Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Novi Svjetski Poredak » NY TIMES OTKRIO: Cionisti jo┼í od 1899. godine planiraju tajnu ‘kolonizaciju Palestine’

NY TIMES OTKRIO: Cionisti jo┼í od 1899. godine planiraju tajnu ‘kolonizaciju Palestine’

cionisti─Źka-kupovina-paslestine‘Preporu─Źujemo ponovno osnivanje Judeje kao nezavisne dr┼żave, i to na na─Źin da kupimo makabejska mjesta u Palestini, ─Źime bismo zapravo zapo─Źeli uspostavljanje ┼żidovske kolonije i ┼żidovskog poljoprivrednog sveu─Źili┼íta u podru─Źju’.

Radikalni cionisti su jo┼í 1899. godine na Konferenciji cionista s izvje┼ítajem objavljenim u NY Timesu izrazili namjeru za ‘kolonizacijom Palestine’.

U ─Źlanku se obja┼ínjava kako se na konferenciji raspravljalo o dokumentu iz Engleske Cionisti─Źke Federacije: “Preporu─Źujemo ponovno osnivanje Judeje kao nezavisne dr┼żave, i to na na─Źin da kupimo makabejska mjesta u Palestini, ─Źime bismo zapravo zapo─Źeli uspostavljanje ┼żidovske kolonije i ┼żidovskog poljoprivrednog sveu─Źili┼íta u podru─Źju.

To dodatno poja┼ínjava da “zemlji┼íte koje ─çe biti kupljeno obuhva─ça pedesetak hektara, 10 kilometara udaljeno od ┼żeljezni─Źke stanice na pruzi izme─Ĺu Jappa i Jeruzalema i nadomak mora i palestinske obale koja se prote┼że.”

Daljnji planovi su uklju─Źivali podru─Źje izme─Ĺu Jappe i Jeruzalema s ve─çim udjelom na palestinskoj obali. Na skupu su se po─Źele skupljati i prve donacije za tu akciju. Cijeli memorandum kasnije je proslije─Ĺen svim ┼żidovskim dru┼ítvima i pojedincima diljem svijeta, sa ┼żeljom za daljnjim preinakama. Jesu li ┼żidovi kasnije ostvarili ideju, i danas je povijesno pitanje.

Nagla┼íava se da su engleski Cionsti skupili 2500 u valuti tog vremena koliko su zahtjevali Ameri─Źki Cionisti.

cionisti─Źka-kupovina-paslestine-konferencija


Jednostavan i udoban na─Źin s kojim se kolonizacija slijedila dobro je pokazala kako se, prije nego ┼íto su se bavili likom i djelom cionizma i odnosa s javno┼í─çu, cionisti─Źki vo─Ĺe prikazali njihov pokret kao kolonijalnu misiju tijekom vremena u kojem su europski narodi bili kolonijalna sila.

Judaizam mrzi cionizam. Objašnjeno kroz video u nastavku.

Kako su cionisti osnovali dr┼żavu Izrael? – 1948.

1948. godine progla┼íena je Deklaracija nezavisnosti dr┼żave Izrael. Proglasio ju je David Ben-Gurion, izvr┼íni ─Źelnik Svjetske cionisti─Źke organizacije. Deklaracija je sve─Źano progla┼íena u jednom muzeju u Tel-Avivu, pri ─Źemu je na zidu dvorane visio veliki portret osniva─Źa cionizma Theodora Herzla.

Deklaraciju je potpisalo 37 cionista, me─Ĺu njima i kasnija premijerka Golda Meir, te ┼żidovski komunist Meir Vilner. Zanimljivo je da su Sjedinjene Ameri─Źke Dr┼żave priznale Izrael samo 11 minuta nakon stupanja na snagu Deklaracije nezavisnosti. S priznanjima su uslijedili Iran (Muhamed Reza-┼íah Pahlavi), Gvatemala, Island, Nikaragva, Rumunjska, Urugvaj, pa zatim SSSR, Poljska, ─îehoslova─Źka i Jugoslavija.

Kod sastavljanja Deklaracije nezavisnosti cionisti su morali odlu─Źiti koje ─çe ime dobiti nova dr┼żava. Predlo┼żena su imena Cion, Judeja, Herzlija (po Herzlu), Ciona, Ivrija itd., no na kraju je prihva─çen prijedlog Davida Ben-Guriona da se uzme ime Izrael, koje se spominje kao Obe─çana zemlja u Starom Zavjetu. Ve─ç sljede─çeg dana nakon progla┼íenja nezavisnosti okolne arapske dr┼żave izvr┼íile su invaziju na teritorij Izraela.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kota─Źi─ç” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(the-tap.blogspot.co.uk, dnevno.hr, youtube.com/uredio:nsp)

Filed under: Novi Svjetski Poredak · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,