Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, ZDRAVLJE I MEDICINA » POZNATO CJEPIVO UNI┼áTILO JAJNIKE MLADIH ┼ŻENA: Merck zaboravio istra┼żiti u─Źinke cjepiva Gardasil na ┼żensku reprodukciju

POZNATO CJEPIVO UNI┼áTILO JAJNIKE MLADIH ┼ŻENA: Merck zaboravio istra┼żiti u─Źinke cjepiva Gardasil na ┼żensku reprodukciju

gardasil-cjepivo-HPVNedavno objavljena studija otkrila je da je kompanija Merck & Co, koja korporativno stoji iza zloglasnog Gardasil cjepiva za humani papiloma virus (HPV), jednostavno zaboravila istra┼żiti u─Źinke ovog smrtonosnog cjepiva na ┼żenske reproduktivne organe.

I barem jedna mlada ┼żena, u ovom slu─Źaju iz Australije, je podnijela najve─çi teret ovog neoprostivog propusta nakon ┼íto je otkriveno da su njezini jajnici potpuno uni┼íteni kao rezultat uzimanja cjepiva.

Objavljeno u recenziranom ─Źasopisu British Medical Journal (BMJ), mu─Źna ispovijest ove mlade 16-godi┼ínje djevojke trebala bi dati pauzu svim roditeljima na koje se trenuta─Źno vr┼íi pritisak od strane njihovih lije─Źnika da se njihove mlade k─çeri “izbodu” Gardasil HPV cjepivom. Oplja─Źkali su njezinu prirodnu sposobnost da do┼żivi punu ┼żenstvenost, ova mlada ┼żena je do┼żivjela ranu menopauzu, u kojoj se njezini jajnici potpuno isklju─Źuju prije nego ┼íto ─çe ─Źak biti u mogu─çnosti da se u potpunosti razviju.

Pod naslovom Prerani neuspjeh jajnika tri godine menarhe nakon cijepljenja 16-godi┼ínje djevojke cjepivom protiv Humani papiloma virusa HPV, ovaj najnovija studija pru┼ża ─Źvrste dokaze da je Gardasil, u najmanju ruku, ozbiljna prijetnja normalnom funkcioniranju jajnika. Ne samo da je o┼íte─çena djevojka ispitana i provjerena, te je imala zdrave jajnike prije cijepljenja, ve─ç nije bilo nikakvih drugih identificiranih faktora osim Gardasil-a koji bi eventualno bili uklju─Źeni u njezinu iznenadnu bolesnu sudbinu.

Jo┼í gore je ─Źinjenica da je informacija kasnije dobivena iz australnkog ministarstva Australian Therapeutic Goods Administration (TGA) za taj slu─Źaj – TGA je australski ekvivalent za Ministarstvo hrane i lijekova (FDA) u SAD-u – koje je otkrilo da kompanija Merck & Co nikad nije ni sprovela ispitivanja sigurnosti na Gardasil cjepivu i njegove u─Źinke na ┼żenske jajnike. Prema izvje┼í─çu, Merck & Co je samo testirao u─Źinak Gardasil-a na mu┼íkim testisima.


“Iako je TGA-ovo Australsko javno izvje┼í─çe za ─Źetverovalentno cjepivo protiv humanog papiloma virusa u velja─Źi 2011, izvjestilo o histologiji cijepljenih ┼ítakora testisa i epididmida, nije bilo histolo┼íkih Izvje┼í─ça o histologiji jajnika ┼ítakora”, obja┼ínjava se u izvje┼í─çu. “Histolo┼íko izvje┼í─çe jajnika cijepljenih ┼ítakora je ostalo nedostupno izvan o─Źiju javnosti.”

Drugim rije─Źima, Merck & Co je namjerno ili slu─Źajno – (obje opcije potpuno neprihvatljive) – nije provjeravao da li ili ne Gardasil ima potencijal da o┼íteti reproduktivni sustav mladih ┼żena, iako su mlade ┼żene uvijek bile glavna meta na tr┼żi┼ítu za cjepivo. Tek nedavno su mladi momci uvu─Źeni kao potencijalne mu┼íterije za Gardasil, unato─Ź ─Źinjenici da su dugoro─Źne nuspojave cjepiva u mu┼íkaraca jo┼í uvijek u velikoj mjeri nepoznate.

Gardasil je nakrcan s aditivima koji su poznati po tome da o┼íte─çuju ┼żenske reproduktivne organe

Kao ┼íto je izvijestio istra┼żiva─Źki novinar Heidi Stevenson, postoje najmanje dva aditiva u Gardasil cjepivu koja mogu biti odgovorni za o┼íte─çenja ┼żenskih jajnika. Ti sastojci su polisorbat 80, emulgator konzervans, i L-histidin, prirodna amino kiselina. Oba od tih sastojaka se, naravno, koriste u kod procesirane hrane, koju milijuni ljudi svakodnevno konzumira. Ali njihovo ubrizgavanje u tijelo ima puno druga─Źiji biolo┼íki u─Źinak nego kad ih se konzumira kroz hranu.

Kao ┼íto se ispostavilo, polisorbat 80, koji se tako─Ĺer nalazi pod imenima Tween 80, Alkest i Canarcel, pokazala je studija, da o┼íte─çuje reproduktivne organe. Ne samo da ovaj aditiv kemijski uvelike ubrzava seksualno sazrijevanje kod ┼żena, ve─ç on tako─Ĺer ima tendenciju da se smanji te┼żinu i funkciju oba jajnika i maternice. Isto tako, L-histidin, kada se ubrizgava u mi┼íi─çno tkivo, mo┼że uzrokovati da tijelo razvije autoimuni odgovor na prirodne tvari, ┼íto mo┼że dovesti do mnogih ozbiljnih nuspojava koje se po─Źinju pojavljivati kod mnogih mladih djevojaka koje su izbodene HPV cjepivom.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kota─Źi─ç” i odaberite “Prijevod titla”*

Filed under: Featured, ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , , , , , , ,