Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Illuminati, Masoni, Novi Svjetski Poredak, VIJESTI IZ SVIJETA » Masonski grad niče u čast Novog Svjetskog Poretka!

Masonski grad niče u čast Novog Svjetskog Poretka!

Astana-Kazahstan-NWO-illuminatiAstana je prvi glavni grad neke države sagrađen gotovo kompletno u XXI stoljeću i savršeno govori tome u kojem se smjeru svijet kreće.

Oličenje vizije predsjednika Kazahstana Nursultana Nazarbajeva, koji nije žalio da potroši milijarde dolara zarađenih na nafti za gradnju nove, velebne glavnog svoje zemlje, Astana je podignuta u udaljenim stepskim predjelima i posjetitelje ostavlja bez daha svojim futurističkim izgledom.

Ipak, za dobre poznavaoce iluminatske i masonske simbolike, ovo je okultni grad u kojem su jasno da ne može biti jasnije spojene dvije tendencije – slavljenje “Novog svjetskog poretka” i najdrevnija od svih do sada poznatih religija, one posvećene obožavanju Sunca kao vrhovnog božanstva.

Astana je i dalje ogromno gradilište, ali su monumentalna zdanja koja su do sada podignuta i ona čiji su nacrti i makete predstavljeni javnosti bili dovoljni da joj donesu naziv “iluminatskog okultnog centra”. Sama riječ “astana” na perzijskom jeziku znači “kraljevski ili sveti prag” na kojem ljudi stoje u znak strahopoštovanja.

Preslikana hijerarhija

Gradom dominira “Palača mira i pomirenja” poznata i kao “Piramida mira”, sagrađena na temelju zamisli jednog od najpoznatijih britanskih arhitekata lorda Norman Fostera. Visoka je 62 m (plus osnova od 15m), i završena je 2006. godine, a koštala je oko 60 milijuna dolara.

Iako je po izjavi svog tvorca trebalo dovesti do “spajanja svih svjetskih religija” i da baš zbog toga i ne sadrži nikakve vidljive religiozne simbole, istina je zapravo suprotna – riječ je o okultnom hramu posvećenom Suncu. Unutrašnjost piramide je napravljena po svim masonskim okultnim pravilima i prikazuje put ljudskog bića na stazi prosvjetljenja, počevši od njegove inicijacije, pa sve do “stjecanja svjetlosti”.

U podzemnom dijelu je operna dvorana, koja može primiti 1500 posjetitelja, mračna i nalik pećini, kojom dominira ogromna slika Sunca koja zauzima cijelu tavanicu. U središnjem dijelu “Piramide mira” je konferencijska dvorana s okuglim stolom također u obliku Sunca, koje je postavljeno točno iznad Sunca na stropu opere.

Simbolika je i ovdje jasna-ako je to mjesto za sastanke vjerskih vođa iz čitavog svijeta koji bi za tim stolom trebalo sjediti i razgovarati u pokušaju da pomire međusobne razlike, stvarajući jednu jedinstvenu religiju, što je jedan od ciljeva “Novog svjetskog poretka”, onda je očito koje je vrhovno božanstvo u toj religiji. Treći nivo je vrh, zastakljen i pun svjetlosti. Tu se nalaze slike bijelih golubova, koji simboliziraju mir koji će zavladati dolaskom novog poretka. To je istovremeno i postizanje prosvjetljenja na individualnom i na svjetskoj razini.

Astana-Kazahstan-NWOPodjela unutrašnjosti “piramide mira” na ova 3 dijela predstavlja oličenje Pitagorine vizije svijeta i njegove podjele na Vrhovni, Viši i Niži svijet. Na dnu je neprobuđen masa koja uživa u zabavi, u središnjem dijelu oni koji odlučuju o sudbini svijeta (ili bar misle da odlučuju), a na vrhu su oni koji su dostigli prosvjetljenje i koji su stvarni gospodari svijeta.

Čista simbolika

Kula Bajterek, visoka 105 m, također je djelo arhitekta lorda Normana Fostera, i drugo zdanje u Astani koje naprosto vrvi od simbolike. Po osnovnoj zamisli, ova kula predstavlja prikaz drevne perzijske bajke o drvetu topole među čijim granama je magična ptica sreće Samruk snijela zlatno jaje. Ipak, i ovdje je prisutna okultna simbolika – drvo je zapravo “drvo života”, poznato u gotovo svim ezoterijskim učenjima, a zlatna kugla na njegovom vrhu je vrhovno božanstvo Sunce.


Drvo predstavlja put kojim duh napušta materijalni svijet i ulazi u božanski svijet.

U unutrašnjosti zlatne kugle iz koje se pruža predivan pogled na cijelu Astanu, smješteno je nekoliko predmeta kojima je nemoguće utvrditi namjenu, a među njime je najčudniji zlatni trokut s otiskom šake predsjednika Nazarbajeva koji djeluje kao da se tu stvorio pravo iz nekog znanstveno-fantastičnog filma . Tu je i globus s potpisima predstavnika 17 vjerskih pravaca, što nas ponovno vraća na temu spajanja svih religija u jednu.

Dva zlatna stupa koji dominiraju gradom predstavljaju nedvosmisleno podsjećanje na dva stupa koja su krasila Istočnu kapiju Solomonovog hrama u Jeruzalemu, koji je najveća svetinja “slobodnih zidara”. Stup s desne strane poznat je pod imenom Jakin, a lijevi kao Boaz. Jedan od vjekovnih ciljeva masonerije je stvaranje Novog Jeruzalema i ponovna izgradnja Solomonovog hrama u svoj njegovoj nekadašnjoj veličanstvenosti, pa su prikazi stupova Jakina i Boaza jedan od najraširenijih masonskih simbola.

Predsjednička palača “Ak Orda”, površine 36,72 tisuća m², obložena talijanskim mramorom, smještena je u središnjem dijelu grada, na lijevoj obali rijeke iSIM i na udaljenosti od 300 m od kule Bajterek. Na vrhu palače je velika kupola koja predstavlja ženski princip nasuprot kuli Bajterek koja svojim oblikom predstavlja muški princip.

Ovo smjenjivanje kupola i kula ili obeliska kao oznaka muškog i ženskog principa prisutno je u svim velikim gradovima koji se smatraju centrima moći i koji su građeni u skladu sa principima Svete geometrije i okultne simbolike kao što su Pariz, London i Washington.

Oko svevideće

“Kan Šatiri centar za zabavu” poznat je kao “najveći šator na svijetu”. Ispod ovog “šatora” koji prekriva površinu veću od 10 nogometnih igrališta, nalazi se ogroman park, zone za shopping i zabavu, umjetna rijeke po kojoj se može ploviti i plaža uz nju.

Simbolika šatora prisutna je u ezoterijskim učenjima zbog svoje povezanosti s biblijskim vremenima kada su Židovi kao nomadski narod živjeli pod šatorima.

Nemoguće je spomenuti sve zgrade i građevine koje su obilježje ovog jedinstvenog grada, budući da je gradnja u punom jeku i stalno niču nove, među kojima se posebno po svom neobičnom izgledu ističu ogromna koncertna hala, Islamski centar s džamijom (koja ima 4 minareta visine 63 mi može primiti 5.000 vjernika), medresom i bibliotekom, a tu je i novi sportski luksuzni stadion s pokretnim krovom, koji gledano iz zraka neodoljivo podsjeća na možda najpoznatiji masonski simbol takozvano “svevideće oko”.
 

 
(treceoko, youtube.com/uredio: nsp)

Filed under: Illuminati, Masoni, Novi Svjetski Poredak, VIJESTI IZ SVIJETA · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,