Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » GLOBALNA KRIZA, UPOZORENJE HRANA !, VIJESTI Hrvatska, ZDRAVLJE I MEDICINA » TEŠKA VREMENA: 10 načina kako ubiti Glavobolju bez tableta

TEŠKA VREMENA: 10 načina kako ubiti Glavobolju bez tableta

glavobolja-lijek-migrenaProbudio sam se jutros sa strašnom migrenom, kladim se da znate kakav je to osjećaj. Bio sam pod dojmom da će moja glava eksplodirati u svakom trenutku, nisam mogao ni trepnuti, boljelo je tako jako!

Međutim, Nisam krenuo prema nikakvim lijekovima protiv bolova, iako nije izgledala apsolutno korisno u to vrijeme. Ipak, vrlo je lako i jednostavno progutati hrpu Advil-a ili Tylenol-a, ali ove tablete uzrokuju previše štete na želucu. Ja uopće ne želim razmišljati o žgaravici i iritaciji želuca …

Ipak, morao sam učiniti nešto u svezi moje migrene, tako sam krenuo tražiti neke savjete na internetu koje su se ticale prirodnih načina kako se riješiti glavobolju. Želim podijeliti s vama ono što sam saznao iako nisam isprobao sve s popisa. Ovi savjeti mogu biti od neke koristi za vas kad se jedno jutro probudite sa strašnom glavoboljom.

# 1. Koristite hladan oblog

To bi mogla biti prva i najjednostavnija stvar koju možete učiniti kako bi olakšati neke od bolova uzrokovanih glavoboljom. Mekani i hladni ručnik stavite preko čela. On će pomoći da se krvne žile stisnu. Osvježite ga svako malo sa hladnom vodom.

Ako vam je draži dugotrajniji oblog, stavite mokri ručnik u plastičnu vrećicu i u zamrzivač na 30 minuta, a zatim ga koristite. Ako imate led ili vrećicu smrznutog povrća u zamrzivaču, zamotajte ih u ručnik i koristite.

# 2. Namočite noge u toplu vodu

To je neočekivano, ali čini se da kupka tople vode u koje ćete staviti noge pomaže da vam se glava osjeća bolje, jer smanjuje pritisak na krvne žile u glavi. Ako malo senfa u prahu dodate u vodu još je učinkovitije za glavobolju, ako je ona stvarno jaka.

# 3. Pijte čaj od đumbira

Napravite si čaj od đumbira (stavite 3 kriške svježeg korijena đumbira u 2 šalice kipuće vode). Udišite paru čaja i pijuckajte polako.

To će smanjiti upalu kroz isto vrijeme kao što bi to napravio aspirin. Povrh svega, đumbir staje na kraj mučnini, također!

# 4. Pijte svježi sok od limuna

Drugi prirodni napitak koji je stvarno jedan od najboljih lijekova za glavobolju (svatko će to reći) je jednostavan svježi sok od limuna ili pomiješan s čajem od kamilice. To smanjuje intenzitet boli. Pijte tri do četiri šalice dnevno za dobro svoje bolne glave.

# 5. Jedite malo badema

Jeste li znali ovi orašasti plodovi sadrže nešto što se zove salicin koji se koristi u komercijalnim popularnim lijekovima protiv bolova? Zašto popiti tabletu kada bi mogao pojesti šaku badema? Prirodni lijek i puno zrdravija alternativa.

# 6. Ublažite glavobolju s eteričnim uljima

Pepermint, eukaliptus, sandalovina, bosiljak i pogotovo ulje od lavande (pokušao sam to i to radi super!) Imaju predivno umirujuće djelovanje za bolnu glavobolju. Masirajte područja čela, vrata i gornjeg dijela leđa sa jednim od tih ulja.

Duboko udišite miris tih ulja, po mogućnosti dok udobno sjedite u mračnoj i tihoj. To će olakšati nelagodu i smirite vaš um. Koristi eterična ulja također toploj kupki ili koristite za inhalaciju.

# 7. Držite olovku među zubima

Ali ju ne grizite! Olovka će aktivirati vaše “mišiće za osmjeh”, a osmijeh će opustiti vašu vilicu koja je spojena na sljepoočnicu. Kako bizarno to možda zvučalo to zapravo radi, ali samo za napetost vezanu  uz glavobolju, migrenu ali ne i za migrene i sinusnu glavobolju, imajte to na umu.

# 8. Zavežite šal oko čela

Raditi nešto što steže, kao što je vezanje šala, kravate ili rubca oko čela (jako usko, sve dok ne osjetite pritisak) i to smanjuje protok krvi u vlasištu i smanjuje bolove uzrokovane otečenim krvnim žilama. To je tako jednostavno za napraviti i kada niste kod kuće.

# 9. Lagana masaža

Masirane tjemena, ušne resice i vrata poboljšava cirkulaciju, ublažava napetost i odvraća vas od boli. Osnovna masaža je jednostavna za napraviti, samo lagano pritisnite svoje šupljine poput sljepoočnica i masirajte ih u sporim kružnim pokretima, dajući im čvrsti i dobar pritisak (usredotočiti na regiju potiljka). Još bolje, dajte da vam najmiliji masiraju glavu, vrat i leđa, to je čak i učinkovitije.

Također, masiranje mosta nosa može biti jako korisno za sinusnu glavobolju i migrenu. Također možete pokušati masažnim akupresurnim točkama na svojim rukama, čvrsto pritisnite (3 do 5 minuta na području između palca i kažiprsta).

masaža glavobolja migrena

# 10. Crvena ljuta paprika (ljuti feferon)

Ona je stimulans endorfina koji tretira bol i upalu. Morat ćete razrijediti pola žličice crvene ljute paprike u prahu u malo tople vode i nanesite je vlažnom vatom na unutarnju stranu svake nosnice. Osjetiti ćete peckanje, ali to znači da radi i vaša bol će se uskoro smanjiti.

Nadajmo se da će ovi ne-farmaceutski načini pomoći da riješite vašu tešku glavobolju u ovim ne baš laganim i turbulentnim vremenima!
 
(preveo: mag. Alfred Bošković / uredio: nsp)

Filed under: GLOBALNA KRIZA, UPOZORENJE HRANA !, VIJESTI Hrvatska, ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,