Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Illuminati, Masoni, Novi Svjetski Poredak, VIJESTI IZ SVIJETA » Masonski grad ni─Źe u ─Źast Novog Svjetskog Poretka!

Masonski grad ni─Źe u ─Źast Novog Svjetskog Poretka!

Astana-Kazahstan-NWO-illuminatiAstana je prvi glavni grad neke dr┼żave sagra─Ĺen gotovo kompletno u XXI stolje─çu i savr┼íeno govori tome u kojem se smjeru svijet kre─çe.

Oli─Źenje vizije predsjednika Kazahstana Nursultana Nazarbajeva, koji nije ┼żalio da potro┼íi milijarde dolara zara─Ĺenih na nafti za gradnju nove, velebne glavnog svoje zemlje, Astana je podignuta u udaljenim stepskim predjelima i posjetitelje ostavlja bez daha svojim futuristi─Źkim izgledom.

Ipak, za dobre poznavaoce iluminatske i masonske simbolike, ovo je okultni grad u kojem su jasno da ne mo┼że biti jasnije spojene dvije tendencije – slavljenje “Novog svjetskog poretka” i najdrevnija od svih do sada poznatih religija, one posve─çene obo┼żavanju Sunca kao vrhovnog bo┼żanstva.

Astana je i dalje ogromno gradili┼íte, ali su monumentalna zdanja koja su do sada podignuta i ona ─Źiji su nacrti i makete predstavljeni javnosti bili dovoljni da joj donesu naziv “iluminatskog okultnog centra”. Sama rije─Ź “astana” na perzijskom jeziku zna─Źi “kraljevski ili sveti prag” na kojem ljudi stoje u znak strahopo┼ítovanja.

Preslikana hijerarhija

Gradom dominira “Pala─Źa mira i pomirenja” poznata i kao “Piramida mira”, sagra─Ĺena na temelju zamisli jednog od najpoznatijih britanskih arhitekata lorda Norman Fostera. Visoka je 62 m (plus osnova od 15m), i zavr┼íena je 2006. godine, a ko┼ítala je oko 60 milijuna dolara.

Iako je po izjavi svog tvorca trebalo dovesti do “spajanja svih svjetskih religija” i da ba┼í zbog toga i ne sadr┼żi nikakve vidljive religiozne simbole, istina je zapravo suprotna – rije─Ź je o okultnom hramu posve─çenom Suncu. Unutra┼ínjost piramide je napravljena po svim masonskim okultnim pravilima i prikazuje put ljudskog bi─ça na stazi prosvjetljenja, po─Źev┼íi od njegove inicijacije, pa sve do “stjecanja svjetlosti”.

U podzemnom dijelu je operna dvorana, koja mo┼że primiti 1500 posjetitelja, mra─Źna i nalik pe─çini, kojom dominira ogromna slika Sunca koja zauzima cijelu tavanicu. U sredi┼ínjem dijelu “Piramide mira” je konferencijska dvorana s okuglim stolom tako─Ĺer u obliku Sunca, koje je postavljeno to─Źno iznad Sunca na stropu opere.

Simbolika je i ovdje jasna-ako je to mjesto za sastanke vjerskih vo─Ĺa iz ─Źitavog svijeta koji bi za tim stolom trebalo sjediti i razgovarati u poku┼íaju da pomire me─Ĺusobne razlike, stvaraju─çi jednu jedinstvenu religiju, ┼íto je jedan od ciljeva “Novog svjetskog poretka”, onda je o─Źito koje je vrhovno bo┼żanstvo u toj religiji. Tre─çi nivo je vrh, zastakljen i pun svjetlosti. Tu se nalaze slike bijelih golubova, koji simboliziraju mir koji ─çe zavladati dolaskom novog poretka. To je istovremeno i postizanje prosvjetljenja na individualnom i na svjetskoj razini.

Astana-Kazahstan-NWOPodjela unutra┼ínjosti “piramide mira” na ova 3 dijela predstavlja oli─Źenje Pitagorine vizije svijeta i njegove podjele na Vrhovni, Vi┼íi i Ni┼żi svijet. Na dnu je neprobu─Ĺen masa koja u┼żiva u zabavi, u sredi┼ínjem dijelu oni koji odlu─Źuju o sudbini svijeta (ili bar misle da odlu─Źuju), a na vrhu su oni koji su dostigli prosvjetljenje i koji su stvarni gospodari svijeta.

─îista simbolika

Kula Bajterek, visoka 105 m, tako─Ĺer je djelo arhitekta lorda Normana Fostera, i drugo zdanje u Astani koje naprosto vrvi od simbolike. Po osnovnoj zamisli, ova kula predstavlja prikaz drevne perzijske bajke o drvetu topole me─Ĺu ─Źijim granama je magi─Źna ptica sre─çe Samruk snijela zlatno jaje. Ipak, i ovdje je prisutna okultna simbolika – drvo je zapravo “drvo ┼żivota”, poznato u gotovo svim ezoterijskim u─Źenjima, a zlatna kugla na njegovom vrhu je vrhovno bo┼żanstvo Sunce.


Drvo predstavlja put kojim duh napu┼íta materijalni svijet i ulazi u bo┼żanski svijet.

U unutra┼ínjosti zlatne kugle iz koje se pru┼ża predivan pogled na cijelu Astanu, smje┼íteno je nekoliko predmeta kojima je nemogu─çe utvrditi namjenu, a me─Ĺu njime je naj─Źudniji zlatni trokut s otiskom ┼íake predsjednika Nazarbajeva koji djeluje kao da se tu stvorio pravo iz nekog znanstveno-fantasti─Źnog filma . Tu je i globus s potpisima predstavnika 17 vjerskih pravaca, ┼íto nas ponovno vra─ça na temu spajanja svih religija u jednu.

Dva zlatna stupa koji dominiraju gradom predstavljaju nedvosmisleno podsje─çanje na dva stupa koja su krasila Isto─Źnu kapiju Solomonovog hrama u Jeruzalemu, koji je najve─ça svetinja “slobodnih zidara”. Stup s desne strane poznat je pod imenom Jakin, a lijevi kao Boaz. Jedan od vjekovnih ciljeva masonerije je stvaranje Novog Jeruzalema i ponovna izgradnja Solomonovog hrama u svoj njegovoj nekada┼ínjoj veli─Źanstvenosti, pa su prikazi stupova Jakina i Boaza jedan od najra┼íirenijih masonskih simbola.

Predsjedni─Źka pala─Źa “Ak Orda”, povr┼íine 36,72 tisu─ça m┬▓, oblo┼żena talijanskim mramorom, smje┼ítena je u sredi┼ínjem dijelu grada, na lijevoj obali rijeke iSIM i na udaljenosti od 300 m od kule Bajterek. Na vrhu pala─Źe je velika kupola koja predstavlja ┼żenski princip nasuprot kuli Bajterek koja svojim oblikom predstavlja mu┼íki princip.

Ovo smjenjivanje kupola i kula ili obeliska kao oznaka mu┼íkog i ┼żenskog principa prisutno je u svim velikim gradovima koji se smatraju centrima mo─çi i koji su gra─Ĺeni u skladu sa principima Svete geometrije i okultne simbolike kao ┼íto su Pariz, London i Washington.

Oko svevide─çe

“Kan ┼áatiri centar za zabavu” poznat je kao “najve─çi ┼íator na svijetu”. Ispod ovog “┼íatora” koji prekriva povr┼íinu ve─çu od 10 nogometnih igrali┼íta, nalazi se ogroman park, zone za shopping i zabavu, umjetna rijeke po kojoj se mo┼że ploviti i pla┼ża uz nju.

Simbolika ┼íatora prisutna je u ezoterijskim u─Źenjima zbog svoje povezanosti s biblijskim vremenima kada su ┼Żidovi kao nomadski narod ┼żivjeli pod ┼íatorima.

Nemogu─çe je spomenuti sve zgrade i gra─Ĺevine koje su obilje┼żje ovog jedinstvenog grada, budu─çi da je gradnja u punom jeku i stalno ni─Źu nove, me─Ĺu kojima se posebno po svom neobi─Źnom izgledu isti─Źu ogromna koncertna hala, Islamski centar s d┼żamijom (koja ima 4 minareta visine 63 mi mo┼że primiti 5.000 vjernika), medresom i bibliotekom, a tu je i novi sportski luksuzni stadion s pokretnim krovom, koji gledano iz zraka neodoljivo podsje─ça na mo┼żda najpoznatiji masonski simbol takozvano “svevide─çe oko”.
 

 
(treceoko, youtube.com/uredio: nsp)

Filed under: Illuminati, Masoni, Novi Svjetski Poredak, VIJESTI IZ SVIJETA · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,