Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » ┼ŻIVOTINJE ┼áPIJUNI: Nova paranoja ili realnost?

┼ŻIVOTINJE ┼áPIJUNI: Nova paranoja ili realnost?

┼żivotinje ┼áPIJUNIOtkako je kontraobavje┼ítajnom diverzijom Edward Snowdena svijet dobio potvrdu da SAD ima ambiciju i mogu─çnosti nadgledati ┼íto misli, radi, voli i mrzi svaki stanovnik planeta, paranoidni strah – odavno sastavni dio modernih civilizacija ÔÇô dobio je novu platformu za svoj rast

I u najizoliranijim zabitima planeta vjerojatno je op─çe mjesto postala misao da ra─Źunala, telefoni, sateliti, nanotehnolo┼íki proizvedene ‘bube’ i kamere – o ljudima da se i ne govori ÔÇô mogu biti ┼ípijuni. Podosta ljudi rastalo se s razumom od misli da svi i sve mo┼że biti u slu┼żbi kontrole koju nad njima provodi neki otu─Ĺeni, totalitarni re┼żim, korporacija ili kakav hibrid navedenog. S razvojem tehnologije me─Ĺu de┼żurne sumnjivce polako dospijevaju i ÔÇô ┼żivotinje.

U danima u kojima je odbjegli CIA-in zaposlenik Snowden otkrivao kako su zapadni obavje┼ítajci, izme─Ĺu ostalog, prislu┼íkivali strane delegacije na londonskom sastanku G20, tira┼żnim britanskim tabloidima prolunjala je i teorija da bi ma─Źka Freya, ku─çna ljubimica britanskog ministra financija Georgea Osbornea, mogla biti ÔÇô kineski ┼ípijun. Za┼íto ba┼í kineski, a ne ruski, turski ili mongolski – nije nazna─Źeno.

Ma─Źka je pobjegla iz doma Osbourneovih 2009. godine, dok njegova stranka jo┼í nije bila na vlasti. Na─Ĺena je tek poslije dvije godine uli─Źnih lutanja zahvaljuju─çi mikro─Źipu s podacima o vlasniku, nakon ─Źega je postala ne┼íto poput uredske ma─Źke u britanskoj vladi.

Izvori Daily Maila ‘iz vlade’ tvrde da Freya ima pristup nekim vrlo tajnim uredima, pa se odmah zakotrljala jo┼í jedna, no ovog puta banalna i polu┼íaljiva ÔÇô prava tabloidna teorija po kojoj se Freya mo┼żda nije izgubila, nego je ukradena. I po kojoj bi, osim mikro─Źipa, u svome tijelu mogla kriti i neke druge sofisticirane ure─Ĺaje.

Mo┼żda su takve izmi┼íljotine pu┼ítene da bi se kod manje zahtjevne publike koliko-toliko trivijaliziralo ozbiljno pitanje upletenosti britanskih obavje┼ítajnih slu┼żbi u ┼ípijunske skandale neslu─çenih razmjera. Jer takvi ba┼í ovih dana frcaju u javnost poput metaka iz zapaljenog skladi┼íta eksploziva.

No u cijeloj konstrukciji o Freyi primjetna je i zna─Źajna doza paranoidnosti koju se pu┼íta u javnost. Kada to ─Źine neki, medijskim manipulacijama manje vi─Źni re┼żimi, onda to obi─Źno izaziva podsmjeh. U islamskim zemljama, recimo, u zadnje vrijeme gotovo se uobi─Źajilo sumnji─Źiti omra┼żeni Izrael za ‘┼żivotinjske sabota┼że’.


ruski-antitenkovski-pas-drugi-svjetski-rat

Navest ─çemo par primjerta kori┼ítenja ┼żivotinja u ┼ípijunske i teroristi─Źke svrhe.

AKUSTI─îNA MA─îKA -┬á navodno je za ovaj projekt potro┼íeno 20 miliona dolara od strane CIA-e u doba Hladnog rata. Ma─Źku su opremili sa opremom za prisku┼íkivanje, da bi ┼ípijunirali Ruse. Na ma─Źkama je ra─Ĺeno puno operacija, poput ugra─Ĺivanja antene u macim rep. I onda je jadnu macu, tijekom prve misije, nakon potro┼íenih 20 miliona dolara, u ruskom kampu u Washingtonu, pregazio taksi.

P─îELE KOJE MOGU NANJU┼áITI BOMBE – postoji dokaz i istra┼żivanje da p─Źele mogu nanju┼íiti C-4 eksploziv, dinamit, TNT,…itd.

GERBILI (GLODAVCI) – su kori┼íteni jer imaju sposobnost da namiri┼íe povi┼íenje adrenalina preko znoja, npr. kod osoba koje su malo nervozne na aerodromu.To su uvelike koristili Izraelci na svojem aerodromu u Tel Avivu. Problem je nastao, jer gerbili nisu mogli razlikovati povi┼íenje adrenalina i znojenja koj obi─Źnih osoba koji se boje letenja, i terorista.

DELFINI – delfini dan danas patroliraju i ┼ípijuniraju u moru kraj obale blizu Washingtona, 24 sata dnevno.

MORSKI LAVOVI – su obu─Źavani da stave lisice na noge podvodnog ┼ípijuna, uljeza.

ANTITENKOVSKI PSI – oni su uni┼ítavali njema─Źke tenkove u 2. Svjetskom ratu.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kota─Źi─ç” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(tportal.hr, youtube.com/uredio: nsp)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,