Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Masoni » RAZOTKRIVENA DRUŽBA “BRAĆA HRVATSKOG ZMAJA”: Pripadati Žigmundovom društvu je kao da pripadate Hitleru

RAZOTKRIVENA DRUŽBA “BRAĆA HRVATSKOG ZMAJA”: Pripadati Žigmundovom društvu je kao da pripadate Hitleru

Druzba-brace-hrvatskog-zmaja“Kada se pričalo o ulasku Ante Gotovine Zmajevi su me osobno nazvali i rekli da su to njihove interne stvari i da nije u redu takve podatke javno iznositi. Javne osobe trebaju biti transparentno učlanjene – postoje brojne nepoznanice o tom društvu koje se moraju javno objaviti”

Družba ‘Braća hrvatskoga zmaja’ je ustroj koji djeluje na temeljima hrvatskoga prijateljstva i bratstva, a glavni je cilj Družbe njegovanje hrvatske povjesnice i hrvatske kulturne baštine. Tako barem piše na servisu Wikipedia gdje dodaju kako su družbu u Zagrebu obnovili Emilij Laszowski i Velimir Deželić stariji 16. studenoga 1905. godine, te je ona pravna sljednica OED-a (‘Ordo equestris draconis’, ‘Red zmajskih vitezova’). Što o svemu kažu kritičari i pobornici provjerili smo kroz razgovor.

‘Društvo je zapravo osnovano 1408.’

Službeni podaci o članovima dolaze u javnost iz tekstova Zmajeva. Kada se netko ‘zmajari’, nije pravilo da će se to i objaviti. Kada se pričalo o ulasku Ante Gotovine Zmajevi su me osobno nazvali i rekli da su to njihove interne stvari i da nije u redu takve podatke javno iznositi. Javne osobe trebaju biti transparentno učlanjene – postoje brojne nepoznanice o tom društvu koje se moraju javno objaviti – započeo je Natko Kovačević, dugogodišnji istraživač tema vezanih uz povijest.

Neistina je i da je društvo osnovano 1905. kako se navodi u hrvatskoj javnosti već je sljednik ‘Reda zmajskih vitezova’, osnovanog 1408. s osnivačem Žigmund Luksemburškim. Hrvatski narod je devetsto godina okupiran i nismo imali pravu mogućnost učiti našu povijest – jasno je kako nijednom okupatoru nikada nije bilo u interesu da potlačeni narod poznaje vlastitu povijest. Hrvatski jezik imamo tek od bana Jelačića, a primjera radi – personalna unija je bila i ona između Italije i Etiopije, čisto da se vidi kontekst našeg ‘saveza’ s Mađarima – dodaje Kovačević.

‘Čuvamo Kaptol i domovinu od heretika’

Porazgovarali smo i s dva Zmaja koji su zbog želje za čuvanjem identiteta ostali anonimni. ‘Istina je da smo naslijedili ‘Red zmajskih vitezova’, ali su tadašnji osnivači bili u velikom broju hrvatski plemići. Naša glavna zadaća je čuvanje katoličke crkve, Kaptola i domovine od heretika. Svatko od nas je svojevrsni glasnogovornik i figura reda, pa se ne može reći da isključivo Veliki meštar ili Meštarski zbor predstavljaju društvo’.

Povijest govori i o osnivanju ‘Vitežkoga reda hrvatskog zmaja’ tijekom NDH koje je zatvoreno nakon rata. ‘Prvotni ‘Red zmajskih vitezova’ osnovalo je dvadeset i četiri plemenitaša, zvali su se zmajonosci, a među osnivačima su hrvatski ban Hrvoje Vukčić Hrvatinić, car Svetog Rimskog Carstva Žigmund, srpski despot Stefan Lazarević, Alfonso V. (Napulj), Vladislav (Poljska) itd.

Grb Družbe – zmaj koji čuva hrvatski grb

O temi je pisao i poznati bloger Duh Vremena. ‘Znakom Družbe postao je zlatni zmaj zelenih krila koji čuva štit s povijesnim hrvatskim grbom, a zaštitnik je sv. Juraj, dok je Družbino geslo ‘Pro aris et focis Deo propitio’ (‘Za žrtvenike i ognjišta, s Božjom pomoći’). Pravila Družbe potvrđena su 1906., ali su se više puta mijenjala i nadopunjavala. Rad Družbe vodi Meštarski zbor koji se sastoji od Velikog meštra i osam meštara, a bira se na pet godina’.

Zmajevi su tako i od drugih tajnih društava preuzeli bitnije titule pa je Veliki Meštar došao iz masonerije, ‘Zmaj od…’ iz Ku Klux Klana itd. Funkciju Velikog Meštra danas obnaša Dragutin Feletar, Zmaj Velikootočki, profesor na PMF-u i bivši urednik časopisa ‘Meridijani’. Kip svetog Jurja i mrtvog zmaja Družba je postavila na zagrebački trg koji nosi njezino ime. Trg se nalazi ispred Kamenitih vrata gdje im je i sjedište. Čudno je kako društvo koje bi trebalo slaviti Sv. Jurja zapravo nosi ime po zmaju.

Ako društvo promovira biblijsku zmiju, promovira – Sotonu!

- Ban Jelačić je prvi najurio Mađare s Kaptola čime Hrvatska koliko toliko postaje nekakva banovina drugoga reda, do toga smo stoljećima živjeli u sluganstvu. Velika je poveznica baš između Kaptola i društva koje je tobože branilo crkvu, a zapravo je čuvalo obostrane interese. Profesori povijesti poput Goldsteina i Jakovine krivotvore povijest iz generacije u generaciju te nam je povijest zapravo prikrivena pod velom tajne i ideologijom – komentira Kovačević.

- Oni nastupaju homogeno, putem pravila ponašanja i inicijacije. Njihov član je recimo bio Stepinac kao Zmaj od Bakačeve kule. Na taj način vidimo da svaki inicijat dobiva zmajevu titulu i obraćaju se jedni drugima sa ‘zmajski brate’. Što znači zmaj u Bibliji, na koju se pozivaju? Sotona! Tako bi ovo moglo biti društvo hrvatskog Sotone ili vraga jer su se zakamuflirali pod riječi ‘zmaj’. Simbolika govori isto – zmija koja sebi guta rep iliti zatvoren krug još je od Babilona simbol – započeo je Marko Francišković, autor više knjiga gdje su se kao teme pronašla i tajna društva.

Od Tuđmana do Bandića i Jezerinca

Kao najpoznatije članove mediji redovito navode Franju Tuđmana (Zmaj od Hrvatske), msgr. Đuru Kokšu (Zmaj od Krbuljina), akademika Andriju Mohorovičića (Zmaj Kvarnerski), slikara Ivana Lackovića (Zmaj od Batinske), grofa Jakoba Eltrza (Zmaj Vukovarski III.), Žarka Domljana (Zmaj Mosorsko-poljički), Nedjeljka Mihanovića (Zmaj Poljički III.), Vladimira Šeksa (Zmaj Dravski) kao Milana Bandića, Dinamovog predsjednika Barišića, biskupa Bogovića i msgr. Juraja Jezerinca.

- Matica Družbe, to jest Zagreb sa Zagrebačkom županijom, može imati najviše 101 člana, a svaki od 19 zmajskih stolova po hrvatskim županijama može imati najviše 11 članova. Svaki član Družbe ima zmajsko ime, pa je tako Bandić ‘Zmaj od Kamenitih vrata IV’. Kako nije mogao dobiti ime ‘Zmaj Sljemenski’, koje je prvo poželio, budući da se tako zove jedan drugi član Družbe, Bandić se odlučio za ovo jer se Majku Božju od Kamenitih vrata smatra zaštitnicom grada Zagreba. Brojka četiri uz to ime znači da su ga već nosila tri pokojna člana Družbe, među kojima je posljednja bila zmajica Lelja Dobronić, povjesničarka umjetnosti, preminula u prosincu prošle godine – dodaje bloger Duh Vremena.

Druzba-brace-hrvatskog-zmaja1

 

‘Žigmund i Tepeš su poput Arkana’

- Osoba koja ulazi u društvo mora biti pozvana, a tajnost društva ostavlja sve moguće špekulacije. Rituali uvijek imaju javnu i tajnu komponentu, što se doznaje tek kada ste inicirani – smatra Francišković. Anonimni član bratstva pak tvrdi da ‘članstvo niti je tajno niti je ritual tajan’. Po njemu to nije niti ‘tajno društvo niti društvo s tajnama’ već isključivo ‘organizacija koja dopridonosi hrvatskoj državi’.

- Žigmund Luksemburški je nemilosrdno i nemilice ubijao Hrvate, bez obzira jesu mu to bili vazali ili ne – pa on je pobio hrvatske plemenitaše na krvavom Križevačkom Saboru! Isto je ponovio i u Bosni gdje je s 50.000 križara pobio ostale plemenitaške obitelji, koje su nazivali ‘hereticima’ zbog otpora Papi. Bitan je vremenski kontekst – tadašnje hrvatsko plemstvo bilo je mađaronsko i gomila ulizica prema Mađarima. To nisu bili junaci, a mi danas u školama iste smatramo velikanima. Kada se učlanimo danas u takvo društvo kao da smo se učlanili u Arkanovo bratstvo. Najpoznatija ličnost iz tadašnjeg društva bio je kontroverzni Vlad ‘Nabijač’ Tepeš i ne čudi što je i današnjim članovima iz tog razloga itekako stalo podčiniti hrvatski narod – apostrofira Kovačević.

Ustroj društva

- Primanju u punopravno članstvo u Družbi uvijek prethodi pripravnički rok, tijekom kojeg se kandidat upoznaje s pravilima, običajima, zadaćama i duhom Družbe te dokazuje da je spreman i sposoban sudjelovati u njezinu radu. Da bi netko uopće postao kandidat, mora pokazati određeni interes za Družbu a njegovu prijavu moraju podržati dva stara brata. Naposljetku Meštarski zbor, kojeg čini deset istaknutih članova Družbe, o primanju nove braće odlučuje ‘balotiranjem’, tako da svaki od njih u posebnu kutiju stavlja crnu ili bijelu kuglicu. Da bi novi član bio prihvaćen odluka mora biti jednoglasna, odnosno sve kuglice moraju biti bijele – dodaje Bloger i nastavlja s tekstom.

‘Da bi tko postao zmajem, mora biti stariji od 33 i mlađi od 70 godina. Družba ima tridesetak članica, među kojima je i glumica Nada Abrus - Zmajica Marjanska. Iako u Družbi tvrde da su žene ravnopravne, do sada ih nije bilo u Meštarskim zborovima, jer, kako kažu, nijedna od njih nije pokazala ambiciju za to. Meštarski zbor bira se svakih pet godina, a čine ga meštar protonotar, meštar zbora gospodarstva, meštar zmajskih stolova, meštar rizničar, meštar obredničar, meštar kapelan, meštar društveno humanističkog zbora, meštar umjetnosti i kulturne baštine i meštar zbora prirodoslovlja’.

Inicijacija kandidata

- Novi pristupnici stoga bivaju ‘zazmajeni’ prilikom obreda starog stotinjak godina u Viteškoj dvorani Družbe u Kuli nad Kamenitim vratima. Na početku se pjeva hrvatska himna pa meštar obredničar predstavlja pripravnike, navodeći njihova imena i prezimena, zanimanje, adresu, glavne podatke iz života i rada. Veliki meštar uzima riječ kako bi kandidate pitao je li njihova slobodna volja da postanu članovima Družbe, poznaju li pravila, te koja zmajska imena žele. Govori dalje o tome kako je zmaj simbol vatre i svjetla, te o načelima i radu Družbe. Zatim svakom kandidatu daje mogućnost da izabere jedan od sedam kulturnih zborova u kojem će ubuduće djelovati – piše Bloger.

- Stjegonoše ukriže hrvatsku zastavu sa zastavom Družbe i svaki pripravnik polaže desnu ruku na stjegove i za meštrom kapelanom ponavlja riječi prisege. Nakon prisege Veliki meštar uzima kalež bratstva u kojem se nalazi vino i u njega srebrnom žličicom sipa pepeo hrvatske lipe. Bilikum zatim predaje meštru protonotaru koji s kaležom ide od jednog do drugog pripravnika da bi svaki popio gutljaj, a posljednji pije Veliki meštar, koji zatim pripravnike proglašava zmajskom braćom. Meštar protonotar stavlja ruke na ramena novog člana i izgovara geslo Družbe: ‘Pro aris et focis’, što znači ‘Za žrtvenike i ognjišta’. Novi zmajski brat odgovara: ‘Deo propitio’ tj. ‘S Božjom milošću’ te dobiva svoju lentu i značku koju će ubuduće nositi na reveru – dovršava Bloger dok član Zmajeva nije želio komentirati ovaj dio teksta.

‘Mi čuvamo hrvatski integritet!’; – ‘To nije istina!’

- Na ovakav način nas se želi prikazati kao okultističko društvo, no mi zapravo čuvamo hrvatsku baštinu’, smatra Zmaj i dodaje neke od projekata poput brige oko posmrtnih ostataka Zrinskog, Frankopana i Kvaternika, spomenika za hrvatsku himnu, osnivanja Gradske knjižnice itd. ‘Mi čuvamo hrvatski integritet, a ne da ga rušimo – zaključuje Zmaj.

‘Zmajeve ljušture se nalaze i na hrvatskom grbu, kao ‘zupčanici’ sa simbolima i nazivima preostalima od okupatora. Hrvati ne poznaju vlastitu povijest pa ne čudi to što recimo Varaždin i danas nosi grb Lászla Arpada (Ladislava Arpadovića), kojeg čak slavimo i kao Sveca, te na njegovom Kaptolu slavimo. Zbog njegovog pakta s papom Urbanom hrvatski narod po prvi puta biva podijeljen na biskupije, okupiran, te prodaje hrvatske teritorije poput Dalmacije Mlečanima. Petar Svačić ili Snačić uspijeva kao posljednji hrvatski kralj potjerati mađarskog okupatora, no ne zadugo i od tada počinje početak sluganstva, koji je nastavljen i kroz Zmajeve’.

Zagreb prepun simbolike, cilj – opće neznanje

- Od članova zmajskog društva nemojte očekivati istinu jer je ne smiju govoriti – jedan dio njih je i protiv EU, no zbog služenja višim gospodarima šute. Kontinuitet suradnje crkve, politike i Zmajeva postoji stoljećima, a Robert Ježić je dokazao i kako postoje suradnje s ‘poduzetništvom’. Niži stupnjevi su zapravo zabava za javnost – zaključuje Francišković.

- Oni promoviraju antijunake i antiheroje. S obeliskom su obilježili himnu na spomeniku, a dolazak pape proslavljen je s piramidom. Cilj je ljude zaključati u neznanju jer čak i Zmajevima spoznaja dolazi kasno. Zmajeva ima po cijelom Zagrebu pa Vam preporučujem da stanete na Trg bana Jelačića, pogledate iznad visine glave i okrenete se oko svoje osi za 360 stupnjeva – vidjet ćete zbilja svašta, od zmajeva do Svjetlonoše. Dubina društava je uvijek okultistička i magijska – zaključuje Natko Kovačević.
 
(dnevno.hr/uredio: nsp)

Filed under: Masoni · Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,