Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Masoni » RAZOTKRIVENA DRU┼ŻBA “BRA─ćA HRVATSKOG ZMAJA”: Pripadati ┼Żigmundovom dru┼ítvu je kao da pripadate Hitleru

RAZOTKRIVENA DRU┼ŻBA “BRA─ćA HRVATSKOG ZMAJA”: Pripadati ┼Żigmundovom dru┼ítvu je kao da pripadate Hitleru

Druzba-brace-hrvatskog-zmaja“Kada se pri─Źalo o ulasku Ante Gotovine Zmajevi su me osobno nazvali i rekli da su to njihove interne stvari i da nije u redu takve podatke javno iznositi. Javne osobe trebaju biti transparentno u─Źlanjene – postoje brojne nepoznanice o tom dru┼ítvu koje se moraju javno objaviti”

Dru┼żba ‘Bra─ça hrvatskoga zmaja’ je ustroj koji djeluje na temeljima hrvatskoga prijateljstva i bratstva, a glavni je cilj Dru┼żbe njegovanje hrvatske povjesnice i hrvatske kulturne ba┼ítine. Tako barem pi┼íe na servisu Wikipedia gdje dodaju kako su dru┼żbu u Zagrebu obnovili Emilij Laszowski i Velimir De┼żeli─ç stariji 16. studenoga 1905. godine, te je ona pravna sljednica OED-a (‘Ordo equestris draconis’, ‘Red zmajskih vitezova’). ┼áto o svemu ka┼żu kriti─Źari i pobornici provjerili smo kroz razgovor.

‘Dru┼ítvo je zapravo osnovano 1408.’

Slu┼żbeni podaci o ─Źlanovima dolaze u javnost iz tekstova Zmajeva. Kada se netko ‘zmajari’, nije pravilo da ─çe se to i objaviti. Kada se pri─Źalo o ulasku Ante Gotovine Zmajevi su me osobno nazvali i rekli da su to njihove interne stvari i da nije u redu takve podatke javno iznositi. Javne osobe trebaju biti transparentno u─Źlanjene – postoje brojne nepoznanice o tom dru┼ítvu koje se moraju javno objaviti – zapo─Źeo je Natko Kova─Źevi─ç, dugogodi┼ínji istra┼żiva─Ź tema vezanih uz povijest.

Neistina je i da je dru┼ítvo osnovano 1905. kako se navodi u hrvatskoj javnosti ve─ç je sljednik ‘Reda zmajskih vitezova’, osnovanog 1408. s osniva─Źem ┼Żigmund Luksembur┼íkim. Hrvatski narod je devetsto godina okupiran i nismo imali pravu mogu─çnost u─Źiti na┼íu povijest – jasno je kako nijednom okupatoru nikada nije bilo u interesu da potla─Źeni narod poznaje vlastitu povijest. Hrvatski jezik imamo tek od bana Jela─Źi─ça, a primjera radi – personalna unija je bila i ona izme─Ĺu Italije i Etiopije, ─Źisto da se vidi kontekst na┼íeg ‘saveza’ s Ma─Ĺarima – dodaje Kova─Źevi─ç.

‘─îuvamo Kaptol i domovinu od heretika’

Porazgovarali smo i s dva Zmaja koji su zbog ┼żelje za ─Źuvanjem identiteta ostali anonimni. ‘Istina je da smo naslijedili ‘Red zmajskih vitezova’, ali su tada┼ínji osniva─Źi bili u velikom broju hrvatski plemi─çi. Na┼ía glavna zada─ça je ─Źuvanje katoli─Źke crkve, Kaptola i domovine od heretika. Svatko od nas je svojevrsni glasnogovornik i figura reda, pa se ne mo┼że re─çi da isklju─Źivo Veliki me┼ítar ili Me┼ítarski zbor predstavljaju dru┼ítvo’.

Povijest govori i o osnivanju ‘Vite┼żkoga reda hrvatskog zmaja’ tijekom NDH koje je zatvoreno nakon rata. ‘Prvotni ‘Red zmajskih vitezova’ osnovalo je dvadeset i ─Źetiri plemenita┼ía, zvali su se zmajonosci, a me─Ĺu osniva─Źima su hrvatski ban Hrvoje Vuk─Źi─ç Hrvatini─ç, car Svetog Rimskog Carstva ┼Żigmund, srpski despot Stefan Lazarevi─ç, Alfonso V. (Napulj), Vladislav (Poljska) itd.

Grb Dru┼żbe – zmaj koji ─Źuva hrvatski grb

O temi je pisao i poznati bloger Duh Vremena. ‘Znakom Dru┼żbe postao je zlatni zmaj zelenih krila koji ─Źuva ┼ítit s povijesnim hrvatskim grbom, a za┼ítitnik je sv. Juraj, dok je Dru┼żbino geslo ‘Pro aris et focis Deo propitio’ (‘Za ┼żrtvenike i ognji┼íta, s Bo┼żjom pomo─çi’). Pravila Dru┼żbe potvr─Ĺena su 1906., ali su se vi┼íe puta mijenjala i nadopunjavala. Rad Dru┼żbe vodi Me┼ítarski zbor koji se sastoji od Velikog me┼ítra i osam me┼ítara, a bira se na pet godina’.

Zmajevi su tako i od drugih tajnih dru┼ítava preuzeli bitnije titule pa je Veliki Me┼ítar do┼íao iz masonerije, ‘Zmaj od…’ iz Ku Klux Klana itd. Funkciju Velikog Me┼ítra danas obna┼ía Dragutin Feletar, Zmaj Velikooto─Źki, profesor na PMF-u i biv┼íi urednik ─Źasopisa ‘Meridijani’. Kip svetog Jurja i mrtvog zmaja Dru┼żba je postavila na zagreba─Źki trg koji nosi njezino ime. Trg se nalazi ispred Kamenitih vrata gdje im je i sjedi┼íte. ─îudno je kako dru┼ítvo koje bi trebalo slaviti Sv. Jurja zapravo nosi ime po zmaju.

Ako dru┼ítvo promovira biblijsku zmiju, promovira – Sotonu!

- Ban Jela─Źi─ç je prvi najurio Ma─Ĺare s Kaptola ─Źime Hrvatska koliko toliko postaje nekakva banovina drugoga reda, do toga smo stolje─çima ┼żivjeli u sluganstvu. Velika je poveznica ba┼í izme─Ĺu Kaptola i dru┼ítva koje je tobo┼że branilo crkvu, a zapravo je ─Źuvalo obostrane interese. Profesori povijesti poput Goldsteina i Jakovine krivotvore povijest iz generacije u generaciju te nam je povijest zapravo prikrivena pod velom tajne i ideologijom – komentira Kova─Źevi─ç.

- Oni nastupaju homogeno, putem pravila pona┼íanja i inicijacije. Njihov ─Źlan je recimo bio Stepinac kao Zmaj od Baka─Źeve kule. Na taj na─Źin vidimo da svaki inicijat dobiva zmajevu titulu i obra─çaju se jedni drugima sa ‘zmajski brate’. ┼áto zna─Źi zmaj u Bibliji, na koju se pozivaju? Sotona! Tako bi ovo moglo biti dru┼ítvo hrvatskog Sotone ili vraga jer su se zakamuflirali pod rije─Źi ‘zmaj’. Simbolika govori isto – zmija koja sebi guta rep iliti zatvoren krug jo┼í je od Babilona simbol – zapo─Źeo je Marko Franci┼íkovi─ç, autor vi┼íe knjiga gdje su se kao teme prona┼íla i tajna dru┼ítva.

Od Tu─Ĺmana do Bandi─ça i Jezerinca

Kao najpoznatije ─Źlanove mediji redovito navode Franju Tu─Ĺmana (Zmaj od Hrvatske), msgr. ─Éuru Kok┼íu (Zmaj od Krbuljina), akademika Andriju Mohorovi─Źi─ça (Zmaj Kvarnerski), slikara Ivana Lackovi─ça (Zmaj od Batinske), grofa Jakoba Eltrza (Zmaj Vukovarski III.), ┼Żarka Domljana (Zmaj Mosorsko-polji─Źki), Nedjeljka Mihanovi─ça (Zmaj Polji─Źki III.), Vladimira ┼áeksa (Zmaj Dravski) kao Milana Bandi─ça, Dinamovog predsjednika Bari┼íi─ça, biskupa Bogovi─ça i msgr. Juraja Jezerinca.

- Matica Dru┼żbe, to jest Zagreb sa Zagreba─Źkom ┼żupanijom, mo┼że imati najvi┼íe 101 ─Źlana, a svaki od 19 zmajskih stolova po hrvatskim ┼żupanijama mo┼że imati najvi┼íe 11 ─Źlanova. Svaki ─Źlan Dru┼żbe ima zmajsko ime, pa je tako Bandi─ç ‘Zmaj od Kamenitih vrata IV’. Kako nije mogao dobiti ime ‘Zmaj Sljemenski’, koje je prvo po┼żelio, budu─çi da se tako zove jedan drugi ─Źlan Dru┼żbe, Bandi─ç se odlu─Źio za ovo jer se Majku Bo┼żju od Kamenitih vrata smatra za┼ítitnicom grada Zagreba. Brojka ─Źetiri uz to ime zna─Źi da su ga ve─ç nosila tri pokojna ─Źlana Dru┼żbe, me─Ĺu kojima je posljednja bila zmajica Lelja Dobroni─ç, povjesni─Źarka umjetnosti, preminula u prosincu pro┼íle godine – dodaje bloger Duh Vremena.


Druzba-brace-hrvatskog-zmaja1

 

‘┼Żigmund i Tepe┼í su poput Arkana’

- Osoba koja ulazi u dru┼ítvo mora biti pozvana, a tajnost dru┼ítva ostavlja sve mogu─çe ┼ípekulacije. Rituali uvijek imaju javnu i tajnu komponentu, ┼íto se doznaje tek kada ste inicirani – smatra Franci┼íkovi─ç. Anonimni ─Źlan bratstva pak tvrdi da ‘─Źlanstvo niti je tajno niti je ritual tajan’. Po njemu to nije niti ‘tajno dru┼ítvo niti dru┼ítvo s tajnama’ ve─ç isklju─Źivo ‘organizacija koja dopridonosi hrvatskoj dr┼żavi’.

- ┼Żigmund Luksembur┼íki je nemilosrdno i nemilice ubijao Hrvate, bez obzira jesu mu to bili vazali ili ne – pa on je pobio hrvatske plemenita┼íe na krvavom Kri┼żeva─Źkom Saboru! Isto je ponovio i u Bosni gdje je s 50.000 kri┼żara pobio ostale plemenita┼íke obitelji, koje su nazivali ‘hereticima’ zbog otpora Papi. Bitan je vremenski kontekst – tada┼ínje hrvatsko plemstvo bilo je ma─Ĺaronsko i gomila ulizica prema Ma─Ĺarima. To nisu bili junaci, a mi danas u ┼íkolama iste smatramo velikanima. Kada se u─Źlanimo danas u takvo dru┼ítvo kao da smo se u─Źlanili u Arkanovo bratstvo. Najpoznatija li─Źnost iz tada┼ínjeg dru┼ítva bio je kontroverzni Vlad ‘Nabija─Ź’ Tepe┼í i ne ─Źudi ┼íto je i dana┼ínjim ─Źlanovima iz tog razloga itekako stalo pod─Źiniti hrvatski narod – apostrofira Kova─Źevi─ç.

Ustroj društva

- Primanju u punopravno ─Źlanstvo u Dru┼żbi uvijek prethodi pripravni─Źki rok, tijekom kojeg se kandidat upoznaje s pravilima, obi─Źajima, zada─çama i duhom Dru┼żbe te dokazuje da je spreman i sposoban sudjelovati u njezinu radu. Da bi netko uop─çe postao kandidat, mora pokazati odre─Ĺeni interes za Dru┼żbu a njegovu prijavu moraju podr┼żati dva stara brata. Naposljetku Me┼ítarski zbor, kojeg ─Źini deset istaknutih ─Źlanova Dru┼żbe, o primanju nove bra─çe odlu─Źuje ‘balotiranjem’, tako da svaki od njih u posebnu kutiju stavlja crnu ili bijelu kuglicu. Da bi novi ─Źlan bio prihva─çen odluka mora biti jednoglasna, odnosno sve kuglice moraju biti bijele – dodaje Bloger i nastavlja s tekstom.

‘Da bi tko postao zmajem, mora biti stariji od 33 i mla─Ĺi od 70 godina. Dru┼żba ima tridesetak ─Źlanica, me─Ĺu kojima je i glumica Nada Abrus - Zmajica Marjanska. Iako u Dru┼żbi tvrde da su ┼żene ravnopravne, do sada ih nije bilo u Me┼ítarskim zborovima, jer, kako ka┼żu, nijedna od njih nije pokazala ambiciju za to. Me┼ítarski zbor bira se svakih pet godina, a ─Źine ga me┼ítar protonotar, me┼ítar zbora gospodarstva, me┼ítar zmajskih stolova, me┼ítar rizni─Źar, me┼ítar obredni─Źar, me┼ítar kapelan, me┼ítar dru┼ítveno humanisti─Źkog zbora, me┼ítar umjetnosti i kulturne ba┼ítine i me┼ítar zbora prirodoslovlja’.

Inicijacija kandidata

- Novi pristupnici stoga bivaju ‘zazmajeni’ prilikom obreda starog stotinjak godina u Vite┼íkoj dvorani Dru┼żbe u Kuli nad Kamenitim vratima. Na po─Źetku se pjeva hrvatska himna pa me┼ítar obredni─Źar predstavlja pripravnike, navode─çi njihova imena i prezimena, zanimanje, adresu, glavne podatke iz ┼żivota i rada. Veliki me┼ítar uzima rije─Ź kako bi kandidate pitao je li njihova slobodna volja da postanu ─Źlanovima Dru┼żbe, poznaju li pravila, te koja zmajska imena ┼żele. Govori dalje o tome kako je zmaj simbol vatre i svjetla, te o na─Źelima i radu Dru┼żbe. Zatim svakom kandidatu daje mogu─çnost da izabere jedan od sedam kulturnih zborova u kojem ─çe ubudu─çe djelovati – pi┼íe Bloger.

- Stjegono┼íe ukri┼że hrvatsku zastavu sa zastavom Dru┼żbe i svaki pripravnik pola┼że desnu ruku na stjegove i za me┼ítrom kapelanom ponavlja rije─Źi prisege. Nakon prisege Veliki me┼ítar uzima kale┼ż bratstva u kojem se nalazi vino i u njega srebrnom ┼żli─Źicom sipa pepeo hrvatske lipe. Bilikum zatim predaje me┼ítru protonotaru koji s kale┼żom ide od jednog do drugog pripravnika da bi svaki popio gutljaj, a posljednji pije Veliki me┼ítar, koji zatim pripravnike progla┼íava zmajskom bra─çom. Me┼ítar protonotar stavlja ruke na ramena novog ─Źlana i izgovara geslo Dru┼żbe: ‘Pro aris et focis’, ┼íto zna─Źi ‘Za ┼żrtvenike i ognji┼íta’. Novi zmajski brat odgovara: ‘Deo propitio’ tj. ‘S Bo┼żjom milo┼í─çu’ te dobiva svoju lentu i zna─Źku koju ─çe ubudu─çe nositi na reveru – dovr┼íava Bloger dok ─Źlan Zmajeva nije ┼żelio komentirati ovaj dio teksta.

‘Mi ─Źuvamo hrvatski integritet!’; – ‘To nije istina!’

- Na ovakav na─Źin nas se ┼żeli prikazati kao okultisti─Źko dru┼ítvo, no mi zapravo ─Źuvamo hrvatsku ba┼ítinu’, smatra Zmaj i dodaje neke od projekata poput brige oko posmrtnih ostataka Zrinskog, Frankopana i Kvaternika, spomenika za hrvatsku himnu, osnivanja Gradske knji┼żnice itd. ‘Mi ─Źuvamo hrvatski integritet, a ne da ga ru┼íimo – zaklju─Źuje Zmaj.

‘Zmajeve lju┼íture se nalaze i na hrvatskom grbu, kao ‘zup─Źanici’ sa simbolima i nazivima preostalima od okupatora. Hrvati ne poznaju vlastitu povijest pa ne ─Źudi to ┼íto recimo Vara┼żdin i danas nosi grb L├íszla Arpada (Ladislava Arpadovi─ça), kojeg ─Źak slavimo i kao Sveca, te na njegovom Kaptolu slavimo. Zbog njegovog pakta s papom Urbanom hrvatski narod po prvi puta biva podijeljen na biskupije, okupiran, te prodaje hrvatske teritorije poput Dalmacije Mle─Źanima. Petar Sva─Źi─ç ili Sna─Źi─ç uspijeva kao posljednji hrvatski kralj potjerati ma─Ĺarskog okupatora, no ne zadugo i od tada po─Źinje po─Źetak sluganstva, koji je nastavljen i kroz Zmajeve’.

Zagreb prepun simbolike, cilj – op─çe neznanje

- Od ─Źlanova zmajskog dru┼ítva nemojte o─Źekivati istinu jer je ne smiju govoriti – jedan dio njih je i protiv EU, no zbog slu┼żenja vi┼íim gospodarima ┼íute. Kontinuitet suradnje crkve, politike i Zmajeva postoji stolje─çima, a Robert Je┼żi─ç je dokazao i kako postoje suradnje s ‘poduzetni┼ítvom’. Ni┼żi stupnjevi su zapravo zabava za javnost – zaklju─Źuje Franci┼íkovi─ç.

- Oni promoviraju antijunake i antiheroje. S obeliskom su obilje┼żili himnu na spomeniku, a dolazak pape proslavljen je s piramidom. Cilj je ljude zaklju─Źati u neznanju jer ─Źak i Zmajevima spoznaja dolazi kasno. Zmajeva ima po cijelom Zagrebu pa Vam preporu─Źujem da stanete na Trg bana Jela─Źi─ça, pogledate iznad visine glave i okrenete se oko svoje osi za 360 stupnjeva – vidjet ─çete zbilja sva┼íta, od zmajeva do Svjetlono┼íe. Dubina dru┼ítava je uvijek okultisti─Źka i magijska – zaklju─Źuje Natko Kova─Źevi─ç.
 
(dnevno.hr/uredio: nsp)

Filed under: Masoni · Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,