Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Illuminati, Masoni, Novi Svjetski Poredak, SVIJET U RATU, VIJESTI IZ SVIJETA » Zabrana prosvjeda kao po─Źetak otvorene diktature: Soros, bankarska elita i vladaju─çi re┼żimi sve bli┼że “Velikom Bratu”

Zabrana prosvjeda kao po─Źetak otvorene diktature: Soros, bankarska elita i vladaju─çi re┼żimi sve bli┼że “Velikom Bratu”

maska-zakon-309-SenatNakon Soro┼íeve ┼żelje i dokumenta korporacije JP Morgan Chase koji pri┼żeljkuju autoritativne re┼żime u srcu Europe, te agresivno ┼żele zabranu prosvjeda i ukidanje radni─Źkih prava, Kana─Ĺani su oti┼íli i korak dalje. Naime, kontroverzni zakon C 309 pro┼íao je nakon tre─çeg ─Źitanja u Senatu i zabranjuje no┼íenje maski tijekom prosvjeda ‘radi lak┼íeg prepoznavanja vandala’.

Brojni zakoni i ideje koje sve vi┼íe na─Źimaju autoritativnu filozofiju javljaju se proteklih dana povodom velikih turskih prosvjeda, izjava Georgea Sorosa i JP Morgana, kao i ─Źudnih legislativnih mjera u Kanadi. ┼áto o─Źekuje gra─Ĺanski alat pitali smo sugovornike.

Kanada zabranila ‘Guy Fawkes’ maske

Nakon Soro┼íeve ┼żelje i dokumenta korporacije JP Morgan Chase koji pri┼żeljkuju autoritativne re┼żime u srcu Europe, te agresivno ┼żele zabranu prosvjeda i ukidanje radni─Źkih prava, Kana─Ĺani su oti┼íli i korak dalje. Naime, kontroverzni zakon C-309 pro┼íao je nakon tre─çeg ─Źitanja u Senatu i zabranjuje no┼íenje maski tijekom prosvjeda ‘radi lak┼íeg prepoznavanja vandala’.

Naravno, protivnici ovog zakona odmah navode kako je rije─Ź o kr┼íenju ljudskih prava, a ujedno i borba protiv ‘Guy Fawkes’ ideologije, odnosno maske koja je postala simbol otpora protiv sustava. Kazna za no┼íenje maske je nevjerojatnih deset godina zatvora, ┼íto je plod dugotrajnih rasprava i kona─Źnog utrostru─Źenja prvotno predlo┼żenog penala.

Zabrana prosvjeda bi bio po─Źetak Velikog Brata i 1984.

Za mišljenje o ovom zakonu koji nedvojbeno podsjeća na SF distopijsku literaturu upitali smo Ivan Lutza, hrvatskog SF autora.

To ┼íto zabranjuju maske na prosvjedima proizlazi iz ─Źinjenice da netko ┼żeli snimiti situaciju, a samim time i zagor─Źati ┼żivot onim najglasnijim prosvjednicima. Ne┼íto kao Veliki brat, samo u okrilju demokracije, dr┼żave ili slobodnog izbora. Naime, kada bi se prosvjedi zabranili, zabranilo bi se samo pravo na ljudsko postojanje jer ─Źovjeka definira ono ┼íto osje─ça, a ako je taj osje─çaj zabranjen onda ulazimo u knjige kao ┼íto su Zamjatinov ‘Mi’, Orwelova ’1984.’, ali ipak, mo┼żda smo najbli┼żi Bradburijevom ‘Fahrenheit 451′, gdje se ─Źovje─Źanstvo bori protiv znanja tako da spaljuje knjige. U slobodnom svijetu znanje je mo─ç, sa znanjem dolazi i shva─çanje, sa shva─çanjem osje─çaj i stav; svi koji to ┼żele zabraniti trebali bi odgovarati pred nekim sudom za ljudska prava i odgovarati za genocid razuma ili se vratiti u knjige – smatra Lutz.

Policijska dr┼żava sve bli┼że

Zabrana maski je ipak korak ispod potpune zabrane prosvjeda za koju se zala┼żu svjetski mo─çnici. Brutalni obra─Źuni s prosvjednicima ve─ç su vi─Ĺeni u ┼ápanjolskoj, Gr─Źkoj, Turskoj, dok je u Egiptu, Bahreinu i drugim autoritativnim dr┼żavama u praksi sasvim normalno krvavo gu┼íiti demonstracije. U Hrvatskoj pamtimo prosvjede pred EU referendum gdje je policija nasilno uhitila ─Źak i politi─Źare euroskeptike, ─Źime smo potvrdili da smo vrlo sna┼żni u re┼żimskoj depresiji, a ranije su prosvjedi na Markovom trgu bili i zakonski onemogu─çeni.

Za mogu─çnost zabrane pitali smo organizatora i najprepoznatljivijeg aktera hrvatskih prosvjeda, Ivana Pernara.


Ovisno o kakvoj vrsti prosvjeda se radi, prosvjedi koji nisu po volji re┼żimu ─Źesto se nasilno suzbijaju, npr. u Gr─Źkoj, Turskoj, ┼ápanjolskoj i njihov cilj je s jedne strane utjerivanje straha, a s druge iskazivanje sile. Jedini izlaz iz tog za─Źaranog kruga je da oni koje vlada batina iza─Ĺu na izbore i glasaju za neku stranku koja je naklonjena ─Źovjeku i protiv je represije protiv nenaoru┼żane i nenasilne opozicije. U suprotnom, ako glasaju za one koji te┼że uspostavi ‘Novog svjetskog poretka’, tj. policijske dr┼żave – jasno je da ─çe s vremenom ‘slobodnog prostora’ za izra┼żavanje mi┼íljenja, a samim time i prosvjedovanje biti sve manje.

Gra─Ĺani glasaju za tla─Źitelje

Zabrana prosvjeda nije SF teorija koju propagiraju teoreti─Źari zavjere – nju ve─ç sada mo┼żemo vidjeti. U Turskoj ili ┼ápanjolskoj┬á imali smo prilike gledati kako policija batina mirne prosvjednike i na taj na─Źin poku┼íava rastjerati masu koja se ne sla┼że s vladinom politikom, ali s druge strane ta ista masa glasala je za te koji ih batinaju ili pak nije u─Źinila ni┼íta da stvori politi─Źku opoziciju stranci na vlasti i na taj na─Źin legitimizira pona┼íanje policije – dodaje Pernar.

Dalje smatra kako je najbolji na─Źin za jo┼í aktivnije prosvjedovanje politi─Źki anga┼żman.

Prosvjednici zato moraju biti politi─Źki organizirani i imati jasne politi─Źke ciljeve jer se ina─Źe mogu na─çi u istoj situaciji kao Egip─çani kada je u politi─Źkom vakumu jedan represivan re┼żim (Mubarakov) zamijenio drugi (islamisti─Źki) – istu stvar mo┼żemo vidjeti i u Hrvatskoj gdje je jednu marionetu (HDZ), zamijenila druga (SDP).’

Selekcija prosvjeda u RH

U Hrvatskoj je sloboda prosvjedovanja djelomi─Źno ograni─Źena – ako prosvjedujete zbog prava seksualnih manjina to slobodno mo┼żete ─Źiniti, me─Ĺutim – ako prosvjedujete ispred doma neke obitelji koju policija ┼żeli delo┼żirati i pritom izra┼żavate neslaganje s vladinom politikom tada vi┼íe niste za┼íti─çeni jer je sada policija ‘s druge strane’. Poseban problem predstavlja i praksa policije da kriti─Źko izra┼żavanje mi┼íljenja spram policijskih slu┼żbenika tretira kao vrije─Ĺanje slu┼żbene osobe – ka┼że Pernar.

Za kraj zaklju─Źuje i prila┼że vlastiti primjer:

Meni se svojedobno sudilo zato jer sam policajce koji su tjerali obitelj na ulicu nazivao ‘moralnim nakazama’, ┼íto je ujedno i bilo moje mi┼íljenje o njima. Drugim rije─Źima izra┼żavanje mi┼íljenja o policijskim slu┼żbenicima prikazuje se kao vrije─Ĺanje slu┼żbene osobe. Radi se zapravo o kr┼íenju Ustavom zajam─Źenog prava na slobodu govora.

Kako je ovih dana tema iznimno aktualna, zasigurno ─çemo svjedo─Źiti novih poku┼íajima represije i okr┼íajem s demokratskim i temeljnim ljudskim pravima.
 

 
 
izvor: dnevno.hr, youtube.com/uredio: nsp
 
 
[button_icon icon="asterisk" url="http://www.novi-svjetski-poredak.com/?p=14418"] PRETHODNI ─îLANAK [/button_icon]
[facebook]

Filed under: Illuminati, Masoni, Novi Svjetski Poredak, SVIJET U RATU, VIJESTI IZ SVIJETA · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,