Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST, VIJESTI Hrvatska » Zagreb se probudio pod čudnim nebom: Jesu li ovo zloglasni ‘chemtrails’? Da!

Zagreb se probudio pod čudnim nebom: Jesu li ovo zloglasni ‘chemtrails’? Da!

chemtrails-croatia-hrvatska-zagrebU petak, 14. lipnja, mnogi su Zagrepčani primijetili kako je nebo iznad Zagreba neuobičajeno i izrazito išarano vrlo pravilnim linijama i tragovima. Kontaktirali smo stručnjake pokušavajući saznati: Jesu li to ‘chemtrailovi’, ili je nešto manje svirepo posrijedi?

Nedoumica, gađenje ili pak indiferentnosti, reakcije su mnogih nakon što su se jutros zagledali u nebo iznad grada. Zapravo teško je bilo ne uočiti neuobičajeno išarano nebo, premreženo bijelim tragovima. U potrazi za odgovorom, ili barem njegovim dijelom pitamo: je li riječ o prirodnoj pojavi, contrailovima ili pojavi uzrokovanoj ‘ljudskom’ rukom i tzv. chemtrailovima.

- Po satelitskoj snimci u 6 sati, iznad Zagreba se nalazio mali broj oblaka, tzv. ‘cirrusa’, koji su oblikom vrlo slični kondenzacijskim tragovima zrakoplova. No, u nekim trenucima se vide i tragovi zrakoplova što nije ništa neobično – govori nam dežurni sinoptičar DHMZ-a o stanju atmosfere.

Takvih tragova ‘contrailsa’ najviše ima iznad Atlantika gdje su uvjeti doslovno uvijek savršeni, što se može vidjeti na satelitskim snimkama.

Nebojša Subanović iz meteorološkog servisa Meteo-info kaže kako je također uočio aktivnosti na nebu iznad grada u petak ujutro, no napominje da je riječ isključivo o tragovima zrakoplova, odnosno nusproizvodu sagorijevanja tekućeg goriva. Nastala je depozicija vodene pare koja se iz agregatnog stanja zbog temperatura nižih od -40 pretvara u led, objašnjava nam. Današnjem slučaju prošaranog neba u prilog idu i atmosferski uvjeti na visini od 8 do 10 km. Osim tlaka, vjetar je bio vrlo slab: od 5 do maksimalnih 10 m/s te jako puno vlage što vrlo jako utječe na dužinu tragova te vrijeme njihove vidljivosti, dodaje.

Subanović tvrdi da nema govora o nikakvim teorijama zavjere, jer tehnički, to je vrlo teško izvesti.

- Ako ne uključujemo testove i provjere ‘space shuttleova’ prije svemirskih letova, provjera goriva i aviona prolaze jedne najstrože sustave pregleda, testova i provjera na svijetu te je nemoguće da nikada nisu nađeni nikakvi tragovi na motorima aviona ili njihovim spremnicima. Nemoguće je ‘progurati’ toliku količinu aviona, a da se za to ne zna. Uz to, da avioni i ispuštaju takve spojeve, na takvoj visini doslovno nemoguće je procijeniti gdje će oni pasti – tvrdi Subanović.

Primjerice, da zrakoplov iznad Hrvatske ispusti bilo kakvu vrstu spoja, ona uz povoljan vjetar može pasti bilo gdje u svijetu. Zato se, kaže Subanović i zaprašivanja protiv komaraca radi doslovno par metara iznad zemlje.

- Da netko stvarno ima namjeru u atmosferu ciljano pustiti količine otrovnih spojeva, radio bi to putem transporta na zemlji, odnosno automobila i sličnog – zaključuje.

Iz zagrebačke zračne luke Pleso govore kako jutros nije zabilježen nikakav abnormalni porast prometa. Dapače, promet je bio redovit, bez povećanog broja redovitih preleta, uglavnom ništa što bi ukazivalo na nešto ‘neuobičajeno’.

‘Chemtrail’ je izraz složen od engleskog izraza ‘contrails’, a označava tragove koje ostavlja avion na nebu, te riječi ‘chemicals’, izraza za kemikalije. ‘Chemtrailovi’ su jedna od najvećih i najraširenijih teorija zavjera o tretiranju atmosfere raznim otrovima i spojevima, koja u jednoj od mnogih interpretacija aludira na mogućnost da svjetske Vlade, između ostalog, kemijski modificiraju genome ljudi.

Dokaza za postojanje ‘chemtrailove’ ima mnogo, nezavisna istraživanja provedena su diljem svijeta, no nikada od nijedne Vlade niti službene agencije nije službeno priznato direktno zaprašivanje kemikalijama u cilju manipulacije. Iznimka je Vlada SAD-a koja je 2011. priznala da postoji program zaprašivanja raznim spojevima, no ne i da su ti spojevi opasni po ljudsko zdravlje.

Pitanje ‘chemtraila’ nad Hrvatskom bilo je čak i predmet rasprave u Saboru, kada je Mirela Holy, tada zastupnica, postavila pitanje Vladi o sve više aktivnosti u vidu tragova na nebu koji nisu proizvod prirode.

Odgovor Vlade na zastupničko pitanje bio je sljedeći:

‘Tragovi koji se vide iz mlaznih aviona u preletima na nebu su oblaci u obliku ravnih linija koji se uglavnom sastoje od čestica leda i nazivaju dekondenzacijski tragovi ili ‘contrails’.

Mediji i stručnjaci koji se pak bave teorijama zavjera tvrde da su izvještaji o ‘chemtrailovima’ do sada dolazili iz zemalja članica NATO-a, a nad Lijepom našom počeli su se pojavljivati baš od trenutka kada je Hrvatska pristupila tom vojnom savezu.

chemtrails Croatia Hrvatska

chemtrails Croatia Hrvatska 1chemtrails Croatia Hrvatska 3

 
 
izvor: dnevno.hr/uredio:nsp
 
 
[button_icon icon="asterisk" url="http://www.novi-svjetski-poredak.com/?p=14240"] PRETHODNI ČLANAK [/button_icon]

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST, VIJESTI Hrvatska · Tags: , , , , , , , , , , , ,