Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE, VIJESTI IZ SVIJETA » 20 Kontroverznih Pitanja o Bostonskom Maratonu Koja se Mediji ne Usude Pitati

20 Kontroverznih Pitanja o Bostonskom Maratonu Koja se Mediji ne Usude Pitati

20-PITANJA-BOSTONSKI-MARATONZašto su braća Tsarnaev konstantno prozivani ‘Čečenima’ čisto jer su, kako je Fox naveo, iz ‘područja blizu Čečenije? Riječ je Dagestanu, a braća su inače podrijetlom iz Kirgistana.

Bombaški napad na Bostonski maraton već je od prvog dana bio pravi poligon kontroverzi, teorija zavjere i velikih sigurnosnih propusta. Nakon svega ostala su brojna pitanja, a portal The American Dream podcrtao je sedamnaest najbitnijih, uz još tri isto tako ključna. Izuzev tih ključnih mozganja, tu su i fotografije koje su iz dana u dan podizale veliku prašinu na društvenim mrežama.

Pitanja koja mediji ne postavljaju:

1. Zašto je službeni komentator tijekom utrke najavio bombašku vježbu specijalnog odreda bostonske policije sudionicima i gledateljima?

‘Objave su čitali na razglasu, te su jasno naveli kako su ovi psi i potraga samo dio velike vježbe. Unatoč tomu što se činilo da se nešto čudno događa, govorili su da je riječ o vježbi’, izjavljuju očevici. ‘Danas će se održati kontrolirana eksplozija preko puta gradske knjižnice u sklopu vježbe jedinice za bombaške aktivnosti’, rekli su glasnogovornici maratona, a iz tog razloga je u početku objavljeno kako je posrijedi ‘nesreća prilikom vježbe’.

bostonski maraton 12. Zašto službeni izvori opovrgavaju održavanje te vježbe, unatoč svjedocima?

3. Zašto je The Mirror objavio kako je riječ o ‘dvanaestočlanoj terorističkoj ‘spavačkoj’ ćeliji čiji su članovi braća Tsarnaev’?

‘Nema sumnje da braća nisu djelovala sama. Uređaji potrebni za detonaciju dviju bombi visoko su sofisticirani i ne mogu se naučiti putem Googlea. Jednostavno su prenapredni. Netko je braću osposobio, a mi moramo otkriti o kome se radi. Agenti sumnjaju na terorističku skupinu od dvanaest članova, koja već godinama čeka na akciju’, citirali su službene kanale.

4. CBS je objavio kako je FBI ispitivao Tamerlana Tsarnaeva još 2011. godine. Majka pak tvrdi kako je riječ o pet godina. Zašto je FBI prvotno odbacio istinitost tih tvrdnji i koja je zapravo priroda odnosa između američkih obavještajaca, agenata i braće?

5. Debka je objavila kako su braća Tsarnaev ‘dvostruki agenti unajmljeni od strane SAD-a i Saudijske Arabije kako bi prodrli u Wahhabi džihadističku mrežu unutar ruske zajednice’. Postoji li mogućnost da su ovakve insinuacije i poveznice istinite?

6. Njihov ujak smatra kako su određeni ‘mentori’ radikalizirali inače mirnu braću. Zašto se ne otvori istraga o tome postoje li i tko su ti mentori?

bostonski maraton 37. Što se točno dogodilo Tamerlanu Tsarnaevu tijekom njegovog putovanja u rodnu Mahachkalu (Dagestan) i odlaska u Čečeniju prošle godine?

8. Koja je stvarna poveznica između braće i poznatog vođe pobunjenika u Čečeniji, Doke Umarova?

9. Stoji li Tamerlan Tsarnaev iza objave videa na YouTubeu o dvanaestom Imamu Mahdiju koji će uskoro doći, te će se uzdići islamska vojska s crnim zastavama iz iranske provincije Khorasan?

10. Zašto nikome nije odmah rečeno da je ovakav oblik ‘ekspres lonac bombi’ sličan onome upotrebljavanom u Pakistanu i Afganistanu, ukoliko je to ‘općepoznata činjenica’?

11. Prvotni osumnjičeni bio je državljanin Saudijske Arabije Abdulrahman Ali Alharbi. Unatoč ‘teškim ozljedama’ već napušta SAD. Postoji li mogućnost da je nekome u interesu njegovo napuštanje države?

12. Zašto su fotografije Abdulrahmana Ali Alharbija s dva nepoznata Saudijca tijekom Bostonskog maratona na svu silu zataškavane?

13. Zašto su mediji u početku ignorirali rođačke veze Abdulrahmana Ali Alharbija i brojnih članova Al Qaede?

Od osamdeset i pet najtraženijih terorista u Saudijskoj Arabiji čak su šestorica (Badr Saud Uwaid Al-Awufi Al-Harbi, Muhammad Atiq Uwaid Al-Awufi Al-Harbi, Khalid Salim Uwaid Al-Lahibi Al-Harbi, Raed Abdullah Salem Al-Thahiri Al-Harbi, Abdullah Abdul Rahman Muhammad Al-Harbi, Fayez Ghuneim Humeid Al-Hijri Al-Harbi) bliski rođaci prvoosumnjičenog. Čak i ukoliko dotični nije kriv za napade, u najmanju ruku ga je trebalo ispitati o djelatnostima njegovih rođaka, a ne ga pustiti da ode iz SAD-a.

14. Zašto je neposredno nakon što je Alharbi osumnjičen za napad, državni tajnik SAD-a John Kerry imao privatni sastanak s ministrom vanjskih poslova Saudijske Arabije?

15. Zašto se Barack Obama sastao izvan protokola s veleposlanikom Saudijske Arabije neposredno nakon napada?

16. Zašto je Michelle Obama posjetila Abdulrahmana Ali Alharbija u bolnici?

17. Zašto su brojni mediji poput CNN-a otvoreno izvještavali o ‘desničarskim ekstremistima’ kao o potencijalnim bombašima, i to bez ikakvih dokaza da je o tome riječ?

18. Zašto su braća Tsarnaev konstantno prozivani ‘Čečenima’ čisto jer su, kako je Fox naveo, iz ‘područja blizu Čečenije?

Riječ je Dagestanu, a braća su inače podrijetlom iz Kirgistana.

19. Tko su pripadnici specijalnih postrojbi fotografirani tijekom Bostonskog maratona i gdje im je nestala ‘oprema’ neposredno prije bombaškog napada?

bostonski maraton 220. Tko je tajanstvena osoba koja stoji na krovu jedne od zgrada tijekom aktivacije eksploziva?

boston-bomba-maraton
 
 
izvor: dnevno.hr/uredio: nsp
 
 
[button_icon icon="asterisk" url="http://www.novi-svjetski-poredak.com/?p=13439"] PRETHODNI ČLANAK [/button_icon]
banka, banke, krediti, kamate, otkup zlata

Filed under: TEORIJE ZAVJERE, VIJESTI IZ SVIJETA · Tags: , , , , , , , , , , , , , ,