Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » GLOBALNA KRIZA, Illuminati, Masoni, Novi Svjetski Poredak, TEORIJE ZAVJERE, VIJESTI IZ SVIJETA » DAVOS: Ovo su 10 Najvećih Događaja Koje Nam Sprema Elita u 2014. godini

DAVOS: Ovo su 10 Najvećih Događaja Koje Nam Sprema Elita u 2014. godini

Svjetski-Ekonomski-Forum-DavosSvjetski Ekonomski Forum objavio je izvješće o globalnim rizicima koji nam prijete u 2014. godini. Na listi su se našli oni financijske i ekonomske prirode, ali je velik broj i onih vezanih uz ekologiju i klimatske promjene

Osim sramotne Bilderberg konferencije, Svjetski gospodarski forum u Davosu – ulazak samo uz pozivnice – privlači svjetsku elitu koja odlučuje o vašim sudbinama.

Bila je 1913. godina. Jedan od najvećih njemačkih pisaca, nobelovac mason Thomas Mann, upravo je svog glavnog junaka, od svega umornog Hans Castorpa, poslao na rehabilitaciju u Davos. Žrtva ubrzanog života, Castorp je u Davos došao na trotjedni tretman u sanatorij, ali je na kraju ostao sedam godina.

Prošlo je dakle točno stotinu godina otkako je mason Thomas Mann u svom remek-djelu Čarobni brijeg Davos, mali švicarski gradić u Alpama, ucrtao na društvenu kartu svijeta. A već 42 godine u tom se mjestu održava Svjetski gospodarski forum koji okuplja ekonomsku, političku i društvenu elitu te sve one koji ne mogu zamisliti život bez glamura. I baš kao u Mannovu romanu, i glavni likovi u Davosu već više od četiri desetljeća raspravljaju o moralnim problemima i idejama – humanističko-demokratske i reakcionarno-autoritativne poglede na svijet. Osnivač Foruma Klaus Schwab postavio je još 1971. godine cilj Davosa – “barem malo popraviti svijet u kojem živimo”. Ovo je bila valjda ironija jer masonerija koja se okuplja u Davosu ima različite planove za obične građane.

Jedina lanjska jasna poruka poslana iz Davosa šokirala mnoge menadžere. Vlasnik licencije Foruma, doktor ekonomije i počasni profesor na desetak uglednih sveučilišta, Klaus Schwab uskliknuo je tada:

Ovakvom je kapitalizmu kraj! Kapitalizmu u njegovu sadašnjem obliku nema mjesta u svijetu oko nas! Imamo opću krizu morala, nismo voljni investirati u budućnost, potkopali smo socijalni sklad i u opasnosti smo da potpuno izgubimo povjerenje budućih generacija. Možda se u protekla četiri dana u Davosu ipak pojavio neki čarobnjak koji je ponudio novi ekonomsko-politički, postkapitalistički, model za sretniju budućnost svijeta.

S obzirom na prisutnost velikog broja članova iz elitnih krugova i grupa poput Komiteta 300 i Bilderberg grupe, Svjetski Ekonomski Forum nije ništa drugo nego okupljanje onih za koje ekonomska kriza i depresija ne postoji.
Svjetski-Ekonomski-Forum
Planovi koje donosi elita na Forumu nisu nikakvo upozorenje mogućih scenarija, već planovi koje elita namjerava provesti ili pojačati u narednoj godini. Što bi trebala biti TOP AGENDA za globalnu ekonomiju u godini ispred?

Pogledajmo planove za 2014. godinu:

1. Fiskalna kriza u vodećim svjetskim gospodarstvima

Fiskalna kriza kroz cijelo se izvješće provlači kao najveći rizik u 2014. godini. Velika gospodarstva i dalje ostaju ugrožena dok mnoga manja tržišta posljednjih godina bilježe rast što bi moglo doliti ulje na vatru financijske krize, a fiskalna kriza u nekom od velikih gospodarstva vrlo bi lako mogla imati globalni utjecaj.

Što elita želi poručiti građanima: Ekonomska kriza će biti gotova kada oni kažu. U narednoj godini žele još lošije rezultate na globalnom ekonomskom planu i iscrpljivanje zaliha građana.

2. Visoka nezaposlenost

Pronaći posao jednako je teško i u velikim gospodarstvima kao i u onim manjima, a nezaposlenost najviše pogađa mlade – u nekim zemljama nezaposlenost među mladima je premašila stopu od 50 %, a velik problem predstavlja i ‘podzapošljavanje’ odnosno zapošljavanje mladih na pozicijama za koje su previše kvalificirani pri čemu se mahom radi o poslovima niske kvalitete.

Što elita želi poručiti građanima: Visoka nezaposlenost će rasti prema njima, da se stvori još više očajnih ljudi u strahu kojima je lakše upravljati, bacajući im par mrvica kruha.

3. Nestašica vode

I mnogi ekološki problemi dospjeli su na ovu listu, među njima se kao najveći rizik javlja problem vode koji nastaje kao posljedica lošeg upravljanja ionako skromnim zalihama, ali i kao posljedica prevelike kompetitivnosti na tržištu.

Što elita želi poručiti građanima: Najavljuju privatizaciju javnih izvora pitke vode?

4. Velik nesrazmjer u primanjima

Efekt koji financijska kriza ima na kupovnu moć srednje klase u velikim ekonomskim sustavima u kombinaciji s polarizacijom prihoda u manjim gospodarstvima predstavlja još jedan veliki rizik koji nam prijeti u 2014. godini.

Što elita želi poručiti građanima: Raslojavanje drušva mora biti još očitije.

5. Neprilagođavanje klimatskim promjenama

I dok se već godinama poziva na hitne poteze kako bi se smanjila emisija stakleničkih plinova, sada je već postalo potrebno prilagoditi se klimatskim promjenama koje su nas zadesile. Neuspjeh u prilagodbi tim promjenama najviše ide na štetu onih najslabije razvijenih zemalja.

Što elita želi poručiti građanima: Kroz “efekt staklenika” – globalne laži, elita pokušava porobiti siromašne zemlje bogate naftom, još više u ovoj godini. UN ima veliku ulogu u porobljavanju siromašnih država koje se ne budu pridržavale plana o emisiji stakleničkih plinova. Kakvu štetu imaju najslabije razvijene zemlje osim što su nerazvijene i siromašne do samog dna?

6. Sve češće ekstremne vremenske pojave

Kao posljedica ranije navedenih klimatskih promjena javljaju se sve češće ekstremne vremenske pojave kao što su suše ili velike poplave. Takvi bi izvanredni događaji u 2014. godini mogli dovesti do velikih sigurnosnih rizika poput nestašice hrane te političkih i društvenih nestabilnosti.

Što elita želi poručiti građanima: Geoinženjering i upravljanje vremenom će u 2014. biti još izraženije, a preko njih će se preuzimati ekonomije i politike zemalja. Geoinženjering kao još jedan od načina porobljavanja zemalja. Primjer, Filipini koji su najviše nastradali 2013. godine. HAARP uzrokovane oluje.

7. Pad sustava globalnog upravljanja

Ovaj rizik najviše je povezan sa svim ostalim rizicima iz WEF-ova izvješća. Slabe ili neadekvatne globalne institucije i mreže u kombinaciji različitim političkim i nacionalnim interesima mogu predstavljati prepreku u suradnji pri suočavanju s globalnim rizicima.

Što elita želi poručiti građanima: U narednoj godini žele poboljšati globalnu mrežu institucija u svrhu još boljeg provođenja globalizacije i globalne kontrole.

8. Nestašica hrane

Ovaj rizik usko je povezan s klimatskim promjenama i ekstremnim vremenskim pojavama uslijed kojih će izvori kvalitetnih i adekvatnih namirnica postati nepouzdani ili čak presušiti. Sve više guranja Agende “održivog razvoja”, masonske agende za depopulaciju planete radi “čišće” planete.

Što elita želi poručiti građanima: Nakon vode, dolazi hrana na red. Najavljuju se rast cijene hrane kao posljedice manipulacije cijenama na tržištu, iako hrane ima dosta za sve stanovnike zemlje.

9. Kolaps velike financijske institucije

I pet godina nakon propasti Lehman Brothersa mnogi strahuju za stabilnost banaka. Ova investicijska banka bankrot je proglasila 2008. godine, a postoji mogućnost da se ovaj scenarij ponovi i u slučaju neke druge financijske institucije i to ove, 2014. godine.

Što elita želi poručiti građanima: Najavljuju propast banaka kao i 2008. godine, što bi značilo novi krug financijske krize. Prema financijskim burzama, oni bi mogli čak i provesti novi financijski kolaps.

10. Duboka politička i društvena previranja

Previranja na društvenom ili političkom planu u nekim bi zemljama mogle uzrokovati gubitak povjerenja između građana i države što će u konačnici dovesti do unutarnjeg nasilja, globalne nestabilnosti, kolapsa države pa čak i vojnog sukoba.

Što elita želi poručiti građanima: Upravo poručuju kroz zbivanja u Ukrajini.
 
VIDEO: Promjena klime (geoinženjering, HAARP) s ciljem rasta i razvoja

 
 
prenio: vecernji.hr, dnevnik.hr youtube.com/uredio: nsp
 
[button_icon icon="asterisk" url="http://www.novi-svjetski-poredak.com/?p=16612"] PRETHODNI ČLANAK [/button_icon]
[facebook]

Filed under: GLOBALNA KRIZA, Illuminati, Masoni, Novi Svjetski Poredak, TEORIJE ZAVJERE, VIJESTI IZ SVIJETA · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,