijabetesa tipa 2. Oni tako─Ĺer imaju tendenciju da budu pretili i pate od raznih simptoma metaboli─Źkih sindroma, pokazuju─çi kako izazvani imunolo┼íki odgovor cjepivo mo┼że u kona─Źnici potaknuti i niz drugih bolesti.

“Najbolji podaci pokazuju da su cjepivom izazvane kroni─Źna bolest sada velike magnitude i da se time minimiziraju gotovo svi prethodni rezultati trovanje ljudi, uklju─Źuju─çi trovanja od spojeva kao ┼íto su azbest, niske doze zra─Źenja, vode, pa ─Źak i cigareta”, dodaje dr. Classen.

“Ve─çina pacijenata uop─çe ne shva─ça da oni pate od ┼ítetnih u─Źinaka cjepiva. Jo┼í vi┼íe zabrinjava da se pacijenti i / ili njihovi roditelji maltretiraju i optu┼żuju za prakticiranje lo┼íe prehrane i premalo fizi─Źke vje┼żbe, ┼íto dovodi do razvoja pretilosti i dijabetesa, a zapravo oni pate od cjepivom izazvane pretilosti i dijabetesa.”
 
 
(preveo:mr.Alfred Bošković/nsp)

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , , , , , , , ,