Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » GLOBALNA KRIZA, PREPPERS » NAKON KOLAPSA: Šest Vjerojatnih Događaja Koji će Uslijediti Nakon Gospodarskog Sloma

NAKON KOLAPSA: Šest Vjerojatnih Događaja Koji će Uslijediti Nakon Gospodarskog Sloma

ekonomska-kriza-gospodarstvoNije previše teško shvatiti da smo na dobrom putu u promjeni paradigme diljem čitavog svijeta, u stvari smo usred te promjene upravo sada. Problemi su objavljeni već javno i više se ne mogu ignorirati.

Vlade zapadnih zemalja su pokrenule bilijune dugovanja, a s obzirom na nedavne rasprave o tome gdje je gornja granica zaduženosti, možemo biti uvjeren da ni Parlament, ni Vlada, a ni predsjednik neće djelovati kako bi se ograničili potrošnju i uravnotežili proračun. Mi ćemo nastaviti dodavati bilijune dolara, eura, kuna, dinara u brojač državnog duga sve dok ne dođu vremena kada će nam naši kreditori prestati posuđivati novac. Pohlepa je prevelika.

Sa monetarne strane, odgovor Federalnih rezervi, Svjetske i Europske banke na ovo stanje krize je da se jednostavno “printa” više novca nego što je to potrebno.

Povrh trilijuna dolara dosad već tiskanih od strane FED-a u Americi, nastavlja se kvantitativno ublažavanje krize, a na Balkanu se nastavlja taj isti novac posuđivati. Ukoliko FED ne uspije ubacit ove milijarde u burze dionicama i banke, to će dovesti do gotovo trenutnog kolapsa američkog financijskog sustava.

U svakodnevici, prosječni građanin gleda kako se njihovo bogatstvo desetkuje. Oni su izgubili milijune radnih mjesta i domove tijekom posljednjih pet godina. A ako nedavna izvješća pokazuju realnu sliku, uništenje srednje klase će se nastaviti nesmanjenom žestinom u godinama koje dolaze.

Rezultirani učinak je začarana negativna povratna sprega koja se nastavlja graditi sama od sebe. Građani više nemaju novca (ili kredita) koje bi potrošili da podupru gospodarstvo, dakle, još više radnih mjesta će biti izgubljeno, što će dovesti da sve više osoba trebaju pomoć države, od hrane do skloništa.

Mi se, na svakoj razini, suočavamo sa kolapsom neviđenih razmjera.

Kao što je navedeno od strane International Man istraživanja koje je proveo Jeff Tome Casey, nije tako teško hipotetski predvidjeti što dolazi sljedeće:

Broj ljudi čije se oči otvaraju je sve veći, čini se da raste, a mnogi od njih se pitaju kako će izgledati slom kada se dogodi. Koji će biti simptomi?

Pa, primarni događaji su prilično predvidljivi: oni će uključivati velike lomove na tržištima obveznica i dionica i moguće nagle deflacije (prvenstveno imovine), koje će slijediti dramatična inflacije, ako ne i hiperinflacija (prvenstveno roba), nakon čega slijedi slom od nekoliko glavnih globalnih valuta, osobito eura i američkog dolara.

Znamo da kolaps dolazi … Ako ste obratili pozornost, vjerojatno imate jasan osjećaj da smo možda usred kolapsa upravo sada. I pogodite što? Vlada i vojska znaju također da dolazi kolaps, o čemu svjedoče velike simulacije i vojne vježbe po svijetu, točno takvog događaja i njegove posljedice.

No, raspad našeg financijskog sustava, ili hiperinflacija naše valute, je tek početak.

Ono što ne znamo je vremenski okidač i događaji koji će uzrokovati globalnu paniku koja će uslijediti, i što će se događati nakon što ovi događaji zažive.

Prema Jeff Thomas-u, ne možemo znati za sigurno, ali oni “sekundarni slučajevi” koji će slijediti su najvjerojatnije rezultati ishoda, kada se sustav kakvog smo poznavali, destabilizira.

Sekundarna događanja će biti manje sigurni, ali najvjerojatniji: povećana nezaposlenost, kontrola valuta, zaštitne carine, teška depresija, itd.

No, na tom putu, bit će brojna iznenađenja – mjere koje će poduzimati vlade mogu biti viđene kao nezakonite. Zašto? Jer, opet, takve radnje će se provoditi kada Vlada shvati da gubi svoju kontrolu nad ljudima koji se percipiraju kao njezini podanici.

Evo nekih od najbitnijih događanja koja će se desiti kad dođe do sloma:

  • Ograničenje putovanja. Početi će s restrikcijama putovanja u inozemstvo, uključujući i suspenziju / oduzimanje putovnica. (to se već provodi na mala vrata u EU i SAD-u.) Kasnije, ograničenje putovanja će se proširiti unutar granica zemalja (kontrolne točke na autocestama, itd.)

 

  • Oduzimanje bogatstva. EU je već pokrenula oduzimanje bankovnih računa, a može očekivati ​​da će to postati međunarodni oblik državne krađe. To ne znači da će se automatski ostala imovina, kao što su plemeniti metali i nekretnine, također oduzeti, već to znači da je prepreka za oduzimanje imovine eliminirana (ukonjena). Dakle, nema razloga za pretpostaviti da je bilo koja imovina sigurna od bilo koje vlade koja odobrava krađu.

 

  • Nestašica hrane. Prehrambena industrija funkcionira na vrlo malim zaradama i preživljava samo kao rezultat brzog plaćanja računa (proizvoda). Uz dramatičnu inflaciju, marginalne tvrtke (dobavljači, trgovci na veliko i trgovci na malo) će pasti u vodu. Postotak propalih prehrambenih tvrtki će ovisiti o trajanju i jačini trenda inflacije.

 

  • Pobuna Skvotera. Dramatičan porast broja ovrha na nekretninama privatnih i poslovnih će rezultirati beskućništvo za svakoga čiji dug prelazi njegovu sposobnost da plati – čak i oni koji trenutno misle da mogu podmiriti soje račune. Kako će broj ovrha značajno rasti, nova klasa beskućnika će se stvoriti među bivšom srednjom klasom. Kako će s vremenom oni postati brojniji, vlasništvo imovine u velikim razmjerama može ustupiti mjesto slučajevima velikih razmjera “posjeda” imovine.

 

  • Neredi. Vjerojatno će se dogoditi spontano, zbog gore navedenih uvjeta, ali ako ne, vlade će ih stvoriti da opravdaju svoju želju za većom kontrolom nad masama.

 

  • Opsadno stanje i Vojni zakon. SAD je već spremna za to, s donošenjem Nacionalnog Zakona 2012 Defense Authorization (NDAA), što mnogi tumače kao proglašenja SAD kao “bojno polje”. NDAA omogućuje suspenziju Habeas corpus, neograničeni pritvor, i pretpostavka da se svaki stanovnik može smatrati neprijateljski borac. Sličan zakon može se očekivati ​​i u drugim zemljama koje će doživjeti opsadno stanje kao rješenje građanskih nemira.

 

Gore navedeni popis događaja eventualnosti koje, ako se dogode, će gotovo sigurno doći nenajavljene. Kada se što razvije slom, sigurno će se dogoditi sa većom učestalošću.

Činjenica je da se vlade zemalja, u posljednjih desetak godina, se kreću sve bliže onome što se može opisati kao policijska država. Kroz popis vojnih policijskih uprava, zakonodavnih postupaka i izvršnih naloga je vlada već postavila “pozornicu” za te sekundarne događaje nakon sloma.

Iako se ne može izbjeći na državnoj razini, postoje načini pripreme pojedinaca i njihovih obitelji koje mogu učiniti kako bi se, u najmanju ruku, izolirali od sekundarnih događaja. To uključuje spremanje bitnih fizičkih dobara i držati ih u svom posjedu. Stvari kao što su dugročna hrana, roba za razmjenu, monetarna roba, naoružanje za samoobranu … sve do dobro osmišljenog plana pripravnosti – će, ako ništa drugo, vama pružiti potrebna sredstva da ostanete neokrznuti kada se sranje desi.
 

 
(preveo: mag. Alfred Bošković/uredio:nsp)

Filed under: GLOBALNA KRIZA, PREPPERS · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,