Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Novi Svjetski Poredak, UPOZORENJE HRANA !, VIJESTI IZ SVIJETA » AMERIČKA VOJSKA & MONSANTO od Sada Aktivno Sudjeluju u Praćenju Anti-GMO stranica, Aktivista i Neovisnih Znanstvenika

AMERIČKA VOJSKA & MONSANTO od Sada Aktivno Sudjeluju u Praćenju Anti-GMO stranica, Aktivista i Neovisnih Znanstvenika

Monsanto aktivisti znanstvenici GMO hranaŠto se više provodi loših i lažnih istraživanja koja pokušavaju pronaći da nema nikakve štete u potrošnji genetski modificirane hrane GMO, sve više raste skeptičnost i svjesnost javnosti

Najveći njemački dnevni list Süddeutsche Zeitung je nedavno objavio šokantan članak koji otkriva kako Monsanto, američka vojska i američka vlada prate anti-GMO borce, anti-GMO web stranice, i neovisne znanstvenike koji proučavaju opasnosti od konzumacije GMO-a.

Znači li to da su vaše omiljene anti-GMO web stranice u opasnosti? Apsolutno ne, ali to znači kontroliranu opoziciju dok će fiktivni medicinski stručnjaci “zatrovati” internet i posaditi izrađene lažne statistike i podatake uz pomoć uglednih medicinskih časopisa da bi upravljali mišljenjima ljudi.

Mnogi političari i javni zdravstveni dužnosnici tada će nesvjesno koristiti izmišljene informacije za provjeru GMO mandata. Za svaki novi GMO, istraživanja će biti falsificirana da bi opravdali svoju učinkovitost i potrebna vjerovanja u GMO. To je jedan od razloga zašto prestižnim znanstvenim časopisima brzo pada popularnost i utjecaj. Ova junk znanost je dozvolila vladinim agencijama da odobre neispitan broj GMO-a i lijekova, i označe tisuća kemikalija kao sigurnih.

Otkada je javnost shvatila što je zapravo GMO, sveučilišta i ugledni znanstvenici gube kredibilitet. Svijet sada razumije manjkav proces u srcu znanosti i to ne dolazi nikakva znanost iz tih lažnih izvora koja će zadovoljiti javnost. Što se tiče neovisnih znanstvenika koji istražuju opasnosti od GMO-a, oni su agresivno na udaru i označeni kao potencijalno opasni, a uskoro kao i teroristi.

Svugdje Napadi na Anti-GMO aktiviste i web stranice

Najveći njemački dnevni list Süddeutsche Zeitung je nedavno objavio šokantan članak koji otkriva kako Monsanto, američka vojska i američka vlada prate anti-GMO borce, anti-GMO web stranice, i neovisne znanstvenike koji proučavaju opasnosti od konzumacije GMO-a.

SAD ne samo da špijunira vlade, državna tijela i pojedince diljem svijeta uz pomoć svojih tajnih službi, oni također razumiju kako progurati globalne interese svojih tvrtki s punom snagom.

Pogled u “svijet Monsanta” pokazuje da tvrtka koja je isporučila pesticide ‘Agent Orange’ američkoj vojsci u Vijetnam imala bliske veze sa središnjom vlasti u Washingtonu, s opasnim ljudima iz područja američke tajne službe i uz privatne osiguravajuće tvrtke.

Monsanto je div u biotehnologiji: i broj 1. u kontroverznom području genetskog inženjeringa. Za njegove protivnike, od kojih mnogi žive u Europi, Monsanto je zlokobni neprijatelj. Vremenom se i opet tajanstvene stvari događaju, kojima se neprijatelj čini još zlokobnijim.

Nedavno su Europska organizacija za zaštitu okoliša ‘Friends of Earth’ i Udruženje njemačke zaštite okoliša i prirode (BUND) htjeli predstaviti studiju pesticida glifosat-a u ljudskom tijelu. Ubojice korova (pesticidi) sadrže glifosat su veliki i glavni proizvod kompanije Monsanto. Tvrtka ima za cilj zarade više od dvije milijarde dolara prihoda preko pesticida Roundup. “Roundup herbicida ima dugu povijest sigurne uporabe u više od 100 zemalja “, ističe Monsanto.

Dijametralno Suprotni Rezultati Monsantovim Tvrdnjama

Obećanje kompanije Monsanto i proizvođača genetski modificiranih usjeva je da bi poljoprivrednici mogli koristiti manje kemikalija i proizvesti veći prinos. To je otprilike istina, kao i poštenje u politici. Studija objavljena od strane Washington State University istraživača profesora Charles Benbrook-a utvrdila je da se korištenje herbicida u proizvodnji tri genetski modificirana usjeva otpornih na herbicide – pamuk, soja i kukuruz – zapravo povećalo!

Ovi nalazi se temelje na iscrpnoj analizi javno dostupnih podataka američkog ministarstva poljoprivrede nacionalne poljoprivredne statističke službe. Benbrookova analiza je prvo recenzirana, pa onda objavljena kao procjena utjecaja genetski modificiranih usjeva (GE) otpornih na herbicide (HT) uz uporabu pesticida.

To potvrđuje ranije podatke američke vlade koji pokazuju da su u SAD-u GM usjevi u ukupnom porastu, a ne u padu u korištenju pesticida u usporedbi sa konvencionalnim usjevima. Ne samo to već su i obećanja o većim prinosima neutemeljena.

Onemogućavanje Računala Aktivista Pomoću Virusa

Dva dana prije nego što je BUND njemačka studija objavljena u 18 zemalja,  računalo od glavnog organizatora, Adrian Bepp-a je bilo onemogućeno virusom. Postojala je prijetnja da se press konferencije u Beču, Bruxellesu i Berlinu otkažu. “Mi smo bili u panici”, sjeća Heike Moldenhauer iz BUND-a. Ekološki aktivisti su bili pod ekstremnim vremenskim pritiskom.

Moldenhauer i njezini kolege su naširoko nagađali o motivima i identitetu misterioznog napadača. Genetički inženjering stručnjak u BUND-u smatra da se nepoznatim virusom željelo posebno “stvoriti zbrku”. Nema ništa gore za istraživanje od otkaza konferenciji za novinare.

monsanto_usaNema dokaza da je Monsanto imao bilo kakve veze sa kompjuterskim virusom. Tvrtka ne radi takve stvari. Ona se ponosi “odgovornim” radom: “Danas je vrlo lako napraviti i širiti svakakve vrste optužbi”, Monsanto tvrdi. Oni kažu da su  sve “više i više također su upitne i popularne optužbe koje se šire, kojima se omalovažava naš rad i proizvode i ni na koji način se te optužbe ne temelje na znanosti.”

Kritičari skupine drugačije gledaju na stvari s obzirom na široku mrežu koju je Monsanto razvio diljem svijeta. Monsanto ima veze s američkim tajnim službama, američkom vojskom, s vrlo opasnim operativnim privatnim sigurnosnim tvrtkama i naravno, sa američkom vladom.

Upadljivo velik broj kritičara Monsanto-a prijavljuje redovite napade profesionalnih hakera. Tajne službe i vojska također bi željeli zaposliti hakera i programera. Oni se specijaliziraju u razvoju trojanaca i virusa kako prodrijeli u strane računalne mreže. Zviždač Edward Snowden je ukazao na vezu između akcija obavještajnih službi  i gospodarskog napretka. Međutim, ova mračna veza je bila zasjenjena drugim monstruoznostima.

Neki moćni podržavatelji Monsanto-a znaju puno o tome kako provesti cyber rat. “Zamislite interneta kao oružje, koje sjedi na stolu. Ili ga vi koristite ili vaš protivnika, ali netko će biti ubijen “, rekao je još 2001. godine, Jay Byrne bivši šef odnosa s javnošću u Monsanto-u.

Kompanije poput Monsanto-a se redovito bore uz pomoć sumnjivih metoda da bi podržali ono što oni vide kao svoje pravo. Po mogućnosti tu sudjeluju profesionalci. Kao što su oni iz miljea tajne službe , primjerice.

Monsanto je Tijesno Povezan sa Središnjim Državama

Monsanto kontakti vode sve do zloglasnog bivšeg agenta tajne službe Josip Cofer Blacka, koji je pomogao formulirati “zakon džungle” u borbi protiv terorista i drugih neprijatelja. On je stručnjak za prljave poslove, totalni tvrdolinijaš. On je radio za CIA-u gotovo tri desetljeća, između ostalog i kao voditelj odjela za anti-terorizam. On je kasnije postao potpredsjednik privatne zaštitarske tvrtke Blackwater, koji šalje desetke tisuća vojnika u Irak i Afganistan po narudžbi američke države.

Istraživanja pokazuju kako je upravljanje Monsantom usko povezano sa središnjom vlasti u Washingtonu, kao i s diplomatskim predstavnicima SAD-a širom svijeta. U mnogim slučajevima, Monsanto ima snažne operativne pomoćnike. Bivši zaposlenici Monsanta zauzimaju visoke urede u SAD državnim tijelima i ministarstvima, industrijskim udruženjima i na sveučilištima, ponekad gotova u odnosu poput simbioze. Prema informacijama iz američkih anti-lobby-organizacija, Open Secrets org, u posljednjih godinu dana, 16 Monsanto lobista su zauzeli visoke položaje u američkoj administraciji, pa čak i regulatornim tijelima.

Za tvrtku, sve je sada u novim tržištima i hranjenju brzo rastuće svjetske populacije. Genetičko inženjerstvo i patenti na biljkama igraju veliku ulogu ovdje. Više od 90% kukuruza i soje u SAD-u je genetski modificirano. U nekim dijelovima ostatka svijeta postotak također stalno raste.

Monsanto je vodio borbu kako bi se omogućilo poznatom genetičkom inženjerski modificiranoj MON810 biljci kukuruz da dođe u Europu s puno lobiranja – skupina je potpuno izgubila bitku. Monsanto je čak i poražen na prestižnom francuskom i njemačkom tržištu. Savez političara, poljoprivrednici i kler je odbacio genetski inženjering u poljima i potrošači ne žele to GMO na svojim tanjurima. No, borba nije gotova. SAD se nada da bi pregovori koji će započeti uskoro o sporazumu o slobodnoj trgovini između SAD i EU također otvoriti tržišta za genetski inženjering.

Lobiranje za svoju tvrtku je građanska dužnost u SAD-u. Čak je važno da i 16 američkih obavještajnih službi dobro razumije njihov rad kao potporu američkim ekonomskim interesima na svjetskim tržištima. Oni špijuniraju ne samo vladu, vlast i građane u drugim zemljama pod krinkom borbe protiv terorizma, oni također podržavaju američke ekonomske interese, na svoj poseban način.

Ciljani Nezavisni Znanstvenici

Već je očito da netko želi pakleni život Monsanto-ovim kritičarima i nevidljiva ruka završava njihovu karijeru. No, tko je taj netko? Ciljevi tih napada su znanstvenici, poput australke Judy Carman. Između ostalog, ona je napravila studije na genetski modificiranim biljakama. Njezine publikacije su ispitane od strane istih profesora koji je također napali studije drugih Monsanto kritičara.

Ne zaustavlja se okršaj samo na znanstvenoj zajednici. Hakeri redovito ciljaju različite web stranice na kojima Carman objavljuje svoje studije i web stranice koje se također sustavno promatraju, barem takav dojam Carman ima. Procjene IP logovi adresa pokazuju da ne samo da Monsanto posjećuje njezine stranice redovito, već i razne organizacije američke vlade, uključujući i vojsku. To uključuje i Mornarički Mrežni Centar, Federalni Zrakoplovni Centar i Američki Obavještajni Centar, instituciju američke vojske, koji treniraju vojnike da prikupljaju informacije. Monsantov interes za istraživanja je razumljiv, čak i za Carmen. “Ali ja ne razumijem zašto američka vlada i vojska me promatraju,” kaže ona.

Oni prate, čekaju i onda navale, te na istim temama dramatiziraju i antagoniziraju pravovaljane korisnike na društvenim mrežama i na tisućama drugih web stranica.

Organizacija GM Watch, poznata po tome što kritizira GMO tehnologiju, iskusila je isto tako čudne događaje. Urednca Claire Robinson izvještava kontinuirane hakerske napade na početnoj stranici još od 2007. godine. “Svaki put kad smo povećati sigurnost stranicu samo malo, suprotna strana je povećala napade slijedeći novim, gorim napadima”, kaže ona.

Ona također ne može vjerovati da su to slučajnosti koje se događaju. Kada je francuski znanstvenik Gilles Eric Seralini objavio kontroverzno istraživanje o zdravstvenim rizicima genetski modificiranog kukuruza i glifosat-a u 2012, web stranica GM Watch je bila hakirana i blokirana. Isto se ponovilo kada se na stranicu postavilo mišljenje Europskog inspektorata hrane (EFSA inspektorat) koje je objavljeno na web stranici. Tajming je spretno izabran u oba slučaja. Napadi su se obično događali upravo kada su urednici htjeli objaviti svoje mišljenje.

NSP već nako vrijeme prati isti scenario, vjerovali ili ne. Napadi su se počeli događati, povećali smo sigurnosne mjere, i nakon toga je uslijedio veći i gori napad, kojem je stranica još i dan danas inficirana….ali mi smo svakog dana sve jači i na kraju ćemo pobijediti. ;-)
 
(activistpost.com/uredio:nsp)

Filed under: Novi Svjetski Poredak, UPOZORENJE HRANA !, VIJESTI IZ SVIJETA · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,