Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Masoni, Novi Svjetski Poredak, VIJESTI IZ SVIJETA » GLOBALIZACIJA: Kako bi izgledao globalni parlament?

GLOBALIZACIJA: Kako bi izgledao globalni parlament?

Ovo je hipotetski eksperiment u kojem se postavlja pitanje: kada bismo imali globalni parlament, kako bi on izgledao!? Osnovna zamisao je ekstrapolacija rezultata nacionalnih izbora na globalno zakonodavno tijelo.

Globalizacija je proces kojim se u dana┼ínjem svijetu postupno ukidaju ograni─Źenja protoka roba, usluga, ljudi i ideja me─Ĺu razli─Źitim dr┼żavama i dijelovima svijeta, odnosno ideologija koja za cilj ima njegovo opravdanje. Cilj svih globalizatora je stvoriti jedinstvenu svjetsku vlast, s tim ┼íto su kolektivisti─Źke ideologije kao bolj┼íevizam , fa┼íizam i nacionalsocijalizam to ┼żeljeli stvoriti silom, dok liberalizam to nastoji provesti djelovanjem ekonomskih zakona i slobodnog tr┼żi┼ínog liberalizma. Ako se zanemare razli─Źite ideolo┼íke maske raznih globalizatora kojima su privla─Źili sljedbenike, globalizacija je te┼żnja za stjecanjem politi─Źkog, vojnog, obavje┼ítajnog, nov─Źarskog, proizvodnog, medijskog ili trgova─Źkog monopola na svjetskom nivou.

Neoliberalni globalizam

Liberalni individualizam izrastao na pozitivnim stavovima ekonomskog liberalizma, temelji se na zagovaranju potpune slobode pojedinca, slobodnom tr┼żi┼ítu s jednakim ┼íansama za sve, te indiferentnosti prema obitelji, naciji i vjeri. Liberalizam je uspio stvoriti na nivou pojedinih nacionalnih dr┼żava vrlo sna┼żna gospodarstva, ali je na svjetskom nivou imao daleko manje uspjeha.

Zbog toga je u gospodarski najrazvijenijim dr┼żavama, nakon propasti komunizma razvijena ideologija neoliberalizma koja javno zagovara potpuno slobodnu tr┼żi┼ínu konkurenciju na svjetskom nivou, ali je stvarno nastoje nametnuti samo slabijim dr┼żavama, dok se sami slu┼że prikrivenim protekcionizmom, raznim oblicima financijske agresije i valutnih ratova, namjernim izazivanjem privrednih kriza, a kada im je neophodno nije im strano ni izvo─Ĺenje provokacija, radi izazivanja oru┼żanih sukoba.

Metode globalizacije

Kao najlukavija ideologija za stjecanje svjetske vlasti liberali su najdu┼że opstali zahvaljuju─çi tome ┼íto su njihovi javni ciljevi pozitivni i sukladni pozitivnoj tr┼żi┼ínoj selekciji prema sposobnostima, iako im je tajno djelovanje ─Źesto potpuno suprotno, usmjereno izigravanju slobodne tr┼żi┼íne konkurencije i odr┼żavanju vlasti u rukama uske elite.

Obi─Źaj modernih globalista je javno zagovarati jedno, a na tajnim sastancima raznih elitnih ┬źklubova┬╗ koji uklju─Źuju dr┼żavne funkcionare, poduzetnike, znanstvenike, bankare, novinare i ostale ┬źuglednike┬╗, donositi suprotne dogovore o tom kome obavje┼ítajne slu┼żbe trebaju dostavljati povjerljive podatke o potezima konkurencije, kome treba krasti takve podatke; kome treba pomo─çi, a kome uskratiti pomo─ç; koga dr┼żavne inspekcijske slu┼żbe trebaju zaobilaziti, a koga poja─Źano nadzirati; koje znanstvene projekte treba financirati, a koje ko─Źiti; koga treba financirati, a koga ne; u kojim medijima se treba ogla┼íavati, a u kojima ne; koga preko medija treba napadati, a koga hvaliti. Sve to suprotno je na─Źelima slobodne tr┼żi┼íne konkurencije i predstavlja poni┼ítenje tr┼żi┼ínog mehanizma selekcije prema sposobnosti.

Uspjesi globalizma

Stvaranje svjetske financijske piramide mo─çi je po─Źetkom 21. stolje─ça pro┼íireno je na ve─çi dio svijeta. Uspostavljena je stanje u kojoj su najutjecajniji veliki dioni─Źari najve─çih svjetskih kompanija, a najve─çi dioni─Źari u ovoj svjetskoj financijskoj piramidi ponekad nastoje uskladiti svoje interese na svjetskom nivou, ali se ponekad znaju i sukobiti, ┼íto se mo┼że primijetiti kroz valutne ratove izme─Ĺu SAD-a, Kine, Rusije i Eurozone.

Kako bi sve angloameri─Źke, formalno samostalne banke i multinacionalne korporacije djelovale uskla─Ĺeno razra─Ĺeni su detaljni strate┼íki planovi borbe protiv konkurencije, a pojedini zadaci iz tih planova preneseni su na specijalizirane me─Ĺunarodne organizacije kao ┼íto su MMF, WB , WTO i sli─Źne. Strate┼íki cilj ove interesne skupine sastavljene od nekoliko stotina financijskih, trgova─Źkih i proizvo─Ĺa─Źkih obitelji je zadr┼żati postoje─çe pozicije, sprije─Źiti razvoj konkurenata, te po mogu─çnosti pro┼íiriti svoje pozicije.

Perspektive antiglobalizma

Antiglobalisti─Źki pokreti mogu uspjeti u svojim nastojanjima protiv negativnih efekata globalizacije samo povratkom na stvarni ekonomski liberalizam, bez zakulisnih obavje┼ítajnih igara, bez prikrivene monopolizacije i ograni─Źavanjem svih oblika financijske agresije. Najva┼żnije sredstvo im je internet kojim mogu ┼íiriti informacije o tajnim dogovorima politi─Źara, bankara i vlasnika medija koji manipuliraju masama.

Globalni parlament ( 624 mjesta )

Globalni parlament sa 1.000 mjesta izgledao bi ovako, kada bi ga sa─Źinjavali samo predstavnici neautoritarnih zemalja :

Lijeve stranke (49): Ovaj blok bi obuhva─çao Die Linke, Syriza, ali naro─Źito bi bili zastupljeni predstavnici indijskog Tre─çeg fronta.


Lijevi centar (200): Ovdje su obuhva─çene stranke Socijalisti─Źke internacionale, Progresivnog saveza, Foruma Sao Paolo, a najve─çi dio bi ─Źinio Ujedinjeni progresivni savez predvo─Ĺen indijskim Kongresom.

Zeleni (3): Po jedan zastupnik iz Njema─Źke, Japana i Meksika.

Centar (121): Ova grupa bi obuhva─çala stranke Liberalne internacionale, razne centristi─Źke formacije, a najveci kontingent bio bi iz redova ameri─Źkih demokrata.

globalna-vladaDesni centar (222): Ova vrlo ┼íiroka kategorija obuhva─çala bi glavne europske konzervativne stranke, ameri─Źke republikance, indijski BJP, Liberalno-demokratsku partiju Japana i razne umjerene islamske stranke. ─îlanovi Me─Ĺunarodne demokratske unije ili Internacionale demokratskog centra ili EPP, spadaju u ovu kategoriju .

Ekstremna desnica (15): Ovaj blok obuhva─ça francuski Nacionalni front, turski MHP i japansku Partiju obnove, kao i islamiste iz Indonezije .

Ostali (14): Ovdje spadaju Partija pet zvjezdica Beppe Grillo-a i tajlandski Pheu.

Globalni parlament (1000 mjesta )

Ovako bi izgledao globalni parlament, ako bi i autoritarnim dr┼żavama bilo omogu─çeno sudjelovati.

globalna-vlada

Globalni parlament (1000 mjesta)

Ovako bi izgledao globalni parlament sa detaljnije razlo┼żenim autoritarnim poslani─Źkim mjestima.

Kraljevine (7): Saudijska Arabija , Emirati , i jordanski blok

Teokracije (11): Iran

Ostali autoritarni (125): Gdje se spajaju Putin , centralnoazijske republike, Nigerija itd.

Komunisti─Źka partija (233): Blok predvo─Ĺen Kinezima, gdje spadaju predstavnici Vijetnama, Sjeverne Koreje i Kube

Europska unija kao cjelina, naravno, ne bi bila zna─Źajno predstavljena u globalnom parlamentu. A ovaj trend ce se samo poja─Źavati. Da damo jedan primjer: kada je Mussolinijeva Italija osvojila Etiopiju, to je vi┼íe nego udvostru─Źilo stanovni┼ítvo ove afri─Źke zemlje. Do 2050., predvi─Ĺa se da ─çe Etiopija imati vi┼íe nego dvostruko brojniju populaciju od Italije. ─îak i najve─çe europske zemlje su broj─Źano bezna─Źajne na globalnoj razini.

Predstoje─çi europski izbori mogu dovesti do sada najfragmentiranijeg Europskog parlamenta. Unato─Ź konsolidaciji europskog partijskog sustava, mo┼że se o─Źekivati ÔÇőÔÇőporast tenzija izme─Ĺu glasovanja prema ideolo┼íkoj i nacionalnoj ravnini. Na globalnoj razini, ove tendencije ─çe biti jo┼í izra┼żenije.

Zanimljivo je razmisliti kako bi ovaj globalni parlament glasovao o pitanjima kao ┼íto su migracija, trgovina, financije ili klimatska politika. Mo┼żda bi bio u sjeni Globalne komisije ili izvr┼íavao naloge Globalnog savjeta pod kontrolom dr┼żava ─Źlanica ?

Metodološke napomene:

Podaci o populaciji preuzeti su od Svjetske banke, uzimaju─çi starije od 14 godina kao potencijalne bira─Źe.

Broj zastupni─Źkih mjesta za svakoj zemlji je dobiven dijeljenjem globalnog bira─Źkog tijela sa 1000 i proporcionalnim dodjeljivanjem rezultata na temelju veli─Źine bira─Źkog tijela zemlje.

Zastupni─Źka mjesta za svaku stranku na nacionalnoj razini dodijeljena su prema D’Ontovom sustavu, s cenzusom od 5%. U Indiji su mjesta dodijeljena koalicijama umjesto pojedina─Źnim strankama, zbog kompleksnosti takvog zadatka.

Izborni rezultati su uglavnom preuzeti s Wikipedije, vode─çi ra─Źuna o najnovijim rezultatima.

Tamo gdje su postojali i okru┼żni i proporcionalni rezultati, kori┼íteni su proporcionalni.

Zemlje su svrstavane u demokratske ili nedemokratske na temelju Demokratskog indeksa EIU 2012 s iznimkom Egipta, koju smo svrstali u autokratsku grupu .

Stranke koje su dobile predstavnike na nacionalnoj razini svrstavane su u razli─Źite blokove po autorovom sudu. O─Źigledno ostaje mnogo prostora za pobolj┼íanje i usavr┼íavanje.
 

 
(pescanik, wikipedia.com, youtube.com/uredio: nsp)

Filed under: Masoni, Novi Svjetski Poredak, VIJESTI IZ SVIJETA · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,