Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » GLOBALNA KRIZA, Illuminati, Masoni, Novi Svjetski Poredak, TEORIJE ZAVJERE, VIJESTI IZ SVIJETA » DAVOS: Ovo su 10 Najve─çih Doga─Ĺaja Koje Nam Sprema Elita u 2014. godini

DAVOS: Ovo su 10 Najve─çih Doga─Ĺaja Koje Nam Sprema Elita u 2014. godini

Svjetski-Ekonomski-Forum-DavosSvjetski Ekonomski Forum objavio je izvješće o globalnim rizicima koji nam prijete u 2014. godini. Na listi su se našli oni financijske i ekonomske prirode, ali je velik broj i onih vezanih uz ekologiju i klimatske promjene

Osim sramotne Bilderberg konferencije, Svjetski gospodarski forum u Davosu – ulazak samo uz pozivnice – privla─Źi svjetsku elitu koja odlu─Źuje o va┼íim sudbinama.

Bila je 1913. godina. Jedan od najve─çih njema─Źkih pisaca, nobelovac mason Thomas Mann, upravo je svog glavnog junaka, od svega umornog Hans Castorpa, poslao na rehabilitaciju u Davos. ┼Żrtva ubrzanog ┼żivota, Castorp je u Davos do┼íao na trotjedni tretman u sanatorij, ali je na kraju ostao sedam godina.

Pro┼ílo je dakle to─Źno stotinu godina otkako je mason Thomas Mann u svom remek-djelu ─îarobni brijeg Davos, mali ┼ívicarski gradi─ç u Alpama, ucrtao na dru┼ítvenu kartu svijeta. A ve─ç 42 godine u tom se mjestu odr┼żava Svjetski gospodarski forum koji okuplja ekonomsku, politi─Źku i dru┼ítvenu elitu te sve one koji ne mogu zamisliti ┼żivot bez glamura. I ba┼í kao u Mannovu romanu, i glavni likovi u Davosu ve─ç vi┼íe od ─Źetiri desetlje─ça raspravljaju o moralnim problemima i idejama ÔÇô humanisti─Źko-demokratske i reakcionarno-autoritativne poglede na svijet. Osniva─Ź Foruma Klaus Schwab postavio je jo┼í 1971. godine cilj Davosa ÔÇô ÔÇťbarem malo popraviti svijet u kojem ┼żivimoÔÇŁ. Ovo je bila valjda ironija jer masonerija koja se okuplja u Davosu ima razli─Źite planove za obi─Źne gra─Ĺane.

Jedina lanjska jasna poruka poslana iz Davosa ┼íokirala mnoge menad┼żere. Vlasnik licencije Foruma, doktor ekonomije i po─Źasni profesor na desetak uglednih sveu─Źili┼íta, Klaus Schwab uskliknuo je tada:

Ovakvom je kapitalizmu kraj! Kapitalizmu u njegovu sada┼ínjem obliku nema mjesta u svijetu oko nas! Imamo op─çu krizu morala, nismo voljni investirati u budu─çnost, potkopali smo socijalni sklad i u opasnosti smo da potpuno izgubimo povjerenje budu─çih generacija. Mo┼żda se u protekla ─Źetiri dana u Davosu ipak pojavio neki ─Źarobnjak koji je ponudio novi ekonomsko-politi─Źki, postkapitalisti─Źki, model za sretniju budu─çnost svijeta.

S obzirom na prisutnost velikog broja ─Źlanova iz elitnih krugova i grupa poput Komiteta 300 i Bilderberg grupe, Svjetski Ekonomski Forum nije ni┼íta drugo nego okupljanje onih za koje ekonomska kriza i depresija ne postoji.
Svjetski-Ekonomski-Forum
Planovi koje donosi elita na Forumu nisu nikakvo upozorenje mogu─çih scenarija, ve─ç planovi koje elita namjerava provesti ili poja─Źati u narednoj godini. ┼áto bi trebala biti TOP AGENDA za globalnu ekonomiju u godini ispred?

Pogledajmo planove za 2014. godinu:

1. Fiskalna kriza u vode─çim svjetskim gospodarstvima

Fiskalna kriza kroz cijelo se izvje┼í─çe provla─Źi kao najve─çi rizik u 2014. godini. Velika gospodarstva i dalje ostaju ugro┼żena dok mnoga manja tr┼żi┼íta posljednjih godina bilje┼że rast ┼íto bi moglo doliti ulje na vatru financijske krize, a fiskalna kriza u nekom od velikih gospodarstva vrlo bi lako mogla imati globalni utjecaj.

┼áto elita ┼żeli poru─Źiti gra─Ĺanima: Ekonomska kriza ─çe biti gotova kada oni ka┼żu. U narednoj godini ┼żele jo┼í lo┼íije rezultate na globalnom ekonomskom planu i iscrpljivanje zaliha gra─Ĺana.

2. Visoka nezaposlenost

Prona─çi posao jednako je te┼íko i u velikim gospodarstvima kao i u onim manjima, a nezaposlenost najvi┼íe poga─Ĺa mlade – u nekim zemljama nezaposlenost me─Ĺu mladima je prema┼íila stopu od 50 %, a velik problem predstavlja i ‘podzapo┼íljavanje’ odnosno zapo┼íljavanje mladih na pozicijama za koje su previ┼íe kvalificirani pri ─Źemu se mahom radi o poslovima niske kvalitete.

┼áto elita ┼żeli poru─Źiti gra─Ĺanima: Visoka nezaposlenost ─çe rasti prema njima, da se stvori jo┼í vi┼íe o─Źajnih ljudi u strahu kojima je lak┼íe upravljati, bacaju─çi im par mrvica kruha.

3. Nestašica vode

I mnogi ekolo┼íki problemi dospjeli su na ovu listu, me─Ĺu njima se kao najve─çi rizik javlja problem vode koji nastaje kao posljedica lo┼íeg upravljanja ionako skromnim zalihama, ali i kao posljedica prevelike kompetitivnosti na tr┼żi┼ítu.


┼áto elita ┼żeli poru─Źiti gra─Ĺanima: Najavljuju privatizaciju javnih izvora pitke vode?

4. Velik nesrazmjer u primanjima

Efekt koji financijska kriza ima na kupovnu moć srednje klase u velikim ekonomskim sustavima u kombinaciji s polarizacijom prihoda u manjim gospodarstvima predstavlja još jedan veliki rizik koji nam prijeti u 2014. godini.

┼áto elita ┼żeli poru─Źiti gra─Ĺanima: Raslojavanje dru┼íva mora biti jo┼í o─Źitije.

5. Neprilago─Ĺavanje klimatskim promjenama

I dok se ve─ç godinama poziva na hitne poteze kako bi se smanjila emisija stakleni─Źkih plinova, sada je ve─ç postalo potrebno prilagoditi se klimatskim promjenama koje su nas zadesile. Neuspjeh u prilagodbi tim promjenama najvi┼íe ide na ┼ítetu onih najslabije razvijenih zemalja.

┼áto elita ┼żeli poru─Źiti gra─Ĺanima: Kroz “efekt staklenika” – globalne la┼żi, elita poku┼íava porobiti siroma┼íne zemlje bogate naftom, jo┼í vi┼íe u ovoj godini. UN ima veliku ulogu u porobljavanju siroma┼ínih dr┼żava koje se ne budu pridr┼żavale plana o emisiji stakleni─Źkih plinova. Kakvu ┼ítetu imaju najslabije razvijene zemlje osim ┼íto su nerazvijene i siroma┼íne do samog dna?

6. Sve ─Źe┼í─çe ekstremne vremenske pojave

Kao posljedica ranije navedenih klimatskih promjena javljaju se sve ─Źe┼í─çe ekstremne vremenske pojave kao ┼íto su su┼íe ili velike poplave. Takvi bi izvanredni doga─Ĺaji u 2014. godini mogli dovesti do velikih sigurnosnih rizika poput nesta┼íice hrane te politi─Źkih i dru┼ítvenih nestabilnosti.

┼áto elita ┼żeli poru─Źiti gra─Ĺanima: Geoin┼żenjering i upravljanje vremenom ─çe u 2014. biti jo┼í izra┼żenije, a preko njih ─çe se preuzimati ekonomije i politike zemalja. Geoin┼żenjering kao jo┼í jedan od na─Źina porobljavanja zemalja. Primjer, Filipini koji su najvi┼íe nastradali 2013. godine. HAARP uzrokovane oluje.

7. Pad sustava globalnog upravljanja

Ovaj rizik najvi┼íe je povezan sa svim ostalim rizicima iz WEF-ova izvje┼í─ça. Slabe ili neadekvatne globalne institucije i mre┼że u kombinaciji razli─Źitim politi─Źkim i nacionalnim interesima mogu predstavljati prepreku u suradnji pri suo─Źavanju s globalnim rizicima.

┼áto elita ┼żeli poru─Źiti gra─Ĺanima: U narednoj godini ┼żele pobolj┼íati globalnu mre┼żu institucija u svrhu jo┼í boljeg provo─Ĺenja globalizacije i globalne kontrole.

8. Nestašica hrane

Ovaj rizik usko je povezan s klimatskim promjenama i ekstremnim vremenskim pojavama uslijed kojih ─çe izvori kvalitetnih i adekvatnih namirnica postati nepouzdani ili ─Źak presu┼íiti. Sve vi┼íe guranja Agende “odr┼żivog razvoja”, masonske agende za depopulaciju planete radi “─Źi┼í─çe” planete.

┼áto elita ┼żeli poru─Źiti gra─Ĺanima: Nakon vode, dolazi hrana na red. Najavljuju se rast cijene hrane kao posljedice manipulacije cijenama na tr┼żi┼ítu, iako hrane ima dosta za sve stanovnike zemlje.

9. Kolaps velike financijske institucije

I pet godina nakon propasti Lehman Brothersa mnogi strahuju za stabilnost banaka. Ova investicijska banka bankrot je proglasila 2008. godine, a postoji mogu─çnost da se ovaj scenarij ponovi i u slu─Źaju neke druge financijske institucije i to ove, 2014. godine.

┼áto elita ┼żeli poru─Źiti gra─Ĺanima: Najavljuju propast banaka kao i 2008. godine, ┼íto bi zna─Źilo novi krug financijske krize. Prema financijskim burzama, oni bi mogli ─Źak i provesti novi financijski kolaps.

10. Duboka politi─Źka i dru┼ítvena previranja

Previranja na dru┼ítvenom ili politi─Źkom planu u nekim bi zemljama mogle uzrokovati gubitak povjerenja izme─Ĺu gra─Ĺana i dr┼żave ┼íto ─çe u kona─Źnici dovesti do unutarnjeg nasilja, globalne nestabilnosti, kolapsa dr┼żave pa ─Źak i vojnog sukoba.

┼áto elita ┼żeli poru─Źiti gra─Ĺanima: Upravo poru─Źuju kroz zbivanja u Ukrajini.
 
VIDEO: Promjena klime (geoin┼żenjering, HAARP) s ciljem rasta i razvoja

 
 
prenio: vecernji.hr, dnevnik.hr youtube.com/uredio: nsp
 
[button_icon icon="asterisk" url="http://www.novi-svjetski-poredak.com/?p=16612"] PRETHODNI ─îLANAK [/button_icon]
[facebook]

Filed under: GLOBALNA KRIZA, Illuminati, Masoni, Novi Svjetski Poredak, TEORIJE ZAVJERE, VIJESTI IZ SVIJETA · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,