Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » CJEPIVO: U najboljem slučaju – beskorisno, u najgorem – opasno

CJEPIVO: U najboljem slučaju – beskorisno, u najgorem – opasno

beba-igla-cjepivo-cijepljenjeCjepiva protiv gripe gotovo da su beskorisna u sprječavanju bolesti, a slabe imunološki sustav, čineći svoje žrtve sklonije bolestima. Tijelu mogu biti potrebne godine da bi se popravila ozbiljna oštećenja živčanog sustava nanesena injekcijama, ako ih se uopće može popraviti.

U nuspojave ovog cjepiva protiv gripe ubrajaju se glavobolja, bolovi u mišićima, groznica, iscrpljenost i vrlo teška, pogodite što – gripa, a ponekad čak i upala pluća. Evo što dr. Joseph Mercola kaže o ovim proizvodima koji liječnicima i farmaceutima donose gomilu novca:

«Kad prokopate po povijesti cjepiva (želite li pravu priču strave pogledajte što se dogodilo s cjepivom Svinjske gripe) i znanstvenim istraživanjima (posebice u Europi), brzo postaje jasno da nitko uistinu ne zna što ovi otrovni kokteli kemikalija i mikroorganizama čine ljudskom tijelu. …Čuo sam da neki autori tvrde kako postoji izravna veza između broja primljenih cjepiva protiv gripe i broja slučajeva Alzheimerove bolesti zbog prisutnosti aluminija i žive u svakoj injekciji protiv gripe.»

Kad vam se liječnik približi s injekcijom u ruci, imajte na umu da je njen sadržaj napravljen od tekućine pilećeg embrija u kojeg je inokuliran živi virus gripe. Ovo se, zatim, tretira formaldehidom (tekućina za balzamiranje) s ciljem deaktiviranja virusa. Zatim se dodaje živa za očuvanje kemijskog sastava. Ali to nije sve – u sredstvo za raskuživanje dodaju se antifriz (etilen-glikol) i fenol, a ponekad se čak neopaženo provuku i životinjski virusi.

Cjepivo sadrži i aluminij koji pridonosi nastanku Alzheimerove bolesti. Moj savjet vam je da održavate svoj imunološki sustav snažnim kroz pridržavanje strogih prehrambenih navika i da sezonu gripe prebrodite necijepljeni i zdravi.

Još uvijek se želite cijepiti protiv gripe ili nečeg sličnog? Onda neka bude tako; to je vaš život i vaša odluka. Međutim, nešto je posve drugo kad žrtvena janjad industrije cjepiva postanu male, bespomoćne bebe. Ispričat ću vam samo jedan primjer dvoličnosti koja se čini endemičnom pojavom među «brižnim» farmaceutskim divovima.

Nedavno je otkriveno da kompanija Eli Lilly & Co. već godinama zna da njihovo sredstvo za konzerviranje cjepiva na bazi žive, thimerosal, kod novorođenčadi izaziva neurološka oštećenja. Thimerosal je najrašireniji konzervans za cjepiva i biološke pripravke koji se prodaje u Americi kao i većini drugih zemalja. Najčešće se koristi kao pomoć u sprječavanju kvarenja cjepiva, za deaktiviranje bakterija koje su sastavni dio formula nekoliko cjepiva, te za sprječavanje bakterijske kontaminacije finalnog proizvoda. Međutim, pojavila su se izvješća koja thimerosal povezuju s trovanjem malih beba živom – što često dovodi do autizma.

Da Lilly sve ove godine zna za ovu opasnost izašlo je na vidjelo tek kao rezultat istražnog postupka u nizu koordiniranih sudskih tužbi protiv kompanije Lilly, koje su u SAD-u podignute u ime beba kojima je narušeno zdravlje. Lilly ga, međutim, i dalje koristi, kao što to čine i druge farmaceutske kompanije, a čak je sama kompanija 1999. liječnicima istaknula upozorenje koje kaže:

«Prvenstveno fizički i reproduktivni učinci: djelovanje na živčani i reproduktivni sustav. ..

Učinci uključuju promjene na fetusu…

Može doći do trovanja živom…

Izlaganje kod djece može dovesti od blage do teške mentalne retardacije…

Preosjetljivost na živu zdravstveno je stanje koje se pogoršava izloženošću…

Prema CERCLA-i (Akt o zaštiti okoliša, op. prev.) ‘opasna supstanca – odlagati u spremnike za toksični otpad…»

Otkriveni dokazi dolaze iz Lillyinog vlastitog arhiva i pokazuju da su u nekih 70 godina brojni, vrlo ugledni znanstvenici dostavili kompaniji mnogo radova koji izražavaju zabrinutost za sigurnost primjene njihovog cjepiva. Dokumenti jasno pokazuju da se još od travnja 1930. zna da je thimerosal opasan. U svojoj silnoj gorljivosti da promovira i reklamira ovaj proizvod, u rujnu 1930. Eli Lilly je tajno sponzorirala istraživanje o «toksičnosti za ljude» na pacijentima za koje se već znalo da umiru od meningokokalnog meningitisa.

Prema Andrei Watersu, višem odvjetničkom partneru u firmi koja se bavi sudskim tužbama, «Lilly je nakon toga desetljećima višestruko citirala ovo istraživanje kao dokaz da thimerosal ima nisku toksičnost i da nije štetan za ljude. Nikad znanstvenoj zajednici ili javnosti nisu objavili krajnje upitnu prirodu prvobitnog istraživanja.»

BCG-tuberkuloza cijepljenjeWaters dodaje da su, dok je Eli Lilly ulagala sve napore kako bi spriječila da se rezultati njezina upitnog tajnog istraživanja pojave u medicinskoj i znanstvenoj literaturi, ostali znanstvenici od 30-tih godina do danas dostavili Lilly brojne znanstvene radove koji ukazuju na njihovu zabrinutost za thimerosal, te njegovu potencijalnu opasnost za ljude koji dođu u dodir sa supstancom, ili im ona bude ubrizgana injekcijom. Dokazi jasno pokazuju da se kompaniji Eli Lilly višestruko ukazivalo da njezini zaključci o niskoj toksičnosti nisu pouzdani i da je kompanija propustila proslijediti ovu informaciju na odgovarajuća savezna državna tijela i ustanove za javno zdravstvo.

Međutim, njima jednostavno nije bilo stalo, a zasigurno im nije stalo ni danas. Oni imaju moćne prijatelje koji se brinu za njihove interese kao o «pitanju od nacionalne sigurnosti». Neposredno nakon što je predsjednik Bush potpisao stupanje na snagu Zakona o domovinskoj sigurnosti (navodnu antiterorističku mjeru) neimenovani član Kongresa u posljednji je tren u Zakon ubacio odredbu koja doslovno blokira sudske tužbe podignute protiv najvećih farmaceutskih kompanija poput Lilly.

Sve je bilo obavijeno velom tajne dok Dick Armey, vođa većine Donjeg doma, nije izjavio CBSNewsu da on stoji iza ovog poteza. «To je pitanje nacionalne sigurnosti. Potrebna su nam njihova cjepiva bude li zemlja napadnuta biološkim oružjem.», izjavio je Armey, očito zabrinut da bi, ako bi ove velike kompanije bankrotirale zbog gubitka parnica, Amerika ostala bez obrane protiv biološkog naoružanja!

Je li tek puka slučajnost da je Lilly glavni donator kampanje Republikanske stranke, da u Washingtonu ima veliki lobi i veze s Bijelom kućom koje uključuju i imenovanje glavnog izvršnog direktora kompanije, Sidney Taurela, članom Savjetodavnog vijeća za domovinsku sigurnost Bijele kuće. Ili to da, prouzročivši epidemiju neuroloških poremećaja kod novorođenčadi, Lilly sada zarađuje nove milijarde proizvodeći lijekove koji će liječiti ove poremećaje?

Pitajte svog liječnika

A što je s liječnicima? Upozoravaju li oni majke da cjepiva mogu uništiti zdravlje njihovih beba ili ih ubiti? Mislim da ne. Što mislite o sljedećoj vijesti objavljenoj na www.redflagweekly.com:

8. srpnja 2002.

LIJEČNICI DOBIVAJU NAGRADNI BONUS NA DAVANJE CJEPIVA PROTIV OSPICA, MUMPSA I RUBEOLE

Sto je sljedeće na redu? Čini se da se liječnike opće prakse u Velikoj Britaniji plaća za skupljanje pacijenata koje će cijepiti protiv ospica, mumpsa i rubeole. Ako se 90% pacijenata koji se liječe kod dotičnog liječnika cijepi, on dobiva 2.865,00 funti ali, ako ih se cijepi samo 70%, mito za komercijalne usluge pada na 955,00 funti.

Čini se da su liječnici sada zabrinuti da možda pred pacijentima ruše svoj ugled. Sigurno, posebno otkako je cjepivo za ospice, mumps i rubeolu postalo tako upitno.

Recimo to izravno: dobivaju dodatni novac za postizanje vakcinacijske norme? Nije li to SUKOB INTERESA? Ili su britanski liječnici preglupi da bi to shvatili?

Pitam se je li ovakva korumpirana praksa prisutna i u Australiji, Americi, Kanadi i Europi? Možda i je, ali nisam za to pronašla dokaze. Zašto ne pitate svog liječnika?

U Indijani, (saveznoj američkoj državi gdje se, gle slučajnosti, nalazi glavno sjedište Eli & Lilly Co) u kojoj je sad obavezno cijepljenje protiv osam bolesti prije polaska djeteta u školu, broj autistične djece porastao je sa 116 djece 1989. godine na 3.789 u 2001. Lokalni kongresmen Dan Burton opisao je što se dogodilo njegovom unuku: «Ubrzo nakon primanja ture cjepiva za djecu postao je drugo dijete.

Više nije govorio. Nikoga nije gledao u oči. Beskonačno dugo bi plakao lupajući glavom. Počeo je trčati uokolo mlatarajući rukama. Danas znamo da pati od negativne reakcije na cjepivo.»

Žrtve farmaceuta

Želite li da se to dogodi i vašem djetetu? Vašim unucima? Bilo kojem djetetu, bilo gdje? Coulter i Fisher u Pucnju u tami kažu: «Program cijepljenja djece jedini je mogući uzrok masovne epidemije kliničkog i subkliničkog encefalitis a.» Autori pružaju čvrste dokaze da DPT cjepivo (kombinirano cjepivo za difteriju, magareći kašalj i tetanus, op. prev.) dovodi do encefalitisa, i tvrde da cjepiva za djecu u SAD-u go¬dišnje uzrokuju između 12.000 i 15.000 slučajeva neuroloških oštećenja.

Međutim, ono što je doista zastrašujuće je da «jedno od petero djece pretrpi određeni stupanj oštećenja». To znači da bi milijuni «teške» djece, djece koja boluju od ADHD-a, djece s problemima u ponašanju za koje nije moguće utvrditi uzrok, koji zagorčavaju život svojim roditeljima i učiteljima, jednostavno mogli biti dodatne žrtve farmaceuta. Ne postoje istraživanja koja bi bilo dokazala bilo opovrgla ovu hipotezu; tko bi ih financirao?

Sigurna sam, međutim, ujedno: kad sam bila mlada nije bilo lude djece koja trče uokolo, za slučajeve ubojica tinejđžerske dobi nikad nitko nije čuo, a nije bilo ni obaveznog cijepljenja u djetinjstvu. Istina, bilo je tu i tamo i djece s problemima s disciplinom, ali ravnatelji i očevi s opasačima bi ih brzo doveli u red. Njihove poremećaje nisu prouzročili lijekovi i zatrovana prehrambena industrija, pa ih se moglo prizvati pameti.

Kako je u relativno kratkom vremenu zapadni svijet mogao otići tako daleko u krivom smjeru? Odgovor je jednostavan, naravno, a krivnju možemo pripisati farmaceutskim kompanijama koje su dograbile kontrolu nad državnim vlastima, podmitile (finim iznosima) i zamaglile svijest liječnicima, a zapadnjake od samostalnih osoba pretvorile u slabiće ovisne o lijekovima.

Što je tako strašno u razbolijevanju od ospica, magarećeg kašlja i mumpsa? Jednom kad ih prebolimo stječemo doživotni imunitet, te imamo organizam koji nije teško oštećen smrtonosnim cjepivima. Razumije se, uz ovakav pristup majke, ili članovi šire obitelji koji su u to vrijeme također činili dio obitelji, trebali su biti kod kuće da bi se brinuli za nas. Danas majke rade, djedovi i bake venu u staračkim domovima do grla nakljukani lijekovima, a u vrtićima polude počne li dijete pokazivati znakove bolesti.

Ima i suosjećajnih liječnika, a Udruga američkih liječnika i kirurga to je nedavno i dokazala kad je jednoglasno izglasala moratorij na obavezno cijepljenje. Evo jednog dijela izjave: «Cijepljenje bi sc trebalo temeljiti na odluci u potpunosti informiranog roditelja, a ne da ga nameću zdravstveni djelatnici koji žarko žele poštivati nerazumne zakone o cijepljenju.»

Logično, ali kako će se roditelji informirati, i što da učine kad im škole ne dozvole upis djece?

U listopadu 2000. u The Anstralianu osvanulo je sljedeće pismo:
Australske vlasti opet kasne i nemaju novaca za zaštitu zdravlja svojih građana. Prije dvije godine Novi Zeland je zabranio donacije krvi zbog opasnosti od prijenosa Creutzfeldt-Jakobove bolesti. Sto je učinila Australija? Ništa! Prije godinu dana Amerika je povukla iz upotrebe cjepivo protiv hepatitisa B koje sadrži živu zbog potencijalne opasnosti od oštećenja mozga male djece. Što je učinila Australija? Bilo bi bolje da nije učinila ništa; upravo smo to cjepivo stavili na listu cjepiva predviđenih za malu djecu! Naše vlasti i ministar zdravstva ponovno su po tko zna koji put pokazali da po pitanju pribavljanja Australcima najboljih i najsigurnijih lijekova i cjepiva spavaju za volanom. John Howard i dr. Wooldridge, probudite se dok još uvijek imate narod kojim ćete upravljati.

Meryl W. Dorey, Predsjednica, Tlie Australian Vaccination Network www.avn.org.au

Dakle, dr. Wooldridge više nije na čelu Ministarstva zdravstva, ali, na žalost, nismo doživjeli nikakve pozitivne pomake od nijednog od njegovih nasljednika. Što je, pobogu, farmaceutima u glavi – stavljati živu, jedan od najsmrtonosnijih otrova našeg planeta u injekcije?

Zar nitko ne može zaustaviti ove ego-manijake opsjednute profitom?

Glavni razlog propasti Rimskog carstva nakon šest stoljeća svjetske dominacije bila je zamjena kame¬nih akvedukata za dovod i opskrbu pitkom vodom olovnim cijevima. Rimski inženjeri, najbolji na svijetu, pretvorili su svoje sugrađane u neurološke bogalje. Danas nas naši «najbolji i najpametniji» vode istom svršetku kroz programe cijepljenja djece, dovevši do današnje pošasti hiperaktivnosti, teškoća u učenju, autizma, poremećaja apetita i impulzivnog nasilnog ponašanja.
– prof. dr. sci. Harris L. Coulter
*****************

 
(izvor: Preuzmite kontrolu nad svojim zdravljem i otrgnite se industriji bolesti, Elaine Hollingsworth Direktorica Australskog zdravstvenog centra Hipokrat)

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,