Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST » DOKUMENTI PROGRAMA PSIHOTRONI─îKE KONTROLE UMA POSTALI JAVNI U SSSR-u

DOKUMENTI PROGRAMA PSIHOTRONI─îKE KONTROLE UMA POSTALI JAVNI U SSSR-u

pranje mozga SSSRTijekom godina, Rusi su se usmjerili na mnoga podru─Źja razvoja ÔÇô ugledav┼íi se na SAD.

Na primjer, zloglasni ameri─Źki projekt MKULTRA, dvadesetogodi┼ínji CIA-in program koji je prou─Źavao na─Źine manipulacije ljudskim umom i mijenjanjem mo┼żdanih funkcija. Rusi su imali sli─Źan program.

Tijekom Hladnog rata, SAD i SSSR su se borili na vi┼íe razina kako bi pokazali svoja nadmo─çna tehni─Źka i znanstvena postignu─ça. Neke od ovih bitaka su dobro poznate i dokumentirane, kao ┼íto je trka za slanjem ─Źovjeka na Mjesec.

Ostale su manje poznate. Jedna od ovih bitaka je na podru─Źju nekonvencionalnih istra┼żivanja ÔÇô parapsihologija (ili psihotronika kako to Rusi zovu), kontrola uma i upravljanje na daljinu (remote control) i sli─Źno. Neki ameri─Źki radovi na ovu temu su postali javni te postali temelj za razne knjige, TV dokumentarce i hollywudski film ÔÇ×Mu┼íkarci koji bulje u koze” sa George Clooneyem u glavnoj ulozi, pi┼íe Medium.com.

Ali puno manje su poznati eksperimenti na ruskoj strani. Danas se to mijenja zahvaljuju─çi radu Serge Kernbacha s Istra┼żiva─Źkog centra napredne robotike i okoli┼íne znanosti u Stuttgartu, Njema─Źkoj. Kernbach pru┼ża pregled ruskih napora u nekonvencionalnim istra┼żivanjima izme─Ĺu 1917. i 2003. temeljenima na objavama u ruskim tehni─Źkim ─Źasopisima i dokumentima koji su nedavno deklasificirani.

On pokazuje kako su ruska istra┼żivanja napredovala manje-vi┼íe neovisno od zapadnog svijeta. Ova utrka izme─Ĺu SAD-a i SSSR-a u parapsihologiji (psihotronici) je ko┼ítala milijardu dolara.

Istra┼żivanja u SSSR-u su mogla biti dovr┼íena samo uz pomo─ç dr┼żave, za razliku od zapadnog svijeta gdje su mogla biti i privatno financirana. Tijekom godina, Rusi su se usmjerili na mnoga podru─Źja razvoja ÔÇô ugledav┼íi se na SAD. Na primjer, zloglasni ameri─Źki projekt MKULTRA, dvadesetogodi┼ínji CIA-in program koji je prou─Źavao na─Źine manipulacije ljudskim umom i mijenjanjem mo┼żdanih funkcija.

Rusi su imali sli─Źan program. Temeljio se na ideji da ljudski mozak mo┼że primati i oda┼íiljati odre─Ĺene vrste visokofrekventne elektromagnetske radijacije i da to mo┼że utjecati na ostale objekte. Razli─Źiti istra┼żiva─Źi su pokazali da ova ÔÇ×ljudska energija” mo┼że mijenjati magnetizaciju vodikove jezgre i stimulirati imunosni sustav p┼íenice, pa ─Źak i ljudi. Razvili su i ure─Ĺaj ÔÇ×cerpan” koji mo┼że proizvoditi i spremati ovu energiju.


Programi za mijenjanje ljudskih umova

Kao i MKULTRA, ovaj program je uklju─Źivao istra┼żivanja utjecaja elektromagnetskih valova na ljude ┼íto je dovelo do razvoja psihotroni─Źnih oru┼żja, koja su namijenjena mijenjanju ljudskih umova.

Ono ┼íto manjka u Kernbachovim analizama je detaljna rasprava o rezultatima ovih istra┼żivanja. Slijedom toga, mo┼żemo dobiti osje─çaj da je ovo istra┼żivanje gurnuto u pseudoznanost.

Iako Kernbach ka┼że da su ova istra┼żivanja prekinuta 2003., nije jasno imaju li Rusija ili SAD i dalje aktivnih programa na ovim podru─Źjima. Me─Ĺutim, Kernbach ka┼że da postoji 500 ruskih istra┼żiva─Źa koji su aktivni na podru─Źju psihotronike. U Rusiji je jo┼í uvijek puno klasificiranih nekonvencionalnih istra┼żivanja. ÔÇ×Na primjer, dokumenti eksperimenata izvo─Ĺenih od OGPU-a (tajna policija izme─Ĺu 1922. i 1934. – kasnije NKVD, pa KGB) ÔÇô poslije 80 godina ostaju tajni,” ka┼że Kernbach.

Ova Kernbachova istra┼żivanja su samo zagrebali povr┼íinu ovog podru─Źja. Razvojem biotehnologije istra┼żivanja na podru─Źjima ljudskog uma i njegovih mogu─çnosti su sve ─Źe┼í─ça. Ho─çe li ova istra┼żivanja postati javna mo┼żemo saznati jedino ─Źekaju─çi ili pritiskom na svoje Vlade da otkriju vi┼íe informacija.

Mo┼żemo zaklju─Źiti izjavom predsjednika Rusije Vladimira Putina o budu─çnosti ratovanja: ÔÇ×Svemirski sustavi i IT alati, posebice u ‘cyberspace’-u, igrati ─çe veliku ulogu, ako ne i odlu─Źuju─çu u oru┼żanim sukobima. U daljoj budu─çnosti, biti ─çe stvoreni oru┼żani sustavi koji koriste razli─Źite psihi─Źke principe (zra─Źni, geofizi─Źki, valni, geneti─Źki, psihofizi─Źki i ostali sustavi). Sve ovo ─çe pru┼żiti nove instrumente za postizanje politi─Źkih i strate┼íkih ciljeva, uz nuklearna oru┼żja.”
 
Dokument >> OVDJE
 

 
(dnevno,youtube.com/uredio:nsp)

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,