Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST, VIJESTI Hrvatska » Zagreb se probudio pod ─Źudnim nebom: Jesu li ovo zloglasni ‘chemtrails’? Da!

Zagreb se probudio pod ─Źudnim nebom: Jesu li ovo zloglasni ‘chemtrails’? Da!

chemtrails-croatia-hrvatska-zagrebU petak, 14. lipnja, mnogi su Zagrep─Źani primijetili kako je nebo iznad Zagreba neuobi─Źajeno i izrazito i┼íarano vrlo pravilnim linijama i tragovima. Kontaktirali smo stru─Źnjake poku┼íavaju─çi saznati: Jesu li to ‘chemtrailovi’, ili je ne┼íto manje svirepo posrijedi?

Nedoumica, ga─Ĺenje ili pak indiferentnosti, reakcije su mnogih nakon ┼íto su se jutros zagledali u nebo iznad grada. Zapravo te┼íko je bilo ne uo─Źiti neuobi─Źajeno i┼íarano nebo, premre┼żeno bijelim tragovima. U potrazi za odgovorom, ili barem njegovim dijelom pitamo: je li rije─Ź o prirodnoj pojavi, contrailovima ili pojavi uzrokovanoj ‘ljudskom’ rukom i tzv. chemtrailovima.

- Po satelitskoj snimci u 6 sati, iznad Zagreba se nalazio mali broj oblaka, tzv. ‘cirrusa’, koji su oblikom vrlo sli─Źni kondenzacijskim tragovima zrakoplova. No, u nekim trenucima se vide i tragovi zrakoplova ┼íto nije ni┼íta neobi─Źno – govori nam de┼żurni sinopti─Źar DHMZ-a o stanju atmosfere.

Takvih tragova ‘contrailsa’ najvi┼íe ima iznad Atlantika gdje su uvjeti doslovno uvijek savr┼íeni, ┼íto se mo┼że vidjeti na satelitskim snimkama.

Neboj┼ía Subanovi─ç iz meteorolo┼íkog servisa Meteo-info ka┼że kako je tako─Ĺer uo─Źio aktivnosti na nebu iznad grada u petak ujutro, no napominje da je rije─Ź isklju─Źivo o tragovima zrakoplova, odnosno nusproizvodu sagorijevanja teku─çeg goriva. Nastala je depozicija vodene pare koja se iz agregatnog stanja zbog temperatura ni┼żih od -40 pretvara u led, obja┼ínjava nam. Dana┼ínjem slu─Źaju pro┼íaranog neba u prilog idu i atmosferski uvjeti na visini od 8 do 10 km. Osim tlaka, vjetar je bio vrlo slab: od 5 do maksimalnih 10 m/s te jako puno vlage ┼íto vrlo jako utje─Źe na du┼żinu tragova te vrijeme njihove vidljivosti, dodaje.

Subanovi─ç tvrdi da nema govora o nikakvim teorijama zavjere, jer tehni─Źki, to je vrlo te┼íko izvesti.

- Ako ne uklju─Źujemo testove i provjere ‘space shuttleova’ prije svemirskih letova, provjera goriva i aviona prolaze jedne najstro┼że sustave pregleda, testova i provjera na svijetu te je nemogu─çe da nikada nisu na─Ĺeni nikakvi tragovi na motorima aviona ili njihovim spremnicima. Nemogu─çe je ‘progurati’ toliku koli─Źinu aviona, a da se za to ne zna. Uz to, da avioni i ispu┼ítaju takve spojeve, na takvoj visini doslovno nemogu─çe je procijeniti gdje ─çe oni pasti – tvrdi Subanovi─ç.

Primjerice, da zrakoplov iznad Hrvatske ispusti bilo kakvu vrstu spoja, ona uz povoljan vjetar mo┼że pasti bilo gdje u svijetu. Zato se, ka┼że Subanovi─ç i zapra┼íivanja protiv komaraca radi doslovno par metara iznad zemlje.


- Da netko stvarno ima namjeru u atmosferu ciljano pustiti koli─Źine otrovnih spojeva, radio bi to putem transporta na zemlji, odnosno automobila i sli─Źnog – zaklju─Źuje.

Iz zagreba─Źke zra─Źne luke Pleso govore kako jutros nije zabilje┼żen nikakav abnormalni porast prometa. Dapa─Źe, promet je bio redovit, bez pove─çanog broja redovitih preleta, uglavnom ni┼íta ┼íto bi ukazivalo na ne┼íto ‘neuobi─Źajeno’.

‘Chemtrail’ je izraz slo┼żen od engleskog izraza ‘contrails’, a ozna─Źava tragove koje ostavlja avion na nebu, te rije─Źi ‘chemicals’, izraza za kemikalije. ‘Chemtrailovi’ su jedna od najve─çih i najra┼íirenijih teorija zavjera o tretiranju atmosfere raznim otrovima i spojevima, koja u jednoj od mnogih interpretacija aludira na mogu─çnost da svjetske Vlade, izme─Ĺu ostalog, kemijski modificiraju genome ljudi.

Dokaza za postojanje ‘chemtrailove’ ima mnogo, nezavisna istra┼żivanja provedena su diljem svijeta, no nikada od nijedne Vlade niti slu┼żbene agencije nije slu┼żbeno priznato direktno zapra┼íivanje kemikalijama u cilju manipulacije. Iznimka je Vlada SAD-a koja je 2011. priznala da postoji program zapra┼íivanja raznim spojevima, no ne i da su ti spojevi opasni po ljudsko zdravlje.

Pitanje ‘chemtraila’ nad Hrvatskom bilo je ─Źak i predmet rasprave u Saboru, kada je Mirela Holy, tada zastupnica, postavila pitanje Vladi o sve vi┼íe aktivnosti u vidu tragova na nebu koji nisu proizvod prirode.

Odgovor Vlade na zastupni─Źko pitanje bio je sljede─çi:

‘Tragovi koji se vide iz mlaznih aviona u preletima na nebu su oblaci u obliku ravnih linija koji se uglavnom sastoje od ─Źestica leda i nazivaju dekondenzacijski tragovi ili ‘contrails’.

Mediji i stru─Źnjaci koji se pak bave teorijama zavjera tvrde da su izvje┼ítaji o ‘chemtrailovima’ do sada dolazili iz zemalja ─Źlanica NATO-a, a nad Lijepom na┼íom po─Źeli su se pojavljivati ba┼í od trenutka kada je Hrvatska pristupila tom vojnom savezu.

chemtrails Croatia Hrvatska

chemtrails Croatia Hrvatska 1chemtrails Croatia Hrvatska 3

 
 
izvor: dnevno.hr/uredio:nsp
 
 
[button_icon icon="asterisk" url="http://www.novi-svjetski-poredak.com/?p=14240"] PRETHODNI ─îLANAK [/button_icon]

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST, VIJESTI Hrvatska · Tags: , , , , , , , , , , , ,