Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST » DOKUMENTI PROGRAMA PSIHOTRONIČKE KONTROLE UMA POSTALI JAVNI U SSSR-u

DOKUMENTI PROGRAMA PSIHOTRONIČKE KONTROLE UMA POSTALI JAVNI U SSSR-u

pranje mozga SSSRTijekom godina, Rusi su se usmjerili na mnoga područja razvoja – ugledavši se na SAD.

Na primjer, zloglasni američki projekt MKULTRA, dvadesetogodišnji CIA-in program koji je proučavao načine manipulacije ljudskim umom i mijenjanjem moždanih funkcija. Rusi su imali sličan program.

Tijekom Hladnog rata, SAD i SSSR su se borili na više razina kako bi pokazali svoja nadmoćna tehnička i znanstvena postignuća. Neke od ovih bitaka su dobro poznate i dokumentirane, kao što je trka za slanjem čovjeka na Mjesec.

Ostale su manje poznate. Jedna od ovih bitaka je na području nekonvencionalnih istraživanja – parapsihologija (ili psihotronika kako to Rusi zovu), kontrola uma i upravljanje na daljinu (remote control) i slično. Neki američki radovi na ovu temu su postali javni te postali temelj za razne knjige, TV dokumentarce i hollywudski film „Muškarci koji bulje u koze” sa George Clooneyem u glavnoj ulozi, piše Medium.com.

Ali puno manje su poznati eksperimenti na ruskoj strani. Danas se to mijenja zahvaljujući radu Serge Kernbacha s Istraživačkog centra napredne robotike i okolišne znanosti u Stuttgartu, Njemačkoj. Kernbach pruža pregled ruskih napora u nekonvencionalnim istraživanjima između 1917. i 2003. temeljenima na objavama u ruskim tehničkim časopisima i dokumentima koji su nedavno deklasificirani.

On pokazuje kako su ruska istraživanja napredovala manje-više neovisno od zapadnog svijeta. Ova utrka između SAD-a i SSSR-a u parapsihologiji (psihotronici) je koštala milijardu dolara.

Istraživanja u SSSR-u su mogla biti dovršena samo uz pomoć države, za razliku od zapadnog svijeta gdje su mogla biti i privatno financirana. Tijekom godina, Rusi su se usmjerili na mnoga područja razvoja – ugledavši se na SAD. Na primjer, zloglasni američki projekt MKULTRA, dvadesetogodišnji CIA-in program koji je proučavao načine manipulacije ljudskim umom i mijenjanjem moždanih funkcija.

Rusi su imali sličan program. Temeljio se na ideji da ljudski mozak može primati i odašiljati određene vrste visokofrekventne elektromagnetske radijacije i da to može utjecati na ostale objekte. Različiti istraživači su pokazali da ova „ljudska energija” može mijenjati magnetizaciju vodikove jezgre i stimulirati imunosni sustav pšenice, pa čak i ljudi. Razvili su i uređaj „cerpan” koji može proizvoditi i spremati ovu energiju.

Programi za mijenjanje ljudskih umova

Kao i MKULTRA, ovaj program je uključivao istraživanja utjecaja elektromagnetskih valova na ljude što je dovelo do razvoja psihotroničnih oružja, koja su namijenjena mijenjanju ljudskih umova.

Ono što manjka u Kernbachovim analizama je detaljna rasprava o rezultatima ovih istraživanja. Slijedom toga, možemo dobiti osjećaj da je ovo istraživanje gurnuto u pseudoznanost.

Iako Kernbach kaže da su ova istraživanja prekinuta 2003., nije jasno imaju li Rusija ili SAD i dalje aktivnih programa na ovim područjima. Međutim, Kernbach kaže da postoji 500 ruskih istraživača koji su aktivni na području psihotronike. U Rusiji je još uvijek puno klasificiranih nekonvencionalnih istraživanja. „Na primjer, dokumenti eksperimenata izvođenih od OGPU-a (tajna policija između 1922. i 1934. – kasnije NKVD, pa KGB) – poslije 80 godina ostaju tajni,” kaže Kernbach.

Ova Kernbachova istraživanja su samo zagrebali površinu ovog područja. Razvojem biotehnologije istraživanja na područjima ljudskog uma i njegovih mogućnosti su sve češća. Hoće li ova istraživanja postati javna možemo saznati jedino čekajući ili pritiskom na svoje Vlade da otkriju više informacija.

Možemo zaključiti izjavom predsjednika Rusije Vladimira Putina o budućnosti ratovanja: „Svemirski sustavi i IT alati, posebice u ‘cyberspace’-u, igrati će veliku ulogu, ako ne i odlučujuću u oružanim sukobima. U daljoj budućnosti, biti će stvoreni oružani sustavi koji koriste različite psihičke principe (zračni, geofizički, valni, genetički, psihofizički i ostali sustavi). Sve ovo će pružiti nove instrumente za postizanje političkih i strateških ciljeva, uz nuklearna oružja.”
 
Dokument >> OVDJE
 

 
(dnevno,youtube.com/uredio:nsp)

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,